Far & Flyg med Smart Senior – Inspirationsresa

Hälsoinspirerande resa till Mallorca

Häng med Smart Senior på en rolig, härlig och händelserik resa – fullmatad med underhållning, träning, inspiration, trevligt umgänge, god mat och dryck samt för er som vill golfspel. Och ljumma spanska vindar! Vi njuter av livet och får en vecka av skratt som får oss att må bra i både kropp och själ.
Underhållning av Blossom och hennes man Hans, danskvällar och show med med Micke & Micke. En vecka med inspiration, underhållning och träning på hög nivå. Testa yoga och dans med Blossom och stärkande träningspass med Sofia eller ett löppass med Hans. Utöver det flera inspirerande föreläsningar om hälsa, mat och personliga berättelser. Ni möter Alexandra Zazzi i mindre grupper, där ni får mattips, personliga råd och inspiration. Mathias från Smart Senior håller i golfspel och ordnar en golftävling som ingår i vårt golfpaketet.

Vi bor på bekvämt på trevliga Iberostar La Mura, beläget alldeles intill havet och den långa Alcudiastranden, det trevliga naturreservatet Parc de Albufera ligger 800 m från hotellet, där finns det olika vandringsstråk. Hotellet har tre pooler, flera barer, restauranger och spa samt inomhuspool. Den gamla staden Alcudia ligger 4 km bort och den stora Alcudiabukten bjuder ofta på en fläktande bris.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda/Kastrup/Landvetter – Palma t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum 7 nätter
 • All inklusive 8 dagar inkl frukost, lunch, middag, snacks och all lokal dryck
 • Intressanta & inspirerande föreläsningar
 • Rolig och effektiv träning som passar alla
 • Yoga för avslappning och styrka
 • Stärkande morgonpromenader
 • Löpningspass - prova på
 • Roliga danspass
 • Träningsworkshops med tips och trix till din egen träning
 • Inpirerande matlagning och hälsotips.
 • Gemensamma middagar och mingel
 • Kvällsunderhållning och dans
 • Utfärd till Alcudia - guidad rundtur
 • Utfärd Vandring
 • Smart Senior värd
 • ReseSkaparnas reseledare
TILLVAL:

SMART SENIOR RABATT: 1 000 KR
Enkelrum: 4 600 kr
Golfpaket inkl 3 greenfee & tävling: 4800 kr
Hotellskatt: €23 bet vid utcheckning
Golfbag på flyget t/r: 600 kr

Höjdpunkter

 • Avkopplande yoga och dans med Blossom
 • Underhållning med Micke & Micke
 • Ett smörgårdsbord av inspirerande träning och föreläsningar
 • Matlagning och seminar med Alexandra Zazzi
 • Häftiga träningspass med Sofia

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Inga avresor tillgängliga.

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag
DAGAR FYLLDA MED ETT SMÖRGÅSBORD AV AKTIVITETER

En exempel dag, preliminära tider
07.30 Morgonpromenad /jogga
08:00 Yoga med Blossom
09:00 Frukost
11.00 Inspirerande föreläsning  eller träningspass
11.45 Hemmagympa med Sofia
13.00 SIESTA – Lunch
13.00 Matinspiration med Alexandra i mindre grupper

15.00 Rörlighet med Sofia
16.00 Dansa med Blossom
18:00 Mingel med drink
18.30 Inspirerande föreläsning
19:30 Gemensam middag
21:00 Varje kväll underhållning med Micke & Micke eller Blossom & Hans.

 

Dag
YOGA OCH DANS MED BLOSSOM

YOGA
Vi startar dagarna med meditation eller ett lugnt yogapass som mjukar upp och stärker både kropp och sinne.

DANS
Zumba och Disco står på schemat. Alla pass är tillgängliga för alla och anpassade för alla nivåer.

Dag
SOFIAS PASS

SOFIAS PASS & FÖRELÄSNING

Sund och stark senior – föreläsning
Det här är en inspirations föreläsning/workshop för dig senior som vill ha lite träningstips och knep som passar dig. På ett lättsamt och inspirerande sätt pratar Sofia om hur en senior bör träna. Hur kan man träna med artros? Hur gör man för att få bra livskvalitet på ålderns höst? Vad är Senior Power? Små övningar kan ge stora resultat. Vi provar några övningar som du lätt kan göra hemma. Vi tränar inte för att bli yngre, utan för att kunna bli äldre!
Efter den här föreläsningen/workshopen kommer du att ha redskapen för att skapa dig en friskare, starkare och gladare liv!

Hjärnstark:
I denna workshop får du prova övningar som är bra för både kropp och knopp. Hur kan vi träna upp hjärnan bäst och minska vår risk för demens? Vi provar en del övningar som utmanar hjärnan och som garanterat leder till en hel del skratt. Inget ombyte behövs. Tillsammans blir vi hjärnstarka!Passar dig som vill utmana hjärnan och lära dig mer om hur den kan tränas.

Träningspromenader:
Gör dina promenader till träningspass. Här testar vi intervaller och träningskort, så att vi får upp pulsen och tränar konditionen. Alla jobbar på sin nivå!

Vattengympa:
Vi skakar loss till härlig musik och tränar både styrka och flås i vattnet. Det här är ett riktigt ”feel-good” pass! Rörlighetspass: Vi tränar flexibilitet, stabilitet, ledstyrka och kroppskontroll i den här klassen. Syftet är att öka, sin rörlighet och samtidigt bli stark i hela sitt rörelseomfång. Vi tränar styrka samtidigt som vi utmanar rörligheten. Här får du en massa nya övningar du sedan kan köra själv hemma för att hålla dig skadefri och rörlig.

Cirkelfys:
Cirkelträningspass speciellt anpassat för seniorer. Här får du övningar du kan köra utan redskap både ute och inne. Vi tränar både kondition, styrka, rörlighet och balans i ett och samma pass. Alla kan vara med och jobba utifrån sin förmåga. Kommer att finnas i två nivåer: nybörjare och träningsvana.

Mage/Rygg
I detta pass får du utmana dina coremuskler ordentligt! Sittande, liggande, stående, snabbt, långsamt. Massor av övningar och inspiration för din viktiga kärna (core)

 

Dag 8
UTFÄRD VANDRING

VANDRING
En lättare och trevlig vandring med vår lokala svenska guide Fredric Cederlund, som även är en van och erfaren vandringsguide. Fredric har bott på Mallorca över 20 år. Vi har två vandringar att välja på i Alcudia området. Den ena är en cirkelvandring med utgångspunkt vid klostret La Victoria och den andra utgår från en plats i ett naturreservat utanför Arta och slutar i Betlem i södra delen av Alcudia bukten.

Dag
UTFÄRD ALCUDIA

ALCUDIA – stadsrundtur till fots
Alcudia är en av de äldsta och bäst välbevarade städer på Mallorca. I den gamla stadskärnan finns det mycket vackra byggnader fyllda med historia och med ett stort arkitektoniskt värde. Innanför stadsmurarna är det en sann labyrint av smala gränder och små trevliga torg. Bland de fina och välbevarade husen döljer sig många små restauranger, caféer och butiker. I de mysiga smala gatorna får vi en guidad tur av Fredrik. Staden omges av en 1,5 km lång ringmur, som är väl bevarad och man kan promenera på delar av den.

Dag
GOLF

Vi har satt samman ett golfpaket med 3 greenfee, varav en är en tävling som Mathias på Smart Senior ordnar.

Golfbanan vi spelar på heter: Golf Alcanada

18 håls golfbana på Mallorcas norra sida. Par: 72

Golfbanen Alcanada är belägen på Mallorcas norra sida och har underbar utsikt över bergskedjan Tramuntana och Alcudiabukten. De 18 hålen är utmanande med dolda hinder, grönområden och lundar med tall- och olivträd. Banan öppnades 2003 och har fått många fina utmärkelser. Den är designad utav den välkända Robert Trent Jones Jr. Klubbhuset är inrymt i en autentisk Mallorkinsk herrgård och i byggnaden finns en hyllad restaurang, som kan rekommenderas varmt.

Hemsida – Läs mer om golfbanan

 

Dag
UNDERHÅLLNING BLOSSOM & HANS

BLOSSOM TAINTON-LINDQVIST & HANS LINDQVIST
Bjuder på soft unplugged underhållning tillsammans med sin man flera kvällar samt roliga danspass och yoga.

MICKE & MICKE
Micke & Micke underhåller med musik, dans & sång. De bjuder in till en danskväll med bugg, disco och schlager – vi dansar loss tillsammans.

Dag
UNDERHÅLLNING MICKE & MICKE

Micke och Micke

Micke & Micke underhåller med musik, dans & sång. De bjuder in till en danskväll med bugg, disco och schlager – vi dansar loss tillsammans.

Reseledare

Sofia Åhman

Träningsexpert på TV

Sofia är träningsexpert på TV med sin Hemmagympa med Sofia och medverkan i TV-programmet Go´kväll, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har jobbat på en rad träningsresor och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

Blossom Tainton-Lindqvist

Inspiratör, PT, Yogainstruktör, föreläsare, underhållare

Blossom är en av våra mest omtyckta hälsoprofiler och artist. En personlig tränare, yogainstruktör och inspirerande föreläsare. Blossom håller i yoga och roliga danspass, inspirerande föreläsningar och bjuder på soft unplugged underhållning med sin man Hans Lindqvist.

Alexandra Zazzi

Inspiratör, Stjärnkock och TV-profil

Med härliga Alexandra får vi lära oss hur vi kan äta gott och samtidigt hälsosamt. Vi har sett henne ett flertal tv-program (kockarnas kamp, Expedition Robinson, Biggest Loser). Alexandra kommer också att dela med sig av sina bästa recept, smarta kökstips och annat användbart. Vi kommer hem med massor av matinspiration. Under veckan bjuder Alexandra in till seminarium och lättare workshops.

Hans Lindqvist

Inspiratör & underhållare

Musiker och löpcoach. Hasse är en äkta allt-i allo från den ”gamla” skolan. Den perfekt värden och en toppenbra guide i naturen runt Ekstakusten. Blossom och Hasse har levt och jobbat ihop både inom showbiz och träning i snart 3 decennier.

Micke & Micke

Micke & Micke underhåller med musik, dans & sång. De bjuder in till en danskväll med bugg, disco och schlager - vi dansar loss tillsammans.

Kicki Wallblom

Reseledare, hälsoresor

Kicki är ansvarig för ReseSkaparnas, hon som älskar att vara ute på resande fot. Hon har stor erfarenhet som reseledare och kommer ta väl hand om er under resan. På träningsresorna tar hon er gärna med på morgonpromenader och leder vattengymnastikpass. Hon har en bakgrund som friidrottare, simlärare och tränare.

Mathias Lang

Grundare och resenansvarig på Smart Senior

Efter 10 år som VD på Smart Senior har jag lämnat över det rodret till Christian, så han får sköta det administrativa medan jag får fokusera på att ordna trevliga resor och aktiviteter för våra medlemmar. Somrarna tillbringar jag ca 8 mil norr om La Manga, i en mindre spansk kuststad som heter Santa Pola. Så jag känner mig som hemma i Spanien och det bästa som kommer från Spanien är Siestan!

Hotell

Hotel Iberostar La Mura - Alcudia ****

Hotellets hemsida

På detta fina hotell som har en magiskt vacker sandstrand, stort poolområde, trevliga restauranger och barer kommer vi att koppla av och njuta av tillvaron. Till kvällen njuter ni av spanska läckerheter i restaurangen. Iberostar Playa de Muro är ett elegant hotell vid den 1,5 mil långa Alcudiastranden och den strandpromenaden. Hotellet består av flera olika byggnader som ramas in av en välskött trädgård. Här får du en lugn och skön vistelse.
Tre pooler, jacuzzi och skuggande palmer
I den grönskande trädgården sträcker sig poolen som en flod genom landskapet och mynnar ut i den stora poolen. När solen blir för stark tar du dig till inomhuspoolen som även har jacuzzi och bastu. Solstolar och parasoller kantar den stora poolen och i hotellets spa finns sköna stolar att koppla av i. Pool handduk kan man låna mot en deposition.
Långgrund sandstrand och turkost vatten
Från poolområdet går du genom trädgården och möts av den fina sandstranden som sträcker sig ändå bort till Puerto de Alcudia. Här kommer frasen ”känna sanden mellan tårna” till sin rätta och du njuter av vackra dagar på den vita, finkorniga stranden med långgrunt vatten.
Rummen
Alla rum är 20-25 kvm stora, har balkong/terass, dusch/wc, hårtork, luftkonditionering. Man kan hyra säkerhetsbox och kylskåp. Fri wifi.
Restauranger
Bufférestaurangen Tramuntana serverar frukost, lunch och middag, strandrestaurangen Dunas restaurant ligger invid havet och det finns även en strandbar. Hotellet har flera barer och 3 restauranger. Strandbaren är öppen då vädret tillåter.
All Inclusive
All mat, dryck (lokala viner, öl, alkoholfritt, läsk mm) och snacks ingår samt utvalda cocktails.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev