Opera på Skäret

- med operan "Turandot"

En exklusiv resa med boende på anrika Grythyttans Gästgivaregård, gourmetmiddag och opera. Färden går mot Bergslagen och vid sjön Ljusnaren, någon kilometer utanför Kopparberg, ligger platsen för vår operaupplevelse. I år sätter Opera på Skäret upp Puccinis omtyckta opera Turandot. Det säregna operahuset i naturskön miljö är en del av upplevelsen. Den unika akustiken i detta virkesmagasin är svår att överträffa. På vår resa följer Teddy Lundberg med som operakunniga reseledare och genom hans specialkunskaper får vi en alldeles speciell upplevelse. Vi äter en gourmetmiddag på Grythyttan, välkänd för sin matkultur.

Turandot
Giacomo Puccinis storslagna opera om den grymma prinsessan Turandot på Opera på Skäret! Dramatik och smäktande arior där den älskade tenorarian Nessun dorma med sitt berömda klimax utgör den musikaliska höjdpunkten. Opera på Skäret utlovar internationella sångare på toppnivå i två lag under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato. Kom och upplev Turandot i hjärtat av Bergslagen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Reseledare Teddy Lundberg
  • Bussresa 2 dagar
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 2 luncher (L)
  • Trerätters middag (M)
  • Operabiljett
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 300 kr

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2021-08-15
Resa: Opera på Skäret
Dagar: 2
Pris: 4950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
OPERA PÅ SKÄRET

Vi välkomnas ombord på vår buss som avgår från Cityterminalen i Stockholm mot Bergslagen. Vi gör ett frivilligt fikastopp
i Västerås. Framme i Kopparberg och Sågverket på Skäret börjar vi med en god lunch. Innan det är dags för resans höjdpunkt har vi chans att förbereda oss på föreställningen och besöka områdets mysiga butiker. Operan börjar kl. 15.00 och varar i tre timmar och 40 min med en längre paus mellan akterna. Uppfyllda av Puccinis vackra musik och den sammetsmjuka augustikvällen åker vi mot Grythyttans Gästgivaregård för att avnjuta en sen, trerättersmiddag i de vackra salongerna. På Grythyttans Gästgivaregård kan man känna historiens vingslag samtidigt som de erbjuder upplevelsen av modern gastronomi och vin. Alla 53 rum är individuellt designade med tapeter som skapar personlig karaktär. Varje rum har ett eget namn och sin egen historia. ( L, M)

Dag 2
GRYTHYTTAN & MÅLTIDENS HUS

Efter frukost visar Teddy er runt i pittoreska Grythyttan, en välbevarad bruksmiljö. Tack vare Carl-Jan Grankvists mångåriga pionjärarbete med Värdshus, Hotell och Restauranghögskola är Grythyttan numera världsberömt. Vi gör ett besök på Måltidens Hus där vi får en guidad visning. Huset är en levande mötesplats för råvaruproducenter, näringsexperter, smakforskare, mat/vin journalister och krögare från den stora vida världen. Lunchen serveras på Måltidenshus. Efter två dagar fyllda med musik, mat, umgänge och avkoppling räknar vi med att vara åter i Stockholm ca. 19:00. (F, L)

Reseledare

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Spanien, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands. Han tar även väl hand om er på långtidssemester på Teneriffa.

Hotell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev