Ölands Skördefest

Välkommen till Sveriges största skördefest! 2017 bjuder Öland in till den 21:a Skördefesten i rad. ”Sveriges skafferi” slår upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning av odlar årets resultat. Affärer, gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer säljer och serverar nyskördade och förädlade läckerheter. Hela Ölands näringsliv, med allt från rörmokare och konstnärer till lantbrukare och restauranger, satsar på en riktigt bra fest. Ölands Skördefest har något för alla. Det är bara att välja och vraka.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Bussresa enligt program 3 dagar
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • Reseledare Mia Ahlberg enligt program
  • 2 luncher (L)
  • 2 middagar (M)
  • Besök Borgholm slott, Stora Rör och Eriksöre bygata
  • Övrigt enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 500 kr

Höjdpunkter

  • Borgholm slott
  • Stora Rör
  • Eriksöre bygata

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM-ÖLAND

Vi styr vår kosa mot Öland tidig morgon och stannar till för en förmiddagsfika på vår väg söderut. Nästa stopp är i Tindered där vi äter vår lunch och kanske gör ett besök i deras gårdsbutik. De har en förkärlek för det hemmagjorda. Råvarorna från deras egna och andras intilliggande gårdar är därför hjärtat i verksamheten och det är där hemligheten i smakupplevelsen ligger. Mätta och belåtna åker vi vidare mot vårt slutmål. I Kalmar hämtar
vi upp vår reseledare och åker sedan över bron till Öland. I Borgholm ligger vårt hotell, Ekerum resort. Vi äter middag på hotellet. Denna kväll besöker vi Konstnatten då alla konstnärer öppnar sina ateljéer. Åter hotellet sen kväll. (L,M)

Dag 2
ÖLANDS SKÖRDEFEST

Dagen ägnas helt åt ”Sveriges skafferi”, Ölands Skördefest. Vi startar dagen med Stora Rör där vi ser på när Hemvärnet visar sina färdigheter för att sedan besöka Borgholms slott där det firas Fårets dag. Här finns massor av utställare och försäljare samt möjlighet att äta lunch. Eriksöre bygata är kantad med marknadsstånd där vi kan inhandla allt möjligt. På kvällen äter vi Ölands egen nationalrätt, Kroppkakor, på vårt hotell. (F, M)

Dag 3
ÖLAND - STOCKHOLM

Efter frukost börjar vi vår resa hemåt. I Kalmar tar vi en sväng med bussen och stannar bland annat för att få möjlighet att fota slottet. Vi vinkar av vår reseledare i Kalmar innan vi beger oss mot Stockholm igen. På Ringarums värdshus äter vi vår avslutningsmåltid och forsätter sedan mot Stockholm. Efter överenskommelse med vår busschaufför och om intresse finns stannar vi för en bensträckare. Åter Stockholm ca 19.00. (F,L)

Hotell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev