Skottlands Högland

- med Edinburgh Tattoo

Skottland är i högsta grad aktuellt genom filmen om Maria Stuart. Följ med på vår resa till Skottland och upplev ett land med många sidor. Åk båt på Loch Ness, se fårhundsvallning, besök ett slott, ett whiskydestilleri, bekanta dig med huvudstaden Edinburgh och mycket mer tillsammans med vår Skottlandsexpert Jöran Nielsen. Ta chansen att njuta av en Skotsk Afton och som avslutning blir det ett besök på det världsberömda - Military Tattoo, en av världens mest spektakulära föreställningar.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda-Edinburgh t/r
 • Del i dubbelrum med frukost - Höglandet 3 nätter, Edinburgh 2 nätter
 • Reseledare
 • 4 middagar
 • Vallhundsuppvisning
 • Whiskydestilleri och provsmakning
 • Båttur Loch Ness
 • Svensk reseledare
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 2600 kr
Skotsk afton*: £75

Höjdpunkter

 • Edinburgh Tattoo
 • Vallhundsuppvisning
 • Loch Ness

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
HÖGLANDET

Direktflyg till Edinburgh. Vi åker norrut genom det vackra södra höglandet till vårt höglandshotell beläget i Cairngorms nationalpark, där vi ska bo i tre nätter. Här finns Skottlands näst högsta berg, Ben Macdui. Vi stannar för lunch på vägen och äter gemensam middag på hotellet. (M)

Dag 2
”KARL FÖR SIN KILT”

Idag bekantar vi oss med trakten där vi bor. En höjdpunkt är besöket hos en fårherde som skickligt vallar får med hjälp av sina bordercollies. Vi besöker också ett av traktens ståtliga slott samt ett whiskydestilleri där vi får provsmaka denna ädla dryck. Tillfälle för lunch under dagen och senare gemensam middag på hotellet. (F, M)

Dag 3
MYTERNAS LANDSKAP, LOCH NESS

Heldagsutflykt som tar oss över hedar, berg till berömda Loch Ness. Vi följer Caledonian Canal genom The Great Glen och beskådar det vackra landskapet. Under dagen gör vi en trevlig båttur på Loch Ness. För den hugade kan det bli möjlighet till ett dopp i den mytomspunna sjön. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 4
EDINBURGH

Vi lämnar vårt ”hem” i det vackra höglandet och färdas söderut genom ett varierande landskap via Pitlochry och Perth till huvudstaden Edinburgh. Vi gör flera fotostopp samt stannar för möjlighet att äta lunch. Efter middag på lokal restaurang tar vi oss dit för att se Military Tattoo, Vaktparadernas Vaktparad. (F, M)

Dag 5
EDINBURGH/SKOTSK AFTON

Vi inleder med en stadsrundtur där vi ser den medeltida ”Old Town” och 1800-talets georgianska ”New Town” samt Leith där det blir tillfälle till shopping och lunch. I den gamla delen ser vi Royal Mile och det finns möjlighet att besöka Edinburgh Castle från 1300-talet. Den stolta borgen är ett av de mest kända slotten i världen, här kan du beskåda de skotska kronjuvelerna och kröningsstenen. Eller besök den Kungliga lustjakten HMS Britannia, den fina Botaniska Trädgården eller palatset Holyrood. Eftermiddagen på egen hand. (F)
*Denna kväll erbjuds Skotsk afton – en minnesvärd kväll med fyrarätters middag, dryck och medryckande föreställning med kända skotska sånger, danser och kiltar. Missa inte denna höjdpunkt!

Dag 6
EDINBURGH – SVERIGE

På förmiddagen transfer till flygplatsen.

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

Kingussie: Duke of Gordon Hotel*** - 3 nätter

Läge:Detta hotell ligger i hjärtat av de skotska högländerna, en av de sista riktigt orörda platserna på jorden. Hotellet erbjuder utsikt över den pittoreska Speydalen och 1700-talsslottet Ruthven Barracks.

Rummen: WC, dusch/bad, TV, telefon, hårfön, te- och kaffekokare, wi-fi.

Faciliteter: Restaurang, bar, och wi-fi.

Adress: Newtonmore Road, Kingussie, PH21 1HE , Storbritannien

Hemsida: http://www.dukeofgordonhotel.co.uk/

Edinburgh: Motel One Edinburgh Princes *** - 2 nätter

Läge: Motel One Edinburgh-Princes ligger mitt på Princes Street, knappt 5 minuters promenad från Edinburgh Waverley Station.

Rummen: WC, dusch/bad, TV, telefon, hårfön, vattenkokare, wi-fi.

Faciliteter: Bar, hiss och wi-fi.

Adress: 10-15 Princes Street, Edinburgh, Skottland, EH2 2AN, Storbritannien

Hemsida: https://www.motel-one.com/en/hotels/edinburgh/hotel-edinburgh-princes/

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev