Norra Kroatien

- med charmiga Zagreb, Krapina & Plitvicka

Resan kombinerar Zagreb med några av norra Kroatiens mest attraktiva sevärdheter. En resa med intressant historia, fantastiska gallerier, museibesök, gastronomiska specialiteter och ett hänförande landskap. Den berömda nationalparken Plitvice med sina vackra vattenfall, slottet Trakošćan, det unika Neandertalmuseet och barockstaden Varaždin samt Titos hemby Kumrovec . Zagreb har en rik historia och bjuder på charm, tradition och en speciell blandning av olika arkitekturer. Vår reseledare Zlatko Papac visar denna region på ett mycket uppskattat sätt.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande reseledare
 • Flyg Arlanda- Zagreb t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 4 luncher (L)
 • 7 middagar - 3 på lokal restaurang (M)
 • Utfärd NP Plivicka
 • Utfärd Krapina
 • Utfärd Komrovec
 • Utfärd Varazdin
 • Stadsrundturer Zagreb
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 990 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ZAGREB

Vi möts på flygplatsen vid ankomst, av vår reseledare. Han tar oss med på en rundtur av staden med bussen och vidare till vårt hotell, som är centralt beläget i Zagreb. Lunch serveras och vi får veta mer om resans program. Eftermiddagen egen tid. Till kvällen samlas vi och promenerar till Medvedgrads ölbryggeri för middag. (L, M)

Dag 2
TRAKOšćAN SLOTT, KRAPINA

Utfärd till slottet Trakošćant för en intressant guidning genom slottets turbulenta historia fram till år 1954 då slottet blev museum. Vidare till Krapina, där man på slutet av 1800-talet grävde fram omkring niohundra mänskliga fossila ben, vilket motsvarar den största och rikaste samling av Neanderthalmänniskan samlat på ett ställe. Neandertalmuseet, med sin fantastiska utställning om stenåldersmänniskoliv, lär oss hur upptäckten tolkades under det tidiga 1900-talet. Ett besök som man minns länge! Åter till hotellet för middag! (F, L, M)

Dag 3
ZAGREB

Det bästa sättet att lära känna landet, är en rundtur i huvudstaden. Zagreb grundades som biskopsäte 1094 och har en lång och rik historia. Zagreb bjuder på sin charm, själ, tradition och en underlig men trevlig blandning av olika stilar av arkitektur. Rundturen sker både till fots och med buss. Egen tid i staden för lunch. Alla känner nog till professor Baltazar – han är skapad i Zagreb. Middag på restaurangen uppkallad just efter honom. (F, M)

Dag 4
EGEN DAG I ZAGREB

Egen dag. Vår reseledare ger tips om museum, gallerier, shopping och naturligtvis platser där man skall dricka kaffe.

Gemensam middag på hotellet. (F, M)

Dag 5
NP PLITVICKA JEZERA

Heldagsutflykt till nationalparken Plitvicka Jezera (UNESCO Världsarvslista). Parken med sina 16 sjöar och lika många vattenfall är en av de mest efterfrågade sevärdheterna i Europa. Vi vandrar genom parken tillsammans med en sakkunnig guide, transport med tåg och båt igenom parken. En god lunch serveras på restaurang Jezero. Tillbaka till Zagreb. Middag och övernattning på hotellet. (F, L, M)

Dag 6
ETNOBY KUMROVEC

Kumrovec är en välbevarad etnoby där man kan se hur livet såg ut i gamla kroatiska byar. Men Kumrovec är också forna Jugoslaviens ledare Titos hemby, vi besöker även hans barndomshem. Dagen avslutas på restaurang Ventek där man serverar traditionella maträtter från Zagorje (Nordvästra Kroatien). Tillbaka till Zagreb för övernattning. (F, M)

Dag 7
VARAZDIN

Idag fortsätter resan mot Varaždin, en typisk centraleuropeisk barockstad i nordvästra Kroatien idag mest känd för sin internationella barockmusikfestival. Staden grundades på 1100-talet och kännetecknas av låga hus, barockgator, kyrktorn, kyrkor, slott och parker. Vi besöker de mest sevärda platserna. Lunch serveras i den rustika atmosfären på restaurang Domenico. Lite egen tid, åter till Zagreb. Gemensam middag. (F, L, M)

Dag 8
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Zlatko Papac

Balkan

Zlatko är vår man i Balkan som efter flera år i Sverige flyttade tillbaka till Bosnien för att jobba med turismen.

Hotell

Zagreb: Hotel Laguna ***

Prenumerera på vårt nyhetsbrev