Långtidssemester på Mallorca

Medlemsresa för Smart Senior

Vackra Mallorca med sitt milda klimat är den perfekta platsen att koppla av på i vinter. Här finns mycket att se och göra; golf, vandring och cykling. Det är enkelt att ta sig runt med lokalbuss eller så kan man hyra bil. Vår representant på plats, Fredric Cederlund har bott på Mallorca i över 20 år. Han är er värd och guide på våra utfärder samt kommer ordna aktiviteter och vandringsturer för er som önskar.

De långa inbjudande sandstränderna, den goda maten och den storslagna naturen gör ön till ett riktigt favoritresmål med många återvändare varje år. Vi bor i strandorten Can Pastilla, nära huvudstaden Palma med sin gamla stad och stort utbud av shopping. Vår lokala guide och reseledare Fredric Cederlund kan verkligen sin ö och han ser fram emot att visa sin ö och dela sina smultronställen med er.

CAN PASTILLA
En trevlig ort nära Palma med en härlig sandstrand och strandpromenad på 11 km. Här finns mindre affärer, shoppingcentrum och många strandrestauranger. Lokalbussen tar ca 15 minuter in till Palma stad.
Vi bor på trevliga Helios hotell som erbjuder både lägenheter och hotellrum. Välj att bo i lägenhet med självhushåll eller hotellrum med frukost och middag inkluderat.
Nedan presentation gäller för avresa 2 mars 2019.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda/Kastrup/Landvetter-Mallorca t/r
 • Svensk reseledare och guide
 • Del i dubbelrum med frukost & middag med vin& vatten 25 nätter alt.
 • Del i lägenhet med självhushåll 25 nätter inkl. välkomst- och avskedsmiddag med vin & vatten
 • Guidad stadsrundtur i Palma
 • Utfärd Lluc, Fornalutx & Soller med lunch
 • Utfärd Valldemossa
 • Välkomstmöte och orienteringstur
TILLVAL:

PRIS:
DEL I LÄGENHET: 14 650 KR PP
DEL I DUBBELRUM MED HALVPENSION: 15 950 KR

2 MARS AVRESA ARLANDA
3 MARS AVRESA LANDVETTER OCH KASTRUP

TILLÄGG:
Avresa Kastrup: 400 kr pp

ERBJUDANDE:
SMART SENIOR: 1 000 KR RABATT VID BOKNING INNAN 21 JAN

Höjdpunkter

 • Fredrics guidade rundtur i Palma
 • Fornalutx och paellan på byrestaurangen
 • Soller och olivprovning

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ANKOMST MALLORCA

Vid ankomsten till Palma flygplats möts vi av Fredric för en kort transfer till vårt hotell i Can Pastilla. För er som ankommer från Kastrup serveras middag på hotellet och för er som anländer sent (Arlanda och Landvetter) kommer en kall buffet serveras vid ankomst.

 

Dag 2
CAN PASTILLA

Fredric möter er på hotellet för ett välkomstmöte och rundtur till fots av Can Pastilla där ni får tips om lokala affärer, apotek och restauranger i området. Gemensam välkomstmiddag för alla.

 

Dag 3-26
UTFÄRDER UNDER RESAN - PALMA

FÖLJANDE UTFÄRDER INGÅR I RESAN:

Vi planerar in nedan utfärder under era 3 veckor på Mallorca. Dagsprogrammet anpassas även efter aktuellt väderförhållande. Fredric kommer utöver dessa utfärder erbjuda fler utfärder och aktiviteter som presenteras på plats.

STADSRUNDTUR PALMA:

Vi tar lokalbussen in till Palma där en guidad stadsrundtur till fots i Palmas äldre delar väntar. Vi börjar i de ”arabiska” kvarteren La Lonja för att sedan i sakta mak ta oss till den gotiska Katedralen La Seu, en imponerande byggnad och med en rik historia och rötter i det sena 1200- talet. Vår stadspromenad går via smala vackra gränder och mysiga torg vilket ger oss en liten inblick i det mallorkinska vardagslivet. Vi får en trevlig visning av katedralen med sin intressanta interiör och historia. Fredric ger tips om bra shopping och på mysiga restauranger ni kan besöka. Efter den guidade turen erbjuds de som önskar att tillsammans med Fredric avnjuta en god tapaslunch på den helt igenom mallorkinska och smått osannolika krogen Celler sa Premsa. (lunchen betalas på plats). Inträde till katedralen ingår.

 

Dag 3-26
LLUC, SOLLER OCH FORNALUTX INKL PAELLA LUNCH

Idag skall vi upptäcka det okända Mallorca, de vackra bergen och flera små vackra byar. Vi åker buss till den franskinspirerade byn Sóller vilken ligger vackert belägen och omgiven av bergskedjan Sierra de Tramuntana. Området är upptaget på UNESCO’s världsarvslista sedan 2011. Vi promenerar längs staden gator och mysiga kvarter. I Soller besöker vi olivproducenten Can Det, där vi får lära oss lite om hur man producerar olivolja. Efter att ha blivit en erfarenhet rikare kör vår buss oss till Fredrics hemby, den medeltida byn Fornalutx som för några år sedan fick pris som Spaniens vackraste by. Han visar oss sin by innan vi sätter oss till bords och avnjuter en traditionell mallorkinsk paella lunch. Vidare genom bergskedjan på vindlande vägar till öns andliga centrum, klostret i Lluc. Klostret är ett pilgrimsmål dit många vandrar och idag är det också ett vandrarhem, men här finns också en skola för barn, Los Blauets. Här kan de som vill gå upp till korset som vakar över klostret för otroligt vackra vyer. Åter mot Can Pastilla efter en dag med många vackra vyer och intryck.

 

Dag 3-26
VALDEMOSSA

Utfärd med historier kring natur, kultur och historia. I bergskedjan Sierra de Tramuntana finns en mycket bördig och frodig dal. Där, 400 meter över havet, ligger den mallorkinska byn Valldemossa. Byn blev ett namn på världskartan tack vare kompositören Frédéric Chopin och hans kvinnliga sällskap George Sand. Efter en stillsam promenad längs de kullerstensbelagda gatorna, som ramas in av vackra hus och praktfull växtlighet, får du en stund på egen hand. I Valldemosa finns flera små lokala producenter av olika drycker som vi ibland får provsmaka. För de som önskar finns möjlighet att besöka klostret La Cartuja där Chopin skrev ett flertal av sina preludier, men även Michael Douglas museum Nixe. Inträde till klostret inkl konsert betalas på plats. (ca €7,50)

 

Dag 3-26
EXTRAUTFÄRDER - MARKNADSDAG & VINKÄLLARE

FRIVILLIGA UTFÄRDER SOM BOKAS PÅ PLATS (MIN 15 DELTAGARE)

MARKNADSDAG & VINKÄLLARE PRIS PER PERSON: € 38

Utfärd till Sineu. Det är onsdag och marknad i staden, som ligger mitt på Mallorca och var under medeltiden öns huvudstad. På marknaden finns allt från hantverk, jordbruksprodukter, djur, mat, skor, blommor och plantor. Tillfälle att inhandla något gott att ta med hem eller något minne från ön. Vi fortsätter till vinproducenten Macia Batle i Santa María del Camí, en liten by vid foten av Tramuntana för visning och vinprovning.

 

Dag 3-26
EXTRAUTFÄRDER - PÄRLOR, EL CALDERES & SHOPPING

PÄRLOR, EL CALDERES & SHOPPING, PRIS PER PERSON: € 35

Denna dag blir det en härlig blandning av kultur, mallorcahistoria, flärd och shopping Vi börjar med att åka till Manacor, Mallorcas näst största stad vilken är mest känd för sin tillverkning av pärlor. Vi besöker godset Els Calderes ägdes av familjen Calderers vilket har varit i familjen ägo sedan 1200-talet. Vi fortsätter mot Festival Park som är ett stort område med många outlet butiker av välkända varumärken.

 

Dag 3-26
EXTRA UTFÄRDER - VANDRINGSTUR I BERGEN

VANDRINGSTUR I BERGEN inkl lunch : € 65

Om intresse finns i gruppen för en trevlig bergsvandring kommer Fredric att ordna det, då han även är en van och erfaren bergsguide. Vandringen går upp till den gamla borgen Castell d´Alaro vilken ligger drygt 800 m. högt upp på berg ovanför byn Alaró. Borgen är ett mycket populärt utflyktsmål och passar perfekt för er som önskar lite motion, historia tillsammans med en av de bästa och annorlunda luncherna på Mallorca.Vandringen går på mestadels gott underlag. Bekväma och stadiga skor är ett måste. Joggingskor går bra.

 

Reseledare

Fredric Cederlund

Mallorca

Fredric är vår man på Mallorca. Sedan länge bosatt på Mallorca kan han ön som sin egen ficka. Fredric är en mycket uppskattad guide.

Hotell

HELIOS hotell & lägenheter

Hotellet ligger ett kvarter från havet, ca 2 min promenad till strandpromenaden. Man kan se havet från de flesta rum med så kallad poolutsikt. Hotellet har en trevlig trädgård med pool, poolbar, minigolf och bordtennis. Det finns även en uppvärmd inomhuspool och ett spa. Bufférestaurangen serverar ett urval av regionala och internationella rätter. Hotellet har stora ytor och en trevlig lobby bar. I närheten finner man Palma Akvarium och utanför hotellet avgår bussar till Palmas centrum, det tar ca 15 min med bussen in till Palma.

Läs mer om hotellet här

Lägenheter: 45 kvm med separat sovrum, vardagsrum/kök, balkong med poolutsikt. I köket finns mikrougn, kylskåp, köksutrustning/porslin för 4 personer. Fritt wifi, TV, telefon, luftkonditionering/centralvärme, kassaskåp (avgift), byte av handdukar och lakan 3 ggr/vecka, städning 3 ggr/vecka.

Dubbelrum: 20 kvm med 2 enkelsängar, WC, dusch, balkong, fritt wifi, kylskåp, TV, telefon, luftkonditionering/centralvärme, kassaskåp (avgift), byte av handdukar och lakan 3 ggr/vecka, daglig städning. I grundpris ingår rum med utsikt mot gata, viss störande trafik kan förekomma. Poolutsikt mot tillägg.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev