Skåne – Landskrona, Ven & Louisiana

- med besök på Sofiero & Birgit Nilsson museum

Upplev fagra Skåne, blommande Sofiero, Tycho Brahes ö Ven och en tur till konstmuseet Louisiana på andra sidan Öresund. Vår reseledare Jöran Nielsen som är uppvuxen i Skåne och Danmark förmedlar regionens intressanta historia och betydelse.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Bussresa enligt program, 4 dagar
 • Del i dubbelrum m. frukost 3 nätter (F)
 • 2 Luncher (L)
 • 2 Middagar (M)
 • Heldagsutfärd till Ven
 • Entréer till Louisiana, Sofiero & Birgit Nilsson museum*
 • Visningar på Louisiana & Sofiero
TILLVAL:

Enkelrum: 660 kr
*Vi reserverar oss för att besöket till Birgit Nilsson museum kan bli inställt beroende på restriktioner i samband med Covid-19

Höjdpunkter

 • Ven
 • Sofiero
 • Louisiana
 • Birgit Nilsson Museum

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Inga avresor tillgängliga.

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - LANDSKRONA

Resan går genom ett vackert svenskt landskap till det gemytliga Skåne. Vi stannar för frivilligt kaffestopp och sedan för lunch på lämplig plats längs resvägen. Vår reseledare möter oss i Hässleholm och vi kör vidare till Landskrona för incheckning på vårt hotell. På vägen berättar Jöran om Skåne och om ”landets krone” en gång tänkt som Kalmarunionens huvudstad och senare som vårt försvarsfäste mot Danmark. Vi ser även det idylliska fiskeläget Borstahusen. Gemensam middag. (M)

Dag 2
VEN

Idag ska vi upptäcka Hven. Vi tar morgonfärjan över. Jöran och en lokalguide visar oss runt på denna före detta danska ö i Öresund och berättar om Hven, dess historia och livet på ön för de 360 fast boende. Genom att besöka de minnen som finns av Tycho Brahe på Ven, kommer vi närmare astronomen, astrologen och multivetenskapsmannen som levde på Hven på 1500-talet. Vi åker runt på ön och ser bland annat St Ibbs medeltida kyrka och backafallen. Det blir även lunch på ön. Vi lämnar Ven under eftermiddagen med färjan till Landskrona. Resten av dagen är fri till att upptäcka Landskrona, dess sevärdheter, butiker och kanske vila en stund. De som önskar kan gå en trevlig promenad med Jöran längs ”linjen”, lustbåtshamnen och till medeltidsborgen Citadellet och det vackra koloniområdet. Middag är på egen hand på någon av stadens restauranger. (F, L)

Dag 3
SOFIERO& LOUISIANA

Via Glumslövs vackra utsikt kommer vi till Helsingborg och Sofiero vars historia börjar 1864 när prins Oscar och hans hustru Sophia av Nassau besöker sundets pärla – Helsingborg. Det unga paret förälskar sig i den vackra utsikten, de skogsklädda ravinerna och närheten till Danmark och köper hemmanet Skabelycke, ett stycke norr om Helsingborg, för att där bygga sitt sommarslott Sophie-Ro. Här får vi en guidad rundtur i parken och har lite fri tid. Det är sedan dags att ta färjan över till Helsingör. Vi börjar med en smörrebrödslunch innan vi besöker Louisiana Museum of Modern Art. Här får vi en visning och sedan möjlighet att i lugn och ro flanera runt och se allsköns fantastisk konst som är samlad på Louisiana. Sen eftermiddag är det dags att via färjan Helsingör – Helsingborg resa tillbaka till Landskrona där vi äter middag. (F, L, M)

Dag 4
BIRGIT NILSSON & HEMRESA

Vi checkar ut från vårt hotell och reser vidare mot Båstad där vi finner Birgit Nilssons museum. Här tar vi del av utställningen -”Ögonblick och toner” med en ljudguide som ger dig en fördjupad upplevelse av utställningen med berättelser om vad som visas i tittskåpen och anekdoter om Birgit; uppväxten, operavärlden och kärleken till maken Bertil samt musik och arior från några av de mest välkända operorna. Efter besöket som ger oss nya insikter om Birgit Nilssons spännande liv börjar vi vår hemresa.
Vi stannar för frivillig lunch, fika och bensträck innan vi når hemorten under kvällen. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

Hotel Öresund ***

Läge: Centralt beläget invid Sofia Albertina kyrka.
Rummen: Alla rum har platt-tv, badrum med hårtork, ett skrivbord och en vattenkokare.
Faciliteter: SPA på fjärde våningen, restaurang, 24-timmarsreception, takbar med
utsikt över havet och gratis WiFi.
Adress: Sofia Albertina Plats 5, Landskrona
Tel: 0418-47 40 00

Läs mer här

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev