Musik i Midsommar med Erik Sunnerstam

Midsommar i Dalsland med Erik Sunnerstam

Välkommen med på midsommarfirande i Dalsland tillsammans med Erik Sunnerstam. Vi bor bekvämt två nätter och har firandet på magnifika Baldersnäs Herrgård som ligger ute på en grönskande halvö i Laxsjön. Erik som gjort många resor till Dalsland tar först med oss till konstnären Lars Lerins Sandgrund där vi får en guidad visning. Väl framme i Dals Långed börjar festligheterna. Dalslands kanal ligger om knuten och vi åker till Håverud akvedukt där vi hoppas få se slussen “in action”. Erik som är flöjtist bjuder även på musik från fyra sekler och spännande anekdoter kring tonsättarna. Det blir en personlig och underhållande midsommarresa med traditioner, musik, sång och gemenskap.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Ciceron Erik Sunnerstam
 • Bussresa 3 dagar
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • Förmiddagskaffe och smörgås dag 1 (K)
 • 2 luncher inkl. måltidsdryck (L)
 • 1 sillbuffé på Baldersnäs herrgård dag 2 (L)
 • Middag på Baldersnäs herrgård dag 1 (M)
 • Grillbuffé på Baldersnäs herrgård dag 2 (M)
 • Entré och visning av Lars Lerins Sandgrund
 • Midsommarfirande
 • Musikupplevelser med Erik
 • Bussutflykt till Håverud
 • Besök till Högsbyns hällristningar
TILLVAL:

Enkelrum 900 kr

Höjdpunkter

 • Musikupplevelser med Erik Sunnerstam
 • Dalslands vackra omgivningar
 • Midsommarfirande

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2024-06-20
Resa: Musik i Midsommar med Erik Sunnerstam
Dagar: 3
Pris: 8250 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
LARS LERIN & BALDERSNÄS

Erik tillsammans med vår busschaufför möter upp på Cityterminalen och guidar längs vägen mot vårt första stopp för fika. Arboga är känt för att ha lytt under Gustav Vasas vilda dotter Cecilia under titeln ”Grevinnan av Arboga”. Där administrerade hon driften av sina två piratskepp på Östersjön. Erik berättar historien om Cecilia, där verkligheten överträffar dikten. I Karlstad ser vi Lars Lerins konsthall i den gamla restaurangen Sandgrund som ligger ute på Sandgrundsudden. Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen, han arbetar även i andra tekniker såväl som olja, träsnitt och koppargrafik. Lars är även en begåvad författare med en helt egen stil, en nära och stark gestaltande berättandeform, inte sällan med dokumentära inslag från då och nu från Bergslagens storhetstid. Lunch efter en guidad visning här. Vid ankomsten till Baldersnäs får vi våra rum och sedan väntar en trerättersmiddag under kvällen. Som kuriosa visar Erik hur man kan göra en figur av metallgrimman till en champagnekork. Men för att kunna visa det måste vi först dricka välkomstbubbel. (K, L, M)

Dag 2
MIDSOMMAR & HÅVERUD

Efter en god frukost och kanske en promenad i omgivningarna börjar firandet. Vi kan klä majstången med blommor och därefter blir det sillbuffé på terrassen, lekar, uppträdande samt dans kring stången. Innan kvällens grillbuffé så finns tid att följa med på en tur med bussen till Håverud. Varje år vallfärdar hundratusentals besökare till Dalslands kanal för att se det spektakulära mötet mellan landväg, järnväg och vattenväg. Akvedukten i Håverud är helt unik i sitt slag med en fritt hängande bro, där vattnet leds i en 33,5 meter lång plåtränna ovanför forsen. Det faktum att både en järnvägs- och en landsvägsbro passerar över akvedukten gör inte platsen mindre spektakulär. Tillbaka i Baldersnäs fortsätter firandet och när kvällen kommer sover vi gott i våra sängar. (F, L, M)

Dag 3
HÖGSBYNS HÄLLRISTNINGAR

Efter frukost och utcheckning är det dags att påbörja resan hemåt. I Tisselskog Naturreservat hittar vi Dalslands största och märkligaste fornminne. Mer är 50 hällar med över 2000 ristade figurer och tecken, mellan 2500-3000 år gamla. Efter stoppet väntar en lunch i Kristinehamn och bensträck i Arboga. Åter till Stockholm under kvällen. (F, L)

Reseledare

Erik Sunnerstam

Sverige, Norge, Malta, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla. Numer tar han även med grupper utomlands med stor bravur.

Hotell

BALDERSNÄS HERRGÅRD

Här blandas charmen från sekelskiftet med dagens standard så att du kan njuta av din vistelse till fullo. Här finns gott om plats för avkoppling och inspiration. Fantastiska gemenskapsutrymmen och matsalar i gammal miljö, parat med moderna hotellrum, gör Baldersnäs till något unikt. Flygeln som vi ska bo i har smakfullt inredda rum med utgång till gemensam terrass, eget badrum, TV och utsikt över Laxsjön och ängarna. Restaurangen är rekommenderad i White Guide och medlem i Smaka på Västsverige.

Läs mer om hotellet>>

Bra att veta

Detta är en gruppresa med cirka 20 – 30 resenärer.

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>