Ljuvliga Toscana

Gastro & kultur med Toscanakännaren Ghitta Olovsdotter 8 dagar

”Följ med och upplev mitt älskade Toscana. Under ett antal år bodde jag och min familj i en bergsby och jag återvänder flera gånger per år till min by Gavorrano. Under en vecka kommer du att få upptäcka den mer okända delen av Toscana, Maremma. Jag tar med dig till mina vänners vingårdar och restauranger. En av dagarna kommer vi att lära känna Siena med dess tusenåriga historia. Vi kommer också att besöka min by Gavorrano, en medeltidsby där tiden stått still. En kväll avnjuter vi en marremansk avsmakningsmeny på Trattoria da Ghigo. Min vän Ghigo och hans familj är en nära vän sedan mer än 25 år tillbaka”.

Observera att dagarna kan komma att kastas om beroende på resdag.
En avgång i september 2018 är på gång. Maila oss din intresseanmälan på info@reseskaparna.se

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Flyg Arlanda-Pisa t/r
  • Del i dubbelrum med frukost
  • 2 luncher
  • 2 lättare antipasto tallrik
  • 6 middagar varav 2 på restaurang
  • Reseledare Birgitta Olovsdotter
  • 2 vinprovningar varav en med tilltugg
  • Utfärd Siena heldag
  • Utfärd lokal vingård
  • Utfärd ostgård & Niki De Saint Phalles
  • Utfärd marknad och familjegård
  • Rundtur Follonica
  • Utfärd Vingård Monte Salaio
TILLVAL:

Enkelrum: 2 200 kr

Höjdpunkter

  • Vinprovning på Monte Solaio
  • Middag hos Ghittas vän Ghigo
  • Marknadsbesök
  • Ostprovning

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
FOLLONICA

Vi landar i Pisa där bussen väntar på oss för transport till Follonica. Det tar ca.1,5 timme. Vårt hotell heter hotel Ausonia och när vi anländer till hotellet tas vi emot av Chiara, hon är tredje generationen som driver detta familjehotell. Hotellet ligger 25 m från havet och strandpromenaden. Lättare måltid vid ankomst till hotellet. (M))

Vår avresa i september flyger vi Rom t/r.

Dag 2
FOLLONICA

Vi startar dagen med en härlig frukost buffé för att senare titta på Follonica tillsammans. Till lunch skall vi göra som Italienarna äta en god söndagslunch. Eftermiddag och kväll har du tid att själv utforska Follonica, besöka stranden eller bara ta det lugnt på hotellet. (F, L)

Dag 3
VINPROVNING I BOLGHERI

Idag åker vi norrut till ett av Toscanas välkända vindistrikt, Bolgheri, och till vingården Eucaliptus. Dario som driver den familjeägda gården kommer guida oss igenom vinprovningen av fyra viner och till det serveras typisk toskansk antipasto. (F, A)

Dag 4
KONST & KULINARISK TUR

Idag ska vi besöka en gård som gör ost bl.a mozzarella, av mjölk från buffelkor. Vi kommer att se hur tillverkningen går till och besöka bufflarna för att sedan smaka på deras ostar tillsammans med ett glas vin. Vidare söderut till den fantastiskt vackra byn Capalbio. Där får vi tid att strosa runt på egen hand och njuta av utsikten samt vackra hus och gränder. Dagens utflykt avslutas med ett besök på en konstutställning nedanför Capalbio. Niki De Saint Phalles berömda parkprojekt inspirerad av Barcelonas världsberömda konstnär Gaudì. Kvällen avslutas med middag på lokal fiskrestaurang. (F, A, M)

Dag 5
SIENA

Siena är en fantastisk stad med en rik och spännande historia. Vår buss tar oss dit, resan tar ca 1,5 timme. Väl framme möts vi av vår lokalguide Bodil, som verkligen kan sitt Siena. Hon berättar om staden på ett entusiastiskt sätt och vi får veta alla detaljer om hästkapplöpningarna som staden är känd. Det blir också tid för att själva gå runt och titta samt äta lunch på egen hand. Till kvällen trerätttersmiddag på vårt hotell. (F, M)

Dag 6
VINPROVNING & GHIGOS

En dag att koppla av på och upptäcka Follonica. På eftermiddagen åker vi upp till vingården Monte Solaio, där vi hälsar på Davide, Simona och vinmakaren Antonio. Under en rundvandring i vinkällaren får vi veta mer om produktionen. Turen avslutas med provsmakning av deras viner och lokala specialiteter. Efter vinprovningen åker vi till Ghittas gode väns Ghigos restaurang där vi äter en mycket god trerättersmiddag. (F, M)

Dag 7
MARKNAD & FAMILJEGÅRD

För att riktigt uppleva Italien så är ett besök på den lokala marknaden ett måste. Varje fredag förmiddag är det marknad i Follonica. Efter frukosten promenerar vi upp till marknaden, det tar ca 20 min. Där hittar man allt från frukt och grönsaker till verktyg, kläder, skor, husgeråd och andra bra-att-ha-saker. Efter ett par timmar promenerar vi tillbaka till hotellet där bussen väntar på oss för resa ut på landsbygden för att avnjuta en lunch på en restaurang som ägs av familjen Fantini, mamma Stefania, pappa Daniele och sönerna Marco och Nicola. Restaurangen ligger mitt ibland vinrankor och har en underbar utsikt över det Toskanska landskapet och havet. Åter till hotellet där vi senare äter middag. (F, L, M)

Dag 8
HEMRESA

Efter lunch beger vi oss mot vår flygplats för hemresa. (F)

Reseledare

Ghitta Olovsdotter

Italien, Toscana

Ghitta är vår äkta Toscanakännare. Med henne får ni uppleva det riktiga och lite mer okända Toscana.

Hotell

Hotel Ausonia

Hotel Ausonia är ett familjeägt hotell 25 m från havet och strandpromenaden. När vi anländer tas vi emot av Chiara, hon är tredje generationen som driver detta hotellet.

Läs mer om hotellet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev