Skottlands Högland

med Edinburgh

Välkommen till kiltarnas, whiskyns och säckpipornas förlovade land. Underskön natur med vilda, öde hedar, majestätiska berg, djupa dalar och glittrande sjöar väntar dig. Vi bor 4 nätter på höglandet och under dagarna här kan du promenera i byn och känna dig som en ”höglandsbo”. Besök de lokala butikerna, ta en pint på den lokala puben eller bekanta dig med lokalbefolkningen. Vi upptäcker nu trakterna här omkring, kända från tv-serien ”Karl för sin Kilt”, genom trevliga utflykter. Resan avslutas med tre dagar i huvudstaden Edinburgh. Vår Skottlandskännare Jöran Nielsen förmedlar sin kunskap om landet på ett omtyckt sätt och ger er djupare kunskap om landet och dess kultur.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Flyg Arlanda-Edinburgh t/r
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 5 middagar (M)
  • Båttur Loch Ness
  • Besök på whiskydestilleri med provning
  • Tre utfärder i höglandet
  • Stadsrundtur Edinburgh
  • Skottlandskännare som reseledare
  • Besök enligt program

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
EDINBURGH - GLEN MOHR

Direktflyg till Edinburgh. Vi åker norrut för att resa genom det vackra södra höglandet till vårt hotell. Middag. (M)

Dag 2-4
UTFÄRDER ”KARL FÖR SIN KILT” & HUNDAR

Idag bekantar vi oss med trakten där vi bor. Vi besöker en fårherde och ser hur skickligt han vallar får med hjälp av sina bordercollies. Dagen bjuder bland annat på en resa med ett veterantåg genom landskapet till ”GlenBogle”. Middag på hotellet. (F, M)
SLOTT & WHISKY
Utfärd till Speyside, en av Skottlands mest berömda whiskyregioner. Här ska vi besöka ett av traktens ståtliga slott med trädgård samt ett av de många whiskydestillerier som finns i området. Vi får provsmaka och ges en inblick i konsten att framställa denna ädla dryck. Gemensam middag. (F, M)
MYTERNAS LANDSKAP – LOCH NESS
Dagens heldagsutflykt tar oss över hedar, berg och längs sjöar till den berömda Loch Ness. Vi följer Caledonian Canal genom The Great Glen och beskådar det vackra landskapet. Under dagen gör vi en trevlig båttur på Loch Ness. Middag. (F, M)

Dag 5
GLEN MOHR- EDINBURGH

Vi lämnar vårt ”hem” i höglandet och färdas söderut genom ett hänförande landskap med berg, dalgångar och floder och via Perth kommer vi till huvudstaden Edinburgh. Vi gör flera fotostopp samt ett lunchstopp. Vi bor centralt i Edinburgh. Middag på lokal restaurang. (F, M)

Dag 6
EDINBURGH, SKOTSK AFTON

Vi inleder med en stadsrundtur i medeltida ”Old Town” och 1800-talets georgianska ”New Town” samt Leith med tillfälle till shopping och lunch. I den gamla delen ser vi Royal Mile och det finns möjlighet att besöka den stolta borgen Edinburgh Castle, som är ett av de mest kända slotten i världen, här kan du beskåda de Skotska kronjuvelerna, äldst i Storbritannien och kröningsstenen, eller den fina Botaniska Trädgården. (F)

Dag 7
EXTRA UTFÄRD LÅGLANDET

Följ med på en utfärd till Låglandet med dess mjuka kullar eller ha en egen dag i Edinburgh. (F)

Utfärd Låglandet inkl lätt lunch:
Vi besöker Rosslyn Chapel, känt från ”Da Vinci koden” samt slottet Traquair House, det äldsta fortfarande bebodda slottet, med en intressant historia som inbegriper Maria Stuart, Queen of Scots. Här finns även deras egna ölbryggeri.

Skotsk Afton:
En av kvällarna i Edinburgh erbjuds Skotsk Afton, en helkväll med traditionell fyrarättersmiddag, dryck och medryckande underhållning med sång, musik, dans och säckpipa. En minnesvärd Skotsk afton.

Dag 8
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

Höglandet: Glen Mohr Hotel

Klicka här för att veta mer om hotellet

Edinburgh: Motel 1, Princess street

Klicka här för att veta mer om hotellet

Resekommentarer

Skottland

Ljungbeklädda berg, fårbeklädda ängar, vacker natur och mycket annat hann vi med på åtta dagar så den resan kommer vi sent att glömma det är ett som är säkert. Vilken natur! Vad mycket det fanns att se som vi tidigare inte sett i England, Wales eller på Irland. Så olika och ändå en hel del som var l

Lena & Lars-Erik Larsson, SPF Seniorerna Järfälla

Visa kommentaren

Skottland

Vilken vecka vi har haft! Så mycket vi har fått se, uppleva och veta om Skottland och skottarna

Agneta & Lasse Wärulf, Lena & Bengt Simonsson

Visa kommentaren

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev