Teneriffa – Långtidssemester

Teneriffa ön med skänt subtropiskt klimat

Långtidssemester på Teneriffa bjuder på ett härligt klimat och vacker natur med ett varierande landskap och ett subtropiskt klimat. På Teneriffa ligger den genomsnittliga dagstemperaturen på över 20 grader – året runt! Vulkanen Teide mitt på ön har skapat det spektakulära landskapet. Vi bor nära stranden i kustorten Puerto de la Cruz – en mysig stad med smala gränder, kullerstensgator, torg och en kanarisk stämning och livsglädje. Vår reseledare Teddy Lundberg som tidigare bott på Teneriffa ordnar utflykter och andra aktiviteter under er vistelse samt tar er med på utfärder till Teide, La Laguna, det okända nordvästra Teneriffa. Teddy som också är operasångare kommer bjuda på lite musikaliska upplevelser under er resa.

PUERTO DE LA CRUZ
En äkta kanarisk stad med en gammal stadskärna med kullerstensgator, små, söta hus med omsorgsfullt arrangerade blommor utanför. I staden finns en liten fiskehamn och ett trevligt torg, torget Plaza Charco. är stadens mötesplats för såväl öbor som turister, och här ligger många restauranger, barer och butiker. Du kommer närmare lokalbefolkningen och kan i lugn och ro upptäcka ett av Teneriffas mest natursköna områden. Slå dig ned och studera folklivet eller njut av någon kanarisk specialitet. Nära vårt hotell finns en svart sandstrand. I Puerto kan man även bada i de stora berömda havsvatten bassängerna.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda- Teneriffa t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i juniorsvit med frukost
 • 21 middagar med dryck
 • Utfärd Teide & Orotava
 • Utfärd Masca, Icod de Vinos
 • Utfärd La Laguna med lokalbuss
 • Promenad till Botaniska trädgården
 • Rundtur Puerto de la Cruz
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2018-01-30
Resa: Teneriffa – Långtidssemester
Dagar: 22
Pris: 15950 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TENERIFFA

Vi anländer sent på södra Teneriffa och en bussfärd på cirka 1,5 timme tar oss till norra Teneriffa och Puerto de la Cruz, där vi skall bo.

Dag 2
PUERTO DE LA CRUZ

Vår reseledare Teddy Lundberg visar oss sitt Puerto de la Cruz. Vi promenerar genom staden och får veta mer om dess historia och lär oss att hitta i staden som skall bli vårt hem i tre veckor. Puerto är en charmig småstad. (F, M)

Dag 3-21
TENERIFFA

Härliga dagar för upptäcktsfärder och avkoppling. Här finns golfbanor, gott om trevliga vandringar samt flera intressanta städer. I resan ingår tre utfärder, stadsrundtur och promenad till Botaniska trädgården. Utöver det kommer vi att erbjuda en dagstur till Gomera. (F,M)

Dag UTFÄRD
TEIDE OCH LA OROTAVA

En av dagarna gör vi en utfärd till Teide som ingår i resans pris.

TEIDE MED OROTOVADALEN
En heldagsutflykt till Europas näst högsta vulkan, Teide, som också är Spaniens högsta berg med sin höjd på 3 718 meter. Vulkanen ligger i nationalparken Teide som år 2007 blev tilldelad en plats på listan över världsnaturarv och ligger på cirka 2 000 meters höjd över havet. Resan upp är imponerande och vi kommer verkligen att kunna uppleva de skiftande landskapen. För den som vill, och om vädret tillåter, finns det möjlighet att åka kabinbana ända upp till 3 555 m ö.h. Kostnaden för kabinbanan betalas på plats (cirka 27 euro).

Dag UTFÄRD
NORDVÄSTRA TENERIFFA

Utfärd som ingår:

NORDVÄSTRA TENERIFFA – mäktiga naturupplevelser:
Utflykt till klipporna i Los Gigantes, Masca och Icod de los Vinos. En dag med mäktiga naturupplevelser. Vi besöker vackra lite undangömda platser som; Icod de los Vinos, med sitt fascinerande drakblodsträd och  vinbutiker, Garachico som begravdes i lava 1706, byn Masca samt en god lunch i Tenobergen. Vägen till Masca är verkligen ett äventyr, slingriga vägar tar oss genom mäktiga berg.

Dag UTFÄRD
LA LAGUNA

Utfärd som ingår:

LA LAGUNA
Vi besöker Teneriffas andra viktigaste stad med lokalbuss, – kulturstaden La Laguna. Staden var en gång huvudstad på Teneriffa, grundad för mer än 500 år sedan. Stadens arkitektur har gjort den till en av Unescos världsarvsstäder. Här finns åtskilliga av öns viktigaste religiösa byggnader som katedralen i San Cristóbal de La Laguna och kyrkan Señora de la Concepción. Staden har sedan1927 också varit en universitetsstad. Staden anses vara den kulturella huvudstaden på Kanarieöarna.

Dag PROMENAD
BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

PROMENAD TILL BOTANISKA TRÄDGÅRDEN
Gemensam vandring till Botaniska trädgården i Puerto de la Cruz.Teddy kommer att ordna en promenad till den övre stadsdelen, där man bland annat hittar Botaniska trädgården i Puerto de la Cruz. Alla är mer än välkomna att följa med på den här trevliga utflykten. (Entré eller andra eventuella kostnader i samband med utflykten ingår inte i resans pris.)

Dag UTFÄRD
GOMERA EXTRA UTFÄRD

LA GOMERA MED NATIONALPARKEN GARAJONAY
Vi erbjuder en utflykt till grannön La Gomera. En underbart vacker ö med höga berg och djupa dalar. Den ligger på ett par timmars avstånd med båt från Teneriffa. Det var Christofer Columbus sista stopp innan han reste vidare över Atlanten mot upptäckten av Nya världen. Vi beger oss inåt landet mot nationalparken Garajonay. Längs slingriga små vägar tar vi oss upp och ner genom bördiga dalar och rödbruna raviner. Längs vägen upplever vi den sällsynta lagerskogen, laurisilva. Den täckte en gång större delen av Europa och Nordafrika, men när den senaste istiden drog in så försvann den största delen av den typen av skog. Vårt mål är Valle Hermosa samt de två små byarna Las Rosas och Agulo. De ligger vackert i utkanten av den UNESCO -skyddade nationalparken, och därifrån kan man njuta av utsikten över berget Teide. Vi äter lunch på en lokal restaurang, samtidigt som vi stiftar bekantskap med det fascinerande visselspråket El Silbo. Det var invånarna på ön La Gomera tvungna att uppfinna för att kunna kommunicera på grund av de långa avstånden i bergstrakterna. Genom visslingar i olika tonarter, rytmer och längder var det möjligt att ”prata” med varandra. Innan vi beger oss tillbaka till Teneriffa har vi lite tid på egen hand i San Sebastian för att se lite närmare på befästningstornet Torre del Conde. Bakom dess röda och vita tegelväggar finns ett litet museum med kartor från Christofer Columbus tid, samt byggnaden Casa de Colón. Det sägs att Columbus bodde där medan han var på ön.

Dag UTFÄRD
MAT - OCH MARKNADSRESA

EN SMAK- OCH MARKNADSRESA TILL SÖDRA TENERIFFA
En dag att få uppleva det lokala, gå på marknader och smaka öns viner. Vi åker till bondens marknad i San Isidro – en upplevelse för alla sinnen där lokala bönder säljer sina varor direkt. Vidare mot havet och El Médano, en av de äldsta badorterna, här finner vi en livlig marknad med bland annat mycket lokalt hantverk. Tid finns för den som vill inta lite tapas. Vilaflor är Spaniens högst belägna by, en mysig liten by med smala gränder och ett vackert torg framför den lilla kyrkan. Vi besöker Bodega Reverón, dess druvor växer på över 1 000 meters höjd över havet. Vingårdens ägare visar runt bland vinfaten och vi får smaka på denna ekologiska gårds traditionella viner, med tilltugg.

Dag 22
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa.

Reseledare

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands.

Hotell

Hotel Diamante Suites

Hotellet har ett utmärkt läge strax utanför staden uppe på en liten kulle framför den vackert anlagda sandstranden Playa Jardín i Puerto de la Cruz. Boendet på Diamante Suites är bekvämt i fina rymliga och fräscha tvårumssviter med separat sovrum och vardagsrum. Möjlighet finns att boka havsutsikt mot tillägg. Genom en kort promenad åt ena hållet kommer du till centrum med dess mysiga centrum och torg. Går du åt andra hållet kommer du till en av Teneriffas mest välbesökta attraktioner: papegoj- och djurparken Loro Parque. Från hotellets poolområde och solterrass har man utsikt över stranden Playa Jardín, havet och de vackra omgivningarna.
Här erbjuds uppvärmd lagunformad bassäng och snackbar. Hotellet har en trivsam restaurang och en barsalong med kvällsunderhållning. I hotellets hälsoavdelning finns gym, bastu (avgift) och möjlighet till massage.

Avstånd till centrum är ca 1500 m och till stranden 500 m.
Rumstyp: Tvårumssviter med separat sovrum och vardagsrum. Satellit-TV (2 st.), telefon, värdeskåp (avgift), badrum och balkong/terrass. 2 ordinarie bäddar samt 1-2 extrabäddar.

Mer information

Prenumerera på vårt nyhetsbrev