Tågresa till Baskien & Norra Spanien

Bilbao med Rioja och Kantabrien – en resa med lokal prägel

Upptäck det okända Gröna Spanien under en unik rundresa, där själva förflyttningen i ovanligt hög grad är en del av reseupplevelsen. Vår tågresa går genom en kedja av spännande städer, längs en naturskön resväg genom Danmark, Tyskland och Frankrike. I resan ingår goda luncher och middagar i Bilbao, utflykter i Baskien och Kantabrien, vinprovning i Rioja. Samt övernattningar på hotell i Hamburg och Paris som inledning och avslutning på resan. Vår guide från Spanien Hans, möter oss vid gränsen och vår tägvärd reser med er från Stockholm. Hans tar er sedan med på en unik resa med många lokala möten med olika personligheter och besök på lokala gårdar.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Tågfärdledare
 • Tåganslutning fr. Sverige och Köpenhamn
 • Tågresor med platsbiljetter genom Danmark, Tyskland och Frankrike
 • Logi enl specifikation på resebevis, Hamburg 2 nt, Paris 2 nt, Spanien 4 nt
 • Frukost varje morgon
 • Två luncher och fyra middagar i Spanien
 • Alla i programmet angivna utflykter med entréavgifter
 • Turistskatter
 • Tågfärdledare till/från Paris
 • Hans Eguinoa som guide och reseledare i Spanien
TILLVAL:

Enkelrum: 5 090 kr

Höjdpunkter

 • Kuststaden Zarautz
 • Vindistriktet Rioja
 • Guernica & Bilbao med Guggenheim-muséet
 • Avkopplande Tågresa

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
Tåg till Köpenhamn, genom Danmark till Hamburg

I resans pris ingår anslutning med tåg från Sverige. Paus i Köpenhamn med tid att äta lunch. Här träffar du övriga medresenärer samt tågfärdledaren, som medföljer under resan via Tyskland till Paris och tillbaka. Under eftermiddagen fortsätter vår resa med tåg, från Köpenhamn via Odense och Jylland, till Hamburg med ankomst vid 20-tiden. Kort promenad till vårt hotell för övernattning. Total restid ca 12 timmar om resan påbörjas i Stockholm.

Dag 2
Tåg från Hamburg till Paris

Efter frukost på hotellet går vi tillbaka till stationen och påbörjar vår tågresa genom Tyskland och Frankrike. Den fortsatta färden till Paris tar nio timmar inklusive ett tågbyte längs vägen. Under eftermiddagen rullar vårt tåg in i på stationen Gare de l’Est i Paris, mitt i stadskärnan. Hans eller Eva möter er i Paris, efter en kort promenad kommer vi till vårt hotell för övernattning. Middag på egen hand. (F)

Dag 3
Tåg från Paris till Baskien

Avresa med tåg från stationen Paris Montparnasse. Den avslutande sträckan söderut, till staden Hendaye i franska Baskien, tar knappt fem timmar. Floden Bidasoa, mellan Hendaye och den spanska staden Irun, bildar gränsen mellan länderna. Med vår spanska buss åker vi in i spanska Baskien. Via San Sebastián tar vi oss till den lilla kuststaden Zarautz där vi installerar oss för övernattning. Under kvällen besöker vi en vingård där vi bjuds på middag och lokala vita txakoliviner. (F, M)

Dag 4
Rioja och Kantabrien

Vi beger oss söderut mot spanska inlandet och vindistriktet Rioja. Från regionen La Rioja, söder om Baskien, kommer några av världens främsta viner. Vi besöker en vinbonde på en mindre vingård och fortsätter, via gröna vinfält och spektakulära bodegor, mot den vackra och staden Laguardia. Staden är högt belägen, med utsikt över Kantabriska bergen och vinfälten i Rioja. En mur från 1200-talet omger centrum och vi gör en promenad genom de historiskt intressanta gamla kvarteren. I Laguardia äter vi lunch innan resan fortsätter mot Kantabrien och huvudstaden Santander. Middag och övernattning i Santander. (F,L,M)

Dag 5
Kantabrien

I Kantabrien, den lilla autonoma regionen vid Biscayabukten, finns en lång tradition av ekologisk odling och av småskaligt jordbruk. Vi gör ett besök hos en lokal producent av prisbelönta ostar. Efter en enkel och välsmakande lunch väntar ett exklusivt besök hos nunnorna i Santa Clara-ordern. De har specialiserat sig på kakor och sötsaker och vi passar på att provsmaka några av dessa bakverk. På återresan till Santander gör vi ett uppehåll i den pittoreska småstaden Liérganes och under en promenad i staden får vi uppleva dess arkitektur från 1600- och 1700-talen som har ett stort historiskt och konstnärligt värde.
Åter till Kantabriens största stad, Santander. Hans visar oss staden med buss, och vi får se den berömda El Sardinero-stranden, strandpromenaden och halvön La Magdalena. (F, L)

Dag 6
Guernica och Bilbao

Vi lämnar Kantabrien och beger oss österut mot den baskiska staden Guernica som den 26 april 1937, under spanska inbördeskriget, förstördes av nazityskt bombflyg i de spanska fascisternas tjänst. Konstnären Pablo Picasso inspirerades av denna mörka händelse när han skapade sin största och kanske mest berömda målning, Guernica. Tavlan återfinns i dag på museet Reina Sofia i Madrid.
Vidare mot Bilbao, den baskiska industristaden med Spaniens näst största hamn. Vi gör en rundtur till fots och åker med spårvagn till det spektakulära Guggenheim-muséet. Den originella byggnaden ritades av Frank Gehry och invigdes 1997. Museet har haft stor betydelse för Bilbaos uppsving som resmål. Efter ett besök i eget tempo avnjuter vi en avsmakningsmiddag på en internationellt inspirerad restaurant ett stenkast från hotellet.(F,M)

Dag 7
Bilbao och tåg till Paris

Vi lämnar Bilbao och reser tillbaka in i Frankrike. Tid för lunch på egen hand innan vi tar tåget från Hendaye tillbaka till Paris där vi övernattar. Middag på egen hand. (F)

Dag 8
Paris – Hamburg

Tidig avresa med tåg från Gare de l’Est via Mannheim till Hamburg, dit vi ankommer under sen eftermiddag. Restid knappt nio timmar. Middag på egen hand. Övernattning på hotell i Hamburg. (F)

Dag 9
Hamburg – Köpenhamn – Sverige

Efter frukost på hotellet påbörjar vi hemresan via Köpenhamn mot Sverige. (F)

Reseledare

Hans Eguinoa

Spanien

Hans är uppväxt i Sollentuna med spansk pappa och svensk mamma och rör sig, som en resenär sade, ”som en kameleont mellan bägge kulturerna”. Med Hans får ni uppleva Spanien ur en annan vinkel, med ett annat perspektiv, och komma spanjorerna in på livet!

Några av våra resor