Puccini Operafestival i Toscana

- med operan Turandot, Florens, Siena , Pisa och Montecatini

Puccini operafestival.
Följ med på vår nya operaresa med operasångerskan Linnéa Sallay. Denna gång tar hon er med till Italien, operakonstens hemland och Puccini Operafestival i Toscana. Mitt emellan sjön Lago di Massaciuccoli och havet ligger platsen Torre del Lago Puccini som fått namn efter den store italienske kompositören. Hit flyttade han med sin familj kring förra sekelskiftet. Ända sedan 1930 spelas i denna vackra miljö årligen flera av Puccinis operor. Linnéa har för oss valt ut hans sista stora mästerverk - Turandot. Då Puccini föddes i Lucca, är denna tonsättare också temat för resan. Linnea kommer att introducera er till tonsättarens liv och verk så att ni får uppleva så mycket mer av föreställningen.

Vi reser i konstens tecken till Florens och historiska Siena, känd för sina hästkapplöpningar samt Pisa och Lucca. Möt våra underbara lokala svenska auktoriserade guider - Katarina i Florens och Bodil i Siena - som visar sina städer på ett intressant sätt med stor kunskap och humor. Vi bor i vackra Montecatini, på hotell som har eget spa och pool. Det blir en oförglömlig resa med mycket musik, konst och kultur.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Operasångerskan Linnéa Sallay
 • Flyg Arlanda - Pisa via Mûnchen t/r
 • Operaföreställning Turandot
 • Del i dubbelrum med frukost 5 nt
 • Fem middagar varav 2 inkl. vin & vatten
 • En lunch
 • Utfärder till Florens, Siena, Lucca & Pisa
 • Guidade stadsrunturer med svenska lokalguider: Florens, Siena, Lucca & Pisa
 • Besök till övre Montecatini
 • Introduktion till operan
TILLVAL:

Enkelrum, begränsat antal: 1 500 kr
Uffizierna, konstmuseum dag 2: 430 kr
Bokas i samband med resan.

Erbjudande

500 kr

Boka senast 29 maj - erhåll 500 kr rabatt

Gäller till och med 2019-05-29

Höjdpunkter

 • Linnéas operaexpertis som förhöjer hela resan
 • Operafestivalen med operan Turandot
 • Lokala svenska guider som visar sina städer med humor och stor kunskap
 • Att bo i Montecatinin Terme med närheten till termalbad

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2019-08-15
Resa: Puccini Operafestival i Toscana
Dagar: 6
Pris: 15450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
MONTECATINI TERME

Linnéa möter er på Arlanda för flyg till Pisa via München. Väl framme möts vi av chaufför som tar oss med buss till Montecatini Terme, där vi skall bo 5 nätter på trevligt hotell med spa och pool. Vårt hotell ligger 200 m från en stor park med termalbad. Montecatini Terme, är en av Italiens främsta kurorter, känd sedan medeltiden för sina vackra parker och varma källor med mineralrikt vatten. Middag på hotellet. (M)

Dag 2
FLORENS

På förmiddagen får vi lära känna Florens under en stadspromenad med Katarina som är auktoriserad svensktalande guide. Hon visar sitt Florens, en mytomspunnen stad med charm som har ett kulturellt arv med många byggnader från renässanstiden. På eftermiddagen egen tid till strövtåg. Vi möts för en trevlig middag på lokal restaurang i Florens, innan vår buss tar oss åter till Montecatini. (F,M)

Tillval: Uffizierna med Katarina
Guidat besök på Florens mest omtalade konstmuseum – Uffizierna, här finner man renässansens förnämsta konstverk.
Bokas i samband med resan.

Dag 3
LUCCA OCH OPERAFESTIVAL

På förmiddagen besöker vi Lucca för en guidad rundtur. Man säger att staden Lucca är svår att sätta på pränt för det är en plats man måste uppleva. Den är inte som andra städer i Toscana dit man åker för att se historiska monument. Här avnjuter man stämningen, livsstilen, invånarna, tempot, maten och dofterna. Egen tid för lunch och för att njuta av staden. Åter till vårt hotell för att piffa inför kvällen, denna kväll är en festklädd afton. Vi samlas för ett glas mousserande vin och Linnea introducerar kvällens verk – Turandot. Buss till Massaciuccoli där Puccini-festivalen äger rum.
Vi börjar med en trevlig middag på lokal restaurang innan kvällens höjdpunkt – operan Turandot . (F,M

Dag 4
SIENA

Heldagsutfärd till Siena, här möter vi Bodil som med mycket humor och kunskap visar oss sin stad. Sienas centrum är helt obeskrivligt. När man väl kommit innanför stadsporten möts man av en vy som får en att tänka på tider då invånarna varken hade tillgång till el eller industri. Piazza del Campo med rådhuset, domkyrkan, Basilikan San Domenico, La Torre del Mangia och framförallt stadens gator och hus ger ett oförglömligt intryck. Efter vår guidade rundtur till fots, finns egen tid att uppleva staden innan vi återvänder till Montecatini och vårt hotell. Middag på hotellet. (F,M)

Dag 5
MONTECATINI ALTO

Ovanför Montecatini Terme ligger den lilla historiska byn Montecatini Alto, ursprunget till själva Montecatini. Byn bjuder på en milsvid utsikt över det underbara Toskanska landskapet. Linnéa tar de som önskar med sig upp till Montecatini Alto med linbanan (biljett köpes på plats). Vill man hellre denna dag bara koppla av på hotellet eller bada termal finns tid till detta. Till kvällen middag på hotellet. (F,M)

Dag 6
PISA OCH HEMRESA

Idag ska vi besöka Pisa och upptäcka denna fina lilla stad med det pampiga tornet. Vår lokala guide visar oss staden, som mest är känd för sitt torn som byggdes1173. Idag är det inte tillåtet att klättra upp i tornet, men det lutande tornet lockar fortfarande besökare från hela världen med sin till synes omöjliga position. Vi äter en trevlig avslutningsmåltid innan vi åker till flygplatsen i Pisa för hemresa. (F,L)

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Hotell

Montecatinin Terme: Hotell Tamerici & Principe

Hotell som tidigare var en Art Nouveau-villa som har blivit varsamt och klyftigt renoverad med kristaller från Murano, antika bronsföremål och vackra 1800-talsmålningar. Restaurang och bar med levande pianomusik om kvällarna. Spa-avdelning finns. Vissa rum har balkonger som ser ut över swimmingpoolen. Ca 140 rum och sviter, cirka 130 balkonger.

Läge: Centralt läge i en stor park, ca 200 meter från thermalbaden och ca 10 min promenad till absoluta hjärtat av staden

Rummen: Alla comfort rum är utrustade med telefon, minibar, satelit-TV, luftkonditionering, säkerhetsbox, badrum med badkar eller dusch, hårfön.

Faciliteter: Bar, Spa, pool, restaurang

Hemsida: www.hoteltamerici.it

Prenumerera på vårt nyhetsbrev