Nyårsresa till Budapest

Följ med operasångerskan/violinisten Linnéa Sallay till Budapest för ett härligt nyårsfirande. Linnéa har sina rötter i Ungern, pappa Sándor kom till Sverige 1956. Dénes bor i Budapest och ser fram emot att guida oss runt i sin vackra hemstad. Linnéa för oss in i den ungerska musiken och bjuder på smakprov. Nyårsafton firar vi på traditionellt vis i underbar sekelskiftesmiljö på restaurang Callas, vi bjuds på ungerska rätter och levande musik. I Szentendre äter vi en god nyårsbrunch i familjär miljö och har sedan kvällen fri med möjlighet till en fantastisk båtfärd på Donau med buffémiddag. Resans final bjuder på den festliga operetten Läderlappen med Ungerska Nationaloperan på Erkelteatern. Linnéa & Dénes hälsar dig varmt välkommen att fira in det nya året tillsammans!

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Linnéa Sallay
 • Lokal guide Dénes Szàsz
 • Flyg Arlanda-Budapest t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • Guidad rundtur Pest & Judiska kvarteren
 • Guidad rundtur Buda
 • Utfärd till Szentendre
 • 2 luncher varav en brunch (L)
 • 2 middagar varav en nyårsmiddag (M)
 • Operetten Läderlappen
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 3 000 kr
Middagskryssning: ca 600 kr
Bokas före avresa. Betalas på plats till Dénes, ca HUF 18000 / EUR 60

Höjdpunkter

 • Pests neoklassisk arkitektur
 • Budas höjder & nyårsfyrande
 • Szentendre en pittoreska konstnärsbyn & nyårskonsert

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
BUDAPEST

Linnéa är med oss från Arlanda och Dénes möter oss på flygplatsen i Budapest. Vi börjar med lunch på lokal restaurang. Nu får vi se mer av Budas höjder. Här ligger den gamla staden med hus från 1600- och 1700-talet och smala medeltidsgator som ringlar sig fram i den kuperade terrängen. Vi njuter av den vackra utsikten från Gellerthöjden. Vi bor centralt på Mercure Korona Hotel. Välkomstmiddag på lokal restaurang. (L, M)

Dag 2
PEST & NYÅRSFIRANDE

På förmiddagen får vi se mer av Pest, den nyare delen av staden med byggnader i neoklassisk arkitektur, breda boulevarder och många restauranger och caféer. Vi ser Hjältarnas torg, Synagogan & Operan samt besöker de judiska kvarteren, som är en spännande del av Pest med flera synagogor, judiska caféer och pittoreska gator. Egen tid i staden innan vi skall fira in det nya året på restaurang Callas. Det blir ett traditionellt firande med ungerska rätter i ny stil samt levande musik och sång. (F, M)

Dag 3
SZENTENDRE

Vi åker till den pittoreska konstnärsbyn Szentendre. En barockstad från 1700-talet och ett mycket omtyckt utflyktsmål, känt för sina många konstnärsgallerier och utställningar. Vi äter en god trerättersbrunch hemma hos Dénes vänner – den intima familjekrogen Aranysárkány, landets första privata restaurang! Vi återvänder till Budapest sen eftermiddag. (F, L)

Frivillig kvällstur – mot tillägg:
En båtfärd på floden Donau för att njuta av staden och alla broar i kvällsbelysning inkl buffémiddag med sekt, vin/ öl, kaffe och vatten. Transfer hotell – hamn t/r.

Dag 4
EGEN DAG / TERMALBAD

En egen dag i Budapest, passa på att besöka Széchenyibadet för ett härligt termalbad, här finns många pooler med olika temperatur både inom- och utomhus. Intill ligger Ungerns storslagna Konstmuseum med internationell konst från antiken till 1900-talet men också den fina Stadsparken. På Budahöjden, i det Kungliga Slottet ligger Nationalgalleriet med en stor samling ungersk konst. Andra trevliga besök är saluhallen för shopping och lunch, eller bara strosa och njut av stadens atmosfär. Till kvällen möts vi för en festlig avslutning på resan. Vi ser den sprudlande operetten Läderlappen med Ungerska Nationaloperan på Erkelteatern, en perfekt start på det nya året. Linnéa introducerar dig till handlingen i Läderlappen och tonsättaren Johann Strauss d y. (F)

Dag 5
BUDAPEST – STOCKHOLM

Transfer till flygplatsen för hemresa. Direktflyg tillbaka till Stockholm Arlanda. (F)

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Dénes Szász

Ungern

Dénes är vår man i Budapest. Med stor kunskap och humor visar han oss sitt hemland.

Hotell

Mercure Korona Hotel Budapest****

Läge: Hotellet ligger mycket centralt i Pest, nära till allt: Donau, gågatan, Saluhallen, restauranger, shopping, museum, osv.

Rummen: Luftkonditionering, badrum med badkar, hårtork, minibar, värdeskåp, LCD TV, satellitkanaler, telefon, te & kaffe.

Faciliteter: Hiss, bar, restaurang.

Adress: Kecskemeti utca 14, 1053, Budapest, Ungern

Hemsida: https://www.accorhotels.com/sv/hotel-1765-mercure-budapest-korona-hotel/index.shtml#section-rooms

Prenumerera på vårt nyhetsbrev