Sardinien med Barbarernas rike

Italiens Gotland - Vacker, Mystisk & Stolt

Detta är en resa för er som tycker om eller är nyfikna på Italien, maten, människorna och kulturen. Här får ni allt och lite till. Efter att både jobbat och besökt stora delar av Italien utnämner Johan denna ö och region till den trevligaste i landet. Jämförelsen med Gotland kommer av att människorna är både stolta över sin ö och välkomnande mot turister både för att de behövs och för att sarderna är så sociala. Vi får se en stor del av ön och med god hjälp av Johans nyfunna vänner Teodor i Nuoro och Silvia i Cagliari, som tar oss dit ”inte alla turister kommer”. Sardinien liksom många delar av Italien är en ö för dig som gillar det ljuva livet, här äter och dricker vi gudomligt och naturligtvis delar Johan med sig av såväl historisk som vardagskultur.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare – Johan Berg
 • Flyg Arlanda/Kastrup-Olbia t/r
 • Bussresa 8 dagar
 • Del i dubbelrum med frukost (F) (1 nt Nuoro, 3 nt Cagliari, 3 nt Alghero)
 • 4 luncher varav en med herdarna (L)
 • 5 middagar (M)
 • 2 vinprovningar
 • 1 kvällsfika
 • Guidade turer i Cagliari och Alghero
 • Besök i Orgosolo & Mamoida
 • Besök i Bosa och Tharros fornlämningar
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum 2 100 kr
Resa från Kastrup: 500 kr

Utfärd södra Sardinien inkl lunch: € 55
Bokas och betalas på plats

Höjdpunkter

 • Barbagia, Sardernas berg och byar, mötet med Teodores familj
 • Den italienska maten
 • Den speciella kulturen
 • Charmiga Cagliari
 • Bosa - en av italiens vackraste byar

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
Olbia – Nuoro

Vi flyger till Olbia och landar sent på kvällen. Efter en timme når vi Nuoro i Barbarernas rike. Väl framme, kvällsfika på hotellet. (K)

Dag 2
Sardernas berg och byar, Cagliari

Idag skall vi uppleva öns fascinerande inland, Barbarernas berg och byar. Fårskötsel är en vanlig sysselsättning. Vi äter en god lunch med herdar och besöker byn Orgosolo, känd för sina väggmålningar. Sardinien, framförallt Barbagia, är fyllt av traditioner, mystik och vidskeplighet. I byn Mamoiada klär männen under karnevalen ut sig till ”Mamuthones”– svarta masker, fårskinnsdräkt & ett trettiotal koskällor på ryggen. Innan vi lämnar Sardernas rike skall vi besöka Teodors svåger som har dukat upp till middag. Mätta åker vi vidare till Cagliari & anländer sent. Här bor vi 3 nätter nära stadsdelen Marina. (F,L,M)

Dag 3
Cagliari

Vår lokalguide möter oss för en stadsrundtur i charmiga Cagliari, öns största stad med en intressant historia och mysiga kvarter. Vi besöker Castello den historiska stadsdelen , omgiven av en stadsmur, vi ser Domkyrkan, vakttornen och den Romerska Amfiteatern. I stadsdelen vid hamnen, Marina, finns många mysiga gator och restauranger och en fin hamnpromenad. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 4
Cagliari / Extra utfärd

Idag finns det tid att vara italienare, att ta en sovmorgon eller strosa runt. För de som vill tar Silvia med er på utflykt. Kvällen avslutas på en mycket genuin och karakteristisk fiskekrog. (F, M)

 

Södra Sardinien, Isola Sant`Antioco (Tillval)
Heldagsutfärd på Sardiniens södra udde väster om Cagliari. På väg mot ön Sant’Antioco passerar vi de omtalade stränderna och upplever naturen längs Theludakusten och stannar till i Chia. En dag med vacker natur och vi smakar på lokal mat och dryck.

Dag 5
Cagliari – Tharros – Bosa – Alghero

Nu reser vi norrut mot kuststaden och den fina badorten Alghero. Vi passerar Oristano och vid fiskebyn Carbosa besöker vi de vackert belägna historiska lämningarna i Tharros. När vi närmar oss Bosa kantas vägen av olivlundar och korkekskogar. Staden finns med på listan över Italiens vackraste byar och här strosar vi i den pittoreska stadskärnan med kullerstensgränder och färgglada hus. Vi äter gemensam lunch under dagen som avslutas med en resa längs en av de vackraste vägarna i Italien. Vi följer kusten som är full av fridfulla små skyddade vikar och njuter av utsikten över det glittrande havet. Vi anländer mot kvällen till Alghero där vi ska bo 3 nätter. Middag på hotellet (F,L,M)

Dag 6
Alghero stad & Capo Caccia

Idag visar Johan oss Alghero under en rundvandring till fots i den pittoreska gamla stadsdelen med välbevarade stadsmurar och bastioner från genuesarnas tid. Vi äter en god lunch och får en vinprovning på en vingård utanför staden. På eftermiddagen åker vi till närliggande Capo Caccia som är Sardiniens västligaste punkt. Här finns Europas högst belägna fyrtorn och en dramatisk kust. Vi besöker en fornlämning från Nuragernas tid, Sardiniens stenåldersbefolkning. (F, L)

 

Dag 7
Alghero

En dag att koppla av på, upptäcka stranden, kanske ett bad, lite shopping eller en uppfriskande promenad längs strandpromenaden. Till kvällen avslutningsmiddag på en krog som förenar det bästa med Italiens goda mat. (F,M)

Dag 8
Smaragdkusten & vingård

Vi beger oss mot miljardärernas lekstuga Costa Smeralda – Smaragdkusten, som fått sitt namn efter den gröna färgen på havet. Vi besöker Porto Cervo, känt för sin elegans och är miljardärernas träffpunkt. Vårt flyg går sent så vi har även tid att stifta bekantskap med ett av de bästa italienska vita vinerna Vermentino di Sardegna på en vinavsmakning med lätt lunch. Vi kommer till flygplatsen i god tid för att checka in och äta en bit innan vi går ombord på flyget. (F, L)

Reseledare

Johan Berg

Italien, Terracina, Sicilien, Korsika, Sardinien & Bergslagen

Johan Berg har bott i Italien i 17 år och kan sitt "andra" land väldigt väl. Han berättar om både historia och människor på ett underhållande sätt.

Några av våra resor