Opera på Skäret

- med operan "Trollflöjten"

Färden går mot Bergslagen och vid sjön Ljusnaren, någon kilometer utanför Kopparberg, ligger platsen för vår operaupplevelse. I år sätter Opera på Skäret för första gången upp en opera av Wolfgang Amadeus Mozart. Valet föll på den älskade ”Trollflöjten”, Mozarts sista opera och en av de mest spelade operorna någonsin. Denna fantastiska saga klädd i ljuvlig och lättlyssnad musik är lättförståelig, lekfull och med sitt charmiga tilltal hjärtevärmande. Det säregna operahuset i naturskön miljö är en del av upplevelsen. Den unika akustiken i detta virkesmagasin är svår att överträffa. På vår resa följer Teddy Lundberg med som operakunniga reseledare och genom hans specialkunskaper får vi en alldeles speciell upplevelse.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Reseledare Teddy Lundberg
  • Bussresa 2 dagar
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 2 luncher (L)
  • 1 trerätters middag på Hellefors Herrgård (M)
  • Operabiljett
  • Pausfika
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 300 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
OPERA PÅ SKÄRET

Vi välkomnas ombord på vår buss som avgår från Cityterminalen i Stockholm mot Bergslagen. Vi gör ett frivilligt fikastopp i Västerås. Framme i Kopparberg och Sågverket på Skäret börjar vi med en god lunch. Innan det är dags för resans höjdpunkt har vi chans att förbereda oss på föreställningen och besöka områdets mysiga butiker. I år föll valet på en opera av Wolfgang Amadeus Mozart, ”Trollflöjten”. Operan börjar kl. 15.00 och varar i tre timmar och 40 min med en längre paus mellan akterna. I pausen ingår fika. Uppfyllda av Mozarts hjärtevärmande musik och den sammetsmjuka augustikvällen åker vi mot Hellefors Herrgård för att avnjuta en sen, trerätters, middag i de vackra salongerna. Hellefors är en genuin bruksmiljö med anor från 1700-talet. Vi bor i Herrgårdens flygelbyggnader där varje rum har sin egen charm. (L, M)

 

 

Trollflöjten
För första gången i historien sätter Opera på Skäret upp en Mozart-opera. Trollflöjten är en av världens mest älskade operor. Ett magiskt kärleksfullt drama där Nattens Drottning ger Tamino i uppdrag att rädda hennes dotter Pamina som rövats bort av Sarastro. Om han lyckas, får han gifta sig med henne. Till sin hjälp har han sin följeslagare Papageno, en trollflöjt och ett magiskt klockspel!

Dag 2
GRYTHYTTAN & MÅLTIDENS HUS

Efter frukost finns det tid för en förmiddagspromenad runt Herrgården och parken, i den lilla sömniga bruksorten. Eller gå på upptäcktsfärd i den pampiga huvudbyggnaden. Skrid uppför den stora
paradtrappan till övervåningen och låt dig förföras av Johan Sparthons vägg och
takmålningar från fornstora dagar.
Dagens huvudattraktion är Grythyttan, en annan välbevarad bruksmiljö, endast ca. 15 minuters bussresa. Tack vare Carl-Jan Grankvists mångåriga pionjärarbete med Värdshus, Hotell och Restauranghögskola är Grythyttan numera världsberömt.
Vi gör ett besök på Måltidens Hus där vi får en guidad visning. Huset är en levande mötesplats för råvaruproducenter, näringsexperter, smakforskare, mat/vin journalister och krögare från den stora vida världen. Lunchen serveras förstås på Grythyttans Gästgifveri, där allting en gång började. Efter ett par intensiva dagar fyllda med musik, mat, umgänge och avkoppling räknar vi med att vara åter i Stockholm ca. 19:00

Reseledare

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Spanien, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands. Han tar även väl hand om er på långtidssemester på Teneriffa.

Hotell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev