Nyårsfirande med Trio De Luxe

- på Tammsviks herrgård med många musikstunder

Välkommen att fira Nyår tillsammans med flöjtisten Erik Sunnerstam och ”Trio de Luxe” på ljuvliga Tammsviks Herrgård, vackert belägen invid Mälaren. Det blir en personlig, underhållande resa med trion. De bjuder in flera musikstunder under Nyårshelgen. Det blir allt från folkmusik till klassiskt samt dans till wienervals vid tolvslaget. På Nyårsdagen bjuder de in till en klassisk konsert på en av Upplands vackra herrgårdar. Res i egen bil eller följ med i vår buss från Cityterminalen.

Trio de Luxe
består av Erik Sunnerstam flöjt, Marie Louise Sjöberg violin och Lena Müller cello. De spelar varierad musik från olika genres. Förutom de stora mästarna, dansmusik från 1500 och 1600 talet, filmmusik och underhållande melodier av Bellman och Olle Adolphson m fl. Gruppen finns att lyssna på och läsa om på Facebook.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Erik Sunnerstam
 • Del i dubbelrum med frukost
 • Trerättersnyårsmiddag med 2 glas vin & vatten
 • Mousserande vid 12-slaget
 • Underhållning, musik med Trio de Luxe
 • Konsert med Trio de Luxe
 • Afternoon Tea
 • Lunch dag 2
 • Tillgång till Spa, inomhuspool & bastu
TILLVAL:

Enkelrum: 460 kr
Buss och guidad tur från Cityterminalen - Tammsvik - Cityterminalen: 350 kr

Höjdpunkter

 • Musik och underhållning av Trio de Luxe
 • Eriks kunskap
 • Bekvämt boende på Tammsvik
 • Klassisk konsert

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-12-31
Resa: Nyårsfirande med Trio De Luxe
Dagar: 2
Pris: 4550 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
NYÅR PÅ TAMMSVIK

Erik möter upp på Cityterminalen och guidar längs vägen mot Tammsvik. Han lyfter fram intressant historik och vi får veta mer om omgivningarna. Erik spelar och berättar om äldre tider. Runt Mälarens norra strand finns lämningar från 300 talet och vi får höra musik från samma tid. Erik berättar vidare om Almare stäket och Stockholms Blodbad 1520 och spelar musik av Gustav Vasas jämnårige Martin Luther som skrivit musik från 1523, bara tre år efter blodbadet”.
Väl framme möter vi er som rest dit i egen bil. Efter incheckning samlas alla för en god Afternoon Tea och en musikstund där vi får möta Trio de Luxe i ett underhållande divertimento av Haydn. Vi njuter av rykande färskt the, scones, nykokt marmelad och bakverk från hotellets bageri. Därefter egen tid att njuta av hotellets faciliteter. I ett separat hus, ”Lustgården”, finns dam- och herrbastu, stor pool och bubbelpool. Du som gillar att träna hittar också ett litet gym här. På herrgården finns fina salonger med sköna fåtöljer att slå sig ner i. För de som önskar bjuder Erik in till en rolig frågesport. I en av de inre salongerna ger Lena under en stund smakprov på musik ur en av cellosviterna av Bach för dem som vill njuta av musikaliska inre landskap. Vem känner förresten till historien om Bachs älskade storebror som spelade oboe i Karl XII arme vid slaget vid Poltava? Och som sen kom att spela oboe i Hovkapellet som kollega till självaste Johan Helmich Roman som skrev Drottningholms-musiken. Historien är fantastisk. …” Erik ger en kort introduktion

När vi gjort oss fina samlas vi i hotellets entré och går i fackeltåg ner till Herrgården (ca 200 m). Här väntar en klassisk trerättersmiddag med tillhörande viner. Efter middagen får vi lyssna till musikaliska pärlor med Trio de Luxe. Det blir musik av Mozart och Bach och Delibes m fl. Filmmusik av Chaplin och exempel på våra finaste folkmelodier. Marie Louise spelar med trion den vackra musiken från Schindlers List och sen fyrar vi av några satser ur Bachs h-mollsvit som av slutas med den härliga Badinerin i ett rasande tempo. Närmare 12-slaget blir det en smäktande wienervals och vi skålar in det nya året med ett glas mousserande. (AF, M)

 

Dag 2
AVKOPPLING & KONSERT

Vi njuter en skön sovmorgon och en fin herrgårdsfrukost i den vackra matsalen. Pool och spaavdelningen står öppen för dem som önskar. Erik tar er med som önskar på en skön promenad med en musikalisk överraskning i den bleka vintersolen. Strax innan lunch beger vi oss till en trevlig herrgård för en god lunch som avslutas med en sista liten konsert-stund med Trio De Luxe. Vi ankommer Cityterminalen sen eftermiddag. (F,L)

Reseledare

Erik Sunnerstam

Sverige, Malta, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla. Numer tar han även med grupper utomlands, vilket han gjort med stor bravur.

Hotell

TAMMSVIKS HERRGÅRD

TAMMSVIK HERRGÅRD
Herrgården uppfördes som en bostad åt familjen Tamm år 1921 och byggdes därefter om till värdshus och pensionat med namnet Tammsviks säteri och herrgården gästades av Stockholms överklass som Zarah Leander, Karin Juel och Stig Järrell. Tammsvik har under senare tid även varit vilohem för finska soldater och för nervsvaga kvinnor. En myt från den tiden är den om spöket Svarta Ryttaren som galopperar på nätterna. År 1976 köpte Nick Arsikin herrgården och lät renovera den till en konferensanläggning. 1987 köptes anläggningen, som då hette Tammsviks Kursgård av familjen Åke Ljungberg. Idag är Tammsvik en modern mötesplats för fester och konferens. Mer information om hotellet: www.happytammsvik.se

Här finns totalt 120 sköna rum med sammanlagd 225 bäddar. 105 dubbelrum och 15 enkelrum.  Frukosten serveras i herrgårdens vackra matsalar. Här möts du av sprakande brasa och doft av nybakt från vårt eget bageri. På samtliga 121 hotellrum finns fem grönskande växter som renar luften.

I herrgården finns totalt 11 hotellrum varav sju dubbel- och fyra enkelrum. Många av rummen bjuder på strålande sjöutsikt över Mälarviken som ligger alldeles utanför. Samtliga badrum har helkaklad dusch/wc, TV, telefon och hårtork. Fri Wifi-uppkoppling i hela huset. Läs mer

Björknäs är en byggnad som rymmer totalt 28 dubbelrum. Samtliga rum har helkaklad dusch/wc, TV, telefon och hårtork. Fri Wifi-uppkoppling i hela huset. Det är cirka 200 m att gå mellan Björknäs och herrgården, där restaurangen ligger.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev