Långtidssemester Solkusten

Långtidssemester på Solkusten

Långtidssemester Solkusten. Varma solkusten är den perfekta platsen att koppla av på i vinter och få njuta av ett behagligt klimat. Vi erbjuder nu hotell och lägenheter i Fuengirola, en omtyckt plats på solkusten vars milda vinter inbjuder till långtidssemester. I Andalusien finns mycket att se och göra; golf, vandring och cykling. Det är enkelt att ta sig runt med lokalbuss och tåg eller så kan man hyra bil. Vår representant på plats, Monica Mozo ordnar aktiviteter och utfärder samt tipsar om olika besöksmål och bra restauranger.

FUENGIROLA
Kuststaden Fuengirola ligger 30 km från Marbella, 18 km från Torremolinos och det är 31 km till Malagas flygplats. Här råder ett subtropiskt medelhavsklimat med en medeltemperatur på 18 grader. Det är en livlig stad med stort utbud både för turister och bofasta. Det finns många butiker i centrum och på tisdagar finner man här Costa del Sols största loppmarknad. Det moriska slottet vid stranden har en fantastisk utsikt och här organiseras ett flertal festivaler under året. De romerska baden är också något spännande att utforska. En trevlig strandpromenad på 8 km bjuder in till härliga promenader längs den långa sandstranden. Fuengirola ger dig det bästa av två världar – stad och badort.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda - Malaga t/r
 • Transfer flygplats t/r
 • Del i hotellrum/studiolägenhet 21 nt*
 • ReseSkaparnas representants tjänster
 • Halvpension eller självhushåll*
 • Välkomstmöte och orienteringstur
 • Sen välkomstlunch dag 1
 • Utfärd med tapaslunch till Malaga
 • Utfärd till Mijas Pueblo
 • Utfärd till Ronda
 • Avslutningsmiddag på restaurang
TILLVAL:

Hotellrum med halvpension: 1500 kr pp
Hotellrum för eget bruk: 4 500 kr
Havsutsikt El Puerto per rum: 2 400 kr
Studiolägenhet eget bruk: 4 000 kr
Utfärd Andalusiskt äventyr: 750 kr
Utfärd Granada med lunch: 850 kr
Utfärd Cordoba: 750 kr
Utfärd Sevilla: 750 kr
Obs! Alla frivilliga utfärder bokas på resmålet

Höjdpunkter

 • Avkoppling i skönt klimat
 • Vår värdinna Monica
 • Malaga
 • Mysiga Mijas Pueblo
 • Fuengirolas 7 km strandpromenad

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
Ankomst & Välkomstmöten

Monica möter er på flygplatsen och ni reser till era hotell. Väl incheckade så möts ni för en välkomstlunch följt av ett välkomstmöte där Monica berättar om vårt program, om Fuengirola och ger er praktisk tips.

Gemensam välkomstmiddag för er som har halvpension.

Dag 2
ORIENTERINGSTUR TILL FOTS

Idag visar Monica er Fuengirola under en trevlig tur till fots längs Fuengirolas gator och strandpromenad. Här finns trevliga marknader, svenska kyrkan och många butiker samt restauranger. Hon visar er var busstationen finns där lokala bussar kan ta er runt längs hela solkusten. Ni får tillfälle att fråga om platser ni söker under er vistelse på Solkusten.

Dag 3
UTFÄRD MALAGA INKL LUNCH OCH PICASSO - INKLUDERAD

Vi börjar vår andalusiska upplevelse med att besöka regionens näst största stad – Malaga. Vårt besök börjar med en promenad genom den gamla staden och det är som en resa genom århundradena. I ett av hörnhusen på Plaza de la Merced föddes konstnären Pablo Ruiz Picasso . Här finner vi  Picasso-museet, där vi under en visning får se litografier, keramik och andra av Picassos verk. Vi passerar den vackra Santiago kyrkan där Picasso döptes och vi ser Teatro Cervantes. Nära teatern ligger den moriska fästningen Alcazaba. En god lunch serveras. Innan vi lämnar Malaga har vi tid att strosa lite på egen hand.

Dag 4-5
TID FÖR EGNA UPPLEVELSER

Några dagar att upptäcka Solkusten på egen hand. Monica kommer även att erbjuda alternativa aktiviteter samt ger tips på besök.

Dag 6
UTFÄRD MIJAS PUEBLO - INKLUDERAD

Halvdagsutflykt till den vackra andalusiska byn Mijas Pueblo med lokalbuss. En promenad genom de smala gatorna återspeglar livet i gamla dagar. Byn ligger på en stenig platå med en utsikt över Fuengirola och havet som tar andan ur dig! Mijas är känd för sin botaniska trädgård, konstmuseet med några av världens minsta målningar, ”åsnetaxi” – och en av världens bästa fotografer har sina utställningar här.

Dag 7-8
TID FÖR EGNA UPPLEVELSER
Dag 9
UTFÄRD RONDA - INKLUDERAD

Ronda som är en av de äldsta och vackraste städerna i Spanien. Belägen på 780 m höjd och dramatiskt delad av en 100 meter djup klyfta där besökaren får en unik och fascinerande utsikt. I Ronda går livet sin gilla gång och man lever här på traditionellt andalusiskt sätt. Största sevärdheten är stenbron från 1700 – talet som löper genom centrum och en annan sevärdhet är tjurfäktningsarenan, Spaniens äldsta. Ronda sägs vara födelseplatsen för tjurfäktning. Många författare och konstnärer förälskade sig i staden t.ex. Ernst Hemingway och Orson Wells.

Dag 10-11
TID FÖR EGNA UPPLEVELSER
Dag 12
UTFÄRD GRANADA MED ALHAMBRA - TILLVAL

Utfärd till Granada som under 1100-talet var det muslimska högsätet i Spanien. Än idag är staden hemvist för Europas största muslimska befolkning och har en av kontinentens största attraktioner -1100-talets Alhambra. Den ”röda borgen” Alhambra, vars inre gömmer sagolika palatsgemak och intima patios, bl a den kända lejongården. Vi besöker den himmelska trädgården Generalife, de moriska härskarnas forna sommarpalats, med sina strama cypressalléer, välskötta blomsterängar och springbrunnar. En god lunch serveras och på eftermiddagen gör vi en promenad i Granadas gamla kvarter med sin vackra arkitektur, torg, det kungliga kapellet och katedralen.

Dag 13-14
TID FÖR EGNA UPPLEVELSER
Dag 15
UTFÄRD CORDOBA - TILLVAL

Utfärd till den spännande staden Córdoba. Córdoba har inte bara varit Europas största stad en gång, det var även morernas huvudstad i kalifatet med samma namn.  En av de mest imponerande byggnaderna är den ljuvliga moskén La Mezquita, som är på UNESCO:s lista över Världens kulturarv och ett arkitektoniskt mästerverk. Endast moskén i Mecka  är större. Utanför ligger torget Patio de los Naranjos, apelsingården, som även den är en fröjd för ögat. Under en promenad längs slingrande och smala gränder, mellan vitkalkade hus med blomstersmyckade patios, återskapas stämningar från morisk tid.

Dag 16-19
TID FÖR EGNA UPPLEVELSER

Monica ordnar lite annorlunda matupplevelser och aktiviteter under resan.

Dag 17
UTFÄRD SEVILLA - TILLVAL

Heldagsutfärd till Sevilla, en av Europas äldsta städer. Redan under tidig medeltid var det en kosmopolitisk stad och under 1500-talet Spaniens viktigaste transatlantiska hamn. Andalusiens vackraste stad och hemstad för “Carmen”, “Don Juan” och “Barberaren i Sevilla”. Historia, arkitektur, framgångar och traditioner reflekterar denna vibrerande kulturella storstadsbild. Stadsrunduren bjuder på Santa Maria Katedralen, en av världens största katedraler där Christoffer Columbus är begravd. En promenad genom den romantiska gamla staden, Bario Santa Cruz, med smala gränder, torg, fontäner, keramik och blommor fulländar denna händelserika dag.

Dag 20
UUTFÄRD ANDALUSISKT ÄVENTYR - TILLVAL

Vår färd tar oss till byn Alfarmatejo med vacker utsikt över bergsmassiven i söder. Vi börjar med ett besök på en olivlund, som är en betydande del av det lokala jordbruket för att sedan besöka en olivoljeproducent. På ett olivoljemu seum får vi provsmaka olivolja med the hemgjorda brödet ”Pan Cateto”. Under en promenad längs de smala gränderna får vi besöka kyrkan samt provsmaka det söta välbekanta malagavinet. Nu väntar en traditionell hemlagad måltid hemma hos byborna. Åter till Fuengirola efter en mycket speciell upplevelse.

Dag 21
AVSKEDSMIDDAG

En speciell kväll. Monica tar er med till sin favoritrestaurang för en gemensam avskedsmiddag. Det bjuds på traditionell god mat och dryck i en mysig atmosfär.

Dag 22
HEMRESA

Transfer till Malagas flygplats för hemfärd.

Reseledare

Monica Mozo

Spanien

Monica har tidigare jobbat på ReseSkaparnas kontor, men följde sin dröm och bor nu i Fuengirola och tar hand om våra grupper på plats.

Hotell

HOTELL: EL PUERTO *** (Avresa november 2017)

Klicka här för att veta mer om  hotellet

LÄGENHETER: PYR *** (Alla avresor)

Klicka här för att veta mer om hotellet

Hotel Las Palmeras (Avresa dec 2017 och feb 2018)

Klicka här för att veta mer om hotellet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev