Fira Nyår 2021 med Linnéa

- ett exklusivt musikaliskt firande på Sigtuna Stadshotell & Ekolsunds slott

Välkommen att fira Nyår tillsammans med operasångerskan/violinisten Linnéa Sallay på exklusiva Sigtuna stadshotell, vackert beläget invid Mälaren i Sigtuna. Vi har abonnerat hotellet, så det är bara vår grupp som firar nyår tillsammans. Det blir en personlig, underhållande resa med Linnéa Sallay som värdinna och sångerska. Linnéa bjuder tillsammans med sin pianist Christer Odlander in till trevliga musikstunder & konserter under helgen. På Nyårsdagen besöker vi anrika Ekolsunds slott. Här får vi en intressant visning av Gustav III:s favoritslott samt en välsmakande lunch. Res i egen bil eller följ med i vår buss från Cityterminalen.

Vi hörsammar Folkhälsomyndighetens uppmaning om att informera och förhindra smittspridning. Vi kommer följa de rekommendationer som är aktuella vid resan avresa.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare & sångerska Linnéa Sallay
 • Del i dubbelrum med frukost på femstjärniga Sigtuna stadshotell
 • Trerättersmiddag med 2 glas vin & vatten och kaffe
 • Fördrink
 • Klassisk konsert i Mariakyrkan
 • Flera musikupplevelser med Linnéa & Christer
 • Besök Sigtuna medeltida kyrkan
 • Afternoon Tea på Sigtuna stadshotell
 • Lunch på Ekolsunds värdshus
TILLVAL:

Buss & guidad tur från Cityterminalen - Sigtuna - Ekolsund - Cityterminalen: 350 kr
Enkelrum: 250 kr
Dubbelrum med Mälarvy: 200 kr pp

Höjdpunkter

 • Njuta av hotellets faciliteter
 • Musikstunder med Linnéa & Christer
 • Vackra Ekolsunds slott
 • Fin middag på exklusiva Sigtuna stadshotell
 • Klassisk konsert

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2021-12-31
Resa: Fira Nyår 2021 med Linnéa
Dagar: 2
Pris: 5750 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
KONSERT I MARIAKYRKAN & FIRANDE AV ALLA HJÄRTAN

Linnéa möter upp på Cityterminalen och guidar längs vägen mot Sigtuna stadshotell. Hon lyfter fram intressant historik och vi får veta mer om omgivningarna. Väl framme ansluter vi med er som rest dit i egen bil. Vi börjar med en god Afternoon Tea i Stadshotellets lounge och njuter av rykande färskt the, snittar, scones, nykokt marmelad och bakverk från hotellets bageri. Tid att koppla av, här finns fina salonger med sköna fåtöljer att slå sig ner i. För de som önskar bjuder Linnéa in till en rolig frågesport. Sen eftermiddag beger vi oss till Sigtunas medeltida kyrka – Mariakyrkan. Vi tar nu del av kyrkans Nyårsbön som efterföljs av en högtidlig konsert. Åter till stadshotellet, när vi har piffat oss inför nyårsmiddagen väntar en klassisk trerättersmiddag med tillhörande viner.
I samband med middagen får vi lyssna till musikaliska pärlor med Linnéa och hennes mångsidige musiker Christer. Sång, fiol, piano & dragspel. I härlig gemenskap firar vi in det nya året med ett gott glas mousserande. (AF, M)

Läs mer om hur hotellets rutiner för att minimera smittorisk

Dag 2
SIGTUNA & EKOLSUNDS SLOTT

Vi njuter en skön sovmorgon. De som önskar kan följa med Linnéa på en promenad genom gamla Sigtuna. Strax innan lunch lämnar vi Sigtuna och beger oss till Ekolsunds slott. Vi bjuds en god lunch på anrika Ekolsunds värdshus, följt av en intressant visning i det stiliga slottet. Vi avrundar besöket med en musikstund vid flygeln i Riddarsalen . Vi ankommer Cityterminalen under sen eftermiddag. (F,L)

Dag 1-2
MUSIK MED LINNÉA & CHRISTER

MUSIK MED LINNÉA & CHRISTER

Mariakyrkan – Alla Hjärtan
Vi lyssnar till musik av Bach, Händel, Schubert. Stämningsfull musik, sakral & i folkton

Stadshotellet
Vi bjuds på lättare underhållning med
revynummer, valser och evergreens.

Ekolsunds Slott
Musik från 1700-talet. Roman, Mozart, Bellman samt en scenisk överraskning…

Dag
EKOLSUNDS SLOTT

På Ekolsund har det funnits en gård redan på 1300-talet och platsen har ägts av släkter som Vasa, Oxenstierna och Tott. Ekolsunds slott byggdes i etapper mellan 1600- och 1700-talet och uppvisar idag en välbevarad barockanläggning med 1700-talskaraktär. Bland de kända arkitekter som satt sin prägel på slottet räknas bl a Simon de la Vallée, Nicodemus Tessin d ä, Carl Hårleman och Carl Fredrik Adelcrantz. Totalt finns här 13 alléer med omkring 1 400 alléträd som ramar in Ekolsunds slottsområde. Ekolsund har varit ett av de kungliga slotten och den mest kände slottsherren torde vara Gustav III som fick slottet redan i dopgåva av sin far kung Adolf Fredrik. Här tillbringade Gustav III mycket tid och ägnade sig gärna åt sina intressen som jakt och fester. Slottet är idag privatägt med ett välbevarat värdshus från 1700-talet.

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Christer Odlander, pianist

Christer Odlander är en mycket mångsidig pianist som varit verksam både som kyrkomusiker och haft egen dragspelstrio. Han anlitas ofta som ackompanjatör till sångsolister som Peter Jöback & Rickard Söderberg, sam till körer, krogshower, konserter & symfoniorkestrar.

Hotell

Sigtuna Stadshotell *****

Läs mer om hotellet
Läs mer om hur hotellet hanterar Covid 19

Det lilla femstjärniga Stadshotellet i Sigtuna är uppskattat och kritikerrosat – mycket tack vare den smakfulla Restaurang 1909. Det är extra roligt att restaurangen fortsätter ha en plats i den prestigefyllda White Guide 2019 och det är nionde året de finns med. Deras köksmästare Gustav Brixelius är en av Sveriges yngsta och mest lovande köksmästare. Hotellet prioriterar lokala odlare och producenter. När hotellet byggdes 1909 valdes den vackraste platsen i Sigtuna, med magisk utsikt över Mälarens inlopp. I det vackra och varsamt renoverade huset från sekelskiftet vilar ett tidlöst lugn och en harmonisk värme. Med matens smaker i kombination med god dryck och ett personligt värdskap skapas ett trevligt nyårsfirande. På hotellet finns en vacker lounge med piano, restaurang, & vackra rum med utsikt över Sigtuna eller Mälaren.

Redan när du stiger in i receptionen lämnar du stadens brus och resandets jäkt bakom dig. Här finns det mesta du kan önska dig: rum med sjöutsikt, 24 timmars rumsservice, trådlös uppkoppling, lounge, bar, restaurang, terrass. Hotellet vill ge samma omtanke andas samma harmoni som under gamle kung Gustavs V:s dagar.

RUMMEN – 27 rum
Hotellrummen har man omsorgsfullt inrett i skandinavisk form från 1930-1950-talen. En tidsepok där kobratelefonen gjort sitt avtryck och möbelklassiker i orginal möter nytillverkat från världsberömda möbeldesigners såsom Hans Wegner, Fritz Hansen, Carl Malmsten och Louis Poulsen. Ek och ölandssten är främst de naturmaterial vi valt att formge med. På ditt rum väntar morgonrock och tofflor, kuddarna kommer från Engmo och är stoppade med skandinaviskt dun. Passar inte dun dina önskemål, kan du välja annat material från vår kuddmeny. I garderoben finns både skoputs, strykjärn, hårfön och bra garderobsutrymme. På varje rum finns en välfylld minibar. (mot avgift).

Enkelrum
Det finns nio enkelrum med Mälarvy eller Sigtunavy. Rummen har ljus inredning med minibar, TV och badrum med dusch. Vissa rum har 130 cm breda sängar och kan också användas som litet dubbelrum. Här sover du gott i en säng från Dux. Värdeskåp till rummet finns i vår receptionen. Alla rum har rökdetektor och är rökfria. Läs mer om enkelrummen.

Dubbelrum med Sigtuna vy
Det finns 17 dubbelrum med Mälarvy eller Sigtunavy. Standard dubbelrum med Sigtunavy har ljus inredning med utsikt över centrala Sigtuna och har en sitthörna. Här sover du gott i en säng från Dux. Värdeskåp till rummet finns i vår receptionen. Alla våra rum har rökdetektor och är rökfria. Läs mer om rummen med Sigtuna vy

Dubbelrum med utsikt över Mälaren
Delux dubbelrummen har en ljus inredning med utsikt över Mälaren. Här sover du gott i en säng från Dux. Värdeskåp till rummet finns i vår receptionen. Alla våra rum har rökdetektor och är rökfria. Dessa rum har också en mötesgrupp eller en sitthörna. Läs mer om rummen med Mälarvy

RESTAURANG 1909
Stadshotellet i Sigtuna är uppskattat och kritikerrosat – mycket tack vare den smakfulla Restaurang 1909. Det är extra roligt att restaurangen fortsätter ha en plats i den prestigefyllda White Guide 2019 och det är nionde året vi finns med och det är vi stolta över.  Köksmästare Gustav Brixelius är en av Sveriges yngsta och mest lovande köksmästare. Han har höga ambitioner och har fått flera utmärkelser i ärorika White Guide och har siktet inställt på en stjärna i Guide Michelin innan han fyller 30 år. restaurangen prioriterar lokala odlare och producenter och dessa företag drivs vanligtvis på ett småskaligt sätt vilket gör att de kan följa säsongens produkter med större precision.Genom att ta detta beslut utmanas deras kreativitet ordentligt men det är också därför de kan vara extra stolta över att få presentera olika menyer.Med matens smaker i kombination med god dryck och ett personligt värdskap hoppas de att ge en upplevelse som skapar minnen.

AFTERNOON TEA
Deras ljuvliga Afternoon Tea avnjuts i loungen eller matsalen. Varma scones med hemlagad marmelad, sandwiches och fina små godsaker från eget bageri serverade på våningsfat.

Läs mer om restaurangen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev