Långtidssemester på Mallorca, 23 dagar

Vackra Mallorca med sitt milda klimat är den perfekta platsen att koppla av på i vinter. Här finns mycket att se och göra; golf, vandring och cykling. Det är enkelt att ta sig runt med lokalbuss eller så kan man hyra bil. Vår representant på plats, Fredric Cederlund har bott på Mallorca i över 20 år. Han är er värd och guide på våra utfärder samt kommer ordna aktiviteter och vandringsturer för er som önskar. De långa inbjudande sandstränderna, den goda maten och den storslagna naturen gör ön till ett riktigt favoritresmål med många återvändare varje år. Vi bor i strandorten Can Pastilla, nära huvudstaden Palma med sin gamla stad och stort utbud av mat, dryck, nöjen, kultur och shopping. Vår lokala guide och reseledare Fredric Cederlund kan verkligen sin ö och han ser fram emot att visa sin ö och dela sina smultronställen med er.

CAN PASTILLA
En trevlig ort nära Palma med en härlig sandstrand och strandpromenad på 11 km. Här finns mindre affärer, shoppingcentrum och många strandrestauranger. Lokalbussen tar ca 15 minuter in till Palma stad.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Flyg Arlanda -Mallorca t/r
  • Svensk reseledare och guide
  • Del i lägenhet med självhushåll 22 nätter (välkomst- och avskedsmiddag ingår också för de som bor i lägenhet) eller del i dubbelrum med halvpension 22 nätter
  • Guidad stadsrundtur i Palma
  • Utfärd Soller & Fornalutx med lunch
  • Välkomstmöte och orienteringstur
TILLVAL:

PER PERSON:
Dubblerum: 350 kr
Enkelrum: 6 950 kr
Dubbelrum med poolutsikt: 870 kr
Enkelrum med poolutsikt: 8 500 kr
Lägenhet eget bruk: 8 200 kr
Halvpension paket 20 nt : 3 550 kr

Höjdpunkter

  • Fredrics guidade rundtur i Palma
  • Fornalutx och paellan på byrestaurangen
  • Soller och olivprovning

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ANKOMST TILL MALLORCA

Vid ankomsten till Palma flygplats möts vi av Fredric för en kort transfer till vårt hotell i Can Pastilla. Gemensam välkomstmiddag och presentation av hotellet.

 

Dag 2
CAN PASTILLA

Fredric möter er på hotellet för ett välkomstmöte och rundtur till fots av Can Pastilla där ni får tips om lokala affärer, apotek och restauranger i området. Kl. 17.30 gemensamt informationsmöte och ett glas sangria i hotellets lounge.

 

Dag 3-23
UTFÄRDER UNDER RESAN - PALMA

FÖLJANDE UTFÄRDER INGÅR I RESAN:

Vi planerar in nedan utfärder under era 3 veckor på Mallorca. Dagsprogrammet anpassas även efter aktuellt väderförhållande. Fredric kommer utöver dessa utfärder erbjuda fler utfärder och aktiviteter som presenteras på plats.

STADSRUNDTUR PALMA:

Vi tar vår buss till Palma där en guidad stadsrundtur till fots i Palmas äldre delar väntar. Vi börjar i de ”arabiska” kvarteren La Lonja för att sedan i sakta mak ta oss till den gotiska Katedralen La Seu, en imponerande byggnad och med en rik historia och rötter i det sena 1200- talet. Vår stadspromenad går via smala vackra gränder och mysiga torg vilket ger oss en liten inblick i det mallorkinska vardagslivet. Vi får en trevlig visning av katedralen med sin intressanta interiör och historia. Fredric ger tips om bra shopping och på mysiga restauranger ni kan besöka. Efter den guidade turen erbjuds de som önskar att tillsammans med Fredric avnjuta en god tapaslunch på den helt igenom mallorkinska och smått osannolika krogen Celler sa Premsa. Turen avslutas i Palma och de som önskar kan ta lokalbussen åter med Fredric till hotellet. Inträde till katedralen ingår. Lunch på Celler sa Prensa betalas på plats.

Dag 3-23
SOLLER, OLIVER, MARKNAD OCH FORNALUTX INKL PAELLA LUNCH

Idag skall vi upptäcka det okända Mallorca, de vackra bergen och en av dess många medeltida byar. Vi åker buss till den franskinspirerade byn Sóller vilken ligger vackert belägen och omgiven av bergskedjan Sierra de Tramuntana. Området är upptaget på UNESCO’s världsarvslista sedan 2011. Vi promenerar längs staden gator och mysiga kvarter. I Soller besöker vi olivproducenten Can Det, där vi får lära oss lite om hur man producerar olivolja. Vi stannar till vid torget i Soller där vi får lite egen tid. Det är marknad i Soller när vi är där, så det finns tillfälle för dem som vill att fynda.. Efter att ha blivit en erfarenhet rikare kör vår buss oss till Fredrics hemby, den medeltida byn Fornalutx som för några år sedan fick pris som Spaniens andra vackraste by. Här visar han, och berättar historier för oss om sin by innan vi sätter oss till bords och avnjuter en traditionell mallorkinsk paella lunch. Åter mot Can Pastilla efter en dag med många vackra vyer och intryck.

Dag 3-23
EXTRAUTFÄRDER - VALDEMOSSA

FRIVILLIGA UTFÄRDER SOM BOKAS PÅ PLATS (MIN 20 DELTAGARE)

VALDEMOSSA PRIS PER PERSON: € 55

Utfärd med historier kring natur, kultur och historia. I bergskedjan Sierra de Tramuntana finns en mycket bördig och frodig dal. Där, 400 meter över havet, ligger den vackra mallorkinska byn Valldemossa. Byn blev ett namn på världskartan tack vare kompositören Frédéric Chopin och hans kvinnliga sällskap George Sand vilka bodde där under en kall och regnig vinter. Vi börjar dagen med en finstämd pianokonsert i miniformat i Kung Sanchez palats. Efter besöket på klostret La Cartuja, där Chopin skrev ett flertal av sina preludier, får du en stund på egen hand. Passa på att njuta av en kopp kaffe och det lokala bakverket Coca de Patata. Vi far vidare längs den norra kusten och stannar till vid en magnifik utkiksplats vid Ärkehertigen Luis Salvador av Habsburg’s favoritgård, Son Marroig. På vägen tillbaka till hotellet passerar vi glashyttan La Fiore. Skulle det vara öppet stannar vi till där för ett besök.

Dag 3-23
EXTRAUTFÄRDER - MARKNADSDAG & VINPROVNING

PRIS PER PERSON: € 40 ( € 55 INKL. TAPASLUNCH)

Utfärd till Sineu. Det är onsdag och marknad i staden, som under medeltiden var öns viktigaste marknads och handelsplats. På marknaden finns allt från hantverk, jordbruksprodukter, djur, mat, skor, blommor och plantor. Vi fortsätter till den välrenomérade vinproducenten Macia Batle i Santa María del Camí . Här gör vi en rundtur i bodegan och lär känna några av vinerna under en guidad vinprovning. För de som önskar en lättare tapaslunch serveras det lite senare vid stranden i Can Pastilla. Lunch i Can Pastilla betalas på plats.

 

Dag 3-23
EXTRAUTFÄRDER - PÄRLOR, EL CALDERES & KLOSTER

PRIS PER PERSON: € 65

Denna dag blir det en härlig blandning av kultur, historia, flärd och god mat. Vi börjar med att åka till Manacor, Mallorcas näst största stad vilken är mest känd för sin tillverkning av pärlor. Vi besöker Majorica, en av Mallorcas mer namnkunniga producenter av pärlor. Vidare mot godset Els Calderes vilket har varit i familjen Calderes ägo sedan 1200-talet. Kulturellt intressant och en inblick i hur överklassen levde och bodde på Mallorca under 1700 och 1800 talet, en doft av Downton Abbey. Vi fortsätter längs vindlande bergsvägar upp till klostret i Randa, varifrån vi får en hissnande utsikt ut över Mallorca. Efter en kort rundvandring på klostret väntar en traditionell och riklig måltid med drycker. Tillbaka till hotellet sen eftermiddag. Lunch samt entré till Els Calderes ingår i priset.

Dag 3-23
EXTRAUTFÄRDER - BERGSVANDRING TILL CASTEL ALARO

PRIS PER PERSON: € 35

Om intresse finns i gruppen för en trevlig bergsvandring kommer Fredric att ordna det, då han även är en van och erfaren bergsguide. Vandringen går upp till den gamla borgen Castell d´Alaro vilken ligger drygt 800 m. högt upp på berg ovanför byn Alaró. Borgen är ett mycket populärt utflyktsmål och passar perfekt för er som önskar lite motion, historia tillsammans med en av de bästa och annorlunda luncherna på Mallorca. Vandringen går på mestadels gott underlag. Bekväma och stadiga skor är ett måste. Joggingskor går bra. Lunch på finca Es Verger betalas på plats. Notera att man inte tar kort.

Dag 3-23
EXTRAUTFÄRDER - DRAKGROTTORNA & LUNCH I HAMNEN I PORTO CRISTO

PRIS PER PERSON € 65 (OBS! MIN 10 DELTAGARE)

Idag tar Fredric med oss till sydöstra Mallorca där vi besöker de berömda Drakgrottorna, fyra gigantiska underjordiska grottor, vars tak, väggar och golv är täckta med underliga stenformationer. Här finns Europas största underjordiska sjö, Martel, på vilken små båtar sakta glider fram med musiker vilka spelar klassiskt musik. På 25 meters djup vandrar vi genom de häpnadsväckande grottorna. Efter besöket i Orfeus och Eurydikes rike äter vi en god och lätt lunch nere i hamnen i den lilla byn Porto Cristo, varefter vi återvänder till hotellet. Lunch i Porto Cristo betalas på plats.

Dag 3-23
EXTRAUTFÄRDER - KAKTUSTRÄDGÅRD & ALCUDIA

PRIS PER PERSON: € 50

Idag skall vi göra en djupdykning på tre olika teman. För de som är roade av en lite udda trädgårdsupplevelse, en över 2000-årig historisk och arketektonisk tillbakablick samt ett avslutningsvis lättsamt föredrag om Medelhavsländernas och Mallorca viktigaste och mest välkända kryddor, då är den här dagen som gjord för er. Dagen börjar med en bussresa till den gamla staden Ses Salinas. Där besöker vi en mycket speciell trädgårdsanläggning med kaktus- och kaktusliknande växter. Ett gigantiskt område där man försökt efterlikna olika växtplatser från hela världen där kaktusen trivs. En vacker konstgjord sjö – störst på Mallorca, ett ökenlandskap, olika trädgårdsrum med buskar, träd och blommande växter ger en totalupplevelse av hur olika kaktusväxter lever. Botanicactus är en sevärd och spännande trädgård och dessutom en av Europas största botaniska trädgårdar med bambo-, palmträd och dussintals av olika variationer av kaktusar. En fantastisk trädgård som i stort sätt och hållet är tillägnad kaktusar och palmer av det mest skilda slag och märkliga utseende. Vår färd går sedan vidare mot den gamla staden i Alcúdia som har sitt ursprung från 1300-talet efter den katalanska erövringen av ön. I Alcúdias gamla stadskärna finns det mycket vackra byggnader fyllda med historia och med ett stort arkitektoniskt värde. Utöver de små palatsen i gotisk och renässansstil finns här några av öns exklusivaste boutique-hotell. Området innanför stadsmurarna är känt för sina små butiker, restauranger, caféer och tavernor, som visserligen inte är så stora, men som lägger fokus ligger på riktigt god och vällagad mat. För de som så önskar äter vi lunch i Alcudia. Vi beräknas vara tillbaka på hotellet ca. kl. 17.00 varefter vi samlas igen klockan 18.00 i hotellets ”samlingslokal”, varefter Fredric kommer att hålla en dryg timmes föreläsning om Medelhavsländernas och Mallorcas viktigaste inhemska kryddor baserat på traditioner, folklore, dess självklara plats i husapoteket och i matlagningen. Lunch i Alcudia betalas på plats.

Reseledare

Fredric Cederlund

Mallorca

Fredric är vår man på Mallorca. Sedan länge bosatt på Mallorca kan han ön som sin egen ficka. Fredric är en mycket uppskattad guide.

Hotell

HELIOS hotell & lägenheter ***

Hotellet ligger ett kvarter från havet, ca 2 min promenad till strandpromenaden. Man kan se havet från de flesta rum med så kallad poolutsikt. Hotellet har en trevlig trädgård med pool, poolbar, minigolf och bordtennis. Det finns även en uppvärmd inomhuspool och ett spa. Bufférestaurangen serverar ett urval av regionala och internationella rätter. Hotellet har stora ytor och en trevlig lobby bar. I närheten finner man Palma Akvarium och utanför hotellet avgår bussar till Palmas centrum, det tar ca 15 min med bussen in till Palma.

Läs mer om hotellet här

Lägenheter: 45 kvm med separat sovrum, vardagsrum/kök, balkong med poolutsikt. I köket finns mikrougn, kylskåp, köksutrustning/porslin för 4 personer. Fritt wifi, TV, telefon, luftkonditionering/centralvärme, kassaskåp (avgift), byte av handdukar och lakan 3 ggr/vecka, städning 3 ggr/vecka.

Dubbelrum: 20 kvm med 2 enkelsängar, WC, dusch, balkong, fritt wifi, kylskåp, TV, telefon, luftkonditionering/centralvärme, kassaskåp (avgift), byte av handdukar och lakan 3 ggr/vecka, daglig städning. I grundpris ingår rum med utsikt mot gata, viss störande trafik kan förekomma. Poolutsikt mot tillägg.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev