Långtidssemester i Thailand

Långtidssemester i skönt klimat på Khao Takiab

Hua Hin är den thailändska befolkningens alldeles egna hälsodestination, som ligger cirka 200 km sydväst om Bangkok. Folk kommer hit för stränderna, för att bada och för den bästa maten utanför Bangkok. Här är inte allt anpassat efter turismen, vilket gör detta till en idealisk plats att uppleva den thailändska kulturen och naturen. Destinationen lever verkligen sitt eget liv. Hua Hin är också den kungliga badorten, platsen som i nästan hundra år har lockat Bangkoks välbärgade människor för rekreationsresor. Inklusive kungligheter från hela världen, bland dem drottning Silvia av Sverige. Internationella skolor, förstklassiga sjukhus, bra shopping och ett stort utbud av golfbanor och restauranger med mat från hela världen. Många kommer också hit för att spela golf, padel eller vattensporterna kitesurfing och paddelboard. Hua Hin är dessutom Thailands ledande golfdestination med en handfull fantastiska banor. Hua Hins södra spets, Khao Takiab, är vårt mål. Den lugnaste delen med den bästa stranden. På plats möter Jan Stenholm, han är ansvarig på plats och möter oss på Bangkoks flygplats och finns med på hela resan. Jan har bott här i 12 år med sin familj och kan sina kvarter väl, han är vår värd under er vistelse i Thailand. Vid Khao Takiabs strand finner vi det femstjärniga resorten Anantasila som erbjuder en bekväm vistelse direkt på stranden.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledaren Jan Stenholm
 • Flyg Arlanda - Thailand t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 14 nätter på Anantasila resort*****
 • Välkomstmiddag på Anantasila
 • 10 valfria lunch/middagar från specialmeny på Anantasila inkl. vatten/juice
 • Rundtur av Hua Hin
 • Utfärd Petchaburi tempel & palats inkl. lunc
 • Utfärd Sam Roi Yod national park inkl. lunch
 • Kvällsutfärd till Cicada marknad
 • Kvällsutfärd till Tamarind matmarknad
 • 3 massage
 • Herbal Sauna på närliggande tempel
 • Kurs i Thailändsk matlagning
 • Morgonpromenad på vardagar
 • 1 yogapass per dag - vardagar
 • Dagligt pass vattengympa - vardagar
TILLVAL:

Enkelrumstillägg: 7 900kr

FRIVILLIG UTFÄRD (TILLVAL)
Jan ordnar gärna för de som önskar, nedan aktiviteter:
Golf, Padel, Kitesurfing, SUP, Paddleboard och spa.

Höjdpunkter

 • Avkopplande semester med sol, bad och massage
 • Utflykter till nationalparker, tempel och grottor
 • Yoga eller morgonpromenader varje morgon
 • Lär dig laga god och utsökt thailändsk mat

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2022-11-17
Resa: Långtidssemester i Thailand
Dagar: 16
Pris: 28900 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1-2
ARLANDA - BANGKOK, HUA HIN

Vi flyger med Finnair direkt till Bangkok. På flygplatsen i Bangkok möter Jan oss och tar oss vidare mot vårt resmål med buss, det tar ca 3 timmar. Vi stannar på vägen för att sträcka på benen och intar förfriskningar. Väl framme i Khao Takiab, Hua Hin och vår oas, Anantasila by the Sea börjar vi med att få våra rum. Efter vi installerat oss på våra rum äter vi en bit mat på Anantasila och kopplar av. Kanske ett dopp i pool eller i havet. På eftermiddagen berättar Jan mer om omgivningen, ger tips och råd samt berättar om kommande aktiviteter och utfärder. (L)

Dag 2
ORIENTERINGSTUR OCH VÄLKOMSTMIDDAG

Vår reseledare Jan Stenholm visar oss sitt Khao Takiab och Hua Hin under en rundtur. Vi promenerar genom staden och får veta mer om dess historia och lär oss att hitta i de kvarter som skall bli vårt hem i 14 dagar. Välkomstmiddag på hotellet.

Dag 3 - 14
UTFÄRDER, AVKOPPLING, YOGA, MASSAGE

Härliga dagar, varva utfärder och avkopling på stranden med yoga, massage och morgonpromenader. Vi har 4 utfärder som ingår till marknader, tempel och nationalparker. Vi äter 10 gemensamma middagar på Anantasila. En dag lagar vi också mat.

UTFÄRDER OCH AKTIVITETER SOM INGÅR:
YOGA
Denna resa erbjuder, förutom en fantastisk atmosfär med sol och bad också daglig yoga.
Varje vardagsmorgon erbjuds ett yogapass innan frukost, antingen på stranden eller på taket till Anantasila. Ett pass innan frukost ger en fantastisk start på dagen och passar både nybörjare såväl som redan etablerade yogautövare. Yoga finns i många former, lärs ut på många sätt och att hitta rätt yoga för dig är viktigt. Vår lärare har utvecklat flera program som gradvis kommer att guida dig genom yogans grunder. Vi prövar oss fram för att hitta den stil som passar dig bäst. Passet sker på engelska eller thai, samtidigt som instruktören visar övningen.

MORGONPROMENAD
En härlig morgonpromenad längs stranden med avslutande stretch.

RUNDTUR HUA HIN
Jan visar er runt på resorten och närliggande Hua Hin. Rundturen går via Khao Tao vilket är södra delen av stranden 6 km från Anantasila. Vi stannar en stund och beskådar fiskebyn samt tempel. Vidare till Rajabhakti Park som är en av Hua Hins senaste attraktioner. Det är sju gigantiska statyer av stora kungar från thailändsk historia som står i en rad mot en bakgrund av skogsklädda kullar. En imponerande syn, bronsstatyerna som mäter nästan 14 meter och hedrar stora kungar från olika epoker i thailändsk historia, nämligen Sukhothai, Ayutthaya, Thonburi och Rattanakosin. Varje staty bär en tallrik med kungens namn och regeringstid. Vi fortsätter vidare in mot Hua Hin stad på Phetchkasem Road, passerar sevärdheter som Jan presenterar och pekar ut. Vi passerar Hua Hin järnvägstation som är ett monument i sig. Vidare till Hin Lek Fai och Hua Hins utsiktsplats, varifrån vi får en fin utsikt över hela staden med omgivningar.

PETCHABURI TEMPEL & PALATS – HELDAGUTFÄRD
PROGRAM – Avresa runt kl. 09.00,
Efter cirka en timmes bussresa är vi framme i provinsen Petchaburis huvudstad, ungefär 60 km norr om Hua Hin. Vi besöker Mahatat-templet för att se fem spetsiga pagoder, som antas ha byggts under Khmer-perioden (ungefär för 800 år sedan). I byggnaden finns olika bilder på Buddha, som är högt respekterade och vördade av folket i Petchaburi och andra byar. Vi går till Khao Luang-grottan, en underjordisk grotta med 170 Buddha-statyer. Efter lunch, ser vi Kung Mongkuts (Rama IV) sommarresidens, ett palats byggt 95 meter högt i förtrollande miljö med magnifik utsikt. Här kan ni också se muséet med möbler från denna plats.

SAM ROI YOD NATIONAL PARK – HELDAGUTFÄRD
PROGRAM Avresa ca 0900
Nästan 50 km söderut från Hua Hin kommer vi till nationalparken Wat Khao Sam Roi Yod (dalen av 300 kullar). Vi passerar många ananasfarmer och vi kommer att se mer av produktionen av denna fantastiska frukt när vi gör ett stopp på Thai Farm. Vi kommer fram till fiskarbyn Ban Bang Phu. Här tar vi en liten båt till stranden Laem Sala för vidare färd till fots i ca en halvtimme till droppstensgrottan Phraya Nakhon. I grottan byggde kung Rama V en paviljong, landmärket för provinsen Prachuabkirikhan. Vi kommer att gå ned i grottan och simma på vissa ställen, innan vår båt tar oss tillbaka till fiskarbyn, där vår bil väntar på oss. Efter detta äventyr serveras en god lunch på Thai Farm. Vi ser oss omkring på gården, här finns många olika grödor, så som ris, ananas, kokosnötter och kaktusar som även kan användas till medicin. Allt producerat av bonden.

CICADA MARKNADEN – KVÄLLSUTFÄRD
Cicada marknaden är en nattmarknad som äger rum på helgerna med försäljning av konst, kläder, inredning och handgjorda varor, samt underhållning. En verklig upplevelse med folkliv och massor att se.

TAMARIND MATMARKNAD – KVÄLLSUTFÄRD
Tamarind marknaden är också en nattmarknad med mat, där man kan se det mesta tillagas. Passa på att prova olika rätter.

THAILÄNDSK MATLAGNINGSKURS
Vi lär oss laga Thaimat på Anantasila. Kursen är på vardagar mellan 15.00-17.00. Vi kan vara 5 deltagare per tillfälle. Tillsammans med Anantasilas kockar lagar vi vår egen middag som vi sedan avnjuter tillsammans på plats. Vi får kunskap om ingredienser och råvaror och prövar på några Thailändska klassiker. Kursen är på engelska, men Jan är med och översätter om så önskas.

FRIVILLIG UTFÄRD (TILLVAL)
Jan ordnar gärna för de som önskar, nedan aktiviteter:
Golf, Padel, Kitesurfing, SUP, Paddleboard och spa

 

Dag 15
HEMFÄRD

Egen förmiddag och transfer till flygplatsen för hemresan.

Reseledare

Jan Stenholm

Jan har bott i Hua Hin i 12 år med sin familj och kan sina kvarter väl, han är vår värd under er vistelse i Thailand. Han visar med stor entusiasm och stor kunskap sin region i Thailand.

Hotell

HOTELL - ANANTASILA *****

Anantasila ligger precis vid stranden Khao Takiab, det är en vacker, strandnära resort som ligger strax utanför Hua Hin. Rummen och villorna omges av tropiska trädgårdar. Det är en fantastisk plats strax söder om om centrala Hua Hin. Anläggningen har en stor utomhuspool och två restauranger med oändlig utsikt över havet och närliggande öar. En oas omgiven av tropiska trädgårdar med bästa möjliga läge. Den genuint thailändska stilen på Anantasila ger dig sinnesfrid och välbefinnande. Restaurangerna serverar thailändska, västerländska och italienska specialiteter. Cocktails, mocktails eller en kall öl kan avnjutas i strandbaren. Anantasila ligger bara några minuters bilresa från centrala Hua Hin. Anläggningen erbjuder gratis transfer till bussen som går in till Hua Hin centrum vilket är en resa på ca 10 minuter.

Sagt om Anantasila ”En fantastisk resort som ligger precis vid stranden så det handlade om 15 m från poolen till stranden med lounger, bar och restaurangfaciliteter tillgängliga. Frukosten var fantastisk, den omfattade både västerländsk och asiatisk mat, ingen brist på valmöjligheter, den tillgodoses alla. Personalen var mycket vänliga och hjälpsamma. Kommer definitivt bo där igen.” Liseth – Tripadvisor

Rummen på Anantasila har inredning och sängkläder i thailändsk stil och fönster från golv till tak med utsikt över den omgivande grönskan och poolen.

Rumstyp: Poolview/Poolside rum. Rum på nedrebotten har utomhusterrasser som är perfekta för att koppla av efter en dag på stranden och rum på de övre våningarna har balkong och erbjuder bra utsikt över poolen och delvis utsikt över havet.
Beskrivning: 40 kvm stora rum med balkong. Alla rum har TV, telefon, säkerhetsbox, kylskåp, badrum med bad/dusch och hårtork.

Gästerna kan spela minigolf eller koppla av i solsängarna på stranden. Du kan få massage på stranden, vid poolen eller i avskildhet i ditt rum.

Läs mer om hotellet: https://www.anantasila.com/

Bra att veta

Från Utrikesdepartementet:

Thailand tillämpar den internationella rekommendationen att passet ska vara giltigt i minst sex månader vid inresa. Ambassaden känner till att passinnehavare med kortare giltighetstid på passet ibland tillåts resa in i landet, men känner också till att resenärer blir nekade inresa av samma anledning. Ambassaden rekommenderar därför att passet är giltigt i minst sex månader vid inresa till Thailand.

Thailand accepterar inresa med svenskt provisoriskt pass, förutsatt att passet är giltigt i minst sex månader vid inresa. Visum kan krävas inför inresa med provisoriskt pass, kontrollera detta med en thailändsk ambassad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev