Fira jul & nyår på Solkusten

Långtidssemester på Solkusten med Monica

Varma solkusten är den perfekta platsen att koppla av på i vinter och få njuta av ett behagligt klimat. Monica, Vår värdinna på plats välkomnar er till en trevlig juI- och nyårsresa. Här firas verkligen julen med tradition och vackra ljushower. Monica har ordnat en trevlig julafton samt en fin nyåresfest. Hon kommer till hotellet varje dag och ordnar olika aktiviteter. Vi bor bekvämt i Fuengirola, en av de trevliga semesterorterna längs med Solkusten och gör utfärder till den mysiga byn Mijas Pueblo där vi provar vin och Malaga med besök till Picassomuseet. Vi får även uppleva en av de största händelserna på året, Ljusshowen kring huvudgatan Calle Larios. Vår värdinna och reseledare Monica bor i Fuengirola sedan flera år, med sin varma personlighet möter hon er och finns nära till hands och ordnar olika aktiviteter och guidade turer. Många återvänder år efter år till Monica som visar sitt Andalusien.

FUENGIROLA
Fuengirola ligger på den omtyckta solkuste, och här råder ett subtropiskt medelhavsklimat med en medeltemperatur på 18 grader. Det är en livlig stad med stort utbud både för turister och bofasta. Det finns många butiker i centrum och här finner vi även Costa del Sols största loppmarknad. Det moriska slottet vid stranden har en fantastisk utsikt och här organiseras ett flertal festivaler under året. En trevlig strandpromenad på 8 km bjuder in till härliga promenader längs den långa sandstranden.

PRESENTATION AV ER VÄRDINNA - MONICA MOZO
Till hälften hälsingetös och till hälften spanjorska. Monica visar oss sitt Andalusien med stor värme och omtanke. “Det är en dröm som går i uppfyllelse varje gång jag får möjlighet att introducera nya gäster till Spanien. Min passion har alltid varit mötet med nya människor och kulturer och jag har rest över hela världen men slutligen bestämt mig för att bosätta mig i Fuengirola. Välkomna!”

OM RESAN
Vid ankomst möts vi av Monica som tar oss med till Fuengirola för incheckning på vårt hotell. Vi möts på kvällen för att tillsammans promenera till en restaurang för välkomstmiddag . De utfärder som ingår, dvs Malaga, Mijas pueblo och det Andalusiska äventyret kommer att spridas ut så att vi har ungefär en utfärd i veckan. Utöver dessa kommer det att erbjudas platser på frivilliga utfärder som Monica hjälper er att boka. Monica kommer även att ordna med andra aktiviteter och kommer att finnas på hotellet under utsatta tider för de som har frågor eller behöver hjälp med något.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda - Malaga t/r
 • Transfer flygplats t/r
 • Del i studiolägenhet 19 nätter
 • ReseSkaparnas reseledares tjänster
 • Välkomstmöte och orienteringstur
 • Välkomstmiddag på restaurang
 • Avslutningsmiddag på restaurang
 • Julmiddag
 • Nyårsfest
 • Två luncher inkl vin/vatten i Malaga och Ronda
 • Utfärd Malaga inkl. lokalguide och entré till Picassomuséet
 • Utfärd Mijas Pueblo inkl. vinprovning
 • Utfärd Ronda inkl. tjurfäktningsarenan
TILLVAL:

TILLÄGG PER PERSON:
Frukost 19 dagar: 1900kr
Studio standard eget bruk: 5 500 kr
Studio superior: 1 300 kr
Studio superior eget bruk: 7 600 kr
Tvårumslägenhet per person: 3 100 kr

TILLVAL:
Utfärd Andalusiskt äventyr: ca 50 €
Utfärd Granada med lunch: ca 85 €
Utfärd Cordoba: ca 75 €
Utfärd Sevilla: ca 75 €
Obs! Alla frivilliga utfärder bokas på resmålet

Höjdpunkter

 • Avkoppling i skönt klimat
 • Vår värdinna Monica
 • Malaga
 • Mysiga Mijas Pueblo
 • Fuengirolas 7 km strandpromenad

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2022-12-14
Resa: Fira jul & nyår på Solkusten
Dagar: 20
Pris: 16950 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag
ATT GÖRA

ATT GÖRA
Andalusien har en mycket intressant historia och ett rikt kulturliv. Det finns flera golfbanor, vandringsleder samt många intressanta aktiviteter och utfärder. Monica hjälper er gärna med tips samt ordnar gemensamma aktiviteter på plats. En gång i veckan kan man besöka den omtyckta marknaden i Fuengirola, här finns allt från mat till antika stolar.

Dag
PRELIMINÄRT PROGRAM

DAG 1: Ankomst, transfer till hotellet, välkomstmöte och middag
DAG 2: Orienteringstur till fots
DAG 3: Utfärd till Malaga inkl. rundtur, lunch och entré till Picassomuséet
DAG 4-5: Tid för egna aktiviteter, Monica kommer till hotellet dagligen
DAG 6: Utfärd Mijas Pueblo, inkl. vinprovning med tilltugg (lätt lunch)
DAG 7-8: Tid för egna aktiviteter, Monica kommer till hotellet dagligen
DAG 9: Utfärd Ronda rundtur, lunch och entré till tjurfäktningsarenan
Dag 10: Idag ordnas en utfärd till Granada & Alhambra – tillval
Dag 11: Julafton – julfest
Dag 12: Juldagen – lokala traditioner
DAG 13 – 14: Tid för egna aktiviteter, Monica kommer till hotellet dagligen
DAG 15: Idag ordnas en utfärd till Cordoba – tillval
DAG 16: Tid för egna aktiviteter, Monica kommer till hotellet dagligen
DAG 17: Idag ordnas en utfärd till Sevilla – tillval
DAG 18: Nyårsafton – fest
DAG 19: Gemensam avskedsmiddag på restaurang
Dag 20: Direktflyg till Stockholm Arlanda

Dag UTFÄRD
MALAGA - INKLUDERAD

Vi börjar vår andalusiska upplevelse med att besöka regionens näst största stad – Malaga. Vårt besök börjar med en promenad genom den gamla staden och det är som en resa genom århundradena. I ett av hörnhusen på Plaza de la Merced föddes konstnären Pablo Ruiz Picasso . Här finner vi Picasso-museet, där vi under en visning får se litografier, keramik och andra av Picassos verk. Vi passerar den vackra Santiago kyrkan där Picasso döptes och vi ser Teatro Cervantes. Nära teatern ligger den moriska fästningen Alcazaba. En god lunch serveras. Innan vi lämnar Malaga har vi tid att strosa lite på egen hand.

Dag UTFÄRD
MIJAS PUEBLO - INKLUDERAD

Halvdagsutflykt till den vackra andalusiska byn Mijas Pueblo med egen buss. En promenad genom de smala gatorna återspeglar livet i gamla dagar. Byn ligger på en stenig platå med en utsikt över Fuengirola och havet som tar andan ur dig! Mijas är känd för sin botaniska trädgård, konstmuseet med några av världens minsta målningar, ”åsnetaxi” – och en av världens bästa fotografer har sina utställningar här. På Museo del vino provar vi tre viner med tilltugg.

Dag
UTFÄRD RONDA MED LUNCH - INKLUDERAD

UTFÄRD RONDA – INKLUDERAD
Ronda är en av de äldsta och vackraste städerna i Spanien. Belägen på 780 m höjd och dramatiskt delad av en 100 meter djup klyfta där besökaren får en unik och fascinerande utsikt. I Ronda går livet sin gilla gång och man lever här på traditionellt andalusiskt sätt. Största sevärdheten är stenbron från 1700 – talet som löper genom centrum och en annan sevärdhet är tjurfäktningsarenan, Spaniens äldsta. Ronda sägs vara födelseplatsen för tjurfäktning. Många författare och konstnärer förälskade sig i staden t.ex. Ernst Hemingway och Orson Wells.

Dag UTFÄRD
UTFÄRD ANDALUSISKT ÄVENTYR - tillval

Vår färd tar oss till byn Alfarmatejo med vacker utsikt över bergsmassiven i söder. Vi börjar med ett besök på en olivlund, som är en betydande del av det lokala jordbruket för att sedan besöka en olivoljeproducent. På ett olivoljemuseum får vi provsmaka olivolja med the hemgjorda brödet ”Pan Cateto”. Under en promenad längs de smala gränderna får vi besöka kyrkan samt provsmaka det söta välbekanta malagavinet. Nu väntar en traditionell hemlagad måltid hemma hos byborna. Åter till Fuengirola efter en mycket speciell upplevelse.

Dag UTFÄRD
ALHAMBRA - tillval

UTFÄRD ALHAMBRA ca 90 eur (bokas på resmålet)
Utfärd till Granada som under 1100-talet var det muslimska högsätet i Spanien. Än idag är staden hemvist för Europas största muslimska befolkning och har en av kontinentens största attraktioner -1100-talets Alhambra. Den ”röda borgen” Alhambra, vars inre gömmer sagolika palatsgemak och intima patios, bl a den kända lejongården. Vi besöker den himmelska trädgården Generalife, de moriska härskarnas forna sommarpalats, med sina strama cypressalléer, välskötta blomsterängar och springbrunnar. En god lunch serveras och på eftermiddagen gör vi en promenad i Granadas gamla kvarter med sin vackra arkitektur, torg, det kungliga kapellet och katedralen.

 

De frivillga utfärderna sker med delad buss och engelsktalande guider medan de utfärder som ingår genomförs med egen buss och guide samt Monica, förutsatt att det är tillräckligt med resenärer på resan för dessa.

Dag UTFÄRD
CORDOBA - tillval

UTFÄRD CORDOBA ca 80 eur (bokas på resmålet)
Utfärd till den spännande staden Córdoba. Córdoba har inte bara varit Europas största stad en gång, det var även morernas huvudstad i kalifatet med samma namn. En av de mest imponerande byggnaderna är den ljuvliga moskén La Mezquita, som är på UNESCO:s lista över Världens kulturarv och ett arkitektoniskt mästerverk. Endast moskén i Mecka är större. Utanför ligger torget Patio de los Naranjos, apelsingården, som även den är en fröjd för ögat. Under en promenad längs slingrande och smala gränder, mellan vitkalkade hus med blomstersmyckade patios, återskapas stämningar från morisk tid.

De frivillga utfärderna sker med delad buss och engelsktalande guider medan de utfärder som ingår genomförs med egen buss och guide samt Monica, förutsatt att det är tillräckligt med resenärer på resan för dessa.

Reseledare

Monica Mozo

Spanien

Monica har tidigare jobbat på ReseSkaparnas kontor, men följde sin dröm och bor nu i Fuengirola och tar hand om våra grupper på plats.

Hotell

HOTELL: Hotel Pyr***

Hotell Pyr är ett trevligt lägehetshotell beläget invid den 8 km långa strandpromenaden och smbåtshamnen. Hotellet har uppvärmd utomhuspool, restaurang och cafeteria. I närheten finns även frisör och butiker. PYR Fuengirola ligger mitt på Fuengirolas turiststråk. Här finns en uppsjö av butiker, restauranger och nöjen inom några minuters avstånd.

Alla lägenheter har: Badrum och TV samt terrass/balkong med möbler, luftkonditionering/centralvärme och kokvrå samt hårfön och WIFI.
Studio standard: Ett stort rum (40 kvm) med 2 separata sängar, soffa & kokvrå. På förfrågan och mot tillägg erbjuds Sidohavsutsikt.
Studio superior: Nyrenoverade studios med ny modern inredning.
Lägenhet med separat sovrum: Ett sovrum med 2 separata sängar, vardagsrum med bäddsoffa och kokvrå. 52 kvm

Klicka här för att komma till hotellets hemsida

Några av våra resor