Långtidssemester på Mallorca

Medlemsresa för Smart Senior

Långtidssemester på Mallorca. Vackra Mallorca med sitt milda klimat är den perfekta platsen att koppla av på i vinter. Här finns mycket att se och göra; golf, vandring och cykling. Det är enkelt att ta sig runt med lokalbuss eller så kan man hyra bil. Vår representant på plats, Fredric Cederlund har bott på Mallorca i över 20 år. Han är er värd och guide på våra utfärder samt kommer ordna aktiviteter och vandringsturer för er som önskar.

De långa inbjudande sandstränderna, den goda maten och den storslagna naturen gör ön till ett riktigt favoritresmål med många återvändare varje år. Vi bor i strandorten Can Pastilla, nära huvudstaden Palma med sin gamla stad och stort utbud av shopping. Vår lokala guide och reseledare Fredric Cederlund kan verkligen sin ö och han ser fram emot att få visa sin ö och dela sina smultronställen med er.

CAN PASTILLA
En trevlig ort nära Palma med en härlig sandstrand och strandpromenad på 11 km. Här finns mindre affärer, shoppingcentrum och många strandrestauranger. Lokalbussen tar ca 15 minuter in till Palma stad.
Vi bor på trevliga Helios hotell som erbjuder både lägenheter och hotellrum. Välj att bo i lägenhet med självhushåll eller hotellrum med frukost och middag inkluderat.

För program med avresa 28/2 och 1/3 - ring kontoret n08 - 94 40 40.
Nedan presentation gäller för avresa 20 okt 2018.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda/Kastrup/Landvetter-Mallorca t/r
 • Svensk reseledare och guide
 • Transfer flygplats-boende t/r
 • Del i dubbelrum med frukost & middag med vin& vatten 21 nätter alt.
 • Del i lägenhet med självhushåll 21 nätter inkl. välkomst- och avskedsmiddag med vin & vatten
 • Guidad stadsrundtur i Palma
 • Utfärd Lluc, Fornalutx & Soller m lunch
 • Utfärd Valldemossa & La Fiore
 • Välkomstmöte och orienteringstur
TILLVAL:

Reslängd för avresan 20 okt från Landvetter & Kastrup är 23 dgr.

TILLÄGG 20 okt :
Landvetter:
Hotell: 500 kr Lägenhet: 350 kr
Kastrup:
Hotell: 1400 kr Lägenhet 1320 kr

TILLVAL 22 /23 DAGAR PER PERSON:
Enkelrum: 3 600 kr / 3800 kr
Lägenhet eget bruk: 4 600 kr/ 5 250 kr
Pool utsikt dubbelrum: 430 kr / 450 kr
Pool utsikt enkelrum: 1 030 kr / 1 080 kr
Frukost & middag i lgh: 2 800 kr / 2 950 kr

Höjdpunkter

 • Fredrics guidade rundtur i Palma
 • Fornalutx och paellan på byrestaurangen
 • Soller och olivprovning

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2018-10-20
Resa: Långtidssemester på Mallorca
Dagar: 22
Pris: 11950 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ANKOMST

Vid ankomsten till Palma flygplats möts vi av Fredric för en kort transfer till vårt hotell i Can Pastilla. Gemensam välkomstmiddag och presentation av hotellet.

Dag 2
CAN PASTILLA

Fredric möter er på hotellet för ett välkomstmöte och rundtur till fots av Can Pastilla där ni får tips om lokala affärer, apotek och restauranger i området.

Dag 3-22
UTFÄRDER UNDER RESAN - PALMA

FÖLJANDE UTFÄRDER INGÅR I RESAN:
Vi planerar in nedan utfärder under era 3 veckor på Mallorca. Dagsprogrammet anpassas även efter aktuellt väderförhållande. Fredric kommer utöver dessa utfärder erbjuda fler utfärder och aktiviteter som presenteras på plats.

STADSRUNDTUR PALMA:
Vi tar lokalbussen in till Palma där en guidad stadsrundtur till fots i Palmas äldre delar väntar. Vi börjar i de ”arabiska” kvarteren La Lonja för att sedan i sakta mak ta oss till den gotiska Katedralen La Seu, en imponerande byggnad och med en rik historia och rötter i det sena 1200- talet. Vår stadspromenad går via smala vackra gränder och mysiga torg vilket ger oss en liten inblick i det mallorkinska vardagslivet. Vi får en trevlig visning av katedralen med sin intressanta interiör och historia. Fredric ger tips om bra shopping och på mysiga restauranger ni kan besöka. Efter den guidade turen erbjuds de som önskar att tillsammans med Fredric avnjuta en god tapaslunch på den helt igenom mallorkinska och smått osannolika krogen Celler sa Premsa. (lunchen betalas på plats). Inträde till katedralen ingår.

Dag 3-22
LLUC, SOLLER OCH FORNALUTX INKL PAELLA LUNCH

LLUC, SOLLER OCH FORNALUTX INKL PAELLA LUNCH
Idag skall vi upptäcka det okända Mallorca, de vackra bergen och flera små vackra byar. Vi åker buss till den franskinspirerade byn Sóller vilken ligger vackert belägen och omgiven av bergskedjan Sierra de Tramuntana. Området är upptaget på UNESCO’s världsarvslista sedan 2011. Vi promenerar längs staden gator och mysiga kvarter. I Soller besöker vi olivproducenten Can Det, där vi får lära oss lite om hur man producerar olivolja. Efter att ha blivit en erfarenhet rikare kör vår buss oss till Fredrics hemby, den medeltida byn Fornalutx som för några år sedan fick pris som Spaniens vackraste by. Han visar oss sin by innan vi sätter oss till bords och avnjuter en traditionell mallorkinsk paella lunch. Vidare genom bergskedjan på vindlande vägar till öns andliga centrum, klostret i Lluc. Klostret är ett pilgrimsmål dit många vandrar och idag är det också ett vandrarhem, men här finns också en skola för barn, Los Blauets. Här kan de som vill gå upp till korset som vakar över klostret för otroligt vackra vyer. Åter mot Can Pastilla efter en dag med många vackra vyer och intryck.

Dag 3-22
VALLDEMOSSA & LA FIORE

VALLDEMOSSA & LA FIORE
Utfärd med historier kring natur, kultur och historia. I bergskedjan Sierra de Tramuntana finns en mycket bördig och frodig dal. Där, 400 meter över havet, ligger den mallorkinska byn Valldemossa. Byn blev ett namn på världskartan tack vare kompositören Frédéric Chopin och hans kvinnliga sällskap George Sand. Efter en stillsam promenad längs de kullerstensbelagda gatorna, som ramas in av vackra hus och praktfull växtlighet, får du en stund på egen hand. I Valldemosa finns flera små lokala producenter av olika drycker som vi ibland får provsmaka. För de som önskar finns möjlighet att besöka klostret La Cartuja där Chopin skrev ett flertal av sina preludier, men även Michael Douglas museum Nixe. Under dagen besöker vi även La Fiore, glassblåseri där man ser hur de lokalt producerade färgrika konstglaset tillverkas. Inträde till klostret inkl konsert betalas på plats. (ca €7,50)

Dag 3-22
EXTRA UTFÄRDER - MARKNADSDAG & VINKÄLLARE

FRIVILLIGA UTFÄRDER SOM BOKAS PÅ PLATS (MIN 20 DELTAGARE)

MARKNADSDAG & VINKÄLLARE PRIS PER PERSON: € 38
Utfärd till Sineu. Det är onsdag och marknad i staden, som ligger mitt på Mallorca och var under medeltiden öns huvudstad. På marknaden finns allt från hantverk, jordbruksprodukter, djur, mat, skor, blommor och plantor. Tillfälle att inhandla något gott att ta med hem eller något minne från ön. Vi fortsätter till vinproducenten Macia Batle i Santa María del Camí, en liten by vid foten av Tramuntana. Vi får en rundtur samt mer kunskap om processen att göra vin och vi stiftar bekantskap med några av bodegans utmärkta viner under en trevlig vinprovning.

Dag 3-22
EXTRA UTFÄRDER - PÄRLOR, EL CALDERES & SHOPPING

PÄRLOR, EL CALDERES & SHOPPING, PRIS PER PERSON: € 35
Denna dag blir det en härlig blandning av kultur, mallorcahistoria, flärd och shopping för de som önskar. Vi börjar med att åka till Manacor, Mallorcas näst största stad vilken är mest känd för sin tillverkning av pärlor och det faktum att tennisstjärnan Rafael Nadal föddes och växte upp här. Majoricas konstgjorda pärlor räknas till den tredje vackraste pärlan i världen. På Majorica får vi tillfälle att både se hur tillverkningen går till och handla från deras outlet. Vi besöker godset Els Calderes ägdes av familjen Calderers vilket har varit i familjen ägo sedan 1200-talet. Huvudbyggnaden och tillika boningshuset påbörjades att byggas runt år 1750 och tog flera deccenier att slutföra och byggdes ut vid ett flertal tillfällen. Vid besöket får vi en känsla av hur Mallorcas aristokrata liv kunde vara under 1700- och 1800-talet. Huset och dess inredning är välbevarat och ni finner mycket av den tidstypiska inredningen, möblerna och redskapen. Lite som att kliva in i en mallorkinsk variant på Downton Abbey. Vi fortsätter mot Festival Park som är ett stort område med många outlet butiker av välkända varumärken. Ni finner butiker som Lacoste, Nike, Reebok, Oasis, Rayban, Lloyd, Levi´s, El Corte Ingles, Diesel, Mango och Desigual och många fler. På området ligger också ett flertal restauranger, biografer och en gokartbana. För de som så önskar finns det möjlighet att äta lunch här. Här finns i stort sett allt för en shoppingdag i en trevlig miljö!

Dag 3-22
EXTRA UTFÄRDER - VANDRINGSTUR I BERGEN

VANDRINGSTUR I BERGEN
Om intresse finns i gruppen för en trevlig bergsvandring kommer Fredric att ordna det, då han även är en van och erfaren bergsguide.
Vandringen går upp till den gamla borgen Castell d´Alaro vilken ligger drygt 800 m. högt upp på berg ovanför byn Alaró. Borgen är ett mycket populärt utflyktsmål och passar perfekt för er som önskar lite motion, historia tillsammans med en av de bästa och annorlunda luncherna på Mallorca.
Vi utgår från Orientdalen och vandrar upp igenom ett landskap av olivlundar och  stenekar innan vi efter ca 2 timmar når toppen där vi kan njuta av en kopp kaffe eller en öl med en hissnande utiskt utöver Sierra de Tramuntana och stora delar av det mallorkinska landskapet. Vi förtsätter sedan ned mot den väntande lunchen på restaurangen Es Verger. Krogen är en rustik och mycket enkel restaurang men som är välkänd för sin fantastiska lammrätt. För oss som inte skall köra bil tillbaka till hotellet måstr vi prova prova “Café Fuego”, en lerkruka med konjak, rom, kanel, hela kaffebönor och cintronskal som serveras brinnande.
Vandringen går på mestadels gott underlag. Bekväma och stadiga skor är ett måste. Joggingskor går bra men inte flip flops och sandaler. Mer information om denna aktivitet på välkomstmötet.

Reseledare

Fredric Cederlund

Mallorca

Fredric är vår man på Mallorca. Sedan länge bosatt på Mallorca kan han ön som sin egen ficka. Fredric är en mycket uppskattad guide.

Hotell

HELIOS hotell & lägenheter

Hotellet ligger ett kvarter från havet, ca 2 min promenad till strandpromenaden. Man kan se havet från de flesta rum med så kallad poolutsikt. Hotellet har en trevlig trädgård med pool, poolbar, minigolf och bordtennis. Det finns även en uppvärmd inomhuspool och ett spa. Bufférestaurangen serverar ett urval av regionala och internationella rätter. Hotellet har stora ytor och en trevlig lobby bar. I närheten finner man Palma Akvarium och utanför hotellet avgår bussar till Palmas centrum, det tar ca 15 min med bussen in till Palma.

 

Läs mer om hotellet här

Lägenheter: 45 kvm med separat sovrum, vardagsrum/kök, balkong med poolutsikt. I köket finns mikrougn, kylskåp, köksutrustning/porslin för 4 personer. Fritt wifi, TV, telefon, luftkonditionering/centralvärme, kassaskåp (avgift), byte av handdukar och lakan 3 ggr/vecka, städning 3 ggr/vecka.

 

Dubbelrum: 20 kvm med 2 enkelsängar, WC, dusch, balkong, fritt wifi, kylskåp, TV, telefon, luftkonditionering/centralvärme, kassaskåp (avgift), byte av handdukar och lakan 3 ggr/vecka, daglig städning. I grundpris ingår rum med utsikt mot gata, viss störande trafik kan förekomma. Poolutsikt mot tillägg.

 

 

HELIOS hotellrum

 

Dubbelrum: 20 kvm med 2 enkelsängar, WC, dusch, balkong, fritt wifi, kylskåp, TV, telefon, luftkonditionering/centralvärme, kassaskåp (avgift), byte av handdukar och lakan 3 ggr/vecka, daglig städning. Utsikt från rummen mot gata. Poolutsikt mot tillägg.

Allmänt om Helios

Frukost: 07:45-10:15

Middag: 18:45-21:15

 

Inomhuspoolen är öppen 10.00-18.00

Wifi är gratis och finns både på rummen och i de allmänna utrymmena. Du loggar antingen in med Facebook eller genom att fylla i ett enkelt formulär.

 

Värdeskåp finns i rummen och kostar €14

Inträde till spaavdelningen kostar €15 per person och timme

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev