Syd – och Nordteneriffa

Rundresa med boende både på södra och norra ön och utfärder

Teneriffa den största av Kanarieöarna, bjuder på ett spektakulärt och omväxlande landskap i subtropiskt klimat runt den imponerande gamla Vulkanen Teide. Vi bor nära stranden i kustorten Puerto de la Cruz under 4 nätter mitt i den natursköna, grönskande Orotavadalen. Teddy Lundberg, vår reseledare, tar oss med på dagsutflykter i buss till Teide, La Laguna, Santa Cruz och La Orotava samt besök till en vinproducent. Vi reser sedan runt den västra sidan av Teneriffa och besöker Garachico och Los Gigantes på vår väg till Los Cristianos på södra Teneriffa, där vi bor 3 nätter. En av kvällarna i Puerto kommer vi besöka en lokal bodega - som serverar en bondsk måltid i rustik miljö. En upplevelse där vi får stifta bekantskap med det lokala kökets hemlagade läckerheter. Teddy har bott på Teneriffa och känner väl till ön.

PUERTO DE LA CRUZ
En äkta kanarisk stad med gammal stadskärna, kullerstensgator, många charmiga gågator och parker samt små söta, blomsterprydda hus med typiska snidade träbalkonger. Mitt i staden finns en liten fiskehamn där man numera också kan ta ett dopp. Ett stort, trevligt torg, Plaza Charco utgör stadens absoluta mötesplats för såväl öbor som turister. Torget är en naturlig utgångspunkt för fortsatta strövtåg och utfärder i Teneriffas mest natursköna områden.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda- Teneriffa t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 5 middagar & 2 luncher
 • Utfärd Teide & La Laguna
 • Utfärd vingård, vinprovning & Orotava
 • Utfärd Garachico, Los Gigantes
 • Utfärd Guimar & Candelaria
 • Rundtur Puerto de la Cruz
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Dubbelrum för eget bruk: 1 600 kr
Utfärd Gomera inkl. lunch: € 90 per person (minimum 20 personer)

Höjdpunkter

 • Teneriffas vackra natur och subtropiska klimat
 • Utfärden till det okända Teneriffa
 • Puerto de La Cruz

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TENERIFFA

Vi anländer på eftermiddagen till södra Teneriffa. En bussfärd på cirka 1,5 timme tar oss till Puerto de la Cruz på norra sidan av ön, i den prunkande Orotavadalen, där vi skall bo centralt på anrika hotell Marquesa. Gemensam välkomstmiddag på hotellet. (M)

Dag 2
PUERTO DE LA CRUZ

Vår reseledare Teddy Lundberg visar oss sitt Puerto de la Cruz. Vi promenerar genom staden och får veta mer om dess historia. Puerto är en charmig, typiskt kanarisk småstad. Egen tid att njuta av staden, kanske ett bad i de stora havsvatten poolerna. Till kvällen skall vi besöka en av de lokala bodegorna sk Guachinche, här får vi smaka lokala specialiteter och husets egna vin. (F, M)

Dag 3
LA OROTOVA OCH VINGÅRD

Vår buss tar oss till den gamla handelsstaden La Orotava, som är centrum i odlingsregionen och huvudort på norra Teneriffa. Här bodde de rika och förnäma familjerna därav alla vackra kyrkor och ståtliga palats. Orotava är också centrum för konsthantverk. Vi besöker Casa de los Balcones från tidigt 1600-tal med museum och butik. Lite egen tid att njuta av en kaffe eller förfriskning på något mysigt café. Vi avslutar dagen med en vinprovning på Bodegas Alvaro i den lilla staden Tacoronte. Här provsmakar vi på cava, typiskt rött, vitt och rosévin. Druvorna odlas på de soldränkta vulkaniska sluttningarna, det ger vinet dess särpräglade smak. Här har man gjort kvalitetsvin i flera hundra år. Vi får även smaka på typiska tilltugg till vinet. Åter på hotellet sen eftermiddag. Middag på hotellet. (F,M)

Dag 4
TEIDE & LA LAGUNA

Teide, Spaniens högsta berg, 3.718 meter – Nationalparken Las Cañadas – La Laguna.
Denna dagsutflykt tar oss på slingrande vägar upp genom Orotavadalens bananplantager, genom skogslandskap med pinjer och ljung. Vi färdas genom 6 klimatzoner tills vi passerat trädgränsen och når det magiska månlandskapet på 2000 meters höjd, som numera är nationalpark. Ta en kaffe eller förfriskning innan färden går ner mot La Laguna, som var Teneriffas första huvudstad, numera Biskopssäte. La Laguna har en helt unik, enhetlig, sammanhållen och mycket välbevarad arkitektur med många gamla privatpalats från 15-1600 talet. En av UNESCO:s världsarvsstäder. Vi besöker den spännande saluhallen och promenerar genom de äldre delarna av centrum. En god lunch serveras under dagen. Åter sen eftermiddag. Middag på hotellet. (F,L,M)

Dag 5
NORDVÄSTRA TENERIFFA - LOS CRISTIANOS

Idag lämnar vi Puerto de La Cruz och reser längst nordvästra Teneriffa till södra Teneriffa och Los Cristianos. En dag full med mäktiga naturupplevelser. Vi besöker den gamla hamnstaden Garachico som begravdes i lava vid Teides senaste stora utbrott år 1706. Vägen till den undangömda Mascadalen är ett äventyr, slingriga vägar, mäktiga berg och djupa dalar. En lantlig lunch serveras under dagen. Vi passerar de branta klipporna vid Los Gigantes och besöker den charmiga staden Icod de los Vinos med det tusenåriga Drakblodsträdet. Vi kommer till Los Cristianos, där vi skall bo på Hotel Reverdon, nära stranden. (F, L)

 

Dag 6
LOS CRISTIANOS / UTFÄRD GOMERA

En dag att koppla av vid stranden, eller ta en härlig promenad längs strandpromenaden som är flera kilometer lång, man kan gå till Playa Las Americas och vidare. (F) eller följ med på en frivillig dagsutfärd till Gomera, grannön.

Frivillig utfärd Gomera inkl lunch & båtfård.

Vi går ner till hamnen och tar båten över till Gomera, det tar ca 50 min. Mystiska La Gomera är en sagolikt vacker ö med höga berg, djupa raviner, trolska skogar, söta byar och gröna dalar där terrassodlingarna klättrar längs bergssidorna. Mitt på ön finner man den spektakulära och dimhöljda nationalparken Garajonay. Ön är den näst minsta av de sju Kanarieöarna och har en helt egen kultur, här har man gamla traditioner och ett eget språk ”visselspråket”. Vi gör en trevlig rundtur med buss, äter en god lunch och får höra ”vissel” språket. Åter Teneriffa på kvällen.

 

Dag 7
GUIMAR & CANDELARIA – URSPRUNGSHISTORIA

Dagsutflykt med besök på Tor Heyerdahls etnografiska park ”Pyramiderna i Guimar” Vetenskapen tvistar om huruvida pyramiderna är en gammal kultplats från Guanchernas, den forna urbefolkningens tid, före spanjorerna eller enbart terrasseringar av betydligt senare datum. Ingen går dock oberörd härifrån. Vi fortsätter till Den svarta Madonnan i Candelaria, den viktigaste vallfartsorten i ögruppen Kanarieöarna. Hit vallfärdar tusentals pilgrimer varje år för att tillbe den svarta Madonnan Jungfrun av Candelaria, Kanarieöarnas eget skyddshelgon. Sedan urminnes tider härskade Guancherna och deras kungar Menceyerna på Kanarieöarna. Ett gåtfull urfolk med sin egen religion och kultur, som vi fortfarande vet ganska lite om. Det var Guancherna som hittade den svarta Madonnan flytande i havet, långt före spanjorernas tid. Några fiskare plockade upp henne ur havet. Sedan dess tillber man Madonnan som en helig figur med helande krafter. Spanjorerna byggde kyrkor till hennes ära redan på 1500-talet. Numera finner man ett storslaget torg med den ståtliga basilikan som sedan 1950-talet är hem för den svarta Jungfrun av Candelaria. Runt torget finns också statyer av de mest berömda Menceyerna, Guanchernas kungar. En fascinerande liten fiskestad vid havet med ett storslaget torg och pampiga katedraler. Till kvällen gemensam avslutningsmiddag på lokal restaurang i Los Cristianos. (F,M)

 

Dag 8
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa.

Reseledare

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Spanien, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands. Han tar även väl hand om er på långtidssemester på Teneriffa.

Hotell

Hotell Marquesa***

Hotellet är centralt beläget i Puerto de la Cruz, i ett lugnt område men nära till stadens mysiga kvarter med restauranger och strandpromenaden. Hotellet är en historisk byggnad med utsikt över omgivande stad och Vulkanen Teide. Det erbjuder moderna faciliteter som ett litet gym och en liten pool på solterrasen, ett café, en bar och en populär à la carte la carte restaurang.

Rumstyp: Dubbelrum, nyligen renoverade. Alla rum har balkong, TV, telefon, säkerhetsbox, kylskåp, badrum med bad/dusch och hårtork.

Se mer information om hotellet

Hotell Reveron Plaza****

Hotellet ligger i den södra delen av Teneriffa i Los Cristianos, och är ett av de första hotellen i detta fantastiska semesterområde. Fastigheten har en fantastisk takpool med fantastisk utsikt över hamnen och ligger samtidigt inom gångavstånd från stranden. Eftersom mat är en viktig del av de flesta semestrar erbjuder hotellet en smakrik frukostrestaurang på plats med internationell och lokal mat samt en snackbar och barhall. För aktiva och sportentusiastiska gäster erbjuder LABRANDA Reveron Plaza ett gym.

Rumstyp: De har balkong och är utrustade med attraktiva, omsorgsfullt utformade lövmöbler.

Se mer informaiton om hotellet

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev