Teneriffa – Långtidssemester

Teneriffa ön med ett skönt subtropiskt klimat

Teneriffa Långtidssemester - Vulkanön Teneriffa bjuder på ett härligt klimat och vacker natur med ett varierande landskap och ett subtropiskt klimat. På Teneriffa ligger den genomsnittliga dagstemperaturen på över 20 grader – året runt!. Vulkanen Teide mitt på ön har skapat det spektakulära landskapet. Vi bor nära stranden i kustorten Puerto de la Cruz – en mysig stad med smala gränder, kullerstensgator, torg och en kanarisk stämning och livsglädje. Vår reseledare Teddy Lundberg som tidigare bott på Teneriffa ordnar utflykter och andra aktiviteter under er vistelse samt tar er med på utfärder till Teide, La Laguna, Santa Cruz, vingård och La Orotava. Teddy som också är operasångare kommer att bjuda på lite musikaliska upplevelser under er resa.

PUERTO DE LA CRUZ
En äkta kanarisk stad med en gammal stadskärna med kullerstensgator, små, söta hus med omsorgsfullt arrangerade blommor utanför. I staden finns en liten fiskehamn och ett trevligt torg, torget Plaza Charco. är stadens mötesplats för såväl öbor som turister, och här ligger många restauranger, barer och butiker. Du kommer närmare lokalbefolkningen och kan i lugn och ro upptäcka ett av Teneriffas mest natursköna områden. Slå dig ned och studera folklivet eller njut av någon kanarisk specialitet. Nära vårt hotell finns en svart sandstrand. I Puerto kan man även bada i de stora berömda havsvatten bassängerna.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda- Teneriffa t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i studiolägenhet med frukost 21 nt
 • 21 middagar
 • Utfärd Teide & La Laguna
 • Utfärd vingård, vinprovning & Orotava
 • Utfärd Santa Cruz
 • Promenad till Botaniska trädgården
 • Rundtur Puerto de la Cruz
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Studio för eget bruk: 4 400 kr

Höjdpunkter

 • Ett härligt klimat och vacker natur
 • Trevliga rundturer med kunnig guide
 • Värd på plats under hela vistelsen

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TENERIFFA

Vi anländer sent på södra Teneriffa och en bussfärd på cirka 1,5 timme tar oss till norra Teneriffa och Puerto de la Cruz, där vi skall bo.

Dag 2
PUERTO DE LA CRUZ

Vår reseledare Teddy Lundberg visar oss sitt Puerto de la Cruz. Vi promenerar genom staden och får veta mer om dess historia och lär oss att hitta i staden som skall bli vårt hem i tre veckor. Puerto är en charmig småstad. (F, M)

Dag 3-21
TENERIFFA

Härliga dagar för upptäcktsfärder och avkoppling. Här finns golfbanor, gott om trevliga vandringar samt flera intressanta städer. I resan ingår tre utfärder, stadsrundtur och promenad till Botaniska trädgården. Utöver det kommer vi att erbjuda flera trevliga utfärder och aktiviteter.

Dag UTFÄRD
TEIDE OCH LA LAGUNA

En av dagarna gör vi en utfärd till Teide som ingår i resans pris.

TEIDE OCH LA LAGUNA
Teide – Nationalparken –  Las Cañadas – La Laguna
Vulkanen Teide, Spaniens högsta berg 3.718 meter. Denna dagsutflykt tar oss på slingrande vägar upp genom Orotavadalens bananplantager, genom skogslanden, 6 klimatzoner tills vi passerat trädgränsen och når det magiska månlandskapet på 2000 meters höjd, som numera är nationalpark. Ta en kaffe eller förfriskning innan färden går ner mot La Laguna.  Staden är Teneriffas första huvudstad, Biskopssäte, katolska kyrkans centrum och universitetsstad samt Kanarieöarnas kulturella centrum. En av UNESCO:s världsarvsstäder.  Vi besöker katedralen och promenerar genom de äldre delarna av centrum. Tillfälle till lunch, Teddy visar er bra restuaranger i La Laguna.

Dag UTFÄRD
LA OROTOVA OCH VINGÅRD

Utfärd som ingår:

LA OROTOVA OCH VINGÅRD
Vår buss tar oss till den gamla handelsstaden La Orotava, centrum i odlingsregionen och huvudort på vår del av ön, vår närmaste stad. Här bodde de rika och förnäma familjerna därav alla vackra kyrkor och ståtliga kanariska palats med sina typiska snidade träbalkonger. Orotava är också centrum för konsthantverk.  Vi besöker Casa de los Balcones med museum och butik. Lite egen tid att njuta av atmosfären och ta en kaffe på något mysigt café. Vi avslutar dagen med ett besök till vingården Bodegas Monje med vinprovning. Vi möter familjen Monje som har drivit den sedan 1750 och idag är det 5:e generationen. Från vingården har vi en vacker utsikt över Teides sluttningar och havet.

Dag UTFÄRD
SANTA CRUZ MARKNAD OCH SHOPPING:

Utfärd som ingår:

SANTA CRUZ MARKNAD OCH SHOPPING
Santa Cruz, öns huvudstad, en mycket spansk, liten storstad. Öns bästa shopping, vackra parker intressant arkitektur.  Vi besöker den praktfullt anlagda  palmparken ”Palmetum” med strålande utsikt över staden. Den gamla marknaden, Mercado Municipal, får bli utgångspunkt för ett par timmars egna strövtåg, shopping, barer, caféer eller mera kultur. Åter på hotellet i Puerto under sen eftermiddag.

Dag PROMENAD
BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

PROMENAD TILL BOTANISKA TRÄDGÅRDEN
Gemensam vandring till Botaniska trädgården i Puerto de la Cruz.Teddy kommer att ordna en promenad till den övre stadsdelen, där man bland annat hittar Botaniska trädgården i Puerto de la Cruz. Alla är mer än välkomna att följa med på den här trevliga utflykten. (Entré eller andra eventuella kostnader i samband med utflykten ingår inte i resans pris.)

Dag UTFÄRD
NORDVÄSTRA TENERIFFA - mäktiga naturupplevelser - frivillig utfärd

FRIVILLIG UTFÄRD (TILLVAL)
NORDVÄSTRA TENERIFFA – mäktiga naturupplevelser:
Nordvästra Teneriffa –  En dagsutflykt med mäktiga naturupplevelser.
Vi besöker den gamla hamnstaden Garachico som begravdes i lava vid Teides senaste stora utbrott år 1706. Vägen till den undangömda Mascadalen är ett äventyr, slingriga vägar, mäktiga berg och djupa dalar. En lantlig lunch serveras under dagen. Vi passerar de branta klipporna vid Los Gigantes, den charmiga staden Icod de los Vinos med sitt tusenåriga Drakblodsträdet.  Åter på hotellet till middagstid. (Begränsat med platser)

Dag UTFÄRD
GUIMAR & CANDELARIA – ursprungshistoria

FRIVILLIG UTFÄRD (TILLVAL)
GUIMAR & CANDELARIA – ursprungshistoria

Dagsutflykt  med besök på Tor Heyerdahls etnografiska park ”Pyramiderna i Guimar”  Vetenskapen tvistar om huruvida pyramiderna är en gammal kultplats från Guanchernas tid eller enbart  terrasseringar av betydligt senare datum, ingen går oberörd härifrån. Vi fortsätter till Den svarta Madonnan som vi finner i Candelaria, den viktigaste vallfartsorten i ögruppen Kanarieöarna. Hit till den lilla staden på Teneriffas sydöstra kust vallfärdar tusentals pilgrimer varje år för att tillbe den svarta Madonnan Jungfrun av Candelaria,  Kanarieöarnas eget skyddshelgon. Urinnevånarna på Kanarieöarna kallades Guancher och fanns här långt före spanjorernas ankomst under sent 1400-tal. De hade sin egen gåtfulla kultur och religion, sina egna kungar –  Menceyerna, Prinsessor och hövdingar.
En dag, sent 1300-tal, flyter en svart träfigur iland, den plockas upp av några fiskande Guancher och placeras i en grotta vid havet. Fiskarnas krämpor och sår försvinner genast som genom ett under och därefter dyrkas den svarta madonnan som ett heligt väsen, ca. 100 år senare också av de kristna spanjorerna som börjat inta öarna. Från 1500-talet har det uppförts flera kyrkor på platsen. Ett storslaget torg har anlagts. Den ståtliga Basilika de Candelaria, där Madonnan numera förvaras, är uppförd 1958 på grunderna till en 1500-talskyrka.

Dag 22
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa.

Reseledare

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands.

Hotell

Hotel Noelia

Hotellet är centralt beläget i Puerto de la Cruz, ett kvarter från stranden. Boendet på Noelia är bekvämt i fina rymliga studiolägenheter. Hotellet har en trevlig pool med solterass på taket, med vyer av Teide, havet och staden. Hotellet har en trivsam restaurang och en pianobar med underhållning varje kväll.  Fritt wifi i allmänna utrymmen. Hotellet är beläget ca 150 m från bussterminalen och i området finns restauranger och affärer. Det är cirka 700 m till den  stora strandpromenaden med havspoolerna.
Rumstyp: Studiolägenheter med luftkonditionering, 2 sängar, bäddsoffa, Tv samt kokvrå och balkong med möbler. Toaletten  har dusch eller bad samt hårtork.
Se hotellets hemsida:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev