Nyår i Göteborg med Cabaret

- på Clarion Hotel Post med musikalen Cabaret & Rita Saxmark

Fira in det nya året i Göteborg med Cabaret på GöteborgsOperan!
Med feststämning och en av världens mest omtyckta musikaler firar vi årsskiftet! Resan bjuder på allt som hör ett nyårsfirande till såsom god mat, fint boende, trevligt umgänge, fyrverkeri och härlig musik. Kan 2021 få en bättre början? Vår omtyckta Rita Saxmark, sångerska följer med på resan som musikkunnig reseledare. Hon kommer att berätta både om bakgrund och handling av föreställningen vilket ger er en djupare upplevelse. Vi bor på lyxiga Clarion Hotel Post mitt i Göteborg och äter en god middag på Operan innan föreställningen och det blir vickning och mousserande på hotellet inför tolvslaget. Resan är framtagen för SvD Accent i samarbete med ReseSkaparna.

CABARET - en musikal i två akter av John Kander (f. 1927). Sångtexter Fred Ebb. Manus Joe Masteroff baserad på pjäsen av John van Druten och berättelser av Christopher Isherwood. Den sjungs på svenska och Göteborgsoperans uppsättning av musikalen utspelar sig i samma era som originalet, dvs i Berlin på 1930-talet. För uppsättningen står ett brittiskt team, med regissör James Grieve i spetsen: I huvudrollerna syns Kerstin Hilldén som Sally Bowles, David Lundqvist som konferencieren, Tobias Ahlsell som Clifford Bradshaw och Siw Erixon spelar värdinnan fräulein Schneider.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Rita Saxmark, sångerska
 • Tågresa Stockholm-Göteborg t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • Nyårsmiddag på operan med 1 glas vin
 • Vickning med mousserande vin
 • Guidad stadsrundtur med buss
 • Biljett till Göteborgssoperan, bakre parkett & balkong
 • 1 lunch
TILLVAL:

Enkelrum: 880 kr

Höjdpunkter

 • Föreställningen Cabaret på operan
 • Vår reseledare Rita Saxmarks kunskaper om opera, musik och kultur
 • Nyårsmiddag på operan
 • Vår lokala guide Roy Listermarks kunskaper om Göteborg
 • Clarion Post hotell men sina vackra lokaler och takpool

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-12-31
Resa: Nyår i Göteborg med Cabaret
Dagar: 2
Pris: 6850 kr
Platser: 2

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
CABARET MED NYÅRSFIRANDE

Rita möter er på Stockholm central och kliver på tåget. Väl framme checkar vi in på Clarion Hotel Post, som är inte som vilket hotell som helst. Det anrika posthuset vid Göteborg central har förvandlats till ett designhotell med extra allt. Njut av takpool, restauranger och barer. Vi promenerar (ca 10 min) eller tar spårvagnen till operan där vi börjar med en god middag ochnjuter av fyrverkerier innan föreställningen som börjar kl 18.00. Cabaret är en musikal i två akter baserad på Christopher Isherwoods roman ”Farväl till Berlin” (1939), som utspelar sig i Weimarrepublikens slutskede i Berlin tidigt 1930-tal. Efter denna musikaliska upplevelse, promenerar (alt taxi/spårvagn) vi åter till hotellet där vi firar in det nya året med ett glas mousserande och vickning. (M,V)

 

Dag 2
STADSRUNDTUR GÖTEBORG OCH HEMRESA

Vi sover ut och äter en god långfrukost med stort utbud av delikatesser och väl utvalda råvaror. Ett dopp i takpoolen för de som önskar. Utcheckning och vår lokala guide tar oss med på en rundtur med buss. Vi ser utsiktsplatsen vid Masthuggskyrkan, havsguden Poseidon av Carl Milles i centrum, konserthuset, stadsteatern samt Göteborgs kulturella centrum Götaplatsen. Vi äter en god lunch innan vi reser hem mot Stockholm igen med tåg. (F, L)

Reseledare

Rita Saxmark

Sverige

Rita har länge varit knuten till ReseSkaparna som reseledare och artist. Med varma och härliga sätt är hon en mycket uppskattad reseledare.

Hotell

Clarion Hotel Post

Mer information om hotellet

Clarion Hotel Post mitt i Göteborg, är inte som vilket hotell som helst. Det anrika posthuset vid Göteborg central har förvandlats till ett designhotell med extra allt. Njut av spa, takpool, restauranger och barer.

Standardrummen är runt 20 kvadratmeter med arbetsyta, bra förvaring och två separata enkelsängar. Rummen i den gamla delen av hotellet har högt i tak, djupa fönsternischer och vackra gamla fönster som ger rummen en härlig karaktär och känsla. Rummen i den nya delen får ett härligt ljusinsläpp från de stora fönstren. Samtliga rum har designmöbler från B&B ITALIA och lampor från FLOS. Alla rummen är utrustade med LCD-TV. Badrummen är rymliga med moderna materialval, vissa med dusch och andra med bad, alla har hårtork.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev