SPF Stockholmsdistriktets inspirationskryssning

Program:

Dag 1: 3 dec - Kl. 15.30 samling i Viking Lines terminal vid Stadsgårdskajen för incheckning, utdelning av biljetter och program. Tidig ombordstigning kl. 16.00. Samling kl. 16.30 uppe vid konferensen (däck 9) för välkomstmöte och föreläsning. Julbord inkl dryck kl. 18.00

Dag 2: Frukostbuffé, däck 8 fr. kl. 07.00 - 09.30. Aktiviteter och föreläsare som väljs vid bokning, se informationen nedan. Stockholm/Stadsgårdskajen kl. 15.15.

SPF Seniorerna Stockholmsdistriktet svarar på frågor, 08-720 77 30

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Del i insideshytt
  • Julbord inkl dryck
  • frukostbuffé
  • Seminarium
  • Aktiviteter och föreläsningar
TILLVAL:

Enkelhytt: 150 kr
Utsideshytt: 150 kr

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-12-03
Resa: SPF Stockholmsdistriktets inspirationskryssning
Dagar: 2
Pris: 649 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 2: 4 DEC
AKTIVITET: BOULE

Det tar ungefär tio minuter att lära sig spela boule, men vanligen flera år innan en spelare behärskar alla taktiska och tekniska finesser.

Boule är en utpräglad precisionssport som spelas i:

•trippel (tre mot tre)

•dubbel (två mot två)

•singel (en mot en)

I trippel har varje spelare två klot. I dubbel och singel har spelarna tre klot vardera. Kloten är av metall och spelet sker på grus. Kloten spelas mot en liten målkula (lillen) och de av lagets klot som är placerade närmare lillen än motståndarnas bästa klot är poängklot.

 

Dag 2: 4 DEC
AKTIVITET: MEDIYOGA/SITTYOGA

Anita Davén-Söder från Yogamottagningen leder ett pass i Mediyoga (medicinsk yoga) där vi sitter på våra stolar. Det blir ett pass som fokuserar på avspänning i  rygg, axlar och nacke. 

Till yogaövningarna praktiserar vi medvetna långa djupa andetag som är mentalt avslappnande och minskar på stress.

 

MORGONYOGA FÖRE FRUKOST

Per Söder från Yogamottagningen leder ett uppiggande morgonyogapass där kroppen får sträcka ut och vakna till liv. Passet kommer att göras på golvet så tag gärna med

egen yogamatta.

 

YOGAMOTTAGNINGEN

Vi är en mindre och familjär yogastudio på Gärdet i Stockholm. Vi erbjuder Mediyoga och Senioryoga och flera andra yogaformer samt olika typer av behandlingar och massage.
Anita Davén-Söder är i grunden sjuksköterska och barnmorska. Idag arbetar hon som Mediyogainstruktör och ayurvedisk hälsorådgivare. Hon ger massage och ayurvediska behandlingar.

Per Söder är i grunden gymnasielärare och arbetar idag främst med yoga mot huvudvärk och migrän. Han har gett ut flera böcker om yoga som hälsobringare. Han leder kurser i yoga mot migrän, för stela män och yoga för hjärta och blodtryck.

 

Dag 2: 4 DEC
AKTIVITET: SENIORDANS

Internationell seniordans är, kort sagt, olika danser från hela världen. Vi dansar inte klassisk balett med höga lyft men vi dansar både snabba och långsamma danser, enskilt, i par, i ring och i andra formationer. Vi dansar traditionella och moderna danser som är koreograferade för våra behov. Det är alltid gruppens sammansättning som är avgörande vilken repertoar som dansas. I seniordans behöver man inte vara par!

 

 

Dag 2: 4 DEC
AKTIVITET: RÖSTGYMPA – LOGONOMI, GÖR DIG FRISK OCH FRI!

Visste du att man blir gladare och får bättre immunförsvar genom att andas rätt och göra röst- och talövningar?

Ny forskning påvisar detta och jag blir glad om du vill möta mig ombord så att jag får berätta mer och även visa dig alla roliga röst, tal- och andningsövningar jag har på lut! Det är helt enkelt buskul, så häng med!

Välkommen!

Rita Saxmark, examinerad Logonom vid högskolan, SMI.

Opera, musikal, vis och jazzsångerska och undervisar även i sång. Senaste produktionen var på Stockholms Stadsteater i musikalen My Fair Lady. Hoppas vi ses ombord!

 

Dag 2: 4 DEC
AKTIVITET: BRIDGE – Passar främst de som redan vet spelreglerna

Bridge är ett kortspel för fyra personer. Spelarna som sitter mitt emot varandra bildar par och spelar tillsammans. Bridge spelas med en helt vanlig kortlek där alla 52 korten delas ut och varje spelare således får 13 kort. Det betyder att det finns totalt 13 stick att vinna för paren.

Varje spel (kallas giv) består av två moment. Det första momentet är att man har en budgivning där varje spelare i tur och ordning konkurrerar om att försöka bjuda högst. Den som bjuder högst vinner budgivningen och detta ligger då till grund för det andra momentet själva spelet. Vanliga andra spel som liknar bridge i det här med att ha en budgivning är 4-mans whist och plump. I båda dessa spel kontrakterar man sig för ett spel innan man spelar och ser hur det lyckades.

Spelet går alltså ut på att, tillsammans med sin partner, ta det antal stick som man tidigare kontrakterat sig för. Om man inte ”vann” budgivningen spelar man försvar och då försöker man givetvis se till att den andra sidan misslyckas med sin uppgift. Flera varianter finns här i spelet där man ges bonuspoäng om man bjuder visst högt, det finns zoner som ger mera poäng och riskerar större utbetalningar om man misslyckas och motståndarna kan ”dubbla” kontraktet för att få mer poäng när de tror den andra sidan kommer att misslyckas.

 

Reseledare

Johan Holmsäter

Inspiratör

Hälsofilosof, entreprenör och grundare av Friskis & Svettis.

Barbro Hultman

Inspiratör

Journalist, författare och fd redaktör vid hovet

Anita Österlind

Inspiratör

Våga färg! Kläd- och färgvalsinspiratör

Anita & Per Söder

Indien

Yogainstruktörer som gör yoga till ett praktiskt redskap i vardagen. För ett enkelt välmående. Prova på Mediyoga, Kundaliniyoga och stolsyoga. Per & Anita föreläser om det ayurvediska hälsosystemet, om andning och sömn samt yogisk hälsa.

Rita Saxmark

Sverige

Rita har länge varit knuten till ReseSkaparna som reseledare och artist. Med varma och härliga sätt är hon en mycket uppskattad reseledare.

Bra att veta

Du behöver ha med giltig legitimation för resor med båt. Svenskt körkort räcker.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev