Skottland med Skye och Tattoo

Skye, Loch Ness, höglandet och Edinburgh

Följ med till Skottland och upplev ett land med många sidor. Vi ser speciella Skye, som Vikingarna kallade Sky-öa, mystiska Loch Ness, vackra Loch Lomond samt Inverness och mycket mer tillsammans med vår Skottlandsexpert Jöran Nielsen. Som avslutning besöker vi det världsberömda Military Tattoo, en av världens mest spektakulära föreställningar. Detta är en rundresa med boende i Glasgow, Fort William, höglandet och Edinburgh, en resa där du verkligen får se mycket av Skottland. I Edinburgh ser vi den medeltida ”Old Town”, 1800-talets Georgianska ”New Town” samt Leith.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk/svensktalande reseledare
 • Flyg Arlanda-Edinburgh t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F) Glasgow, 1 natt, Fort William, Skye, Höglandet & Edinburgh 2 nätter
 • 6 middagar (M)
 • Biljett Military Tattoo
 • Båttur på Loch Lomond
 • Besök på Skye
 • Slottsbesök
 • Besök whiskydestilleri med smakprov
 • Vallhundsuppvisning
 • Stadsrundtur Edinburgh
 • Rundresa med buss
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 2 200 kr
*Skotsk Afton med middag : £75-80
Bokas på plats och betalas i lokal valuta direkt till reseledaren.

Höjdpunkter

 • Jörans kunskap om landet
 • Skye - ön laddad av mystik
 • Höglandet med vallhundsuppvisning
 • Military Tattoo

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
GLASGOW

Väl framme i Edinburgh möts vi av vår reseledare och åker mot Glasgow, denna anrika stad med historia som sträcker sig tillbaka till stenåldern. Innan vi checkar in gör vi en kort stadsrundtur. Middag. (M)

Dag 2
LOCH LOMOND, GLENCOE

Färden går från Glasgow till omsjungna Loch Lomond, som är den största insjön i Storbritannien. Vi gör en båttur på den vackra sjön. I lilla byn Inveraray gör vi ett längre stopp för lunch och shopping. Vi fortsätter längs sjöar, dalar och öde hedar till det undersköna bergspasset Glencoe, ”tårarnas dal” där familjen MacDonald blev utsatta för en hemsk massaker 1692. Vidare till trakten av Fort William för övernattning och middag. (F, M)

Dag 3
SKYE

Vidare till Skye. Vikingarna kallade denna ö Sky-öa på grund av att molnen låg så lågt över ön. Öns horisont domineras av the Cuillins – tre höga och mystiska bergstoppar. Vi gör en rundtur och njuter av de underbara vyerna samt den lilla fiskestaden Portree. Under dagen gör vi fotostopp vid Skottlands mest fotograferade slott, Eilean Donan Castle. Vi bor på ön Skye en natt. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 4
LOCH NESS, INVERNESS

En dag av myt och spänning. Vår tur går längs Caledonska kanalen mot Inverness. Vi följer Loch Ness och gör ett uppehåll längs stranden för att hälsa på Nessie och kanske ta ett dopp. Svindlande att tänka sig att här står vi mitt i 500 miljoner års historia, mysterier och legenden om sjöodjuret Nessie. Övernattning söder om Inverness och middag på hotellet. (F, M)

Dag 5
SPEYSIDE

Vi tillbringar dagen i Speyside området där vi besöker ett av traktens slott. Här görs rundvandring och man kan se slottets salar, samlingar av målningar, gobelänger, porslin och andra föremål som släkten samlat på sig genom hundratals år. Vi kan också njuta av slottsparken och trädgården. Och ta ”a nice cup of tea” i caféet. Naturligtvis blir det också besök på ett av de många whiskydestillerier området är känt för. När vi fått följa processen från korn till lagring får vi också smaka på den slutliga produkten. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 6
AVIEMORE, EDINBURGH

Vi åker vidare söderut till huvudstaden Edinburgh. I Kincraig får vi se en vallhundsuppvisning av helt fantastiska bordercollies. Uppehåll för lunch längs vägen. Till Edinburgh där vi bor de sista två nätterna. Följ med på Skotsk afton* eller ha en kväll på egen hand. (F)

 

TILLVAL: SKOTSK AFTON

Skotsk afton – en minnesvärd kväll med fyrarätters middag, dryck och medryckande föreställning med kända skotska sånger, danser och vackra kiltar. Missa inte denna höjdpunkt! Betalas till reseledaren i lokal valuta. Bokas och betalas på plats.

Dag 7
EDINBURGH

”Old Town”, 1800-talets georgianska ”New Town” samt Leith med tillfälle till shopping och lunch. I den gamla delen ligger Royal Mile och Edinburgh Castle. Den som önskar kan på egen hand besöka den ointagliga borgen från 1300-talet. Edinburgh Castle, som vakar över staden från sin kulle, är ett av de mest kända slotten i världen. Här förvaras de skotska kronjuvelerna och kröningsstenen. Middag på lokal restaurang. Vi avslutar resan med Royal Edinburgh Military Tattoo på Edinburgh Castle som är ett storslaget arrangemang, fantastisk musik och skotsk tradition – ett stort evenemang som visar upp det bästa inom traditionellt och militärtrum- och säckpipespel. (F, M)

 

Dag 8
HEMFÄRD

Efter frukost har vi fri tid fram till utcheckning och transfer till flygplatsen. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

Muthu Glasgow River Hotel *** - GLASGOW 1 natt

Läge: I utkanten av Glasgow
Faciliteter: Restaurang, bar, gym och inomhuspool, hiss
Rum: 18 kvm, WC, dusch eller bad

Hotellets hemsida

Imperial Hotel *** - Fort William 1 natt

Läge: I 10 min promenad till city centrum
Faciliteter: Restaurang, bar, pizzeria, Obs ej hiss
Rum: 22 kvm, Flat Tv, telefon, badrum med WC och dusch, strykjärn och strykbräda, skrivbord,hårtork,

 

Hotellets hemsida

Kings Arms Hotel ** - Isle of Skye 1 natt

Läge: Hotellet ligger intill den vackra bron Skye Bridge, perfekt utgångspunkt för att se Skye.

Faciliteter: Bar, restaurang

Rum: Badrum med badkar och wc, te/kaffe kokare, TV, wifi, hårtork

 

Hotellets hemsida

 

Craiglynne Hotel *** - Aviemore 2nätter

Läge: Hotellet ligger i Grantown-on-Spey, i hjärtat av Skottlands högland. Runt om hotellet finns vackra trädgårdar.

Faciliteter: Hotellet har 82 rum, restaurang, bar och konservatorium

Rum: Badrum, WC,  TV, Wi-Fi, te och kaffemaskin, hårtork, skrivbord.

Hotellets hemsida

Edinburgh Grosvenor **** - Edinburgh 2 nätter

Läge: Hotellet är centralt beläget i Edinburgh fina West End, nära till restauranger och barer, inom gång avstånd finns Edinburgh Slottet, Princes Street och The Royal Mile.

Faciliteter:

Rum:LCD Platt TV, skrivbord, säkerhetsbox, hårtork, wifi, strykjärn och strykbräda, te och kaffekokare, telefon

Hotellets hemsida

Resekommentarer

Skottland med Skye & Tattoo

Det var ett stort nöje att vara med på hans resa. Vi har aldrig tidigare haft en bättre reseguide! Jöran är helt ”outstanding”.

Lisa & Bengt Disland Modigh

Visa kommentaren

Skottland

Vi är jättenöjda med Skottlandsresan och allt var till belåtenhet. Särskilt våran underbara reseledare Jöran Nielsen, som vi reste med för tredje gången, men inte den sista hoppas vi.

Astrid Larsson & Leif ""Johan" Johansson.

Visa kommentaren

Skottland

Vi vill bara framföra ett varmt och innerligt tack till er suveräna guide Jöran Nielsen. Vi var med honom i Skottland och är jättenöjda.

Christina & Kjell Hamberg

Visa kommentaren

Skottland

Jag har inte blivit besviken en enda gång. Det har varit fantastiska resor.

Christina Utterström

Visa kommentaren

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev