Rhen och Mosel med Senioren

Rhen och Mosel med Senioren under vinskörden

Upplev Rhen och Mosel med Senioren. En unik resa framtagen för Seniorens reseklubb.
Följ med på en resa i vinets, flodernas och borgarnas tecken. Upplev hösten i Rhen och Mosel dalarna. Imponeras av de branta vinsluttningarna och njut av ett gott och guldskimrande Moselvin. Vår vinkunnige reseledare Jöran Nielsen har lång erfarenhet av resor i dessa trakter och bibringar er sina kunskaper med stor entusiasm.

Resan bjuder på kryssning på Mosel, besök på vingårdar och historiska städer som Trier. Vi bor i den lilla byn Bernkastel-Kues, vackert belägen vid Mosels strand.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare Jöran Nielsen
 • Flyg Arlanda-Frankfurt t/r
 • Bussresa 5 dagar
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 2 luncher
 • 4 middagar
 • 3 vinprovningar
 • Besök på sagoborgen Burg Eltz
 • Båttur Mosel
 • Utfärd Trier
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 200 kr

500 kr rabatt för Seniorens läsare och SPF medlemmar
- ERT PRIS 11 950 kr

Höjdpunkter

 • En stillsam båttur på Mosel som slingrar sig genom det vackra landskapet i Moseldalen
 • Sagoborgen Burg Eltz, som ser ut som ett Disney slott.
 • Tysklands äldsta stad Trier
 • Jörans unika kunskap om resmålet och traktens viner

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
BERNKASTEL KUES

Vår reseledare, Jöran, möter oss på flygplatsen i Frankfurt. Vi passerar floden Main och åker parallellt med Rhen till Rüdesheim i vinområdet Rheingau. Här besöks en vingård för lunch och provning av gårdens Rhenviner. Vi åker färja över Rhen och vidare över höjddraget Hunsrück. Sent på eftermiddagen når vi den lilla byn Bernkastel-Kues, som är vackert belägen vid Mosels strand. Vi får våra rum och äter välkomstmiddag på ett närbeläget hotell. Här passar det fint med ett gott Moselvin till maten. Er reseledare ger gärna tips. (L, M)

Dag 2
KRYSSNING & SAGOSLOTT

Dagen bjuder på en trevlig kryssning på Mosel med besök på ett riktigt sagoslott. Det blir en stillsam tur, floden slingrar sig genom det vackra landskapet i Moseldalen, fylld av små romantiska byar och vinodlingar på de branta sluttningarna. På båten kan man inta något att äta och dricka medan man njuter av turen. Vi stiger av i tvillingstaden Traben-Trarbach där vår buss möter upp för vidare färd till sagoborgen Burg Eltz, som ser ut som ett Disney slott. Tillbaka till Bernkastel-Kues där ni har lite egen tid innan vi samlas för middag på hotellet. (F, M)

Dag 3
TRIER

Vi ger oss av söderut längs Mosel till Tysklands äldsta stad Trier, grundad av den romerske kejsaren Augustus år 16 f.Kr. I denna trevliga stad med många sevärdheter gör vi en liten rundtur med vår buss och ser bland annat en del av kvarlämningarna efter romarna som den romerska amfiteatern och den gamla stadsporten Porta Nigra. Efter en kort orienterande
stadspromenad, blir det tid för lunch och tillfälle till besök i den stora Domkyrkan samt shopping. Kanske lockar även en god bakelse på något av stans många kaféer? På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell för middag. (F, M)

Dag 4
MOSEL OCH DESS VINER

Vi följer Mosels vindlande lopp längs vinbergen och byarna. Vid Bremm ligger Tysklands brantaste vinberg. Vi passerar Zell med sitt kända vin ”Zeller Schwarze Katz och här får vi prova traktens vin. Vid Kröv, känt för sitt speciella vin, kan vi prova vinet med det ytterst speciella namnet ”Nacktarsch”. Under en vinprovning i Bernkastel berättar vinodlaren om  vedermödorna för att producera denna ädla dryck. Möjlighet att handla med sig hem finns på samtliga vinprovningar. På kvällen samlas vi för en avskedmiddag på restaurang i byn (F, L, M).

Dag 5
KOBLENZ, LORELEY

Vi lämnar vårt hotell på morgonen och följer delvis Moselweinstrasse till Koblenz där vi gör fotostopp vid Deutsches Eck där Mosel möter Rhen. Koblenz är en av de mest betydelsefulla orterna för vinhandeln. Vår färd fortsätter längs ”Vater Rhein” till Sankt Goarshausen och Loreley klippan. Uppifrån klippan får vi en magnifik utsikt över Rhen. Det erbjuds lunch innan vi fortsätter till flygplatsen för vidare färd hemåt efter en resa med många trevliga upplevelser (F).

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

Hotel Moselblümschen

Läge: Mitt bland de romantiska gränderna i Bernkastels gamla stad.
Rummen: WC, dusch/bad, hårfön, TV, telefon, säkerhetsskåp, WiFi. Samtliga rum är rökfria.

Faciliteter: Restaurang, terrass. Ingen hiss!
Adress: Schwanenstraße 10,Bernkastel-Kues
Hotellet har en relaxavdelning med bastu, ångbastu, solarium och ett rum för avkoppling. (mot avgift)

Läs mer