Sydafrika

Med Krugerparken & Kapstaden

Kultur, djur, natur, historia och så mycket mer. Detta land, nästan tre gånger så stort som Sverige, är ett land fullt av kontraster.
Vår resa börjar i Kapstaden, Sydafrikas näst största stad och känd som en av världens vackraste städer. Vi besöker Godahoppsudden, vindistriktet Stellenbosch samt Simons Town och Boulders beach med de små sydafrikanska pingvinerna. Vidare mot Johannesburg och Krugerparken där vi hoppas få möta ”the big five”. Krugerparken är lika stor som Schweiz och är den park i Afrika med störst artrikedom.
Sydafrika har tre huvudstäder, Pretoria, Kapstaden och Bloemfontein. Vi får en sista inblick i Sydafrikas historia i Pretoria innan vi lämnar detta fantastiska land

OBS! För avresa i februari 2018 är det omvänt program med start i Johannesburg och Pretoria. Kontakta oss för program.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande reseledare
 • Flyg Arlanda-Kapstaden, Kapstaden-Johannesburg, Johannesburg-Arlanda
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 7 luncher
 • 5 middagar
 • 1 vinprovning
 • Stadsrundtur i Kapstaden & Pretoria
 • Heldags safariutflykt i Krugerparken
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök & inträden enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 5 700 kr

Höjdpunkter

 • Godahoppsudden
 • Kapstaden
 • Vinprovning i Stellenbosch
 • Safari i Krugerparken
 • Pretoria

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM-LONDON

Vi flyger från Arlanda på kvällen och mellanlandar i London där vi kliver på nattflyget som tar oss till Kapstaden.

Dag 2
KAPSTADEN

Vi landar i vackra Kapstaden som är Sydafrikas näst största stad och en av de mest populära turistdestinationerna i världen, mycket på grund av det behagliga klimatet. Ni möts av er svensktalande guide på flygplatsen för en stadsrundtur inklusive ett besök på Godahoppsfästningen. För den som vill ges möjlighet att åka upp till Taffelberget med linbana (väderberoende, ingår ej). Vi andra tar en promenad på Signal Hill som också är en del av nationalparken Taffelberget och som erbjuder en nästan lika fin utsikt. Vidare går turen till V&A Waterfront för en liten kryssningstur och lunch på en lokal restaurang. Fritid under eftermiddagen. (L, M)

Dag 3
KAPHALVÖN & GODAHOPPSUDDEN

Efter vår frukost med vacker utsikt över Taffelviken börjar vår resa runt Kaphalvön.
Vi åker längs vackra vägar med fantastisk utsikt och gör ett första stopp i fiskebyn Hout Bay. Vidare mot Godahoppsudden, där floran och faunan bevarats precis som den såg ut år 1488 när portugisiske sjöfararen Bartholomeu Dias rundade udden. Vi besöker både Godahoppsudden och Kapudden. Vegetationen kallas fynbos och är till och med mer artrik än regnskog.
Efter en välsmakande lunch med utsikt över False Bay åker vi vidare till Simons Town och Boulders Beach för att hälsa på pingvinerna. Den sydafrikanska pingvinen är utrotningshotad, men kolonin vi besöker har visat en positiv utveckling. Här finns chans till ett svalkande bad med de charmiga små krabaterna. Innan vi är tillbaka i Kapstaden besöker vi botaniska trädgården Kirstenbosch, som ligger på den östra sluttningen av Taffelberget. Här hittar vi flera arter av Sydafrikas nationalblomma protea. (F, L)

Dag 4
VINDISTRIKTET STELLENBOSCH

Dagsutflykt ut till vindistriktet. På vägen dit besöker vi ett biståndsprojekt i en kåkstad, där den svarta befolkningens kultur dominerar. Stellenbosch är en av Sydafrikas äldsta städer och dessutom ett känt vinområde. I Stellenbosch finns inte mindre än 350 vingårdar! Vi provar Pinotage, som är Sydafrikas egen druva med en speciell karaktär. Vinindustrins ursprung sträcker sig tillbaka till slutet av 1600-talet, då de första franska nybyggarna kom hit. Vi äter lunch på en av de genuina gårdarna i Cape Dutch stil. Stellenbosch är en vacker småstad där vi också ser hembygdsmuseet och flera kulturminnesmärkta byggnader.
Efter lunch deltar vi i vinprovning och sedan finns det tid för att strosa runt på gatorna i Franschhooek på egen hand innan vi ger oss tillbaka till hotellet under sen eftermiddag. (F, L)

Dag 5
KAPSTADEN/FRI DAG

Fri dag för egna aktiviteter. Vi rekommenderar en tur ut till Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad under närmare två decennium. (F)

Dag 6
JOHANNESBURG, KRUGERPARKEN

Efter frukost transfer till flygplatsen för flyg mot Johannesburg. Väl framme väntar en ca 4,5 timmar lång bussresa till vårt hotell i Krugerparken. (F, L, M)

Dag 7
KRUGERPARKEN SAFARI

Vi åker på en heldags safariutflykt i Krugerparken. Redan vid gryningen ger vi oss av i öppna safarifordon eftesom djuren är mest aktiva tidigt på morgonen. Krugerparken är lika stor som Schweiz och är den park i Afrika med störst artrikedom. Om alla hjälps åt att spana hittar vi kanske ”the Big 5” (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel). Vi äter en picknick-lunch med utsikt över Sabie River. Sent på eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet. (F, L, M)

Dag 8
KRUGERPARKEN

Fri dag. Du kan välja att exempelvis spela en runda golf eller att göra mer safari. (F, M)

Dag 9
DRAKENSBERG, JOHANNESBURG

Vi följer den kända panoramarutten med fantastiska vyer över ravinen Blyde River Canyon. Den första promenaden blir vid ”Goods window” och som du hör på namnet så är utsikten storslagen. Vi besöker även fascinerande klippformationer och jättegrytor som skapats av virvlar där två floder förenas. På eftermiddagen följer vi en högplatå på ca 2 000 meter över havet och stannar till för lunch i en av de trevliga småstäderna. Vi anländer till hotellet i Sandton strax utanför Johannesburg sen eftermiddag. (F, L, M)

Dag 10
PRETORIA STADSRUNDTUR

Idag lämnar vi Johannesburg och gör en utflykt till Pretoria som inkluderar ett besök på Voortrekker-monumentet, där vi ser den största marmorfrisen i världen. Den illustrerar boernas utvandring från Kapområdet när britterna tog över makten och förbjöd slaveriet. Det var vid Church Square som de första byggnaderna uppfördes. Paul Kruger som står staty på torget, var president i Sydafrikanska Republiken vid slutet av 1800-talet. Guld hittades utanför Johannesburg och massvis med invandrare kom för att söka lyckan. Då Kruger vägrade ge dem medborgliga rättigheter utbröt boerkriget mot England. Boerna tvingades att kapitulera och 1910 bildades Sydafrikanska Unionen. Från regeringsbyggnaden har vi utsikt över staden och där står en 9 meter hög Mandelastaty som restes några dagar efter hans död.
Transfer till Johannesburgs flygplats sen eftermiddag. (F, L)

Dag 11
HEMRESA

Vi mellanlandar i London innan vi ankommer till Stockholm under förmiddagen.

Reseledare

Hilde Momb

Sydafrika

Hilde är vår reseledare i Sydafrika hon har stor kunskap om landets historia, men är lika intresserad av dagens situation och aktuella händelser.

Hotell

Sun Square Cape Town, 4 nätter

 

Läs mer om hotellet här

Sabi River Sun, Krugerparken, 3 nätter

Läs mer om hotellet här

Southern Sun Katherine Street, Johannesburg , 1 natt

 

Läs mer om hotellet här

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev