Långtidssemester på Teneriffa

Teneriffa ön med ett skönt subtropiskt klimat

Teneriffa den största av Kanarieöarna, bjuder på ett spektakulärt och omväxlande landskap i subtropiskt klimat runt den imponerande gamla Vulkanen Teide. Bara fem och en halv timmars resa från Arlanda. Vi bor nära stranden i kustorten Puerto de la Cruz, mitt i den natursköna, grönskande Orotavadalen. Teddy Lundberg, vår värd, tar oss med på dagsutflykter i buss till Teide, La Laguna, Santa Cruz och La Orotava samt besök till en vinproducent. Det händer också att Teddy, som i grunden är operasångare och regissör, bjuder på en liten musikstund, när tillfälle ges. För att ni skall få prova på traditionell lokal mat, har vi valt att erbjuda 12 middagar på hotellet som tillägg, utöver det komer vår reseledare Teddy att erbjuda flera gemensamma middagar på lokala restauranger för er som önskar njuta av ett mera varierat utbud av måltider, som omväxling till hotell matsalen. Teddy kommer ordna ett varierat utbud av middagar bl.a. med ett par besök ”hemma hos” någon vinproducent. Unikt för Teneriffa är de lokala vingårdar/Bodegor - som serverar bondska måltider i rustik miljö. En upplevelse där vi får stifta bekantskap med det lokala kökets hemlagade läckerheter. Lokala middagar kan beställs direkt hos Teddy på plats.

PUERTO DE LA CRUZ
En äkta kanarisk stad med en gammal stadskärna med kullerstensgator, små, söta hus med omsorgsfullt arrangerade blommor utanför. I staden finns en liten fiskehamn och ett trevligt torg, torget Plaza Charco. är stadens mötesplats för såväl öbor som turister, och här ligger många restauranger, barer och butiker. Du kommer närmare lokalbefolkningen och kan i lugn och ro upptäcka ett av Teneriffas mest natursköna områden. Slå dig ned och studera folklivet eller njut av någon kanarisk specialitet.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda- Teneriffa t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 21 nt
 • 2 middagar - välkomst och avslutningsmiddag inkl dryck
 • Utfärd Teide & La Laguna
 • Utfärd vingård, vinprovning & Orotava
 • Utfärd Santa Cruz
 • Promenad till Botaniska trädgården
 • Rundtur Puerto de la Cruz
 • Övriga besök enligt program
 • Jul och nyårsaftonsmiddag (Avresan 19 dec)
TILLVAL:

OBS! Avgång 19/12: Hotel Marquesa är fullbokat. Alla nya bokningar bor på Hotel Tropical (se nedan information om hotellet)

Dubbelrum för eget bruk: 3 450 kr (Avresan 21 nov)
Dubbelrum för eget bruk: 2 990 kr (Avresan 19 dec)
12 middagar på hotellet inkl dryck (1/4 vin och 1/2 vatten): 1 050 kr
Ovan tillval bet och bokas i förväg.

Höjdpunkter

 • Ett härligt klimat och vacker natur
 • Trevliga rundturer med kunnig guide
 • Värd på plats under hela vistelsen

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-01-26
Resa: Långtidssemester på Teneriffa
Dagar: 22
Pris: 17950 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TENERIFFA

Vi anländer till södra Teneriffa. En bussfärd på cirka 1,5 timme tar oss till Puerto de la Cruz på norra sidan av ön, i den prunkande Orotavadalen, där vi skall bo.

 

Dag 2
PUERTO DE LA CRUZ

Vår reseledare Teddy Lundberg visar oss sitt Puerto de la Cruz. Vi promenerar genom staden och får veta mer om dess historia och lär oss att hitta i staden som skall bli vårt hem i tre veckor. Puerto är en charmig, typiskt kanarisk småstad. Välkomstmiddag på hotellet. (F, M)

Dag 3-21
TENERIFFA

Härliga dagar för upptäcktsfärder och avkoppling. På ön finns golfbanor för den hågade och gott om trevliga vandringsleder av skiftande svårighetsgrad. På denna del av ön har vi nära till alla historiska gamla städer och charmiga småbyar. Här bodde såväl det jordbrukande folket som öns rika och mäktiga familjer, här ligger fortfarande de största och mest betydelsefulla odlingsområdena, bönder och fiskare stretade med att bärga jordens och havets rikedomar. I resan ingår tre utfärder, stadsrundtur samt promenader till fots eller med lokalbuss. Utöver det kommer Teddy erbjuda frivilliga turer och aktiviteter. Avslutningsmiddag på hotellet.

 

Dag UTFÄRD
TEIDE OCH LA LAGUNA

En av dagarna gör vi en utfärd till Teide som ingår i resans pris.

TEIDE OCH LA LAGUNA
Teide – Nationalparken –  Las Cañadas – La Laguna
Vulkanen Teide, Spaniens högsta berg 3.718 meter. Denna dagsutflykt tar oss på slingrande vägar upp genom Orotavadalens bananplantager, genom skogslanden, 6 klimatzoner tills vi passerat trädgränsen och når det magiska månlandskapet på 2000 meters höjd, som numera är nationalpark. Ta en kaffe eller förfriskning innan färden går ner mot La Laguna.  Staden är Teneriffas första huvudstad, Biskopssäte, katolska kyrkans centrum och universitetsstad samt Kanarieöarnas kulturella centrum. En av UNESCO:s världsarvsstäder.  Vi besöker den spännande saluhallen och promenerar genom de äldre delarna av centrum. Tillfälle till lunch. Åter på hotellet sen eftermiddag.

 

Dag UTFÄRD
LA OROTOVA OCH VINGÅRD

Utfärd som ingår:

LA OROTOVA OCH VINGÅRD

Vår buss tar oss till den gamla handelsstaden La Orotava, centrum i odlingsregionen och huvudort på vår del av ön, vår närmaste stad. Här bodde de rika och förnäma familjerna därav alla vackra kyrkor och ståtliga kanariska palats med sina typiska snidade träbalkonger. Orotava är också centrum för konsthantverk. Vi besöker Casa de los Balcones från tidigt 1600-tal med museum och butik. Lite egen tid att njuta av kaffe eller förfriskning på något mysigt café. Vi avslutar dagen med en vinprovning på Bodegas Alvaro i den lilla staden Tacoronte: Cava, samt typiskt rött, vitt och rosé med lite tilltugg. Åter på hotellet sen eftermiddag.

 

Dag UTFÄRD
SANTA CRUZ MARKNAD OCH SHOPPING:

Utfärd som ingår:

SANTA CRUZ MARKNAD OCH SHOPPING
Santa Cruz, öns huvudstad, en mycket spansk, liten storstad. Öns bästa shopping, vackra parker intressant arkitektur. Den gamla marknaden, Mercado Municipal, får bli utgångspunkt för ett par timmars egna strövtåg, shopping, barer, caféer eller mera kultur. Åter på hotellet i Puerto under sen eftermiddag.

Dag PROMENAD
BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

PROMENAD TILL BOTANISKA TRÄDGÅRDEN
Gemensam vandring till Botaniska trädgården i Puerto de la Cruz.Teddy kommer att ordna en promenad till den övre stadsdelen, där man bland annat hittar Botaniska trädgården i Puerto de la Cruz. Alla är mer än välkomna att följa med på den här trevliga utflykten. (Entré eller andra eventuella kostnader i samband med utflykten ingår inte i resans pris.)

Dag UTFÄRD
NORDVÄSTRA TENERIFFA - mäktiga naturupplevelser - frivillig utfärd

FRIVILLIG UTFÄRD (TILLVAL)
NORDVÄSTRA TENERIFFA – mäktiga naturupplevelser med lunch:

Nordvästra Teneriffa – En dagsutflykt med mäktiga naturupplevelser. Vi besöker den gamla hamnstaden Garachico som begravdes i lava vid Teides senaste stora utbrott år 1706. Vägen till den undangömda Mascadalen är ett äventyr, slingriga vägar, mäktiga berg och djupa dalar. En lantlig lunch serveras under dagen. Vi passerar de branta klipporna vid Los Gigantes och besöker den charmiga staden Icod de los Vinos med det tusenåriga Drakblodsträdet. Åter på hotellet till middagstid. (L)

 

Dag UTFÄRD
GUIMAR & CANDELARIA – ursprungshistoria

FRIVILLIG UTFÄRD (TILLVAL)
GUIMAR & CANDELARIA – ursprungshistoria

Dagsutflykt  med besök på Tor Heyerdahls etnografiska park ”Pyramiderna i Guimar”  Vetenskapen tvistar om huruvida pyramiderna är en gammal kultplats från Guanchernas tid eller enbart  terrasseringar av betydligt senare datum, ingen går oberörd härifrån. Vi fortsätter till Den svarta Madonnan som vi finner i Candelaria, den viktigaste vallfartsorten i ögruppen Kanarieöarna. Hit till den lilla staden på Teneriffas sydöstra kust vallfärdar tusentals pilgrimer varje år för att tillbe den svarta Madonnan Jungfrun av Candelaria,  Kanarieöarnas eget skyddshelgon. Urinnevånarna på Kanarieöarna kallades Guancher och fanns här långt före spanjorernas ankomst under sent 1400-tal. De hade sin egen gåtfulla kultur och religion, sina egna kungar –  Menceyerna, Prinsessor och hövdingar.
En dag, sent 1300-tal, flyter en svart träfigur iland, den plockas upp av några fiskande Guancher och placeras i en grotta vid havet. Fiskarnas krämpor och sår försvinner genast som genom ett under och därefter dyrkas den svarta madonnan som ett heligt väsen, ca. 100 år senare också av de kristna spanjorerna som börjat inta öarna. Från 1500-talet har det uppförts flera kyrkor på platsen. Ett storslaget torg har anlagts. Den ståtliga Basilika de Candelaria, där Madonnan numera förvaras, är uppförd 1958 på grunderna till en 1500-talskyrka.

Dag 22
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa.

Reseledare

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Spanien, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands. Han tar även väl hand om er på långtidssemester på Teneriffa.

Hotell

Hotel Marquesa***

Hotellet är centralt beläget i Puerto de la Cruz, i ett lugnt område men nära till stadens mysiga kvarter med restauranger och strandpromenaden. Hotellet är en historisk byggnad med utsikt över omgivande stad och Vulkanen Teide. Det erbjuder moderna faciliteter som ett litet gym och en liten pool på solterrasen, ett café, en bar och en populär à la carte la carte restaurang.

Rumstyp: Dubbelrum, nyligen renoverade. Alla rum har balkong, TV, telefon, säkerhetsbox, kylskåp, badrum med bad/dusch och hårtork.

Se mer information om hotellet

Hotel Tropical***

Hotell Marquesa är fullbokat för resan som går den 19/12. Nya bokningar från 24/10 bor på Hotel Tropical

 

Hotellet är centralt beläget vid promenadstråken mitt i stadens gamla kvarter. Vi bor nära Plaza Charco och strandpromenaden med sina berömda havsvattenpooler.  Hotellet har utsikt över de omgivande äldre stadsdelarna med tillgång till en mängd olika tjänster (restauranger, stormarknader, affären, mm.). Här finns också en liten pool på solterrasen med utsickt till havet och en restaurang.

Rumstyp: Dubbelrum med separata sängar och ett litet kök.  Alla rum har balkong, TV, telefon, säkerhetsbox, kylskåp, badrum med bad/dusch och hårtork.

Se mer information om hotellet

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev