Italien – Solens mat höst

- Mat & vinresa till Terracina

En resa för dig som vill uppleva det genuina italienska köket, pittoreska byar och storslagen natur. Johan, som bott i Italien i mer än 15 år, välkomnar oss som sina personliga gäster och tillsammans gör vi dagsutflykter till olika småbyar på landsbygden. Där provsmakar vi lokalproducerade specialiteter såsom ost, vin, olivolja, korv och skinka. Vi är en liten exklusiv grupp och precis som i TV-serien Solens Mat får vi komma nära inpå och till och med in i köken. Vi bor i den lilla kuststaden Terracina där vi äter fiskbaserad mat på många av de trevligaste och bästa krogarna. Förutom mat och dryck bjuder resan även på en del kultur, såväl vardaglig som historisk. Vi rör oss i spåren av neandertalare, etrusker, romare, påvar och Mussolini som alla bidragit till Terracinatraktens historia.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svenska reseledare
 • Flyg Arlanda-Rom t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med italiensk frukost (F)
 • 5 luncher med vin (L)
 • 5 middagar med vin (M)
 • Utfärd Cori med ricotta- & skinkprovning
 • Besök på olivgård
 • Utfärd San Felice
 • Besök på Jupitertemplet
 • Besök i restaurangkök med kurs
 • Besök hos en lokal glassmakerska
 • Ost- och vinprovning
 • Ostronprovning
 • Ett lektionstillfälle i Italienska
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 600 kr
Utfärd Ponza med lunch € 95
Bokas och betalas på plats i €.

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2022-08-29
Resa: Italien – Solens mat höst
Dagar: 8
Pris: 0 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ROM - TERRACINA

Johan möter oss på flygplatsen i Rom och tar oss med till Terracina. Väl framme vid vårt hotell samlas vi för att skölja ner resdammet och få något gott i magen. (M)

Dag 2
SPRÅK & MATLAGNING

På förmiddagen ges tillfälle att närma sig det italienska språket genom praktiska och lekfulla övningar. Lunchen intar vi på stranden och på kvällen bjuder kocken Nazareno in oss i sitt kök och visar hur man lagar en trerättersmiddag som vi sedan avnjuter med ett gott vin. (F, L, M)

Dag 3
GLASS & OST-VINRESA

Vi börjar dagen med att titta in hos glassmakerskan Imma och ta del av några av hemligheterna bakom den fantastiska italienska glassen. Vidare till Vincenzos ostronställe och restaurang. Här får vi tillfälle att prova ostron och en härlig lunch vid havet. På kvällen beger vi oss till delikatessaffären ”La Bottega di via Sarti” för en lättare men mättande måltid när vi blir guidade på en Ost- och Vinresa genom Italien av den stolte ägaren Emanuele Coppola. (F, L, M)

Dag 4
SAN FELICE CIRCEO

Vi beger oss till byn San Felice och Circeos nationalpark där vi äter vi lunch vid de vidsträckta sanddynerna. På hemvägen passerar vi en av Mussolinis projektstäder, Sabaudia. Tillbaka i Terracina och efter en guidad promenad uppe i Gamla Stan äter vi middag i denna historiska miljö. (F, L, M)

Dag 5
CORI

Idag besöker vi den anrika och pittoreska bergsbyn Cori med dess kända Akropolistempel och Maurizio Ricci som visar oss hur han kokar sin lufttorkade skinka i vin och demonstrerar hur man gör ricotta och pecorinoost. Vi avsmakar detta och annat under en lunch i det gröna. Sen har ni en egen kväll att själva utforska någon av Terracinas mysiga krogar. (F, L)

Dag 6
EGEN DAG/PONZA

Egen dag att koppla av och utforska Terracina med dess långa stränder, trevliga butiker och mysiga restauranger eller åka med till ljuvliga Ponza. På kvällen går vi till ”Hosteria del Vicoletto” för att njuta av en middag på fisk och skaldjur. Nu väntar en måltid som kombinerar det bästa med Italien, god mat, gott vin och ett varmt bemötande.(F, M)

Extra utfärd till Ponza med lunch:
Idag erbjuder vi en frivillig heldagsutfärd till vackra och dramatiska Ponza, en ljuvlig ö av vulkaniskt ursprung, ofta kallad Capris lillasyster. Vi guidas runt ön och äter en god lunch. (L)

Dag 7
MONTE SAN BIAGIO

Vi åker till en liten genuin familjegård intill bergsbyn Monte San Biagio. Väl framme bjuds vi på en hemlagad lunchbuffé på gårdens produkter. Vi besöker också en olivoljekvarn. Vi avslutar veckan med att åka upp till det anrika Jupitertemplet där tar en liten guidad promenad och njuter av den fantastiska utsikten. Sen intar vi en matig aperitif och summerar vår vecka tillsammans. (F, L)

Dag 8
HEMRESA

Vi lämnar Terracina tidig morgon för hemresa från Rom. (F)

Reseledare

Johan Berg

Italien, Terracina, Sicilien, Korsika, Sardinien & Bergslagen

Johan Berg har bott i Italien i 17 år och kan sitt "andra" land väldigt väl. Han berättar om både historia och människor på ett underhållande sätt.

Hotell

Hotel Albatros****

Läge: Hotellet ligger ett kvarter från strandpromenaden, nära affärer och stadens centrum.
På rummen finns: WC, dusch/bad, balkong, luftkonditionering, telefon, internet service, kylskåp, färg-TV och värdeskåp.
Faciliteter: Hotellet har en bar och utomhuspool. (poolens använding kan ej garanteras då det bygger på hur väderförhållandena är under denna period. Badmössa är obligatoriskt.)
Hemsida: www.hotel-albatros-terracina.it
Adress: via Manzoni 22/a , 04019 Terracina LT Tel. + 39 0773 724248

Bra att veta

Johan hälsar:
”För att fullt ut kunna njuta av resan bör man kunna gå obehindrat (en dryg km alt 1,5 km) med stående pauser. Detta då vi rör oss en del till fots i lilla Terracinas centrum för olika event och måltider ”

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev