Oförglömliga Belgrad

Belgrad, Serbiens huvudstad och en av Europas äldsta städer. Den kallas Balkans New York och jämförs med populära Berlin. Serberna är kända för sin gästvänlighet och sin goda mat. Influenserna kommer från hela världen men allt har en ”serbisk knorr”. Resan är kryddad med kultur, traditionell mat, lokala viner och musik. Här finns något för alla, det är till och med möjligt att bada mitt i staden.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande reseledare
 • Flyg Arlanda-Belgrad t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 3 lunch (L)
 • 3 middagar (M)
 • 1 vinprovning
 • Stadsrundtur Belgrad
 • Besök Titos grav i Blommornas hus
 • Entré till Vuk och Dositejmuséet
 • Utfärd Novi Sad
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 850 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - BELGRAD

I Belgrad möts vi av vår reseledare Marko och åker mot city för en kort tur med bussen för att orientera oss lite samt att äta lunch. Sedan till hotellet för incheckning och sedan har vi lite egen tid. De som vill kan hinna ut och känna på stadens puls innan vi samlas för gemensam välkomstmiddag i det berömda och mysiga Skadarlijaområdet. Middagen ackompanjeras av traditionell sång och musik. (L, M)

Dag 2
BELGRAD

Efter frukost lär vi känna Belgrad på en rundtur både till fots och med buss. Vi besöker
St Sava Templet, Blommornas Hus med Titos grav och Kalemegdanborgen, vackert belägen i parken med samma namn och med utsikt över floderna Sava och Donau. Turen avslutas med lunch. Bussen går tillbaka till hotellet för de som vill. Middag på en flotte med utsikt over Kalemegdanborgen uppe på sin kulle. (F, L,M)

Dag 3
NOVI SAD

Heldagsutfärd till Novi Sad. Vi gör en rundtur i den söta lilla staden och ser frihetstorget som domineras av den vackra Mariakatedralen. Egen tid att äta lunch och strosa omkring. Strax utanför Sremski Karlovci besöker vi Biodlingsmuseet där familjen Živanović välkomnar oss på vinprovning. Bland annat får vi prova Bermetvinet som serveras på hovet i London. På vägen tillbaka till Belgrad åker vi till Fruška Gora där familjen Miljević bjuder pa egenproducerade grappor och vin från gården. Här äter vi även en traditionell middag till tonerna från ett lokalt band som sjunger sånger från trakten. (F, M)

Dag 4
DORCOL & HEMRESA

Vi går en historisk promenad till Dorćol, Belgrads gamla stadsdel, där vi först besöker
ett museum. Promenaden fortsätter sedan genom stadsdelen där vi pratar om samlevnad mellan kristna, judar och muslimer. Vi passerar judiska museet och Bajraklimoskén, den enda bevarade moskén från de ottomanska tiderna i Belgrad. Vi avslutar vår guidning med ett besök på den äldsta parfym-verkstaden och butiken, ”Sava” , där vi träffar ägaren som berättar om sin verksamhet historiskt fram till idag. Gemensam lunch innan vi checkar ut och åker till flygplatsen för hemresa. (F, L)

Reseledare

Marko Arsenijevic

Belgrad

Marko är född och uppvuxen i Belgrad. Han pratar flytande svenska och har studerat Skandinavisk kultur, litteratur och språk.

Hotell

Mercure Belgrade Excelsior ****

Klicka här för att veta mer om hotellet

Bra att veta

AirSERBIA
Vi flyger med AirSERBIA. Bolaget har verkat sedan 1947 men under andra namn och inte så mycket i vår region. Sedan 2013 har den serbiska staten satsat mycket
pengar i bolaget som därmed genomgått en rejäl upprustning med bland annat en helt ny flygplansflotta. De satsar mycket på vardagslyx och bekvämlighet.
Till exempel ingår det mat och dryck under hela flygningen, även i ekonomiklass.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev