Nyår i Berlin

- med galamiddag på Humboldt

Kom med och ring in 2020 med oss i Berlin, en av Europas mest kända och besökta metropoler tack vare sin kulturella och historiska status. Staden med en skön puls och ett rikt kulturliv. Vi firar nyårsafton med en galamiddag på Park Inns restaurang Humboldt och njuter av de vackra fyrverkerierna. Middagen avslutas med dans och levande musik samt mousserande vid midnatt. Under våra två stadsrundturer upplever vi både östra och västra Berlin, ser det som är kvar av muren samt Berlins historiska centrum.Vår lokala guide Annika Bless visar sin stad med stor kunskap. Sista dagen besöker vi Potsdam, berömd för sina slott och parker. Vi kommer erbjuda en trevlig nyårskonsert som tillval.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande lokalguide
 • Flyg Arlanda-Berlin t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 2 luncher
 • Nyårsmiddag med dryck & underhållning
 • Två stadsrundturer
 • Utfärd Potsdam
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 2 750 kr
Middag i TV-tornet: 750 kr
Nyårskonsert: mer info kommer

Höjdpunkter

 • Nyårsfirande och galamiddag på Humboldt
 • 2 stadsrundturer
 • Potsdam

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
BERLIN

Direktflyg till Berlin. Annika möter oss på flygplatsen med buss och vi får en introduktion i stan. Till lunch får vi smaka Currykorv, en typisk rätt för Berlin. I Kurfürstendamm har vi lite fri tid att strosa på egen hand innan vi åker till vårt centralt belägna hotell och checkar in. (L)

Tillval: Middag i TV tornet
Ikväll kan ni välja att äta middag högt uppe i TV-tornet vid Alexanderplatz.

Dag 2
VÄSTRA BERLIN & NYÅRSFIRANDE

Under förmiddagens rundtur får vi veta mycket om Berlinmuren, f.d. gränsövergången Checkpoint Charlie och hur livet var i en delad stad, varför muren byggdes och varför den föll. Vi ser Berlins nya centrum med sina glaspalats och kontorshöghus vid Potsdamer Platz, som var Europas största byggarbetsplats i många år. Vi ser ambassaderna i Tiergarten, slottet Charlottenburg och färdas utmed shoppinggatan Kurfürstendamm med det världsberömda varuhuset KaDeWe.
Egen tid att förbereda sig inför nyårsfirandet på hotellet, som börjar 19.00 med en välkomst drink. En gala-buffet serveras och vi låter oss väl smaka, därtill serveras rött & vitt vin. Efter middagen spelas det upp till dans, med levande orkester. Vid midnatt serveras prosecco med tilltugg. Vi ringer in det nya året med att se alla fina fyrverkerier från hotellets terass. Dansen fortsätter fram till 02.00. (F, M)

Dag 3
ÖSTRA BERLIN

Lite sovmorgon och sef frukost på hotellet. Annika kommer till hotellet sen förmiddag för ytterligare en intressant stadsrundtur med buss, där vi får lära känna Berlins historiska centrum. Vi färdas utmed paradgatan Unter den Linden med sina praktfulla byggnader – stadsoperan, Humboldt universitetet och Domkyrkan. Vi ser naturligtvis världsberömda Brandenburger Tor, regeringskvarteren med Riksdagshuset och Berlins vackraste torg – Gendarmenmarkt.
Egen eftermiddag att besöka museiön – Museumsinsel, med Berlins mest kända museum – Egyptiska museet och sin unika samling och vi får beundra den 3 300 år gamla kalkstensbysten av drottningen Nefertiti. Eller varför inte shoppa och bara njuta av stadens atmosfär. (F)

Tillval: Nyårskonsert
Denna kväll erbjuds en nyårskonsert. Mer information kommer

Dag 4
POTSDAM & HEMRESA

Vi har förmiddagen ledig att utforska Berlin på egen hand. Kanske vi såg något under rundturen som vi vill titta närmare på. Tidig eftermiddag hämtas vi med buss, bagage och guide för utflykten till staden Potsdam som ligger sydväst utanför Berlin i delstaten Brandenburg och som är berömd för sina slott och parker. Vi färdas över ”Glienicker Brücke”, bron som var känd för spionutbytet mellan öst och väst under kalla kriget. Vi promenerar genom slottsparken Sanssouci och besöker kung Fredrik den II.s grav, Preussens mest berömde kung, som levde i slottet mellan 1745 – 1786. Under rundturen får vi uppleva Potsdams historiska centrum med Nikolaikyrkan, holländska kvarteren, rysska kolonin Alexandrowka, julmarknaden och mycket mer. Vi äter en sen lunch tillsammans i Potsdam. Turen avslutas direkt vid flygplatsen. Med oss i bagaget har vi många fina minnen av Berlin och Potsdam. (F, L)

Hotell

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

Läge: Centralt läge i den östra delen av Berlin. Alldeles intill Alexanderplatz och det
berömda TV-tornet.
Rummen: WC, dusch/bad, TV, AC, värdeskåp, minibar, telefon, WiFi mot en kostnad.
Faciliteter: Hiss, rökfritt hotell, tre restauranger, en bar, gym & spa samt takterrass
med utsikt över staden.
Adress: Alexanderplatz 7, Berlin
Tel: + 49 (30) 2389 0
Hotellets hemsida

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev