Seniorens hälsoresa på Riviera Strand med Sofia Åhman & Ann Wilson

Inspireras av Ann Wilson, Bodil Jönsson & Sofia Åhman

Vill du träna, dansa, vandra, yoga och få nya insikter? Följ med till Hotell Riviera Strand precis vid havet på den vackra Bjärehalvön i Skåne.
Här hemmagympar vi med allas vår Sofia Åhman, upplever riktig dansglädje med Ann Wilson, hör Bodil Jönssons stimulerande tankar, slappnar av med Karin Bajlos sköna yoga och njuter av sång och musik med Titti & Lisa.

Allt i trevlig gemenskap med god mat och spaområde med pooler inom- och utomhus.
Det är som att komma utomlands. Hotell Riviera Strand, som ligger invid stranden erbjuder vackra omgivningar och trevlig restaurang. Här kan du koppla av i beprövad badortstradition när du bor precis vid stranden i en miljö som andas ledighet och modern elegans. Här finns Sveriges längsta sandstrand utanför dörren. På Bjärehalvön kan man strosa längst havet. Hotellet har stor pool, generösa rum, en fin lounge, moderna möteslokaler och en restaurang med såväl gourmetkockar som glassmaskin. På Bjärehalvön finns många olika vandringsleder i vacker natur. Det är cirka 1 km längs havet in till Båstad hamn, där det finns massor att upptäcka, se och göra.

Låt dig inspireras av Sofia, Ann, Bodil och Karin. Titti & Liza underhåller och får oss att sjunga. Testa rolig och effektiv seniorträning, dansa, prova yoga och njut av miljön. Lär dig mer om dig själv och om hur du blir modigare och vågar mer, om hur du kan ta hand om dig och träna för att må som bäst. Sola, bada, ät och drick gott. Den här resan är framtagen för dig som vill resa och få inspiration.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Del i dubbelrum Riviera med frukost 5 nätter
 • 5 luncher & 5 middagar
 • All träning & aktiviteter enligt program
 • Inspirerande föreläsningar & workshops
 • Fri tillgång till poolhus, bastu, varma utomhusbad och gym
 • Enkel och effektiv gruppträning
 • Rolig släpp loss-dans och discokväll
 • Yoga
 • Morgonpromenad
 • Vandring
 • Kvällsunderhållning enligt program.
 • Bussresa Båstad - Riviera t/r
 • Reseledare och värdar
TILLVAL:

Enkelrum: 1 200 kr
Avdrag pp vid 3-4 personer i lgh -2 sovrum: 600kr
Tåg Stockholm - Båstad: ca 1050 kr
OBS! Fri av- och ombokning fram till 6 veckor innan avresa.
I den mån lokala restriktioner inte gör det möjligt att genomföra resan i juni kommer vi att flytta fram den till sensommar/höst och alla erbjuds fri ombokning.

Höjdpunkter

 • Sofias hemmagympa live
 • Roliga danspass med Ann Wilson
 • Bodils kloka ord
 • Hotellets härliga pooler och strand

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
PRELIMINÄRT PROGRAM

Dag 1:
14.00 Samling Båstad station
Transfer till hotell Riviera
14.30 Incheckning
15.30 Välkommen och introduktion
16.00 Hemmagympa Live med Sofia Åhman
Tid för bad, relax.
18.30 Välkomstdrink och presentation
19.00 Middag
20.00 Intervju med Sofia – möt Sofia

Dag 2:
07.30 Havspromenad
08.00 Yogapass med Karin
09.00 Frukost
10.00 Föreläsning med Sofia
11.00 Vandring Axeltorpsravinen med picnic lunch
13.00 Lunch för de som ej vandrar
15.30 Hemmagympa med Sofia
19.00 Middag
20.00 Underhållning med Titti & Liza

Dag 3:
07.30 Havspromenad
08.00 Yoga med Karin Bajlo
09.00 Frukost
11.30 Hemmagympa med Sofia
13.00 Lunch
14.30 Latinfitness med Ann
15.30 Seniorcirkel med Sofia Åhman
19.00 Middag
20.00 Underhållning med Titti&Liza

Dag 4:
08.00 Yoga med Karin Bajlo
09.00 Frukost
10.30 Danskola med Ann Wilsson
11.45 Seniorcirkel med Sofia
13.00 Lunch
14.30 Latinfitness med Ann
15.30 Vattengympa med Sofia
18.00 Föreläsning 1 med Bodil
19.00 Middag
20.00 Föreläsning med Ann

Dag 5:
07.30 Havspromenad
08.00 Yoga med Karin Bajlo
09.00 Frukost
10.30 Rörlighet för seniorer med Sofia
11.30 Danskola med Ann
13.00 Lunch
15.00 Latinfitness med Ann
16.00 Hemmagympa med Sofia
18.00 Föreläsning 2 med Bodil
19.00 Middag
20.00 Disco/dans med Senioren

Dag 6:
08.00 Yoga med Karin
09.00 Frukost
10.00 Hjärnstark med Sofia
10.45 Sista passet med Ann, Sofia & Karin
12.00 Utcheckning
13.00 Lunch

Dag
TRÄNINGSPASS

Hemmagympa live – Sofia
Träna som på TV! Träningspass för hela kroppen som passar alla. Med eller utan stol. Olika teman på de olika passen tex styrka, rörlighet och kondition.
Rörlighet för seniorer – Sofia
Mota stelhet och snedbelastningar med övningar du kan göra hemma.
Senior cirkel – Sofia
Styrka och kondition. Enkla och effektiva nya övningar på varje pass. Upplev ren träningsglädje!
Vattengympa –  Sofia
Roligt, skonsamt och tufft i uppvärmd pool.
Hjärnstark – workshop – Sofia
Vi provar övningar som utmanar hjärnan och garanterat leder till en hel del skratt. Sund och stark senior – föreläsning
Hur bör en senior träna? Små övningar ger stora resultat. Tipsen och knepen som passar just dig.
Yoga med Karin
Mjuka, följsamma och dynamiska
pass i »I am yoga«. Skönt för kroppen och lugnar sinnet.
Dansskola med Ann
Nybörjar kurs i solodans. Du får chans att prova Latin dans i soloform. Rumba , chacha och samba/salsa.
Latinfitness med Ann
Ett pass där du får lära dig en träningsform som bygger styrka inifrån, hjälper hållning och kondition.Vi jobbar med att stärka bindväv och öka flexibilitet. Glädje ,energi och lite skratt är garanterat!!

Dag
VANDRING LÄNGS HAVET ELLER AXELTORPSRAVINEN

Idag tar Ingrid med oss på en härlig vandring i trolsk natur. De som så önskar kan stanna på hotellet och koppla av eller göra en lättare vandring längs havet.
Vad sägs om en stundtals pulshöjande vandring med korta guidestopp i natursköna Axelstorp vid Båstad? I inledningen går vi på den gamla banvallen med fantastiska vyer över Båstad och Laholmsbukten. Via uråldriga betesmarker når vi Axelstorpsskogen. Där möts vi av dramatiska branter och porlande bäckar som skär rakt igenom ravinen. Leden slingar sig i ljusgrönt ljusskimmer mellan rakstammiga bokar. Vi fortsätter via Axelstorp mot Båstad. Åh, vilka spännande och andlöst vackra utsiktsplatser vi passerar. Som gjorda för korta guidestopp. Vi rör oss bland konkreta, historiska minnesmärken, där dock tanken på mytiska företeelser som bäckamannen, Brattenborgsherrn och kung Galter aldrig känns långt borta. Vi har med oss goda lunchsmörgåsar som vi äter på lämplig plats med fin utsikt. Åter till hotellet för avkoppling och middag. (F,L,M)
Vandring: ca 10 km, ca 4,5 – 5 tim. Terrängen är bitvis rejält kuperad; asfalt, naturstig och grus. Höjdskillnad: ca 100 m.

 

En alternativ vandring – havsvandring.
För de som önskar en enklare vandring erbjuder vi en havsvandring norrut från hotellet.

Reseledare

Sofia Åhman

Träningsexpert på TV

Sofia är träningsexpert på TV med sin Hemmagympa med Sofia och medverkan i TV-programmet Go´kväll, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har jobbat på en rad träningsresor och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

Ann Wilson, dansare

Ann är känd dansjury profil och dansare. Redan som 15-åring blev hon Svensk Juniormästare och är utbildad inom ballroom och latinamerikansk dans. Ann bjuder in oss till roliga danspass fyllda av glädje, energi och skratt. Dansskola, prova på rumba, chacha och samba/salsa samt latinfitness och en inspirerande föreläsning med goda tips & råd. ”Dansen har alltid varit den röda tråden i mitt liv och kommer alltid att vara.”

Bodil Jönsson

Inspiratör, författare, filosof och fysiker och kommer att följa med på hälsoresan tillsammans med tidningen SENIOREN. Bodil slog igenom med storsäljaren ”Tio tankar om tid” och har sedan skrivet ett flertal böcker. Hon är med på resan för att sprida tankeglädje. ”Vi har ju haft en sådan oerhörd tur, vi som lever och åldras nu, att vi allesammans borde gå omkring med pannband som det står TACK på”, säger hon. På resan får du två djupborrande Bodil-föreläsningar, och dessutom kommer hon att ha några entimmes ”samtalssalonger” för dem som vill tänka tillsammans. Läs mer på: www.bodiljonsson.se

Kristina Adolfsson

Seniorens chefredaktör - Resans värd

Kristina har ett stort intresse för hälsa, yoga och träning som hon har tagit med sig till de olika tidningar hon varit chefredaktör för och omvandlat till praktiska och peppande artiklar. Hon tar hand om alla våra resenärer på plats.

Karin Bajlo

Yogainstruktör

Karin bjuder på mjuka och dynamiska pass av I am yoga, som härstammar från Kundaliniyogan. Alla övningar utförs lugnt och inkännande. Karin har yogat i över 15 år och har utbildat sig till instruktör i I am-projektet hos Göran Boll, som grundade Medi Yogan. Karin arbetar till vardags som kommunikatör på SPF Seniorernas förbundskansli.

Titti & Lisa - sångerskor och underhållare

Titti Björkegren, sång och Lisa Bengter, piano/sång. Båda dessa musiker har bred erfarenhet från scen och musik i olika former. Under veckan står de för underhållningen och bjuder på loungemusik och show.

Ingrid Persson Skog

Skåne

Ingrid är guide med Båstad och Bjäre som specialområden. Sedan tio år tillbaka guidar Ingrid både till fots, till sjöss, i buss och på cykel. Hon berättar gärna om denna lättälskade trakt för sina gäster. Här rör vi oss i svindlande vackra miljöer, alltid med havet inom räckhåll. Som guide levererar hon med substans, humor och inlevelse. Välkommen till härliga dagar vid havet med Ingrid.

Kicki Wallblom

Reseledare, hälsoresor

Kicki är ReseSkaparnas Verksamhetschef som älskar att vara ute på resande fot. Hon har stor erfarenhet som reseledare och kommer ta väl hand om er under resan. Kicki har en stor kunskap om Lappland och har flera gånger varit reseledare på vår resa till Jokkmokk. På träningsresorna tar hon er gärna med på morgonpromenader och hon har en bakgrund som friidrottare och tränare.

Hotell

HOTEL RIVIERA STRAND

HOTELL RIVIERA
Här får du möjlighet till både aktivitet och återhämtning. Du kan unna dig en behandling, eller ett dopp i någon av poolerna och avslappning i bastun. På Restaurang Riviera är det liv i köket från morgon till kväll. Närodlade Bjäreråvaror förvandlas omsorgsfullt till måltider som passar alla – exklusiva nordiska smaker för alla. Miljön är lyxigt tillbakalutad. Perfekt för en stilla frukost, en skön lunch, den där lilla pausen på eftermiddagen eller kvällens avslutning
FRI TILLGÅNG: SPA, POOLER & AVKOPPLING
Spaområde med pooler inom- och utomhus, bubbelpool samt bastu. I gymmet har du maskiner och fria vikter. Morgonrock och badtofflor till låns.

Läs mer om hotellet

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev