Långtidssemester Fuengirola 22 dagar

- fira jul & nyår på Solkusten

Varma solkusten är den perfekta platsen att koppla av på i vinter och få njuta av ett behagligt klimat. Monica, vår värdinna på plats välkomnar er till en trevlig juI- och nyårsresa. Här firas julen med spanska traditioner och vackra ljusshower. Monica har ordnat en trevlig julafton samt en fin nyårsfest. Hon kommer till hotellet dagligen och ordnar olika aktiviteter. Vi bor bekvämt i Fuengirola, en av de trevliga semesterorterna längs med Solkusten och gör utfärder till den mysiga byn Mijas Pueblo där vi provar vin och Malaga med besök till Picassomuseet. I tjuren Ferdinands Ronda ser vi den gamla bron från och får en guidad visning av fäktningsarenan. Missa inte chansen att boka till ett Andalusiskt äventyr där vi åker ut på landsbygden, provar olivolja, äter lunch hemma hos en familj i en by och där vad som helst kan hända längs med vägen...

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda - Malaga t/r
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • Del i studiolägenhet 21 nätter
 • ReseSkaparnas reseledares tjänster
 • Välkomstmöte och orienteringstur
 • Välkomstmiddag på restaurang
 • Julmiddag inkl. vin & vatten
 • Nyårsmiddag inkl. vin & vatten
 • Två luncher inkl. vin & vatten i Malaga och Ronda
 • Utfärd Malaga inkl. lokalguide och entré samt audioguide till Picassomuséet
 • Utfärd Mijas Pueblo inkl. vinprovning
 • Utfärd Ronda inkl. lokalguide och entré till tjurfäktningsarenan
TILLVAL:

ENKELRUM TILLÄGG PER PERSON:
Studio enkelrum 5500kr
Studio enkelrum med sidohavsutsikt 6800kr
Superior studio för eget bruk 8000kr

DUBBELRUM TILLÄGG PER PERSON:
Studio med sidohavsutsikt 1300kr
Superior studio 2500kr
Lägenhet m. separat sovrum 2600kr

TILLVAL PER PERSON:
Utfärd Andalusiskt äventyr: ca 50€
Utfärd Granada med lunch: ca 85€
Utfärd Cordoba: ca 75€
Utfärd Sevilla: ca 75€
**Obs! Alla frivilliga utfärder bokas och betalas på resmålet

Höjdpunkter

 • Avkoppling i skönt klimat
 • Vår värdinna Monica
 • Mysiga Mijas Pueblo
 • Fuengirolas 7 km strandpromenad
 • Jul- och nyårsfirande i värmen

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2023-12-11
Resa: Långtidssemester Fuengirola 22 dagar
Dagar: 22
Pris: 18450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag
PRELIMINÄRT PROGRAM

Observera att detta är ett preliminärt program, dagarna för utflykterna är temporära!

DAG 1: Ankomst, transfer till hotellet, välkomstmöte och middag
DAG 2: Orienteringstur till fots
DAG 3: Utfärd till Malaga inkl. rundtur, lunch och entré till Picassomuséet
DAG 4-5: Tid för egna aktiviteter
DAG 6: Utfärd Mijas Pueblo, inkl. vinprovning med tilltugg (lätt lunch)
DAG 7: Tid för egna aktiviteter
DAG 8: Utfärd Ronda rundtur, inkl. lunch och entré till tjurfäktningsarenan
DAG 9: De som vill kan gå med Monica till marknaden på morgonen
DAG 10: Frivillig utfärd till Granada & Alhambra (TILLVAL)
DAG 11-13: Tid för egna aktiviteter
DAG 14: Julafton – julmiddag inkl. vin/öl och vatten
DAG 15: Juldagen – lokala traditioner
DAG 16: Frivillig utfärd till Cordoba (TILLVAL)
DAG 17-18: Tid för egna aktiviteter
DAG 19: Frivillig utfärd till Sevilla (TILLVAL)
DAG 20: Tid för egna aktiviteter
DAG 21: Nyårsafton – festlig nyårsmiddag inkl. vin/öl och vatten
DAG 22: Utcheckning, direktflyg till Stockholm Arlanda

Dag UTFÄRD
MALAGA - INKLUDERAD

Vi börjar vår andalusiska upplevelse med att besöka regionens näst största stad – Malaga. Vårt besök börjar med en promenad genom den gamla staden och det är som en resa genom århundradena. I ett av hörnhusen på Plaza de la Merced föddes konstnären Pablo Ruiz Picasso . Här finner vi Picasso-museet, där vi under en visning får se litografier, keramik och andra av Picassos verk. Vi passerar den vackra Santiago kyrkan där Picasso döptes och vi ser Teatro Cervantes. Nära teatern ligger den moriska fästningen Alcazaba. En god lunch serveras. Innan vi lämnar Malaga har vi tid att strosa lite på egen hand.

Dag UTFÄRD
MIJAS PUEBLO - INKLUDERAD

Halvdagsutflykt till den vackra andalusiska byn Mijas Pueblo med egen buss. En promenad genom de smala gatorna återspeglar livet i gamla dagar. Byn ligger på en stenig platå med en utsikt över Fuengirola och havet som tar andan ur dig! Mijas är känd för sin botaniska trädgård, konstmuseet med några av världens minsta målningar, ”åsnetaxi” – och en av världens bästa fotografer har sina utställningar här. På Museo del vino provar vi tre viner med tilltugg i form av olika korvar och ostar.

Dag UTFÄRD
RONDA MED LUNCH - INKLUDERAD

Ronda är en av de äldsta och vackraste städerna i Spanien. Belägen på 780 m höjd och dramatiskt delad av en 100 meter djup klyfta där besökaren får en unik och fascinerande utsikt. I Ronda går livet sin gilla gång och man lever här på traditionellt andalusiskt sätt. Största sevärdheten är stenbron från 1700 – talet som löper genom centrum och en annan sevärdhet är tjurfäktningsarenan, Spaniens äldsta. Ronda sägs vara födelseplatsen för tjurfäktning. Många författare och konstnärer förälskade sig i staden t.ex. Ernst Hemingway och Orson Wells.

Dag UTFÄRD/TILLVAL
ANDALUSISKT ÄVENTYR ca 50- 75 eur (tillval bokas på resmålet)

Vår färd tar oss till byn Alfarmatejo med vacker utsikt över bergsmassiven i söder. Vi börjar med ett besök på en olivlund, som är en betydande del av det lokala jordbruket för att sedan besöka en olivoljeproducent. På ett olivoljemuseum får vi provsmaka olivolja med the hemgjorda brödet ”Pan Cateto”. Under en promenad längs de smala gränderna får vi besöka kyrkan samt provsmaka det söta välbekanta malagavinet. Nu väntar en traditionell hemlagad måltid hemma hos byborna. Åter till Fuengirola efter en mycket speciell upplevelse.

Dag UTFÄRD/TILLVAL
ALHAMBRA ca 90 eur (tillval bokas på resmålet)

Utfärd till Granada som under 1100-talet var det muslimska högsätet i Spanien. Än idag är staden hemvist för Europas största muslimska befolkning och har en av kontinentens största attraktioner -1100-talets Alhambra. Den ”röda borgen” Alhambra, vars inre gömmer sagolika palatsgemak och intima patios, bl a den kända lejongården. Vi besöker den himmelska trädgården Generalife, de moriska härskarnas forna sommarpalats, med sina strama cypressalléer, välskötta blomsterängar och springbrunnar. En god lunch serveras och på eftermiddagen gör vi en promenad i Granadas gamla kvarter med sin vackra arkitektur, torg, det kungliga kapellet och katedralen.

Dag UTFÄRD/TILLVAL
CORDOBA ca 80 eur (tillval bokas på resmålet)

Utfärd till den spännande staden Córdoba. Córdoba har inte bara varit Europas största stad en gång, det var även morernas huvudstad i kalifatet med samma namn. En av de mest imponerande byggnaderna är den ljuvliga moskén La Mezquita, som är på UNESCO:s lista över Världens kulturarv och ett arkitektoniskt mästerverk. Endast moskén i Mecka är större. Utanför ligger torget Patio de los Naranjos, apelsingården, som även den är en fröjd för ögat. Under en promenad längs slingrande och smala gränder, mellan vitkalkade hus med blomstersmyckade patios, återskapas stämningar från morisk tid.

Dag UTFÄRD/TILLVAL
SEVILLA ca 75 eur (tillval bokas på resmålet)

Heldagsutfärd till Sevilla, en av Europas äldsta städer. Redan under tidig medeltid var det en kosmopolitisk stad och under 1500-talet Spaniens viktigaste transatlantiska hamn. Andalusiens vackraste stad och hemstad för “Carmen”, “Don Juan” och “Barberaren i Sevilla”. Historia, arkitektur, framgångar och traditioner reflekterar denna vibrerande kulturella storstadsbild. Stadsrundturen bjuder på Santa Maria Katedralen, en av världens största katedraler där Christoffer Columbus är begravd. En promenad genom den romantiska gamla staden, Bario Santa Cruz, med smala gränder, torg, fontäner, keramik och blommor fulländar denna händelserika dag.

Reseledare

Monica Mozo

Spanien

Monica har tidigare jobbat på ReseSkaparnas kontor, men följde sin dröm och bor nu i Fuengirola och tar hand om våra grupper på plats.

Hotell

Hotel Pyr***

Hotell Pyr är ett trevligt lägenhetshotell beläget invid den 8 km långa strandpromenaden och småbåtshamnen. Hotellet har uppvärmd utomhuspool, restaurang och cafeteria. I närheten finns även frisör och butiker. PYR Fuengirola ligger mitt på Fuengirolas turiststråk. Här finns en uppsjö av butiker, restauranger och nöjen inom några minuters avstånd.

Alla lägenheter har: Badrum och TV samt terrass/balkong med möbler, luftkonditionering/centralvärme och kokvrå samt hårfön och WIFI.
Studio standard: Ett stort rum (30+ kvm) med 2 separata sängar, soffa & kokvrå. På förfrågan och mot tillägg erbjuds Sidohavsutsikt.
Studio superior: Nyrenoverade studios med ny modern inredning, mot tillägg.
Lägenhet med separat sovrum: Ett sovrum med 2 separata sängar, vardagsrum med bäddsoffa och kokvrå, 52 kvm, mot tillägg.

Läs mer på hotellets hemsida>>

Om resmålet

FUENGIROLA
Här råder ett subtropiskt medelhavsklimat med en medeltemperatur på 18 grader. Det är en livlig stad med stort utbud både för turister och bofasta. Det finns många butiker i centrum och här finner vi även Costa del Sols största marknad. Den trevliga, åtta kilometer långa, strandpromenaden bjuder in till härliga promenader.

PRESENTATION AV ER VÄRDINNA – MONICA MOZO
Till hälften hälsingetös och till hälften spanjorska. Monica visar oss sitt Andalusien med stor värme och omtanke. “Det är en dröm som går i uppfyllelse varje gång jag får möjlighet att introducera nya gäster till Spanien. Min passion har alltid varit mötet med nya människor och kulturer och jag har rest över hela världen men slutligen bestämt mig för att bosätta mig i Fuengirola. Välkomna!”

ATT GÖRA
Andalusien har en mycket intressant historia och ett rikt kulturliv. Det finns flera golfbanor, vandringsleder samt många intressanta aktiviteter och utfärder. Monica hjälper er gärna med tips samt ordnar gemensamma aktiviteter på plats.

Bra att veta

Denna resa är en gruppresa på ca 15-30 personer.
Alla frivilliga utfärder bokas på resmålet. De frivilliga utfärderna sker med delad buss och engelsktalande guider medan de utfärder som ingår genomförs med egen buss och guide samt Monica, förutsatt att det är tillräckligt med resenärer på resan för dessa.