Midsommar med Linnéa Sallay

- firande i Roslagen med boende på Grisslehamns vackra havsbad

Välkommen att fira midsommar tillsammans med operasångerskan/violinisten Linnéa Sallay och hennes musikervänner. Det blir en personlig, underhållande resa med Linnéa Sallay som värdinna. Hon bjuder tillsammans med operasångerskan Pia-Marie Nilsson och pianisten Christer Odlander på trevliga musikstunder under helgen bl a en unik Jenny Lind konsert. Midsommarafton firar vi i anrik bruksmiljö på Österbybruks herrgård och dess fina salonger. Midsommardagen besöker vi pittoreska Öregrund och gör en utfärd över till Gräsö.
Resan avrundas stämningsfullt med en klassisk konsert i Öregrunds kyrka. Med boende på exklusiva Grisslehamns havsbad blir detta en resa att minnas. Linnea guidar oss genom det vackra Roslagen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Linnéa Sallay
 • Bussresa 2 dagar
 • Del i dubbelrum med frukost
 • Tillgång till hotellets spa
 • Midsommarlunch dag 1 (L)
 • Trerättersmiddag
 • Klassisk konsert i Öregrunds kyrka
 • Konsert med Jenny Lind tema på Österbybruk
 • Musikupplevelser med Linnéa, Pia-Marie & Christer
 • Utfärd till Öregrund och Gräsö
 • Lunch dag 2
TILLVAL:

Enkelrum: 500 kr

Höjdpunkter

 • Musikupplevelser med Linnéa, Pia-Marie & Christer
 • Konsert med Jenny Lind tema på Österbybruk
 • Grisselhamns Havsbad
 • Midsommar på Österbybruk

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
MIDSOMMARAFTON - MUSIKUPPLEVELSER

Linnéa möter upp på Cityterminalen och guidar längs vägen mot Roslagen. I Österbybruk finns tid för frivillig fika på Café Jernet.
Därefter följer en intressant visning av bruket och den fina brukshyttan. En god midsommarlunch serveras på Wärdshuset Gammel Tammen. I salongen på Österbybruk uppträdde på 1800-talet Jenny Lind, den svenska näktergalen. I samma salong får vi idag höra två nutida näktergalar framföra samma sånger som Jenny sjöng för 300 år sedan. Christer ackompanjerar vid den välklingande Bösendorferflygeln. Under eftermiddagen ansluter vi traktens lokala midsommarfirande, med dragspel, fiol och dans. Nöjda och glada reser vi vidare till exklusiva Grisslehamns havsbad. Här serveras vi en härlig trerättersmiddag och de som vill kan utnyttja hotellets spa. Under midsommarkvällen bjuder Linnéa, Pia-Marie & Christer på en musikalisk överraskning. I härlig gemenskap firar vi midsommar. (L, M)

Dag 2
MIDSOMMARDAGEN - KONSERT, ÖREGRUND OCH GRÄSÖ

Vi njuter en skön sovmorgon med god hotellfrukost. Vi reser längs Roslagskusten mot Öregrund där bilfärjan tar oss över till Gräsö, som till ytan är Sveriges tionde största ö. Gräsö har ett unikt kulturlandskap med orörda ytterskär och lummiga lövskogar. Vi njuter av den vackra naturen och en musikstund i det gröna. I mysiga Öregrund äter vi en god lunch på Strandhotellet och har egen tid att njuta av denna kustort. Vi avslutar dagen med en stämningsfull konsert i Öregrunds vackra kyrka, där Linnéa, Pia-Marie
& Christer bjuder på musik ur olika genrer. Konserten avslutar vår unika och speciella midsommarresa. (F,L)

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Christer Odlander, pianist

Pianist

Christer Odlander är en mycket mångsidig pianist som varit verksam både som kyrkomusiker och haft egen dragspelstrio. Han anlitas ofta som ackompanjatör till sångsolister som Peter Jöback & Rickard Söderberg, sam till körer, krogshower, konserter & symfoniorkestrar.

Pia-Marie Nilsson, sopran

Opera

Pia-Marie Nilsson är en helt fantastisk operasångerska! Hon har under sin långa karriär sjungit en mängd solistroller vid operascener i Sverige och Europa, däribland Drottningholmsteatern, Frankfurtoperan och teatro San Carlo i Neapel.

Hotell

GRISSLEHAMN - HOTELL HAVSBADEN

Vackert beläget uppe på granitklippan, ett stenkast från havet, klippstranden och den levande fiskehamnen, ligger det ståtliga skärgårdshotellet Hotell Havsbaden.
Hotellet erbjuder ett fint spa både med inom- och utomhuspooler och jacuzzi samt trevliga solterasser.

RUMMEN:

Dubbelrum Queen: Mysiga och härliga rum med alla traditionella bekvämligheter och minibar. 160cm bred säng. Storlek: Ca 12m²

Läs mer om hotellet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev