Savonlinna Operafestival

- med operan Rigoletto

Savonlinna Operafestival - har kallats för världens vackraste operafestival – den årliga festivalen på Olofsborgs fästning i Nyslott/Savonlinna i Södra Savolax. Savonlinna är mycket vackert beläget vid sjön Saimen där Olofsborg ligger på en liten ö. Vi får uppleva Giuseppe Verdis mästerverk, operan ”Rigoletto”, i denna magiska opersalong. Vår uppskattade operasångerska & Auktoriserade Guide Linnéa Sallay skapar en härlig gemenskap, guidar er längs vägen, och för er in i operans förtrollande värld.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare operasångerskan Linnéa Sallay
 • Båtresa Stockholm-Helsingfors t/r
 • Del i dubbelrum/insideshytt
 • 4 frukost (F)
 • 2 luncher (L)
 • 4 middagar (M)
 • Båttur på Saimen
 • Operabiljett, sektion A rad 15-17
 • Alla besök och inträden enl program
TILLVAL:

Utsides dubbelhytt: 790 kr per person
Enkelrum+insides enkelhytt: 1 800 kr
Enkelrum+utsides enkelhytt: 3 350 kr

Höjdpunkter

 • Linnéas unika kunskap opera, musik och bakgrunden till olika verk
 • Dricka kaffe i Gula Salongen
 • Operaföreställningen på Olofsborg/Olavinlinna

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2019-07-17
Resa: Savonlinna Operafestival
Dagar: 5
Pris: 9950 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
BÅTRESA

Vi träffas i Värtahamnen i Tallink-Siljas nya terminal på Hamnpirsvägen 10. Efter att vi gjort oss hemmastadda i våra hytter, serveras god middagsbuffé med dryck. (M)

Dag 2
BORGÅ, EDELFELT, PUNKAHARJU

I Helsingfors väntar vår buss som tar oss vidare mot Borgå. Här stiftar vi bekantskap med Finlands störste målare på 1800-talet – Albert Edelfelt – och får en visning av hans intima ateljémuseum. På anrika Haikko Herrgård serveras en lunch i förnämlig atmosfär. Kaffet avnjuter vi i den vackra Gula Salongen med konstverk av Edelfelt. I Borgå får vi även en guidad visning av J L Runebergs hem. Färden går vidare österut och mot kvällen når vi vårt hotell Kruunupuisto, naturskönt beläget vid den sagolikt vackra Punkaharjuåsen, en rullstensås som skär rakt igenom sjön Saimen. Hotellet har en anrik historia från 1800-talet, därtill SPA Avdelning med gym, bastu & pool. I Restaurangen samlas vi för en god gemensam middag. (F, L, M)

Dag 3
SAVONLINNA, OPERA

Efter en skön morgon med frukost väntar en härlig båttur på sjön Saimen m ed M/S Ieva som tar oss runt stadens centrum vackert beläget på holmar och uddar. Efter turen har vi fri tid för lunch och tillfälle att utforska Savonlinna på egen hand. Möjlighet finns att besöka Olofsborg/Olavinlinna där kvällens operaföreställning äger rum. I Savonlinna centrum ligger det färggranna salutorget med  många lokala produkter. Eller varför inte njuta en glass längs med den fina strandpromenaden. Här ligger också det sevärda Landskapsmuseet Riihisaari. Gemensamt besöker vi den berömda Kerimäki
kyrka världens största träkyrka, byggd 1847, med sittplatser för 3000 personer och ståplatser för ytterligare 2000. Här bjuder vår egen guide på en musikalisk upplevelse…

Åter på hotellet är det dags för vila. Vi äter en tidig middag och beger oss därefter resans höjdpunkt – Giuseppe Verdis opera ”Rigoletto”. Operasalongen på borggården erbjuder sköna bänkar och tak över huvudet. Föreställningen slutar 21.45. Uppfyllda av denna gripande, vackra musik åker  vi tillbaka till vårt hotell. (F,M)

Dag 4
SIBELIUS AINOLA

Efter frukost lastar vi bussen och tar farväl av den natursköna omgivningen kring Punkaharju. Färden går nu via Mikkeli och Lathi. Vi äter en gemensam lunch under vägen och stannar till utanför Järvenpää där vi besöker Ainola – ett av Finlands mest kända konstnärshem från förra sekelskiftet som ingick i en unik konstnärskoloni. Här bodde Jean Sibelius med hustru Aino under mer än 50 år. På sitt älskade Ainola tonsatte Sibelius över 300 musikverk. Vi får en guidad visning och tid att även njuta av Ainos egna verk – den vackra trädgården med paret Sibelius gravar. Nu är det dags att bege sig till Helsingfors och vår väntande båt med avgång kl 17.00. Ombord njuter vi av en gemensam serverad tvårättersmiddag. (F, L, M)

Dag 5
STOCKHOLM

Efter en god sjöfrukost ankommer vi Värtahamnen på morgonen.

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Hotell

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev