Fira påsk på Mallorca

Påsk på Mallorca - en speciell upplevelse

Påsk på Mallorca är en upplevelse. Vi får se och uppleva den dramatiska påskprocessionen i Palma och njuta av påskmässan i den spekatulära Katedralen. Vi besöker även en av de mindre mallorkinska byarna för att vara med om de lokala firandet. Vi skall smaka på mallorkinsk påskmat och godis.

Påsk på Mallorca är en resa i behagligt tempo där du får upptäcka lite mer av det okända Mallorca. De långa inbjudande sandstränderna, den goda maten och den storslagna naturen gör ön till ett riktigt favoritresmål med många återvändare varje år. Vi bor i strandorten Can Pastilla, nära huvudstaden Palma med sin gamla stad och stora utbud av kultur och shopping. Vår lokala reseledare Fredric Cederlund kan verkligen sin ö och han ser fram emot att få visa och dela sina smultronställen med er. Han kan sitt Mallorca i detalj och har stor kunskap om den mallorkinska kulturen, dess invånare och traditioner.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda-Mallorca t/r
 • Del i dubbelrum med frukost & poolview
 • 11 måltider inkl vin/vatten
 • Utfärd Palma med stadsrundtur
 • Utfärd Palma Långfredag procession
 • Utfärd Påskdagen till Pollence
 • Utfärd Soller, Fornalutx, olivoljeprovning
 • Utfärd Valldemossa
 • Utfärd kloster & finca
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum med poolutsikt: 2 990 kr

TILLVAL:
Utfärd dag 6 Marknad & Vin: €50

Höjdpunkter

 • Fredrics kunskaper om Mallorca och hans omtyckta sätt att guida
 • Den dramatiska påskprocessionen i Palma och påskmässan i den spekatulära Katedralen

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ANKOMST MALLORCA

Vid ankomsten möts vi av Fredric på flygplatsen. En kort transfer tar oss till Helios hotell i Can Pastilla, en ort ca 15 min från Palma med en underbar strand och promenad på 7 km samt trevliga butiker. Fredric tar med de som
vill på en kortare kvällspromenad. Hotellet är beläget nära stranden med trevlig trädgård och pool. Gemensam välkomstmiddag. (M)

Dag 2
PALMA

Vår buss tar oss till vackra mysiga Palma för en guidad stadsrundtur till fots stadens äldre delar. Vi börjar i de ”arabiska” kvarteren La Lonja för att sedan i sakta mak ta oss till den gotiska Katedralen La Seu, en imponerande
byggnad med en rik historia och rötter i det sena 1200 talet. Vår stadspromenad går via smala vackra gränder och mysiga torg vilket ger oss en liten inblick i det mallorkinska vardagslivet. Vi avslutar med en god tapaslunch
på den helt igenom mallorkinska och smått osannolika krogen Celler sa Premsa. Stanna kvar i Palma på egen hand, eller ta lokalbussen åter till hotellet med Fredric. Middag på hotellet.(F, L, M)

Dag 3
LÅNGFREDAG VALLDEMOSSA - PALMA

Idag skall vi upptäcka det okända Mallorca. Vi åker igenom den vackra bergskedjan Sierra de Tramuntana med dess små pittoreska byar. Vi åker buss till den omtalade mallorkinska byn Valldemossa. Byn blev ett namn på världskartan tack vare kompositören Frédéric Chopin och hans följeslagerska George Sand. Vi besöker klostret Cartuja där Chopin bodde under en kall och regnig vinter. Efter en stillsam guidad promenad längs de kullerstensbelagda gatorna, får vi en stund på egen hand. Vi far vidare längs den norra kusten och stannar till vid en magnifik utkiksplats vid Ärkehertigen Luis Salvador av Habsburg’s favoritgård, Son Marroig. En god påsklunch serveras på underbara krogen Can Costa. Åter till vårt hotell.

Efter middagen på hotellet, åker vi tillbaka in till Palma för att delta i det lokala påskfirandet. Denna dag är den viktigaste dagen av påsken. Fastan är slut och man firar med processioner vilka går genom Palmas gator med statyer och allehanda religiösa reliker.(F, L, M)

Dag 4
PÅSKAFTON SOLLER & FORNALUTX

Idag skall vi upptäcka mer av de vackra Sierra de Tramuntana bergen och flera små bergsbyar. Vi åker buss till den franskinspirerade byn Sóller för en promenad längs staden gator och mysiga kvarter. Under ett besök hos olivproducenten Can Det, får vi veta mer om olivolje produktion. Vår buss tar oss till Fredrics hemby, den medeltida byn Fornalutx som för några år sedan fick pris som Spaniens vackraste by. Han visar oss sin by innan
vi sätter oss till bords och avnjuter en klassisk mallorkinsk paellalunch. Åter till Can Pastilla. Middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 5
PÅSKDAGEN I POLLENCA

Idag firar man Jesus uppståndelse med processioner och blåsorkestrar. Vi besöker Pollenca, en av de mindre kustnära städerna på den nordöstra delen av ön. Här får vi ta del av det lokala påskfirandet med påskmarknad
och mycket annat. Naturligtvis besöker vi också Calvari trappan med sina 356 trappsteg. Ett steg för varje dag på året. Från toppen av trappan en fantastisk utsikt utöver Pollenca och dess omgivningar. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 6
EGEN DAG/ MARKNAD & VIN

En egen dag att koppla av eller följ med på en frivillig halvdagstur till Sineu. Middag på hotellet. (F, M)

Utfärd Marknad och vinbodega (tillval):
Det är onsdag och marknad i staden, som under medeltiden var öns viktigaste handels och marknadsplats. På marknaden finns allt från hantverk, skor, djur till mat och blommor. Hos vinproducenten Macia Batle i Santa
María del Camí, får vi en rundtur och lär känna några av vinerna under en vinprovning. En lättare tapaslunch serveras under dagen.

Dag 7
FINCA & AVSLUTNING PÅ KLOSTER

Vi avslutar med en trevlig tur till en finca och kloster med en god avslutningsmåltid. Godset Els Calderes har anor från 1200-talet. Vid besöket får vi en känsla av hur Mallorcas aristokrata liv kunde vara under 1700- och 1800-talet, en doft av Downton Abbey. Vi fortsätter längs vindlande bergsvägar upp till klostret i Randa varifrån vi får en hissnande utsikt. Efter en kort rundvandring på klostret väntar en traditionell avslutningsmåltid med dryck. Vi återvänder sen eftermiddag så ni hinner packa. Gemensam middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 8
HEMRESA

Transfer  tidig morgon till flygplatsen. (F)

Reseledare

Fredric Cederlund

Mallorca

Fredric är vår man på Mallorca. Sedan länge bosatt på Mallorca kan han ön som sin egen ficka. Fredric är en mycket uppskattad guide.

Hotell

Hotell Helios

Läge: Hotel Helios ligger i orten Can Pastilla utanför Palma. Hotellet ligger en gata in från strandpromenaden (ej direkt på promenaden) vänt mot havet med hotellets pool och trädgård och emellan.  Havet är därför delvis skymt.

Rummen: Dubbelrum: 20 kvm med 2 enkelsängar, WC, dusch, balkong, fritt wifi, kylskåp, TV, telefon,  luftkonditionering/centralvärme, kassaskåp (avgift), byte av handdukar och lakan 3 ggr/vecka, daglig städning.

Poolutsikt erbjuds mot litet tillägg.

Faciliteter: Hiss, bar, restaurang, pooler, en stor trädgård och spa.

Pooler: Hotellet har en utomhuspool och en uppvärmd inomhuspool som är öppen november till april.

Läs mer

Om resmålet

Huvudstad: Madrid
Officiella språk: Spanska
Statsskick: Konstitutionell monarki
Folkmängd: ca 47 miljoner
Valuta: Euro
Yta-km²: 504 782 km2
Nationaldag: 12 oktober

Mallorca
Mallorca tillhör Spanien och är den största ön i ögruppen Balearerna. Balearerna består även av Menorca och Ibiza. Mallorca ligger öster om Iberiska halvön och har en area på 3 640 km² (Gotland har en area på 3 140 km²). Antalet invånare på ön är ca 860 000. Huvudstaden är Palma med ca 375 000 invånare.

Namnet Mallorca kommer från en gammal latinsk fras, ”insula maior” som betyder större ö. Över tid så har frasen uttalats fel och till sist fick ön namnet Mallorca.

Mallorca har varit bebott sedan 7000 f.kr och har under historien varit utsatt för många invaderingsförsök på grund av sitt gynsamma läge mitt i Medelhavet.
Många konstnärer och författare har lockats till Mallorca, mycket på grund av öns dramatiska och vackra västkust. En av Englands främsta poeter, Robert Graves flyttade tidigt till Mallorca och han är nu begravd i den fina byn Deia som än idag lockar till sig många kreativa människor.
Varje år kommer mängder av cyklister till Mallorca för att träna och tävla. Än av de tuffaste sträckorna att cykla är ”Sa Calobra”, en 10 kilomter lång sträcka med 26 hårnålskurvor och en stigning på 668 meter.
Det finns gott om grottor på Mallorca, den mest imponerande är ”Coves del Drach” på östkusten. Där kan man beundra enorma stalaktiter, stalagmiter och undervattenssjöar.

+ Visa mer

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev