Långtidssemester på Teneriffa nord & syd

- ön med ett skönt subtropiskt klimat

Teneriffa, den största av Kanarieöarna, bjuder på ett spektakulärt och omväxlande landskap i subtropiskt klimat, runt den imponerande gamla vulkanen Teide. Av ursprungsbefolkningen, i gamla tider tillbedd som ett heligt väsen. Bara fem och en halv timmes resa från Arlanda bor vi 18 dagar nära stranden i kustorten Puerto de la Cruz, mitt i den natursköna, grönskande Orotavadalen. På denna resa bor vi även i slutet av resan tre nätter i Los Christianos, för att uppleva den södra sidan av ön och njuta av de fina stränderna. Vår värd, Teddy Lundberg, kan sitt Teneriffa och tar oss med på dagsutflykter i buss, genom 6 klimatzoner, upp till Teides sluttningar med sina märkliga karga lavalandskap, till den världsarvsklassade första huvudstaden La Laguna, till nuvarande huvudstaden Santa Cruz och till den vackra handelsstaden Orotava med besök hos en vinproducent där vi får smaka på lokala viner.
För den som vill vara lite bekväm under semestern och inte orkar prova sig fram bland Puertos många lokala restauranger, går det att köpa ett måltidspaket med 12 middagar på Hotellet till ett mycket förmånligt pris. Måste beställas och betalas före avresan och gäller endast hotellets dagliga middagsbuffé där basen är lokala råvaror och mestadels spanska och Kanariska rätter som växlar från dag till dag. För den som vill botanisera på egen hand ger Teddy gärna tips och råd. Vi brukar också äta middag tillsammans på en vingård där vi får njuta av det lokala kökets hemlagade läckerheter, mycket rustikt och spännande ackompanjerat av gårdens eget vin. Alla extra arrangemang beställs och betalas till Teddy direkt på plats. Efter härliga dagar i Puerto reser vi, med många stopp, över de storslagna västra bergen ner till Södra Teneriffa och los Christianos där vi skall bo och leva badortsliv resten av vistelsen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Teddy Lundberg
 • Flyg Arlanda- Teneriffa t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 21 nätter (18 nt Puerto de la Cruz & 3 nt Los Christianos)
 • Rundtur Puerto de la Cruz
 • Utfärd Teide & La Laguna
 • Utfärd vingård, vinprovning & Orotava
 • Utfärd Garachico, Los Gigantes med lunch
 • Välkomst & avslutningsmiddag med dryck
TILLVAL:

Dubbelrum för eget bruk: 4 150 kr
12 middagar på hotellet inkl dryck (1/4 vin och 1/2 vatten): 1490 kr
Ovan tillval bet och bokas i förväg.

FRIVILLIGA TILLVAL:
Utfärd Santa Cruz: €30
Utfärd: Guimar & Candelaria: €60
Ovan tillval bokas & betalas på plats ,min 25 pers.

Höjdpunkter

 • Ett härligt klimat och vacker natur
 • Trevliga rundturer med kunnig guide
 • Värd på plats under hela vistelsen

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TENERIFFA

Vi anländer på eftermiddagen till södra Teneriffa. En bussfärd på cirka 1,5 timme tar oss till Puerto de la Cruz på norra sidan av ön, i den prunkande Orotavadalen, där vi skall bo. Välkomstmiddag på hotellet. (M)

Dag 2
PUERTO DE LA CRUZ

Vår reseledare Teddy Lundberg visar oss sitt Puerto de la Cruz. Vi promenerar genom staden och får veta mer om dess historia och lär oss att hitta i de kvarter som skall bli vårt hem i  18 dagar. Puerto är en charmig, typiskt kanarisk småstad.

Dag 3-19
NORDVÄSTRA TENERIFFA

Härliga dagar för upptäcktsfärder, strövtåg och avkoppling. På ön finns trevliga vandringsleder av skiftande svårighetsgrad, berömda havsvattenpooler, strandbad i någon mån, när Atlantens vilda vågor så tillåter. Golfbanor finns på ön. Med Puerto som utgångspunkt har vi nära till alla historiska gamla städer och charmiga småbyar. Runt Orotavadalen bodde såväl den jordbrukande befolkningen som öns rika och mäktiga familjer. Här ligger fortfarande de största och mest betydelsefulla odlingsområdena. Här stretade bönder och fiskare med att bärga den vulkaniska jordens och det salta havets rikedomar. I resan ingår tre utfärder med buss, stadsrundtur och promenad till fots. Utöver detta kommer Teddy att erbjuda frivilliga turer och aktiviteter.

 

Dag 19
NORDVÄSTRA TENERIFFA - LOS CRISTIANOS

Idag lämnar vi Puerto och reser längs nordvästra kusten över bergen till södra Teneriffa och Los Christianos. En dag full med mäktiga naturupplevelser. Vi besöker den charmiga staden Icod de los Vinos med det tusenåriga Drakblodsträdet och den gamla hamnstaden Garachico som begravdes i lava vid Teides senaste stora utbrott 1706. Vägen över de västra bergen är ett äventyr, mäktiga berg och djupa dalar på slingriga vägar. En lantlig lunch serveras under dagen. Vi passerar de branta klipporna vid Los Gigantes innan vi når Los Christianos. Här skall vi bo på det eleganta hotell Reverdon nära stranden.

 

Dag 19-21
SYD TENERIFFA - LOS CRISTIANOS

Tid för strandliv och egna aktiviteter. Teddy finns på hotellet dagligen. Gemensam avslutningsmiddag på lokal restaurang. (M)

Dag UTFÄRD
TEIDE & LA LAGUNA MED OROTOVADALEN - ingår

Utfärd som ingår:

TEIDE & LA LAGUNA MED OROTOVADALEN
På slingriga vägar tar vi oss upp genom Orotavadalens bananplantager, genom skogslandskapet med Pinjer och ljung. Vi färdas genom 6 klimatzoner tills vi passerar trädgränsen och når det magiska månlandskapet på 2000 meters höjd, numera nationalpark. Andas kristallklar högfjällsluft, ta en kaffe eller förfriskning innan färden går ner mot La Laguna, som var Teneriffas första huvudstad, numera universitetsstad och Biskopssäte. La Laguna har en helt unik, enhetlig, sammanhållen, mycket välbevarad stadsplanering och arkitektur med många privatpalats och kloster huvudsakligen från 15-1600 talen. En av UNESCO:s världsarvsstäder. Vi besöker den spännande saluhallen och promenerar genom de äldre delarna av centrum. Tillfälle till lunch. Åter på hotellet sen eftermiddag.

Dag UTFÄRD
LA OROTOVA OCH VINGÅRD-ingår

Utfärd som ingår:

LA OROTOVA OCH VINGÅRD

Vår buss tar oss till den gamla handelsstaden La Orotava, som är centrum i odlingsregionen och huvudort på norra Teneriffa. Här bodde de rika och förnäma familjerna därav alla vackra kyrkor och ståtliga palats. Orotava är också centrum för konsthantverk. Vi besöker Casa de los Balcones från tidigt 1600-tal med museum och butik. Lite egen tid att njuta av en kaffe eller förfriskning på något mysigt café. Vi avslutar dagen med en vinprovning på Bodegas Alvaro i den lilla staden Tacoronte. Här provsmakar vi på cava, typiskt rött, vitt och rosévin. Druvorna odlas på de soldränkta vulkaniska sluttningarna, det ger vinet dess särpräglade smak. Här har man gjort kvalitetsvin i flera hundra år. Vi får även smaka på typiska tilltugg till vinet. Åter på hotellet sen eftermiddag.

Dag UTFÄRD
SANTA CRUZ MARKNAD OCH SHOPPING - tillval

Frivillig utfärd (Tillval):

SANTA CRUZ MARKNAD OCH SHOPPING

Santa Cruz, öns huvudstad, en mycket spansk, liten men pulserande storstad. Sedan 1720-talet är Santa Cruz Teneriffas huvudstad och säte för handel, administration och provinsregeringen.

Staden har öns viktigaste djuphamn för handelssjöfart och passagerartrafik. Hit kommer alla stora kryssningsfartyg. I de centrala delarna av stan kan vi njuta av en fin välbevarad 1800-talsarkitektur i kolonialstil, öns bästa shopping, fina gågator och vackra parker. Här finns ingen charterturism vilket bidrar till den genuina atmosfären. Den gamla marknaden, Mercado Municipal, får bli vår utgångspunkt för några timmars egna strövtåg för shopping, barbesök, en kaffe eller mera kultur på de många muséerna och konstgallerierna. Här promenerar man, bussen kan inte köra in i centrum, vi rekommenderar bekväma skor. Åter på hotellet i Puerto under sen eftermiddag.

 

Dag UTFÄRD
GUIMAR & CANDELARIA – ursprungshistoria, - tillval

Frivillig utfärd (Tillval):

GUIMAR & CANDELARIA – ursprungshistoria

Dagsutflykt med besök på Tor Heyerdahls etnografiska park ”Pyramiderna i Guimar” Vetenskapen tvistar om huruvida pyramiderna är en gammal kultplats från Guanchernas, den forna urbefolkningens tid, före spanjorerna eller enbart terrasseringar av betydligt senare datum. Ingen går dock oberörd härifrån. Vi fortsätter till Den svarta Madonnan i Candelaria, den viktigaste vallfartsorten i ögruppen Kanarieöarna. Hit vallfärdar tusentals pilgrimer varje år för att tillbe den svarta Madonnan Jungfrun av Candelaria, Kanarieöarnas eget skyddshelgon. Sedan urminnes tider härskade Guancherna och deras kungar Menceyerna på Kanarieöarna. Ett gåtfull urfolk med sin egen religion och kultur, som vi fortfarande vet ganska lite om. Det var Guancherna som hittade den svarta Madonnan flytande i havet, långt före spanjorernas tid. Några fiskare plockade upp henne ur havet. Sedan dess tillber man Madonnan som en helig figur med helande krafter. Spanjorerna byggde kyrkor till hennes ära redan på 1500-talet. Numera finner man ett storslaget torg med den ståtliga basilikan som sedan 1950-talet är hem för den svarta Jungfrun av Candelaria. Runt torget finns också statyer av de mest berömda Menceyerna, Guanchernas kungar. En fascinerande liten fiskestad vid havet med ett storslaget torg och pampiga katedraler.

 

Dag 22
HEMRESA

Egen förmiddag och transfer till flygplatsen för hemresan.

Reseledare

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Spanien, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands. Han tar även väl hand om er på långtidssemester på Teneriffa.

Hotell

Puerto de la Cruz: Hotel Marquesa***

Hotellet är centralt beläget vid promenadstråken mitt i stadens gamla kvarter. Vi bor nära Plaza Charco och strandpromenaden med sina berömda havsvattenpooler. Hotellets huvudbyggnad är ett unikt, historiskt hus, ett av de äldsta hotellen i stan, från mitten av 1800-talet. Här finns kakel- och mosaikbelagda salonger och gallerier med de typiska snidade träbalkongerna, i gammal rustik, kanarisk stil. Hotellet har utsikt över de omgivande äldre stadsdelarna, den blåa Atlantens dramatiska vågor som bryts mot de svarta lavaklipporna och de grönskande sluttningarna upp mot Vulkanen Teides ofta snöklädda topp. Här finns också ett litet gym och en liten pool på solterrasen, ett café, en fin bar på terrasserna ut mot gågatan och kyrkan samt en populär à la carte restaurang.

Rumstyp: Dubbelrum, nyligen renoverade. Alla rum har TV, telefon, säkerhetsbox, kylskåp, badrum med bad/dusch och hårtork.
Se mer information om hotellet

Los Cristianos: Hotel Reveron Plaza****

Detta eleganta Hotell med internationell atmosfär är centralt beläget i Los Christianos. Ett av de första hotellen i detta fantastiska semesterområde, nära shopping, barer och strand, uppfört 1949. Byggnaden har en historisk charm och påminner i sin klassiska stil om 1900-talets tidiga år. På takterrassen finns en större pool och soldäck med vidsträckt utsikt över hamn- och strandområde. Frukostrestaurangen har också strålande utsikt, håller hög klass och serverar internationell och lokal mat i elegant miljö. Här finns flera barer och för den sportige erbjuder Reveron Plaza ett gym. Här finns frisör plus mötes och konferenslokaler. Rumstyp: dubbelrum med satelit-TV, badrum, balkong/terrass, hårtork, säkerhetsbox, litet kylskåp och fri WIFI.

Se mer information om hotellet

Några av våra resor