Småland & Öland

I Carl von Linnés fotspår

Följ med till Öland under fyra sköna dagar. Vi besöker Linnés Råshult där vi får en guidning, vårvandrar i Alvarets blomsterhav samt upplever historiens vingslag och förändringens vind i fotspåren av en av våra största vetenskapsmän tillsammans med en forskare från Uppsala universitets ekologiska forskningsstation och vår reseledare Linnéa Sallay som har ett Linnéprogram, fullt av roliga anekdoter och intressant historik ackompanjerat av sång & fiol.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Bussresa 4 dagar
  • Reseledare Linnéa Sallay
  • Del i dubbelrum med frukost
  • 3 luncher inkl. måltidsdryck
  • 3 middagar
  • Besök i Linnés Råshult
  • Guidade turer på Öland 2 dagar
TILLVAL:

Enkelrum: 1300 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
LINNÉS RÅSHULT

På väg ner till Linnés Råshult stannar vi för frivilligt kaffestopp i trakterna kring Norrköping och lunch i Huskvarna. Väl framme i Råshult får vi en intressant guidad tur på området. Här föddes den 23 maj 1707 Carl Linnaeus och här får vi uppleva den natursköna Linnébygden, med miljöer och landskap som en gång formade den unge Linné till den han blev. Denna kväll övernattar vi i Alvesta där vi också äter vår middag. (L, M)

Dag 2
BLOMMOR, ALVARET & VÄRLDSARV

Vi äter frukost för att sedan ge oss av mot Öland. Vi spenderar dagen med en forskare från Uppsala universitets ekologiska forskningsstation som visar oss Alvarets unika blomsterhav och naturen i Världsarvet. Här ges tillfälle att verkligen uppleva Ölands natur. Under bussturen besöker vi Alvaret, strandängar, Mittlandsskogen och spännande miljöer med anknytning till Linné och Världsarvet. Under dagen äter vi lunch och på kvällen gemensam middag när vi når vårt hotell i centrala Kalmar. (F, L, M)

Dag 3
LINNÉVANDRING

Frukost och sedan avresa. Vi möter upp vår forskare för att ge oss ut på Linnévandring. ”Ölands strand hade vi knappt rört, förrän vi märkte, att detta land var helt annorlunda än de andra av Sveriges provinser” , skrev Carl Linneus i sitt manuskript om Ölandsresan år 1741. Vi gör en vandring i den resväg som Linné använde 1741. Varför besökte Linné Öland? Vem var han? Och vad finns kvar idag 279 år senare? Följ med och upplev historiens vingslag och förändringens vind i fotspåren på en av våra största vetenskapsmän. Fri tid för lunch under dagen och på kvällen äter vi middag på hotellet i Kalmar. (F, M)

Dag 4
HEMRESA

Vi börjar vår resa hemåt efter frukost och utcheckning. Färden nu går via Oskarshamn och Valdemarsvik. Vi stannar och sträcker på benen längs vägen där vi även kan köpa oss en kopp kaffe och kaka. När vi kommit en bit till på vägen stannar vi och äter en avslutningsmåltid tillsammans innan vi fortsätter vår färd upp mot Stockholm. Åter sen kväll. (F, L)

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Hotell

Sure Hotel by Best Western Rådmannen***

Läs mer om hotellet här 

Clarion Collection Hotel Packhuset ***

Läs mer om hotellet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev