Långtidssemester Solkusten

Långtidssemester på Solkusten

Varma solkusten är den perfekta platsen att koppla av på och få njuta av ett behagligt klimat. I Andalusien finns mycket att se och göra och resor till Fuengirola har länge varit populära bland resenärer som är ute efter sol och bad. Många svenskar har valt att flytta hit och en mängd turister har rest hit för att njuta av allt trakten har att erbjuda. Hotel PYR som ligger på strandpromenaden vid småbåtshamnen. Runt knuten finns mängder av
restauranger och butiker för shoppning samt närheten till tåg- och buss- stationen, som ligger på 5 minuters gångavstånd för den som vill uppleva närområdet på egen hand. Vår värdinna och reseledare Monica bor i Fuengirola sedan flera år, med sin varma personlighet möter hon er och finns nära till hands och ordnar olika aktiviteter och guidade turer. Många återvänder år efter år till Monica som visar sitt Andalusien.

FUENGIROLA
Fuengirola ligger 30 km från Marbella, 18 km från Torremolinos och det är 31 km till Malagas flygplats. Här finns en ca 8 km lång strandpromenad och på stranden kan du hyra solstolar, bada i säkert vatten och beställa drinkar och mat från strandbarerna. På ca 10 minuters gångavstånd ligger stadens centrum med butiker, restauranger och postkontor mm. Bakom stranden ligger det mysiga, historiska området, som erbjuder en stor dos traditionell spansk charm. En höjdpunkt är Costa del Sols största loppmarknad, som vi besöker en dag tillsammans med Monica.

PRESENTATION AV ER VÄRDINNA - MONICA ERIKSSON MOZO
Till hälften hälsingetös och till hälften spanjorska. Monica visar oss sitt Andalusien med stor värme och omtanke. “Det är en dröm som går i uppfyllelse varje gång jag får möjlighet att introducera nya gäster till Spanien. Min passion har alltid varit mötet med nya människor och kulturer och jag har rest över hela världen men slutligen bestämt mig för att bosätta mig i Fuengirola. Välkomna!”

OM RESAN
Vid ankomst möts vi av Monica som tar oss med till Fuengirola för incheckning på vårt hotell. Vi möts på kvällen för att tillsammans promenera till en restaurang för välkomstmiddag . De utfärder som ingår, dvs Malaga, Mijas pueblo och det Andalusiska äventyret kommer att spridas ut så att vi har ungefär en utfärd i veckan. Utöver dessa kommer det att erbjudas platser på frivilliga utfärder som Monica hjälper er att boka. Monica kommer även att ordna med andra aktiviteter och kommer att finnas på hotellet under utsatta tider för de som har frågor eller behöver hjälp med något.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda - Malaga t/r
 • Transfer flygplats t/r
 • Del i studiolägenhet 21nätter
 • ReseSkaparnas reseledares tjänster
 • Välkomstmöte och orienteringstur
 • Välkomstmiddag på restaurang
 • Avslutningsmiddag på restaurang
 • Två luncher inkl vin/vatten i Malaga och under det andalusiska äventyret
 • Utfärd Malaga inkl. lokalguide och entré till Picassomuséet
 • Utfärd Mijas Pueblo inkl. vinprovning
 • Utfärd Andalusiskt äventyr
TILLVAL:

Frukost 21 dagar: 1 400kr
Studiolägenhet för eget bruk: 4 500kr
Lägenhet,. separat sovrum pp: 2 000kr
Studio side sea view pp: 500kr

Utfärd Alhambra: ca 90 eur
Utfärd Cordoba: ca 80 eur
Obs! Alla frivilliga utfärder bokas på resmålet

Höjdpunkter

 • Avkoppling i skönt klimat
 • Vår värdinna Monica
 • Malaga
 • Mysiga Mijas Pueblo
 • Fuengirolas 7 km strandpromenad

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2022-02-21
Resa: Långtidssemester Solkusten
Dagar: 22
Pris: 14950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag
ATT GÖRA

ATT GÖRA
Andalusien har en mycket intressant historia och ett rikt kulturliv. Det finns flera golfbanor, vandringsleder samt många intressanta aktiviteter och utfärder. Monica hjälper er gärna med tips samt ordnar gemensamma aktiviteter på plats. En gång i veckan kan man besöka den omtyckta marknaden i Fuengirola, här finns allt från mat till antika stolar.

Dag UTFÄRD
MALAGA - INKLUDERAD

Vi börjar vår andalusiska upplevelse med att besöka regionens näst största stad – Malaga. Vårt besök börjar med en promenad genom den gamla staden och det är som en resa genom århundradena. I ett av hörnhusen på Plaza de la Merced föddes konstnären Pablo Ruiz Picasso . Här finner vi Picasso-museet, där vi under en visning får se litografier, keramik och andra av Picassos verk. Vi passerar den vackra Santiago kyrkan där Picasso döptes och vi ser Teatro Cervantes. Nära teatern ligger den moriska fästningen Alcazaba. En god lunch serveras. Innan vi lämnar Malaga har vi tid att strosa lite på egen hand.

Dag UTFÄRD
MIJAS PUEBLO - INKLUDERAD

Halvdagsutflykt till den vackra andalusiska byn Mijas Pueblo med egen buss. En promenad genom de smala gatorna återspeglar livet i gamla dagar. Byn ligger på en stenig platå med en utsikt över Fuengirola och havet som tar andan ur dig! Mijas är känd för sin botaniska trädgård, konstmuseet med några av världens minsta målningar, ”åsnetaxi” – och en av världens bästa fotografer har sina utställningar här. På Museo del vino provar vi tre viner med tilltugg.

Dag UTFÄRD
UTFÄRD ANDALUSISKT ÄVENTYR - INKLUDERAD

Vår färd tar oss till byn Alfarmatejo med vacker utsikt över bergsmassiven i söder. Vi börjar med ett besök på en olivlund, som är en betydande del av det lokala jordbruket för att sedan besöka en olivoljeproducent. På ett olivoljemuseum får vi provsmaka olivolja med the hemgjorda brödet ”Pan Cateto”. Under en promenad längs de smala gränderna får vi besöka kyrkan samt provsmaka det söta välbekanta malagavinet. Nu väntar en traditionell hemlagad måltid hemma hos byborna. Åter till Fuengirola efter en mycket speciell upplevelse.

Dag UTFÄRD
ALHAMBRA - EXTRA

UTFÄRD ALHAMBRA ca 90 eur (bokas på resmålet)
Utfärd till Granada som under 1100-talet var det muslimska högsätet i Spanien. Än idag är staden hemvist för Europas största muslimska befolkning och har en av kontinentens största attraktioner -1100-talets Alhambra. Den ”röda borgen” Alhambra, vars inre gömmer sagolika palatsgemak och intima patios, bl a den kända lejongården. Vi besöker den himmelska trädgården Generalife, de moriska härskarnas forna sommarpalats, med sina strama cypressalléer, välskötta blomsterängar och springbrunnar. En god lunch serveras och på eftermiddagen gör vi en promenad i Granadas gamla kvarter med sin vackra arkitektur, torg, det kungliga kapellet och katedralen.

 

De frivillga utfärderna sker med delad buss och engelsktalande guider medan de utfärder som ingår genomförs med egen buss och guide samt Monica, förutsatt att det är tillräckligt med resenärer på resan för dessa.

Dag UTFÄRD
CORDOBA - EXTRA

UTFÄRD CORDOBA ca 80 eur (bokas på resmålet)
Utfärd till den spännande staden Córdoba. Córdoba har inte bara varit Europas största stad en gång, det var även morernas huvudstad i kalifatet med samma namn. En av de mest imponerande byggnaderna är den ljuvliga moskén La Mezquita, som är på UNESCO:s lista över Världens kulturarv och ett arkitektoniskt mästerverk. Endast moskén i Mecka är större. Utanför ligger torget Patio de los Naranjos, apelsingården, som även den är en fröjd för ögat. Under en promenad längs slingrande och smala gränder, mellan vitkalkade hus med blomstersmyckade patios, återskapas stämningar från morisk tid.

De frivillga utfärderna sker med delad buss och engelsktalande guider medan de utfärder som ingår genomförs med egen buss och guide samt Monica, förutsatt att det är tillräckligt med resenärer på resan för dessa.

Reseledare

Monica Mozo

Spanien

Monica har tidigare jobbat på ReseSkaparnas kontor, men följde sin dröm och bor nu i Fuengirola och tar hand om våra grupper på plats.

Hotell

HOTELL: Hotel Pyr***

OM HOTELLET
Hotellet har uppvärmd utomhuspool, restaurang och cafeteria. I närheten finns även frisör och butiker. Det är endast 20 meter till havet. Alla lägenheter har badrum och TV samt terrass/balkong med möbler. I ordinarie priset ingår del i studio: Ett större rum med 2 separata sängar & kokvrå. Lägenhet med separat sovrum finns mot till-
lägg. Även studios med havsutsikt från sidan.

Klicka här för att komma till hotellets hemsida

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev