Seniorens Hälsoresa på Fuerteventura

Må bra med Babben, Sofia Åhman, Jill Taube & Maj-Lis Hellenius

Vill du träna, dansa, skratta, sjunga och våga nytt? Följ med på Seniorens stora hälsoresa till Fuerteventura, och träna i lyxig miljö, invid milslånga stränder, njuta av härliga solterasser, spa, pooler och god mat? Klimatet är torrt och soligt och konstbevattnade oaser med palmer och fruktodlingar lyser upp landskapet. Vi bor på femstjärniga Fuerteventura Palace, ett av Iberostars mest omtyckta hotell, invid Playa de Jandia på Jandiahalvöns sydostsida. Den nästan tre mil långa stranden inbjuder till långa härliga strandpromenader.

Inspireras av kunniga profiler. Testa rolig och effektiv seniorträning, prova yoga, hitta dansglädjen, sjung, skratta och träffa nya vänner. Lär dig mer om dig själv och om hur du blir modigare och vågar mer, om hur du kan ta hand om dig och träna för att må som bäst. Sola, bada, ät och drick gott. Bäst av allt – hela programmet är specialutformat och anpassat för Seniorens läsare. Du reser tillsammans med likasinnade och alla medföljande profiler och tränare kommer att göra allt för att veckan ska bli en succé. Den här resan är perfekt även för dig som väljer att resa ensam – här finns ett fullspäckat program att välja ur och massor av tillfällen att göra nya bekantskaper.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg inkl. mat ombord Arlanda/ Kastrup/Landvetter - Fuerteventura t/r
 • Transfer från flygplatsen till hotellet t/r
 • Del i dubbelrum med balkong
 • All Inclusive på hotellet, all dryck och mat ingår
 • All träning & aktiviteter enligt program
 • Inspirerande föreläsningar & workshops
 • Enkel och effektiv gruppträning
 • Rolig släpp loss-dans och discokväll
 • Yoga och meditation
 • Morgonpromenad
 • Kvällsunderhållning enligt program
 • Reseledares tjänster
 • OBS! Alla aktiviteter är speciellt anpassade för Seniorens läsare.
TILLVAL:

Enkelrum: 2 500 kr
ALLA SPF MEDLEMMAR ERHÅLLER 500 KR RABATT

Höjdpunkter

 • Underhållning av Babben
 • Sofias effektiva och roliga träningspass
 • Majs föreläsningar och tips om bra mat
 • Dansa med Jill Taube
 • Hotellets faciliteter och mat
 • Den vackra långa stranden

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2022-02-04
Resa: Seniorens Hälsoresa på Fuerteventura
Dagar: 8
Pris: 18450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1-8
SMÖRGÅSBORD AV AKTIVITETER

Resan erbjuder flera olika aktiviteter du kan välja på.

En exempel dag, preliminära tider
07.30 Morgonpromenad
08:00 Yoga mot havet
09:00 Frukost
10:30 Inspirerande föreläsning
12:00 Roligt träningspass
SIESTA – Lunch
15.00 Härligt danspass
16.00 Aqua Fun – vattengympa
18:30 Mingel med drink
19:00 Gemensam middag
20:30 Underhållning

Dag
SOFIAS PASS

SOFIAS PASS & FÖRELÄSNING

Sund och stark senior – föreläsning
Det här är en inspirations föreläsning/workshop för dig senior som vill ha lite träningstips och knep som passar dig. På ett lättsamt och inspirerande sätt pratar Sofia om hur en senior bör träna. Hur kan man träna med artros? Hur gör man för att få bra livskvalitet på ålderns höst? Vad är Senior Power? Små övningar kan ge stora resultat. Vi provar några övningar som du lätt kan göra hemma. Vi tränar inte för att bli yngre, utan för att kunna bli äldre!
Efter den här föreläsningen/workshopen kommer du att ha redskapen för att skapa dig en friskare, starkare och gladare liv!

Hjärnstark:
I denna workshop får du prova övningar som är bra för både kropp och knopp. Hur kan vi träna upp hjärnan bäst och minska vår risk för demens? Vi provar en del övningar som utmanar hjärnan och som garanterat leder till en hel del skratt. Inget ombyte behövs. Tillsammans blir vi hjärnstarka!Passar dig som vill utmana hjärnan och lära dig mer om hur den kan tränas.

Rörlighet för seniorer:
Att vi blir allt stelare med åldern har du säkert känt. Stelheten ställer till det när vi ska ta på strumporna, skotta, kliva upp på något och ta oss upp från golvet. Den orsakar också snedbelastningar och smärta. I den här klassen får du prova på flera rörlighetsövningar du kan göra hemma för att få en smidigare kropp. En liten insats kan ge stora vinster! Passar dig som vill bli rörligare.

Vattenfys!
Rolig och skonsam träning som får mungiporna att peka uppåt och musklerna och hjärtat att pumpa! Passar dig som vill träna i vatten

Senior cirkel:
På olika stationer testar vi enkla och effektiva övningar som man kan köra hemma. Vilka övningar är speciellt viktiga för seniorer? Hur kan jag träna fast jag har skador? Hur kan jag variera min träning? På dessa pass tränar vi både styrka och kondition. OBS! Varje pass ser olika ut och ger dig nya övningar så att du får en gedigen träningsbank med dig! Sofia guidar dig och ger dig alternativ så att alla kan vara med. Kom och upplev träningsglädjen ihop med andra! Passar dig som vill komma igång med träningen eller ta träningen till en ny nivå.

Core – Mage /Rygg
Effektiv och funktionell träning för mage och rygg till härlig musik. En stark kärna är en bra grund för att slippa ryggont och få en bra hållning. Passar dig som vill träna mage och rygg.

Dag
MAJ-LIS FÖRELÄSNINGAR & GYMNASTIK

FÖRELÄSNINGAR MED MAJ:
Mat och hälsa-hur hänger det ihop? Ett trendkänsligt område, men vad säger forskningen egentligen?

Fysisk aktivitet och kroppens hälsa. Behöver vi veta mer eller gäller det bara att komma i gång? Mycket ny kunskap om den livsnödvändiga rörelsen!

FÖRELÄSNING TILLSAMMANS MED JILL TAUBE:
Vad är fysisk aktivitet och hur mycket behövs egentligen? Nya riktlinjer presenteras. Mår en maratonlöpare bättre än en soffpotatis och i så fall varför? Sittsjukan har drabbat många- hur kan  en klara sig undan?

GYMNASTIKPASS:
Utöver Maj-Lis föreläsningar kommer hon leda några härliga träningspass samt ge tips och visa oss hur man kan laga god & nyttig mat.

Dag
JILL TAUBES FÖRELÄSNINGAR & DANSPASS

FÖRELÄSNING:
Fysisk aktivitet och vår psykiska hälsa – kan minskat stillasittande minska risken för depression och kan en kvällspromenad både ge bättre sömn och förbättra minnet? Definitioner, riktlinjer och rekommendationer.

DANS:

Dansstegsdans
Verksamheten Dansstegets egen stil. En blandning av Zumba Gold, enkelgympa och mycket annat. Enkelt och medryckande. Varierad musik med förkärlek för svensktopp, rock och dansband. Tänk 50- 60- och 70-tal så hittar du musikinfluenserna.

Linedance
Koreograferad dans till allsköns musik kan dyka upp men med rötter i countrymusik. Vi använder enkla nybörjardanser. Att dra igång en linedance är ett uppskattat inslag på en fest, kanske dyker det upp på någon gemensam middag under veckan. Line dance är en dans med amerikanskt ursprung, som från början av 1970-talet, när dansformen fick ett rejält uppsving, dansades till countrymusik, men numera förekommer de flesta musikstilar och det produceras många danser till radions topplistor. Det är ingen pardans, även om det förekommer koreografier där man interagerar med varandra, och inte heller samma sak som squaredans. De dansande står i rader – därav namnet. Danserna är uppbyggda av olika stegkombinationer som beskrivs i stegbeskrivningar. Det finns idag (2012) runt 60 000 olika danser

Fotograf: Thomas Carlgren

Dag
ANNELIS YOGA

Anneli är utbildad i både ashtanga vinyasa yoga och vinyasa flow vid Inbalance Yoga Teacher training (200h) men leder även lugnare former av yoga med anpassningar utifrån var och ens förutsättningar. Anneli har yogat i 11 år och uppskattar mycket denna form av fysisk aktivitet som ger en helhet på hälsa och friskvård. Anneli är även utbildad simidrottsledare genom Svenska Simförbundet. Hon utbildar också simlärare och -instruktörer. Anneli arbetar till vardags inom Stockholms stad med att utveckla lärare i deras praktik, både som coach och fortbildare. Anneli kommer bjuda på mjuka och dynamiska pass av yoga. Alla övningar utförs lugnt och inkännande.

Reseledare

Sofia Åhman

Träningsexpert på TV

Sofia är träningsexpert på TV med sin Hemmagympa med Sofia och medverkan i TV-programmet Go´kväll, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har jobbat på en rad träningsresor och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

Babben Larsson

Inspiratör

Babben är en av våra mest folkkära artister och underhållare. Hon kombinerar utan problem att uppträda som ståuppkomiker, jazz-sångerska, programledare och föreläsare. Den här veckan kommer hon att visa prov både på sin humor, sitt allvar och sin musikalitet. Det vill ni inte missa!

Maj-Lis Hellenius

"Livsstilsprofessor", den officiella titeln är professor i allmänmedicin, Gymnastikledare

Är läkare och sedan år 2006 professor i allmänmedicin, med inriktning mot just hjärtkärlprevention. Hon verkar också vid Stockholms hittills enda landstingsfinansierade livsstilsmottagning. Maj-Lis har flera böcker där hon samlar goda råd för ett långt och friskt liv. Om god mat och motion. Om detta lär hon ut på resan och ger tips om bra matlagning. Vi får även köra några pass med Maj-Lis.

Jill Taube

Psykiatriker, föreläsare, författare och dansinstruktör och terapeut

Jill är inte bara danslärare utan även psykiatriker. Hon kommer att ge oss oss roliga och enkla danspass så att alla kan hänga med! Hon kommer också att få oss att förstå hur fysisk aktivitet får oss att må bra psykiskt. För Jill är fysisk aktivitet och psykiskt välmående en mission i livet! är läkare, föreläsare, författare och dansinstruktör. Hennes mission är att bidra till ökad psykisk hälsa. Det försöker hon med på olika sätt, i sitt eget företagande och i uppdrag. Bland annat genom att lyfta det friska även hos den som är sjuk. Att se till det friska istället för att försöka bota det sjuka, att ha ett salutogent perspektiv istället för ett patogent. Fotograf: Hanna Karlberg. Läs mer på www.jilltaube.se

Anneli Blomberg

Yogainstruktör och lärare

Anneli är utbildad i både ashtanga vinyasa yoga och vinyasa flow vid Inbalance Yoga Teacher training (200h) men leder även lugnare former av yoga med anpassningar utifrån var och ens förutsättningar. Anneli har yogat i 11 år och uppskattar mycket denna form av fysisk aktivitet som ger en helhet på hälsa och friskvård. Anneli är även utbildad simidrottsledare genom Svenska Simförbundet. Hon utbildar också simlärare och -instruktörer. Anneli arbetar till vardags inom Stockholms stad med att utveckla lärare i deras praktik, både som coach och fortbildare. Anneli kommer bjuda på mjuka och dynamiska pass av yoga. Alla övningar utförs lugnt och inkännande.

Kristina Adolfsson

Seniorens chefredaktör - Resans värd

Kristina har ett stort intresse för hälsa, yoga och träning som hon har tagit med sig till de olika tidningar hon varit chefredaktör för och omvandlat till praktiska och peppande artiklar. Hon tar hand om alla våra resenärer på plats.

Kicki Wallblom

Reseledare, hälsoresor

Kicki är ansvarig för ReseSkaparnas, hon som älskar att vara ute på resande fot. Hon har stor erfarenhet som reseledare och kommer ta väl hand om er under resan. På träningsresorna tar hon er gärna med på morgonpromenader och hon har en bakgrund som friidrottare och tränare.

Hotell

HOTELLET - FUERTEVENTUA PALACE, IBEROSTAR *****

HOTELLET – FUERTEVENTUA PALACE, IBEROSTAR *****

Vårt trivsamma och eleganta hotell ligger vid en 25 km lång strand, med generösa solterasser och pooler. Vid poolområdet erbjuds solstolar, parasoller och poolhanddukar. På hotellet kan du njuta av uppskattad service, god mat i två restauranger, 3 trevliga barer samt spa med inomhus pool.

RUMMEN
Bekväma dubbelrum med luftkonditionering, kylskåp, tv, gratis WiFi, säkerhetsbox att hyra. Badrum med hårtork, wc, badkar eller dusch. Städning varje dag. Balkong/terass. Rummen har utsikt mot pool eller berg, om man önskar havsutsikt kan man boka det mot tillägg. Rummen är ca 32 kvm stora.

POOLER & HAV
Här kan du bada i havet eller i någon av de fyra utomhuspoolerna (varav en är uppvärmd). Vid poolområdet erbjuds solstolar, parasoller och handdukar utan kostnad. För att nå havet tar man hissen ner och promenerar ca 100 m.

RESTAURANGER & BARER
På Fuerteventura Palace finns två restauranger, en bufférestaurang där vi äter gemensamma middagar. Den är öppen för lunch också eller så kan man äta lunch vid poolrestaurangen. Det finns tre olika barer, en med en fin terass och vy över havet, en show restaurang samt poolbar. Vi äter gemensam middag varje dag i utvald restaurang.

GYM, SPA, TENNIS OCH GOLF
Hotellet erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och sporter. Vill du träna finns ett gratis gym och bland annat beach volley samt tennis och ca 1 km från hotellet finns en golfbana. Det är gratis att använda tennisbanan men utrustning, kvällsbelysning och lektioner erhålls mot avgift. Unna dig en massage (mot avgift) eller en stund i bastun (utan kostnad) efter dagens sol och bad.

ALL INCLUSIVE
I resans pris ingår frukost, lunch och middag alla dagar, snacks, glass, eftermiddagskaffe samt obegränsat med förfriskningar, öl, vin och lokala drinkar. All Inclusive gäller fram till 12.00 avresedagen. Observera att ändringar kan förekomma.

Läs mer på hotellets hemsida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev