Påsk på Malta & Gozo

En stor traditionell fest på Malta

De maltesiska öarna är Medelhavets bäst bevarade hemlighet. De smala, slingrande gatorna i städer och byar är fulla av renässanskatedraler och barockpalats. Maltas lillasyster Gozo, är verkligen en liten orörd pärla. Här råder ett lantligt lugnt tempo. Med fantastiskt väder, en gästvänlighet och över 7 000 år av spännande historia, finns det en hel del att se och göra.

Att fira påsk på Malta är en upplevelse – den firas med stor traditionell fest, där malteserna samlas i kyrkor och på gator för att delta i firandet. På långfredagen är kyrkorna berövade sin traditionella dekorativa stil, istället är rött, som symboliserar Kristi blod, den dominerande färgen.

Unikt för denna resa är att vi får uppleva firandet på Gozo. Ett firande som är så speciellt att många malteser själva åker till Gozo på påsken.

Vår reseledare Fredrik har bott många år på Malta med sin familj och kan verkligen sina öar och förmedlar landets kultur på ett mycket omtyckt sätt.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare och guide
 • Flyg Arlanda - Malta t/r
 • Transfer t/r hotell på Gozo & Malta
 • Del i dubbelrum med frukost (Malta 5 nätter, Gozo 2 nätter)
 • 3 luncher med vin
 • 4 middagar varav 2 med vin
 • Rundtur på Gozo
 • Långfredagsprocession
 • Utfärd Valetta
 • Utfärd södra Malta
 • Utfärd Mdina
 • Vinprovning
TILLVAL:

Enkelrum: 2 300 kr
Utfärd Birgu med middag: ca € 50
Utfärdern bokas och betalas på plats i €.

Höjdpunkter

 • Fredrik Hammenborn som guide
 • Middag på Ta`French på Gozo
 • St Johns Cathedral i Valletta
 • Xlendi på Gozo

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
MALTA GOZO

Vår guide Fredrik möter oss på Malta och vi börjar med att äta lunch på lokal restaurang. Vidare till färjeläget för tur över till Gozo och vårt hotell invid havet i Marsalforn. Vi kan här se att Gozo är en lugnare ö som präglas av lantbruket och fisket. Egen tid att njuta av omgivningarna. Middag på hotellet. (L, M)

Dag 2
PROCESSION & GOZO

Vi tar del av Långfredagens procession i den lilla byn Xaghra. Denna dag är kyrkorna dekorerade i rött för att symboliserar Kristi blod. Under dagen besöker vi även de mystiska Ġgantija-templen som är äldre än pyramiderna. Vi besöker även Citadelet i Rabat och de vackra klippformationerna där Blå fönsret en gång fanns. Lunch serveras på lokal restaurang. Kvällens höjdpunkt är en påskmiddag på omtyckta Ta Frenc, en restaurang som Malteserna kommer till Gozo när de vill fira något speciellt. (F, L, M)

Dag 3
GOLDEN BAY VANDRING

Idag tar vi oss åter till Malta och stannar vid Golden Bay, en vacker bukt med sandstrand och höga klippor. Här finns möjlighet att följa med på en lättare vandring eller koppla av på stranden. Vidare på smala vägar till Mosta, där vi besöker den berömda kyrkan som har sin egen historia, även den speciellt dekorerad i påsk. Vi bor centralt på hotell Cavalieri i St Julians vid havet. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 4
EGEN DAG /MDINA

Egen dag att koppla av eller utforska Malta. (F)

TIllvalsutfärd Mdina med middag & vinprovning: Sen eftermiddag åker vi till den lilla vingården Meridiana, där får vi smaka på det lokala vinet. Vi ser Mdina, den gamla huvudstaden, som har anor från den arabiska tiden. Under en intressant rundtur levandegör vår guide stadens historia. På kvällen en lite finare middag på en av de restauranger Maltesarna själva väljer vid speciella tillfällen. (M)

Dag 5
VALLETTA

Vi besöker den pampiga huvudstaden Valletta som byggdes av Johanniterriddarna på 1500-talet. Här kan man känna historiens vingslag och vi lever oss in i riddartiden när vi besöker St Johns katedralen och ser det intressanta bildspelet Malta Experience. En lite speciell lunch serveras i Valletta. (F)

Dag 6
EGEN DAG/SÖDRA MALTA

Egen dag eller följ med på en extra utfärd. (F)

Tillvalsutfärd Södra Malta med lunch: Vi börjar med att besöka Blå Grottan och om vädret tillåter kan man ta en båttur in i grottorna. Den lilla pittoreska fiskebyn Marsaxlokk välkomnar med färgrika fiskebåtar s.k. Luzzos och en trevlig marknad. En god fisklunch serveras i Marsascala och till förrätt provar vi Qarnit – Maltas specialité bläckfisk. (L)

Dag 7
BIRGU

Spendera dagen på egen hand för att sedan på eftermiddagen fara till Birgu, en av de ”Tre städerna”. Det var här som, på 1500-talet, riddarna först slog sig ner. Vi vandrar längs de smala gatorna och Fredrik berättar om husen och historien. Turen avslutas med en lättare avslutningsmiddag på restaurang. (F, M)

Dag 8
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Fredrik Hammenborn

Malta

Fredrik är en av våra allra mest uppskattade reseledare. Med stor kunskap och glädje visar han sitt Malta.

Hotell

Gozo: Calyoso hotel

För mer information: Hemsida

Malta: Cavalieri Art Hotel

För mer information: Hemsida

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev