Lill-Babs i våra hjärtan

- i vackra Hälsingland

På den här resan minns vi Barbro Lill-Babs som under flera decennier underhållit oss. Hon har satt ett varmt avtryck i vår populärhistoria som få andra och delat med sig av sin kärlek till alla som varit i hennes närhet. Vi följer i hennes ”anda” och det blir en resa i varma känslor och härlig gemenskap.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Monika Lilja & Anneli Wiklund
 • Bussresa 2 dgr
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 2 luncher (L)
 • 1 middag (M)
 • Eftermiddagsfika dag 1
 • Förmiddagsfika dag 2
 • Musikunderhållning
 • Besök på Glösbolagret
 • Besök på Lill-Babs Caffär
 • Besök på Jarseost
 • Besök på Hälsingegård Ol-Anders i Alfta
 • Övriga besök enligt program

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2019-06-11
Resa: Lill-Babs i våra hjärtan
Dagar: 2
Pris: 3950 kr
Platser: 2

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TRÖNÖ, VÄXBO LIN & JÄRVSÖ

På vägen upp mot Hälsingland stannar vi för en busskaffepaus. Vi åker kustvägen och kommer till Trollharens fiskeläge för en god lunch på havets läckerheter. I Söderhamn möter Anneli oss. Efter en kort stadsrundtur åker vi till Trönö gamla kyrka, som är en av Sveriges bäst bevarade medeltidskyrkor. VI får en härlig musikstund, där Monika Lilja sjunger några av Lill-Babs finstämda melodier i den unika, fantastiska miljön.
Eftermiddagskaffet dricker vi på Glösbolagret. Ett ställe helt i ”Lill-Babs anda”, ett socialt företag där människor som på grund av språk eller funktionsnedsättning haft svårt på arbetsmarknaden nu har hittat sin plats. Vi får del av hembakt, glädje och inspiration.
Så fortsätter vi norrut längs Ljusnans dalgång till Lill-Babs hembygd Järvsö. Vi inkvarterar oss på Järvsöbaden. Hotellet grundades som kuranstalt 1905 och har gått i släkten i generationer. Idag är det ett moderna turist- och konferenshotell med nybyggd spa-avdelning.
Vi äter en 3-rätters middag och får en härlig konsert av Monika Lilja, med godbitar ur Lill-Babs rika repertoar. (F, L, M)

Dag 2
JARSEOST & LILL-BABS CAFFÄR

Efter en god frukost åker vi upp på Öjeberget för att njuta av den fina utsikten över Järvsö och Ljusnans dalgång. Barbro gillade att man handlade lokalt och i hennes anda besöker vi sedan Jarseost, som är ett litet småskaligt mejeri, som tillverkar många goda och smakrika ostar.
Så till Järvsö kyrka, som så stolt reser sig på kyrkön i Ljusnan. Förutom ett besök i kyrkan så kan vi också besöka Lill-Babs grav.
Kaffesugna är det nu dags för ett besök på Lill-Babs Caffär. Vi dricker kaffe och tar del av museet som berättar om Barbro Lill-Babs Svenssons rika artistliv. Massor av bilder och kläder berättar om ett rikt och fullspäckat artistliv
Vi fortsätter sedan söderut för ett besök på Hälsingegård Ol-Anders i Alfta. Vi tar del av världsarvet Hälsingegårdar och ser bland annat på vackert interiörmåleri. I emigrantmuseet kan vi följa Ersk Jansarna på sin resa över till Amerika. Innan färden bär hemåt så äter vi en god lunch. (F, L)

Reseledare

Anneli Wiklund

Slovakien, Sverige, Vandringsresor

Anneli är vår alltid lika glada vandringsledare. Med lång erfarenhet av reselederi och vandring gör hon resan till ett härligt minne.

Hotell

Järvsöbaden

På hotell Järvsöbaden får du återuppleva den charmiga pensionatstiden med traditioner från sekelskiftet.

Läge: centralt i Järvsö

Officiell gradering: ***

Rum: TV, wc  dusch, hårtork.

Faciliteter:  restaurang, bar, sällskapsrum, gym,  spa- och relaxavdelning med torrbastu, ångbastu och jacuzzi . Dessutom ett inrett kallbad med rinnande vatten direkt från en källa i bergen. Bordtennis- och biljardrum.

Järvsöbadens golfklubb, en 9-håls även pay&play-bana, ligger alldeles intill hotellet.

Wifi: fritt

Läs mer här

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev