Opera på Skäret 2023 med Teddy Lundberg

- musik, mat och boende på anrika Grythyttans Gästgivaregård

En exklusiv resa med boende på anrika Grythyttans Gästgivaregård, gourmetmiddag och opera. Färden går mot Bergslagen och vid sjön Ljusnaren, någon kilometer utanför Kopparberg, ligger platsen för vår operaupplevelse. 2023 firar Opera på Skäret 20 år med Verdis drama Rigoletto. Det säregna operahuset i naturskön miljö är en del av upplevelsen. Den unika akustiken i detta virkesmagasin är svår att överträffa. På vår resa följer operakunniga reseledare med specialkunskaper som ger oss en alldeles speciell upplevelse.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Musikkunnig reseledare Teddy Lundberg
  • Bussresa 2 dagar
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 2 luncher (L)
  • Trerättersmiddag på Grythyttans Gästgivaregård (M)
  • Operabiljett: operahusets 20-årsjubileum med Rigoletto
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 300 kr

Höjdpunkter

  • Opera på Skäret firar 20-årsjubileum med Rigoletto
  • Musikkunnig reseledare Teddy Lundberg

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
OPERA PÅ SKÄRET MED RIGOLETTO & GRYTHYTTANS GÄSTGIVAREGÅRD

Vi välkomnas ombord på vår buss som avgår ca 8:30 från Cityterminalen i Stockholm mot Bergslagen. Vi gör ett frivilligt fikastopp på vägen. Framme i Kopparberg och Sågverket på Skäret börjar vi med en god lunch. Innan det är dags för resans höjdpunkt, har vi chans att förbereda oss på föreställningen och besöka områdets mysiga butiker. Operan börjar kl. 15.00 och varar i tre timmar med en längre paus mellan akterna. Uppfyllda av Verdis vackra musik och den sammetsmjuka augustikvällen åker vi mot Grythyttans Gästgivaregård för att avnjuta en sen, trerättersmiddag i de vackra salongerna. På Grythyttans Gästgivaregård kan man känna historiens vingslag samtidigt som de erbjuder upplevelsen av modern gastronomi och vin. Hotellets alla 53 rum är individuellt designade med tapeter som skapar personlig karaktär. Varje rum har ett eget namn och sin egen historia. ( L, M)

Dag 2
GRYTHYTTAN

Lite sovmorgon innan vi gör oss redo för dagen. Vi ser pittoreska Grythyttan och har lite egen tid innan vi reser mot Arboga där vi stannar och äter en gemensam lunch. Bussresan fortsätter efter lunchen och kanske väntar någon överraskning längs vägen… Efter två dagar fyllda med musik, mat, umgänge och avkoppling räknar vi med att vara åter i Stockholm ca. 19:00. (F, L)

Reseledare

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Spanien, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands. Han tar även väl hand om er på långtidssemester på Teneriffa.

Hotell

Grythyttans Gästgivaregård

Grythyttans Gästgivaregård är hotellet för dig som älskar att känna historiens vingslag samtidigt som du erbjuds uppleva modern gastronomi och vin. Alla 53 rum är individuellt designade med tapeter som skapar personlig karaktär. Varje rum har ett eget namn och sin egen historia. Grythyttans Gästgivaregård är fullt av arv och spännande historier från svunna tider. Mitt i allt det, så möts du som gäst även av nutid och framtid – i maten som våra kockar skapar, i våra högst personligt inredda rum eller i vår spektakulära bar, där du kan njuta av drycker som utmanar dina smak- och doftsinnen.

Läs mer om hotellet här>>

Bra att veta

Sommaren 2023 fyller Opera på Skäret 20 år. Det firar vi med Verdis allra mest dramatiska verk. Handlingen är rik på svarta ingredienser: svartsjuka, hämnd, hedersmord och korruption. Musiken bjuder på en rad odödliga arior: La donna é mobile. Caro nome. Cortigiano, vil razza dannata. TIPS! Även om föreställningen spelas inomhus i sågverket kan det bli kallt även på sommaren. Det finns filtar att låna, men ta gärna med en extra tröja. Läs mer om Opera på Skäret här>>

Detta är en gruppresa med cirka 30 – 40 resenärer.

Några av våra resor