Långtidssemester på solkusten med Mitt Media

Slappna av på Solkusten i februari

Varma Solkusten är den perfekta platsen att koppla av på i vinter och få njuta av ett behagligt klimat. Fuengirola är en omtyckt plats på Solkusten, vars milda vinter bjuder till långtidssemester. Vår representant på plats, Monica, kommer till hotellet varje dag och ordnar olika aktiviteter. Vi bor på Hotell PYR, ett lägenhetshotell med bästa läge invid hamnen och den 8 km långa strandpromenaden. Hotellet har även uppvärmd pool och erbjuder frukost mot ett tillägg.

PRESENTATION AV ER VÄRDINNA - MONICA MOZO
Till hälften hälsingetös och till hälften spanjorska. Monica visar oss sitt Andalusien med stor värme och omtanke. “Det är en dröm som går i uppfyllelse varje gång jag får möjlighet att introducera nya gäster till Spanien. Min passion har alltid varit mötet med nya människor och kulturer och jag har rest över hela världen men slutligen bestämt mig för att bosätta mig i Fuengirola. Välkomna!”

ATT GÖRA
Andalusien har en mycket intressant historia och ett rikt kulturliv. Det finns flera golfbanor, vandringsleder samt många intressanta aktiviteter och utfärder. Monica hjälper er gärna med tips samt ordnar gemensamma aktiviteter på plats. Tågstationen ligger ca 550 meter från hotellet varifrån tågen går direkt till Malaga, Torremolinos, Benalmadena m fl. Även busstationen ligger ca 500 meter från hotellet.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Flyg Arlanda - Malaga t/r
  • Transfer flygplats t/r
  • Del i studiolägenhet 21 nätter
  • ReseSkaparnas reseledares tjänster
  • Välkomstmöte och orienteringstur
  • Välkomstmiddag på restaurang
  • Avslutningsmiddag på restaurang
  • Utfärd Andalusiskt äventyr Alfarnatejo inkl lunch hemma hos familjer
  • Utfärd Mijas Pueblo inkl. vinprovning
TILLVAL:

Frukost under hela vistelsen: 1 350 kr pp
Studiolägenhet eget bruk: 5 900 kr pp
Havsutsikt del i studio: 850 kr pp
Studio för eget bruk med havsutsikt: 7 600 kr pp
Lägenhet m separat sovrum: 2 750 kr pp

Utfärd Granada: ca 85 eur
Utfärd Sevilla: ca 75 eur
Alla frivilliga utfärder bokas på resmålet i lokal valuta

Erbjudande

2000 kr

TIDSBEGRÄNSAT ERBJUDANDE
Boka senast 29 januari för att erhålla rabatt.

Gäller till och med 2020-01-29

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-02-26
Resa: Långtidssemester på solkusten med Mitt Media
Dagar: 22
Pris: 16950 kr
Platser: 2

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1-22
Utfärd Andalusiskt till Alfarnatejo

Vår färd tar oss till byn Alfarmatejo med vacker utsikt över bergsmassiven i söder. Vi börjar med ett besök på en olivlund, som är en betydande del av det lokala jordbruket för att sedan besöka en olivoljeproducent. På en olivoljefabrik får vi provsmaka olivolja. Under en promenad längs de smala gränderna ser vi kyrkan samt provsmakar det söta välbekanta malagavinet. Vi delar upp oss i mindre grupper för nu väntar en unik upplevelse när vi får äta en traditionell hemlagad måltid hemma hos byborna. Åter till Fuengirola.

Dag 1-22
Utfärd Mijas Pueblo

Halvdagsutflykt till den vackra andalusiska byn Mijas Pueblo med egen buss. En promenad genom de smala gatorna återspeglar livet i gamla dagar. Byn ligger på en stenig platå med en utsikt över Fuengirola och havet som tar andan ur dig! Mijas är känd för sin botaniska trädgård, konstmuseet med några av världens minsta målningar, ”åsnetaxi” – och en av världens bästa fotografer har sina utställningar här. På Museo del vino provar vi tre viner med tilltugg i form av olika korvar och ostar.

Dag 1-22
MALAGA - ca 50 eur ( bokas på plats)

Vi börjar vår andalusiska upplevelse med att besöka regionens näst största stad – Malaga. Vårt besök börjar med en promenad genom den gamla staden och det är som en resa genom århundradena. I ett av hörnhusen på Plaza de la Merced föddes konstnären Pablo Ruiz Picasso . Här finner vi Picasso-museet, där vi under en visning får se litografier, keramik och andra av Picassos verk. Vi passerar den vackra Santiago kyrkan där Picasso döptes och vi ser Teatro Cervantes. Nära teatern ligger den moriska fästningen Alcazaba. En god lunch serveras. Innan vi lämnar Malaga har vi tid att strosa lite på egen hand.

Dag 1-22
UTFÄRD ALHAMBRA ca 85 eur (bokas på resmålet)

Utfärd till Granada som under 1100-talet var det muslimska högsätet i Spanien. Än idag är staden hemvist för Europas största muslimska befolkning och har en av kontinentens största attraktioner -1100-talets Alhambra. Den ”röda borgen” Alhambra, vars inre gömmer sagolika palatsgemak och intima patios, bl a den kända lejongården. Vi besöker den himmelska trädgården Generalife, de moriska härskarnas forna sommarpalats, med sina strama cypressalléer, välskötta blomsterängar och springbrunnar.

Dag 1-22
UTFÄRD SEVILLA ca 75 eur (bokas på resmålet)

Heldagsutfärd till Sevilla, en av Europas äldsta städer. Redan under tidig medeltid var det en kosmopolitisk stad och under 1500-talet Spaniens viktigaste transatlantiska hamn. Andalusiens vackraste stad och hemstad för “Carmen”, “Don Juan” och “Barberaren i Sevilla”. Historia, arkitektur, framgångar och traditioner reflekterar denna vibrerande kulturella storstadsbild. Stadsrunduren bjuder på Santa Maria Katedralen, en av världens största katedraler där Christoffer Columbus är begravd. En promenad genom den romantiska gamla staden, Bario Santa Cruz, med smala gränder, torg, fontäner, keramik och blommor fulländar denna händelserika dag.

Reseledare

Monica Mozo

Spanien

Monica har tidigare jobbat på ReseSkaparnas kontor, men följde sin dröm och bor nu i Fuengirola och tar hand om våra grupper på plats.

Hotell

Hotel PYR Fuengirola

PYR Fuengirola ligger mitt på Fuengirolas turiststråk. Här är det bara ett stenkast till den livliga strandpromenaden och småbåtshamnen. Här finns en uppsjö av butiker,  restauranger och nöjen inom några minuters avstånd. Detta hotell består av smakfullt inredda lägenheter. Ta ett dopp i poolen eller koppla av med en drink och njut av omgivningarna. På hotellet finns restaurang, bar, WiFi i allmänna utrymmen, minimarket, lekplats och parkering mot kostnad.

 

Alla rum har:
AC och centralvärme, Kassafack, Internetuppkoppling, Telefon och tv, Bad/dusch och wc

 

Övrig info:
Reception 24 h
Byggt 1975
Senast renoverat 2010
Hiss
Antal rum: 220
AC i allmänna utrymmen
Kassafack
Bar och poolbar
Frukost: Mindre buffé i frukostrum

 

Studiolägenheterna ett rum med köksdel, matplats, två separata sängar, garderob med säkerhetsbox (uthyres) och balkong.
Del i studio ingår i priset.

 

Tvårumslägenheterna har köksdel, ett separat mindre sovrum, vardagsrum med bäddsoffa samt balkong.
Tillägg för del i tvårumslägenhet är 2750 kr per person för hela vistelsen, inget tillägg om 3 personer delar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev