Södra Irland

Södra Irland med Ring of Kerry, Dinglihalvön & Cork

Upplev ett hänförande landskap, karga vidder, mysiga Killarney med sina pubar, och trevliga invånare som resonerar att ”En främling är en vän du ännu inte lärt känna”. Den gröna ön gör verkligen skäl för namnet och är inbjudande på flera sätt, vi har valt ut det bästa av södra Irland kombinerat med god lokal mat, dryck och underhållning. På Bunratty slott får vi vara med om en trevlig irländsk afton med lokal mat och traditionell musik. Vår reseledare Jöran Nielsen är en riktig Irlandskännare med unik kunskap och lång erfarenhet, med mottot omtänksamhet och personlighet. Céad míle fáilte – Hundratusen välkommen!

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Svensk reseledare
  • Flyg Arlanda- Shannon t/r
  • Bussresa 5 dgr
  • Del i dubbelrum med frukost
  • 3 middagar
  • Irländsk afton med underhållning
  • Inträde Muckross herrgård
  • Utfärder och besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 100 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
SHANNON-KERRY

Vår reseledare Jöran möter er på flygplatsen vid ankomst. I Limerick erbjuds en lunch för de som önskar innan vi beger oss till den lilla förtjusande byn Adare med sina söta små hus med halmtak. I Foynes vid Irlands längsta flod Shannon dricker vi Irish Coffee och får veta historien om dess tillkomst. Färden går vidare söderöver till Kerry där vi checkar in på vårt hotell och äter en gemensam middag. (F, M)

Dag 2
DINGLEHALVÖN

Halvön Dingle bjuder på vild natur där land möter hav på ett fascinerande och nästan mystiskt sätt. Här och där ser man ensamt belägna små hus och betande får. Byn Dingle är en av Europas västliga utposter och fortfarande fiskar man härifrån. Vikingarna har även här lämnat sina spår precis som de munkar som levde i sina Beehives, små hus av sten staplade på varandra. Här är vägskyltarna på såväl iriska som engelska och man talar fortfarande iriska här. Längs vägarna följer oss kaprifol, brännässlor, fuchsia, björnbärssnår och i de enkla trädgårdarna kan man se små palmer. Dingle bukten bjuder på vida sandstränder som kanske hade lockat till bad om inte vattentemperaturen avskräckt. (F)

Dag 3
RING OF KERRY

Idag ska vi ut på natursköna Iveraghhalvön och följa de smala och slingrande vägarna runt ”the Ring of Kerry”, 18 mil lång. Här möter oss sagolika vyer över kust och hav. Här finns berg, bukter, dramatisk natur och hisnande vackra utsikter. Golfströmmen gör att klimatet är milt och subtropiska växter trivs här. I Waterville tillbringade Charlie Chaplin många somrar och lilla orten Sneem ståtar med sina färgstarkt målade hus. Vi ser Irlands högsta bergskedja Macgillycuddy´s Reeks och åker genom Killarney National Park med ett subtropiskt klimat som tillåter vilt växande Rhododendron och Fuchsia, ceder, rönn och björk. Åter till Killarney. Gemensam middag. (F, M)

Dag 4
KERRY–CORK–LIMERICK

På förmiddagen besöker vi världskända Muckross House and Gardens där vi går en rundtur i detta “Downton Abbey”, ser de vackra parkerna och njuter av naturen. Vi åker sedan österut mot staden Cork. Cork är Irlands största grevskap och har många mineralrikedomar. Staden Cork är Eires näst största stad och rival med Dublin. Det är en handels- och import-exportstad med lång tradition. Här ligger två av landets berömda ölbryggerier, Murphy´s och Beamish. Cork är även känt för sitt rika musikliv. Hinner vi kör vi till hamnstaden Cobh som är en viktig del av den Irländska historien. Cobh var en av de städer varifrån amerikabåtarna gick. Titanics sista angöring var just i Cobh, som då hette Queenstown. Vi lämnar Cork för att åka till vårt hotell i Limerick. Vi avslutar resan med en irländsk afton med middag och irländsk kvällsunderhållning på Bunratty slott. Slottet är från 1400-talet och är den perfekta platsen för en speciell kväll. (F, M)

Dag 5
HEMRESA

Transfer till Shannon flygplats för hemresa. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev