Nyår i Wien

med klassisk konsert och dans på Kursalon

Fira ett kungligt nyår i Wien med nyårsmiddag på Parkhotel Schönbrunn samt en fantastisk Mozart & Strauss-konsert på Wien Kursalon. Lyssna på berömda valser, polkas, arior och duetter, framförda av den hyllade Salonorchester Alt Wien - Gamla wiens orkester. Därefter ser vi fyrverkeriet från deras terass och vi avslutar med dans i balsalen. Wien åker du till för att njuta av förstklassig kultur, musik och bakverk. En av dagarna gör vi en utfärd till Wienerwald med Heiligenkreuz, ett kloster med anor från 1100 talet samt slottet Mayerling. Det är en fantastiskt vacker stad där Mozart, Beethoven och flera andra kända kompositörer skapade sina mest berömda verk. På slottbacken framför Schönbrunn finner man den omtyckta nyårsmarknaden. Vi bor vid det fantastiska slottet Schönbrunn på Park Hotell Schönnbrunn. Vår svenska lokalguide Ulrike Verdianu -Floderer har bott i Wien över 20 år och kan verkligen sitt Wien.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare
 • Flyg Arlanda-Wien t/r
 • Del i dubbelrum med frukost på 4-stjärniga Parkhotel Schönbrunn
 • Svensk lokalguide på alla utfärder
 • Nyårsmiddag på hotellet med dryck
 • Nyårskonsert på Kursalon med dans
 • Två luncher
 • Två guidade rundturer i Wien
 • Inträde och visning av: Schönbrunns slott
 • Utfärd Wienerwald
 • Kaffe & tårta
TILLVAL:

Enkelrum: 1 850 kr
Utfärd vingård med vin & middag: 590 kr
Nyårskonsert Hofburg Orchestra (inkl. transfer, minimum 15 deltagare): 1250 kr
SMART SENIOR - SMART PRIS: 12 950 KR

Erbjudande

500 kr

Sista Minuten =1000 kr rabatt

Gäller till och med 2018-12-15

Höjdpunkter

 • Konsert & dans på Kursalong
 • Park hotel Schönbrunn
 • Ulrikes kunskap om Wien

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2018-12-31
Resa: Nyår i Wien
Dagar: 4
Pris: 13450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
WIEN, NYÅRSFIRANDE

Flyg från Arlanda till Wien på morgonen. Väl i Wien möts vi av Ulrike, vår kunniga svenska lokalguide för en rundtur med buss där vi ser Ringgatan, Donau och Hundertwasserhaus.
Vidare till vårt 4-stjärniga hotell, Parkhotel Schönbrunn. Nu väntar en lättare lunch på närliggande restaurang. Tid för vila och piffa inför kvällens firande. Vi börjar med en fyrarätters nyårsmiddag på hotellet innan vi med buss åker till Kusalong för en Mozart & Strausskonsert. Det var här som där valsen blev väldigt populär under 1800-talet tack vare den berömda kompositören Johann Strauss. Vi njuter av de vackra tonerna från verk som Trollflöjten, Läderlappen, Glada Änkan m fl. innan vi firar in det nya året med att se de färgsprakande nyårsfyrverkeriet från deras fina terass innan vi avslutar kvällen med dans i Kursalons balsal. (L, M)

Dag 2
WIEN

En egen förmiddag eller nyårskonsert med Hofburg Orchestra (tillval). De framför ”Die Fledermaus Overture”, ”The Blue Danube” och ”Radetzky March” samt musik från ”Trollflöjten”, och ”Glada änkan”. På eftermiddagen promenerar vi eller tar tunnelbanan till Schönbrunns slott för att besöka nyårsmarknaden. Man kan även välja att åka in till Wiens gamla stadskärna, för en promenad och se de vackra byggnaderna som det imponerande kejserliga vinterpalatset Hofburg och Wiens operahus. (F) Denna kväll kan man välja att följa med på en sk Heurigen, en vingård inne i stan.

Heurigen – middag frivilligt tillval:
På kvällen besöker vi en av vingårdarna, en Heurige, i Grinzing som ligger i stadens utkant. Vår lokalguide Ulrike har valt en lite speciell vingård där vi bjuds på gårdens goda viner och traditionell lokal mat.

Dag 3
WIENERWALD

En utfärd till Wienerwald med Heiligenkreuz, ett kloster med anor från 1100 talet samt slottet Mayerling. Under utfärden äter vi en god lunch. Resten av dagen fri.  (F, L)

Dag 4
SCHÖNBRUNNS SLOTT

Egen förmiddag. På eftermiddagen hämtar Ulrike oss med buss för vidare färd till slottet Schönbrunn. Här visar Ulrike och hennes kollega 20 av de fantastiska rummen med fokus på Maria Theresa. Vi avslutar turen med en att se hur man bakar en Apfelstrudel på slottets bageri samt äter strudel. Vi fortsätter med rundtur i staden där Ulrike lär oss mer om stadens historia, om Österrike idag samt om stadens vackra arkitektur. På kvällen tar i vi bussen ut till flyget för hemresa. (F, K)

Reseledare

Ulrike Verdinau-Floderer

Ulrike är auktoriserad lokalguide och har bott i Wien i nästan 30 år. Hon älskar sin stad och visar den på ett personligt sätt och har mängder att berätta om staden och folket.

Kicki Wallblom

Kicki är ReseSkaparnas VD som älskar att vara ute på resande fot. Hon har stor erfarenhet som reseledare och kommer ta väl hand om er under resan.

Hotell

Parkhotel Schönbrunn****

Läs mer om hotellet här

 

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev