Må-bra med mat & vandring i Kastilien

Strövtåg i Kastilien med mat-och vinupplevelser

Vår reseledare Hans Eguinoa, svensk vandringsledare och vinkännare, är bosatt i norra Spanien. Han tar oss med på uppfriskande lättare vandringar i lagom tempo i Kastiliens vackra natur. Vi besöker Hans smultronställen där hans vänner bjuder oss på unika mat- och vinupplevelser. Vi ser staden Salamanca, ett levande renässans- museum, beundrar romarnas akvedukt i Segovia, besöker vackra spanska byar och huvudstaden Madrid.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda-Madrid t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 7 nätter
 • 5 luncher
 • 4 middagar (1 lättare vinprovningsmiddag)
 • 2 vinprovningar (besök 3 bodegor)
 • 4 lätttare vandringar med guide (6 - 8 km med höjdskillnad på 150 m)
 • Guidade rundturer i byar och städer
 • Saluhallsbesök i Salamanca
 • Tapasrunda i Salamanca
 • Museum Zorninspirerade Sorolla
 • Reseledare och vandringsguide
 • Vandringsbeskrivningar & kartor
TILLVAL:

Enkelrumstillägg 2 650 kr

VI REKOMMENDERAR:
Du behöver ha normal kondition. Vandra gärna lite (i uppförsbackar) före resan. Med bra kondition blir det roligare att vandra. Se till att du har bra vandringsskor/kängor, med bra sula och som helst når upp över vristerna. Detta är en grupp resa med cirka 20 - 26 deltagare.

Höjdpunkter

 • Kastiliens natur
 • Hans, vår vandringsguide
 • Salamanca & Segovia
 • De små byarna med sin egen historia
 • De lokala matproducenterna

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ARLANDA - MADRID

Vi flyger till Madrid, Hans välkomnar oss på flygplatsen för Idag vidare transfer till Salamanca 2 timmar. Lättare middag serveras på hotellet. (M)

Dag 2
SALAMANCA

Under en guidad promenad i Salamanca besöker vi stadens saluhall och två katedraler utifrån, Universitetsfasaden samt den 2000-åriga romerska bron. Till lunch avnjuter vi en modern avsmakningsmeny med vinprovning och har sedan egen tid på eftermiddagen. Till kvällen tar Hans med de som önskar på sin favorit tapasrunda. (Valfri, betalas på plats) (F, L)

Dag 3
ARRIBES

Dagens utflykt går till Arribes de Duero, en nationalpark i gränsområdet kring Duerofloden. Arribes är en naturlig gräns mot Portugal. Vi besöker en vinbodega och ett ysteri, båda ägda av samma sanna entreprenörer. Vi vandrar 7 km längs vackra Dueroleden och njuter av flodens kanjon. I Fornillos bjuds vi på en lantlig lunch. Mätta och belåtna tar vi oss vidare till ytterligare ett bodegabesök hos en modig inflyttad engelska. Utflykten avslutas med en promenad upp till den vackra borgen i byn. Transfer tillbaka till hotellet och middag på egen hand. (F, L)

Dag 4
SIERRA DE FRANCIA

I dag gör vi besök i ett par av Spaniens vackraste byar. Vi smakar specialiteter hos en lokal producent som gör lufttorkad skinka av svarta ibéricogrisar. Detta avnjuts med viner från lokala bodegor. Åter för middag nära hotellet i Salamanca. (F, L, M)

Dag 5
SEGOVIA

Utcheckning från hotellet och vi reser vidare till Segovia. Här får vi en vacker vy av staden och en kort guidad tur. Vi njuter av vyer av Akvedukten, stadens katedral och el Alcázar, den gamla borgen, som fått stå som inspiration till Disneys sagoslott. En uppfriskande vandring på ca 5 km och vidare till byn Pedraza för ett intressant besök och kaffestopp i denna medeltida by. Dagen avslutas I Sepúlveda, där vi checkar in på vårt hotell. Middag i byn med vinprovning. (F, L, M)

Dag 6
DURATÓN

Morgonvandring efter frukost där vi tillsammans med vår guide upplever erosionskanjonen kring floden Duratón. Turen ackompanjeras av vacker fågelsång då området har ett rikt fågelliv med gåsgamen som stjärna. Vandringen är ca 8 km med lätt stigning på tillbakavägen (ca 50 m). Efter traditionell dilammslunch o siesta tar vi oss 30min med buss till vindistriktet Valtiendas och upplever intressant besök med fantastiska viner och lite tilltugg. (F,L)

Dag 7
MADRID

Idag tar vi oss med buss till Madrid där gör en kort panoramatur med buss och fortsätter till hotellet mitt i stán. Hans informerar om möjliga utflykter & muséer. Under dagen har ni egen tid att göra upptäcktsfärder och aktiviteter i den spanska huvudstaden. Vi besöker innan middag Sorollamuséet–Spaniens förnämsta impressionistkonstnärer. Vi sover lite utanför staden där vi ocksa har avskedsmiddag.(F,M)

Dag 8
HEMRESA

Transfer till flygplatsen. (F)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev