Seniorens stora hälsoresa – Må bra med Madelein

Må bra med Madelein & vänner – en resa för kropp och själ till spanska solkusten 29 april – 6 maj 2019

Följ med på vårens stora hälsoresa till spanska Solkusten med Senioren som ger dig en kick och en nystart!

Häng med på en härlig resa tillsammans med Madelein och hennes vänner. En resa fylld med allt som gör oss starkare, piggare, friskare och gladare. Madelein är även känd som dj Gloria och hon drar fulla dansgolv över hela Sverige på sina 50 + discon. Vi kommer förstås att dansa och träna med henne! Med sig har Madelein många inspirerande vänner. Härliga och mysiga Kalle Moreus, rikspeleman och tv-profil kommer att underhålla och spela för oss och vi kanske får sjunga lite med honom också? Med är professorn och författaren Bertil Marklund som kommer att berätta om de senaste forskningsrönen för att må bättre och att leva 10 år längre. Vi kommer att hitta dansglädjen och välmåendet med läkaren och danspedagogen Jill Taube och testa yoga på stol eller sittandes och hinna lugnet med Challe. Challe är också resans värd och kommer att få alla att på skratt och njuta av livet.

Du reser tillsammans med likasinnade och alla medföljande profiler och tränare kommer att göra allt för att veckan ska bli en succé. Den här resan är perfekt även för dig som väljer att resa ensam – här finns ett fullspäckat program att välja ur och massor av tillfällen att göra nya bekantskaper.

Det blir en vecka fylld av allt som får oss att må bra både till kropp och själ!

Välkomna

Resan görs i samarbete med magasinet Senioren, Goodlifetravel.se by Featurefamiljen och researrangör är ReseSkaparna event & resor.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • All träning och aktiviteter enligt program
 • Flyg Arlanda/Kastrup/Landvetter * -Malaga t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med all inclusive från middag dag 1 till frukost dag 8
 • Inspirerande föreläsningar & workshops
 • Enkel och effektiv gruppträning
 • Rolig släpp loss-dans och discokväll
 • Stolsyoga, qigong och meditation
 • Morgonpromenader längs stranden
 • Trevligt sällskap
 • Kvällsunderhållning enligt program
 • Alla aktiviteter är speciellt anpassade för Seniorens läsare.
 • Svensk reseledare
TILLVAL:

Enkelrum: 2 650 kr

Höjdpunkter

 • Inspirerande föreläsningar & workshops
 • Dans & träning med Madeleine Månsson "Gloria"
 • Enkel och effektiv gruppträning
 • Rolig släpp loss-dans och discokväll
 • Trevligt sällskap

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag
Exempel på dagsprogram

 

08:00 Qi Gong på stranden

08.00 Morgonpromenad
09:00 Frukost
10:00 Föreläsning
11:00 Träningspass
12:00 Danspass
12:30 Stretch- och andningsövningar
SIESTA – Lunch
15:00 Träningspass
15.00 Promenad
15:45 Yoga
18:00 Mingle med cava
18:30 Föreläsning
19:30 Middag
21:00 Vissa kvällar underhållning/dans

Reseledare

Challe Lundholm, yogainstruktör och hälsoguide:

Challe är hälsoinspiratör, yogalärare och fd. chefredaktör på magasinet ToppHälsa. Med en medicinsk typ av yoga och meditation som alla kan göra sittandes på stol eller stående, kommer hon att ge oss verktyg för ett friskare och gladare liv. Challe kommer också att vara vår peppande guide under resan. Läs mer: www.goodliftetravel.se

Madelein Månsson, 72, DJ, fitnessinstruktör och föreläsare:

Våga nytt efter 60, det är Madeleins budskap. Hon vill ingjuta mod och styrka i alla seniorer och är själv bästa exemplet. Vid 60 tog livet tog en ny vändning. Nu håller hon populära, gympapass, driver den stora succén discoklubben GLORIAS för 50+, där hon själv är DJ Gloria, discjockey, och håller i föreläsningar och kryssningar. Hon kommer att få oss att vilja träna, dansa, göra qi gong och att våga mer. Läs mer på www.gloriasdj.se

Bertil Marklund, professor, läkare och författare

Bertil är läkare, professor och författare som skrivit den internationella bästsäljaren 10 tips - må bättre och lev 10 år längre. Bertil kommer att föreläsa om hur vi enkelt kan leva för att stärka våra inneboende krafter och leva längre. Läs mer https://bertilmarklund.se/om-mig/

Jill Taube, psykiatriker, danslärare och – terapeut:

Jill är inte bara danslärare utan även psykiatriker. Hon kommer att ge oss oss roliga och enkla danspass så att alla kan hänga med! Hon kommer också att få oss att förstå hur fysisk aktivitet får oss att må bra psykiskt. För Jill är fysisk aktivitet och psykiskt välmående en mission i livet! Läs mer på www.jilltaube.se

Kalle Moreus, musiker, tv-profil

Kalle är musiker, sångare och riksspeleman som har spelat med de flesta artisterna i Sverige. Kanske mest känd för sitt samarbete med Benny Andersson i Orsaspelmän. Kalle har vi också sett på tv som programledare i program som Så ska det låta och Moraeus med vänner. Har också varit deltagare i Biggest loser VIP. Kalle kommer att underhålla oss med härlig musik och sång. Läs mer här: http://www.kallemoraeus.se/

Kristina Adolfsson

Seniorens chefredaktör - Resans värd

Kristina har ett stort intresse för hälsa, yoga och träning som hon har tagit med sig till de olika tidningar hon varit chefredaktör för och omvandlat till praktiska och peppande artiklar. Hon tar hand om alla våra resenärer på plats.

Hotell

HOTELLET – PLAYA GRANADA CLUB RESORT

Fler bilder

Playa Granada Club Resort ****
är ett stort all inclusive-hotell i toppklass med god mat, mängder av aktiviteter, bra pooler och sköna solstolar samt en trevlig strand.

Playa Granada Club Hotel ligger i Andalusien, på den del av Spaniens sydkust som kallas Costa Tropical. Hotellet är beläget mitt på stranden, vid foten av den vackra bergskedjan Sierra Nevada. Här hittar du många olika möjligheter till träning, aktiviteter och utflykter. Självklart kan du även ta det lugnt på stranden eller i solstolarna vid någon av hotellets två pooler om du hellre vill det. Här hittar du nämligen ett behagligt klimat, med inte mindre än 320 soldagar per år.

RESTAURANG & POOLBAR
Här finns bland annat härliga bufféer och hälsosamma alternativ. I poolbaren serveras drinkar och gott kaffe.

RUMMEN
Alla rummen är rökfria och här finns också bad eller dusch, WC, hårtork, sminkspegel, satellit-TV, kylskåp, telefon. Sätt i ert nyckelkort i hållare innanför dörren för att slå på el i rummet. Rummen städas dagligen och om ni vill ha nya handdukar lägg dem på golvet i duschen.
ALL INCLUSIVE:
• All inklusive servicen ingår från kl. 12.00 på ankomstdagen till kl. 12.00 på avresedagen.
• Frukost, lunch och middagsbuffé serveras normalt i huvudrestaurangen
• Drycker läsk, öl, bordsvin, filterkaffe, te ingår, hela dagen.
• I poolbaren kan man hämta vatten på flaska, som kan fyllas på i de vattenmaskiner som finns i poolbaren och i restaurangen.
• På eftermiddagen serveras kaffe och kaka i poolbaren.
• All servering sker vid baren, ingen bordsservering av servitör.

Följande olika drycker ingår samt drinkar. Det finns fler sorter att tillgå mot kostnad.
Likörer: Husets likörer: kokos, äpple, persika och björnbär.
Viner: Husets vita, röda och rosé samt husets Cava
Öl: Husets fatöl
Sangria: Husets sangria på fat
Sherry: Husets sherry
Aptiter: Husets gjort på anis eller slånbär.
Brandy: Husets brandy och Soberano
Whisky: Husets Whisky och Cutty Sark
Gin: Husets Gin och Larios
Vodka: Husets vodka och Smirnoff
Rom: Husets rom och Havana Ritual
Whiskylikör: Husets whisky Cream
Drinkar: Mojito, Caipirinha, Blue Lagoon, Black Russian, Guacamayo, Coco Loco,
Piña Colada, Citron Daiquiri, Strawberry daiquiri, Margarita Limon, Tequila Sunrise,
Volcanic Island,Sex on the Beach, Vodka Sun.

POOLHANDDUKAR
Man kan låna poolhandduk, gå till receptionen, lämna en deposition på €10.

WIFI – är fritt i alla allmänna områden. Inget lösenord.

SPABEHANDLINGAR
Det finns ett stort urval av massage, manikyr, pedikyr samt hårsalong.

HOTELLETS AKTIVITETER
• Sex tennisbanorna • Gym • Spela fotboll, pingis, volleyboll och golf • Bågskytte

Om resmålet

Om Costa Tropical
Costa tropical är en subtropisk zon i Spanien. I detta område har man de mildaste vintrarna i hela Europa tack vare närheten till Sierra Nevadas höga toppar som skyddar mot kalla nordvindar och inte släpper igenom den varma luften från Medelhavet. Många tropiska frukter, bland annat avokado, odlas i detta område.

Bra att veta

PRAKTISK INFORMATION

Adapter & elektricitet
I Spanien har man 220 V och en adapter behövs inte.
Allergier och sjukdomar
Meddela alltid ReseSkaparna om du har några sjukdomar eller allergier som vi bör känna till i god tid före avresa. Meddela också din medresenär om eventuella mediciner och dosering. Det går bra att lämna konfidentiell sjukdomsinformation till reseledaren i ett förseglat kuvert för den händelse något händer. Har informationen inte behövts under resan får du tillbaka ditt förseglade kuvert vid hemfärd.
Bagage
Märk ert bagage med namn och adress. Håll det under uppsikt. Vid busstransporter, kontrollera att väskorna verkligen kommit med. Ni bär själva ert bagage till och från bussen.
Bankkort/Kreditkort
Det går att betala med kort på de flesta ställen. Visa och Mastercard är vanligast. Bankomater finns i princip överallt. Tänk på att vissa banker tar ut en avgift vid kontantuttag.
Bussarna
Bussarna är rökfria och det finns inte alltid toalett ombord, så vi rekommenderar toalettbesök under pauserna längs vägen. Sätet bakom reseledare/guide kan behövas för dennes väskor. Lämna aldrig kvar värdesaker eller annat i bussen. Tänk också på att det kan finnas allergiker som är känsliga för t ex starka dofter.

Inte som hemma
Mycket är annorlunda jämfört med Sverige. Det tar ofta lite längre tid på t ex restauranger och organisationen är inte alla gånger lika effektiv som hemma. Ha tålamod och ta seden dit du kommer!
Klimat
www.travelforum.se, välj Destinationer i den svarta menyraden, välj ditt resmål, klicka på Klimat & väder.
Klädsel
Ledig klädsel på dagarna samt sköna promenadskor. Lite finare på kvällarna till middagar. Traningskläder, flera ombyten och bra skor.
Mediciner
Packa alla mediciner i handbagaget. Ta med t ex värktabletter, åksjuketabletter, tabletter mot orolig mage, plåster, och annat du anser att du behöver. Ta med eventuella recept.
Måltidsdrycker
Måltidsdrycker och förfriskningar ingår.
Nödnummer
Allmän nödsituation tel 112.
Personliga utgifter
All service som ni nyttjar på hotellen ska betalas kvällen före utcheckning. Det gäller även extra dryck till maten.
Prisnivåer
www.travelforum.se, välj Destinationer i den svarta menyraden, välj ditt resmål, klicka på Prisnivå.
Säkerhet
Ficktjuvar förekommer tyvärr över hela världen. Det är därför viktigt att alltid ha god kontroll över fickor och handväskor. Låt aldrig bagage eller andra tillhörigheter stå utan uppsikt.
Telefon
Till Sverige: 0046 före nummer
Tid
Spanien har samma tid som Sverige.
Valuta
Euro.
Vaccinationer
Råden beror på vem du är och hur du reser. Kontakta din vaccinationscentral eller vårdcentral för rätt råd för just dig.
Vatten
Dricksvattnet är drickbart men smakar inget vidare. Gör som de infödda och beställ mineralvatten ”agua mineral”.
Mineralvatten med kolsyra heter ”agua con gas”.
Önskemål
Alla önskemål/information som meddelats ReseSkaparna har vidarebefordrats till berörda parter som buss- och flygbolag samt hotell och restauranger. Dock kan vi inte garantera att vidarebefordrade uppgifter beaktas.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev