Nyårsresa till Oslo med Linnéa Sallay

med operetten Csardasfurstinnan och nya Munchmuseet

Fira in det nya året med musik, god mat, gemenskap och kultur med en resa till vårt vackra grannland. Oslo är den snabbast växande huvudstaden i Europa och här får vi en guidad rundtur med vår lokalguide Kristine. Hon tar oss med till Vigelandsparken som är den största skulpturparken i världen. Resans höjdpunkt är operaföreställningen Czardasfurstinnan och Linnéa bjuder på en musikstund i Svenska Kyrkan på nyårsdagen. Det blir en stämningsfull nyårsresa.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Operakunnig reseledare
 • Tågresa Stockholm - Oslo t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 2 nätter
 • Tvårättersmiddag
 • Trerättersmiddag & 1 glas mousserande
 • Stadsrundtur med buss & lokalguide
 • Operabiljett, parkett rad 6-9
 • Entré Munchmuseet
 • Visning operahuset
 • Musikupplevelse med Linnéa
TILLVAL:

Enkelrum: 1300 kr

Höjdpunkter

 • Operetten Csardasfurstinnan
 • Linnéa Sallay som reseledare
 • Nya Munchmuseet

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2022-12-30
Resa: Nyårsresa till Oslo med Linnéa Sallay
Dagar: 3
Pris: 10400 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
OSLO & MUNCHMUSEET

Tåg från Stockholms central. Vid ankomsten till Oslo promenerar vi ca 400 meter till vårt hotell som ligger centralt beläget på Karl Johan. Vi promenerar ca 1 km till det nya Munchmuseet, som invigdes i september 2022. Denna spektakulära byggnad är sextio meter hög med tretton våningar och är ett av världens största museer ägnat åt en enskild konstnär. Linnéa ger oss en introduktion till museets spännande historia. Väl inne får vi en audioguidad tur. Till kvällen äter vi en god tvårättersmiddag på lokal restaurang som ligger nära hotellet. Kvällen har vi sedan fri till att exempelvis njuta av atmosfären på Karl Johan. (M)

Dag 2
OPERETT, VISNING & NYÅRSFIRANDE

På morgonen samlas vi på hotellet. Linnéa bjuder på en introduktion till kvällens föreställning Czardasfurstinnan och dess kompositör Emmerich Kálmán. Vi får även en del historik om operetten som konstform. Med Linnéas kunskaper kommer vi uppleva föreställningen och musiken på ett djupare sätt. Lite egen tid att äta lunch och kanske piffa sig lite inför vårt nyårsfirande. Vid 13.30 tiden samlas vi för en promenad till operahuset, ca 800 m. Här väntar en spännande visning av världens mest moderna operahus. Med sina 38 500 m² är byggnaden fördelad på över 1000 (!) rum och kostade 3,9 miljarder norska kronor att bygga. Vi ser Csardasfurstinnan/Gypsy Princess, som börjar kl 16. Operetten framförs på norska och pågår i ca 3 timmar inklusive paus. Uppmuntrade av härlig musik väntar nu vår nyårsmiddag. En busstransfer tar oss till den omtyckta restaurang Ekeberg, här serveras en trerättersmiddag med kaffe och petit fours. Vid nyår skålar vi det nya året med ett glas bubbel och beundrar stadens vackra fyrverkeri. Vår buss tar oss efter tolvslaget åter till hotellet. (F,M)

Dag 3
STADSRUNDTUR & MUSIK

Nu möter Kristine oss efter frukost för en en stadsrundtur med buss, där vi besöker centrala Oslo och Vigelandsparken. Det är inte bara världens största skulpturpark, det är också en av Norges största turistattraktioner. Vigelandsparken, döpt efter skulptören Gustav Vigeland (född i Oslo 1869), är öppen för besökare året runt och har mer än 200 skulpturer i brons, granit och smidesjärn. Vår rundtur slutar vid Svenska kyrkan – Margaretakyrkan, invigd 1925 av Nathan Söderblom. Här bjuder Linnéa på en stämningsfull musikstund då vi får njuta av hennes vackra röst och fiolspel. Vår buss tar oss sedan till tågstationen för hemresa. (F)

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Hotell

Comfort Hotel Karl Johan

Karl Johans Gate är huvudstråket i Oslo, uppkallat efter Karl III Johan när Norge fortfarande tillhörde Sverige. Gatan börjar vid centralstationen Oslo S och slutar vid Slottet. Den viktigaste byggnaden mellan Oslo S och Slottet har du säkert räknat ut själv, Comfort Hotel Karl Johan så klart!

Läge: Hotellet ligger centralt i Oslo på gångavstånd från tågstationen.
Rummen: Dusch/wc, tv/telefon
Faciliteter: Restaurang, bar, gym, bastu, WIFI
Adress: Karl Johans gate 12, 0154 Oslo, Norge
Läs mer om hotellet här