Påsk på Malta & Gozo

En stor traditionell fest på Malta

De maltesiska öarna är Medelhavets bäst bevarade hemlighet. De smala, slingrande gatorna i städer och byar är fulla av renässanskatedraler och barockpalats. Maltas lillasyster Gozo, är verkligen en liten orörd pärla. Här råder ett lantligt lugnt tempo. Med fantastiskt väder, en gästvänlighet och över 7 000 år av spännande historia, finns det en hel del att se och göra.

Att fira påsk på Malta är en upplevelse – den firas med stor traditionell fest, där malteserna samlas i kyrkor och på gator för att delta i firandet. På långfredagen är kyrkorna berövade sin traditionella dekorativa stil, istället är rött, som symboliserar Kristi blod, den dominerande färgen.

Unikt för denna resa är att vi får uppleva firandet på Gozo. Ett firande som är så speciellt att många malteser själva åker till Gozo på påsken.

Vår reseledare Fredrik har bott många år på Malta med sin familj och kan verkligen sina öar och förmedlar landets kultur på ett mycket omtyckt sätt.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare och guide
 • Flyg Arlanda - Malta t/r
 • Transfer t/r hotell på Gozo & Malta
 • Del i dubbelrum med frukost (Malta 5 nätter, Gozo 2 nätter)
 • 3 luncher med vin
 • 4 middagar inkl vin & vatten
 • Rundtur på Gozo
 • Långfredagsprocession
 • Utfärd Valetta
 • Utfärd Birgu
 • Vandring och Golden Bay
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 990 kr
Södra Malta med lunch: €55
Mdina med middag & vinprovning: €70
Utfärder bokas & betalas på plats

Höjdpunkter

 • Fredrik Hammenborn som guide
 • Middag på Ta`French på Gozo
 • St Johns Cathedral i Valletta
 • Xlendi på Gozo

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM-MALTA, GOZO

Vår guide Fredrik möter oss på Malta och vi börjar med att äta lunch på lokal restaurang. Vidare på smala vägar till Mosta, där vi besöker den berömda kyrkan som har sin egen historia och är speciellt dekorerad i påsk. Vidare till färjeläget i Cirkewwa för färjetur till Gozo. Middag. (F, L, M)

Dag 2
PROCESSION & GOZO

Vi tar del av Långfredagens procession i den lilla byn Xaghra. Denna dag är kyrkorna dekorerade i rött för att symboliserar Kristi blod. Under dagen besöker vi även Citadelet i Rabat och de vackra klippformationerna där Blå fönsret en gång fanns. Lunch serveras på lokal restaurang. Kvällens höjdpunkt är en påskmiddag på omtyckta Ta Frenc, en restaurang som Malteserna kommer till Gozo när de vill fira något speciellt. (F, L, M)

Dag 3
GOLDEN BAY VANDRING

Idag besöker vi de mystiska Ggantija templen som är äldre än pyramiderna innan vi tar oss till Malta. Där stannar vi vid Golden Bay, en vacker bukt med sandstrand och höga klippor. Här finns möjlighet att följa med på en lättare vandring eller koppla av på stranden. Vidare på smala vägar till vårt hotell Cavalieri beläget invid vattnet i St Julians. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 4
EGEN DAG /SÖDRA MALTA

Egen dag att koppla av, utforska Malta eller följa med på en tillvalsutfärd. (F)

Södra Malta med fiskelunch (tillval):
Idag gör vi en utfärd till Södra Malta. Vi börjar med den lilla pittoreska fiskebyn Marsaxlokk som välkomnar med färgrika fiskebåtar, så kallade Luzzos, samt en trevlig marknad. I en annan fiskeby, Marsascala äter vi lunch på den omtyckta restaurangen Zonqor Point. En god fisklunch serveras och vi får även smaka på Qarnit – Maltas goda specialité, bläckfisk. Dagen avslutas med ett besök till Lime Stone Heritage, ett intressant besök där vi lär oss mer om Maltas unika kalksten.

Dag 5
EGEN DAG/MDINA

Egen dag att koppla av, utforska Malta eller följa med på en tillvalsutfärd. (F)

Mdina inkl middag & vinprovning (tillval):
Sen eftermiddag åker vi till den lilla vingården Meridiana, där får vi smaka på det lokala vinet. Vi ser Mdina, den gamla huvudstaden, som har anor från den arabiska tiden. Under en intressant rundtur levandegör vår guide stadens historia. På kvällen en lite finare middag på en av de restauranger Maltesarna själva väljer vid speciella tillfällen.

Dag 6
VALETTA

Vi besöker den pampiga huvudstaden Valletta som byggdes av Johanniterriddarna på 1500-talet. Här kan man verkligen känna historiens vingslag. Vi lever oss in i riddartiden när vi besöker St. John katedralen och flera andra sevärdheter. Vi äter en traditionell lunch på en lokal familjedriven restaurang, som tidigare var ett apotek, de serverar oftast Bragioli, en traditionell maltesisk maträtt. Vi avslutar dagen med att se Malta D, en underhållande och färgstark bildshow om Maltas historia. Åter sen eftermiddag till hotellet. Egen kväll. (F, L)

Dag 7
BIRGU

Egen tid att spendera på förmiddagen för att på eftermiddagen fara till Birgu, en av de ”Tre städerna”. Det var här som, på 1500-talet, riddarna först slog sig ner. Vi vandrar längs de smala gatorna och Fredrik berättar om husen och historien. Turen avslutas med en lättare avslutningsmiddag på restaurang. (F, M)

Dag 8
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Fredrik Hammenborn

Malta

Fredrik är en av våra allra mest uppskattade reseledare. Med stor kunskap och glädje visar han sitt Malta.

Hotell

Gozo: Calypso hotel

Läge: 4-stjärnigt hotell beläget vid havet i den lilla orten Marsalforn.

Rummen: WC, dusch/bad, fläkt, AC, balkong eller terass, radio & TV, minibar, gratis wifi, värdeskåp (mot tillägg)

Faciliteter: hiss, restaurang, bar och utomhuspool

För mer information: Hemsida

Malta: Cavalieri Art Hotel

Läge: Vid havet, nära till restauranger samt ett casinot.

Rummen: WC, dusch/bad, hårtork, byxpress, balkong, AC, telefon, internet mot tillägg, värdeskåp, tv, radio, kaffe/te/vattenkokare, minibar.

Faciliteter: hiss, restaurang, bar, biluthyrning, presentshop, gym, tvättrum, soldäck, utomhussaltvatten – och inomhusfärskvattenspool.

För mer information: Hemsida

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev