Långtidssemester i Thailand

Långtidssemester i skönt klimat på Khao Takiab

Hua Hin är den thailändska befolkningens alldeles egna hälsodestination, som ligger cirka 200 km sydväst om Bangkok. Folk kommer hit för stränderna, för att bada och för den bästa maten utanför Bangkok. Här är inte allt anpassat efter turismen, vilket gör detta till en idealisk plats att uppleva den thailändska kulturen och naturen. Destinationen lever verkligen sitt eget liv.
Hua Hin är också den kungliga badorten, platsen som i nästan hundra år har lockat Bangkoks välbärgade människor för rekreationsresor. Inklusive kungligheter från hela världen, bland dem drottning Silvia av Sverige. Internationella skolor, förstklassiga sjukhus, bra shopping och ett stort utbud av golfbanor och restauranger med mat från hela världen.
Många kommer också hit för att spela golf, padel eller vattensporterna kitesurfing och paddelboard. Hua Hin är dessutom Thailands ledande golfdestination med en handfull fantastiska banor. Hua Hins södra spets, Khao Takiab, är vårt mål. Den lugnaste delen med den bästa stranden. På plats möter Jan Stenholm, han är ansvarig på plats och möter oss på Bangkoks flygplats och finns med på hela resan. Jan har bott här i 12 år med sin familj och kan sina kvarter väl, han är vår värd under er vistelse i Thailand. Vid Khao Takiabs strand finner vi det femstjärniga resorten Anantasila som erbjuder en bekväm vistelse direkt på stranden.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledaren Jan Stenholm
 • Flyg Arlanda - Thailand t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost på iSanook Resort & Suites
 • Välkomstmiddag
 • 10 valfria lunch/middagar från specialmeny inkl. vatten/juice
 • Rundtur av Hua Hin, Hin Lek Fai, Rajabhakti Park, Hua Hins järnvägsta tion, Khao Takiab, Khao Tao Fiskeby
 • Kvällsutflykt Tamarind Market
 • Herbal Sauna
 • Kvällsytflykt Cicada market
 • Kvällsutflykt Night Market
 • 1/2 dags tur Hua Mongkol tempel
 • Kurs i Thailändsk matlagning
 • Morgonpromenad på vardagar
 • Kurs i Thailändsk Matlagning
 • Dagligt pass vattengympa - vardagar
 • Yogapass vardagar
TILLVAL:

Enkelrumstillägg: 6 000kr

FRIVILLIG UTFÄRD (TILLVAL)
Jan ordnar gärna för de som önskar, nedan aktiviteter:
Golf, Padel, Kitesurfing, SUP, Paddleboard och spa.

Höjdpunkter

 • Avkopplande semester med sol, bad och massage
 • Utflykter till nationalparker, tempel och grottor
 • Yoga eller morgonpromenader varje morgon
 • Lär dig laga god och utsökt thailändsk mat

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1-2
ARLANDA - BANGKOK, HUA HIN

På flygplatsen i Bangkok möter Jan oss och tar oss vidare mot vårt resmål med buss, det tar ca 3 timmar. Vi stannar på vägen för att sträcka på benen och intar förfriskningar. Väl framme i Khao Takiab, Hua Hin och vårt hotel iSanook, börjar vi med att få våra rum. Efter vi installerat oss äter vi en bit mat och kopplar av. Kanske ett dopp i pool eller i havet. På eftermiddagen berättar Jan mer om omgivningen, ger tips och råd samt berättar om kommande aktiviteter och utfärder. (L)

Dag 2
ORIENTERINGSTUR OCH VÄLKOMSTMIDDAG

Vår reseledare Jan Stenholm visar oss sitt Khao Takiab och Hua Hin under en rundtur. Vi promenerar genom staden och får veta mer om dess historia och lär oss att hitta i de kvarter som skall bli vårt hem i 20 dagar. Välkomstmiddag på hotellet.

Dag 3 - 20
UTFÄRDER, AVKOPPLING, YOGA, MASSAGE

Härliga dagar, varva utfärder och avkoppling på stranden med yoga, massage och morgonpromenader. Vi har 4 utfärder som ingår till marknader, tempel och nationalparker. Vi äter 10 gemensamma middagar på hotellet. En dag lagar vi också mat.

 

YOGA
Denna resa erbjuder, förutom en fantastisk atmosfär med sol och bad också daglig yoga.
Varje vardagsmorgon erbjuds ett yogapass innan frukost. Ett pass innan frukost ger en fantastisk start på dagen och passar både nybörjare såväl som redan etablerade yogautövare. Yoga finns i många former, lärs ut på många sätt och att hitta rätt yoga för dig är viktigt. Vår lärare har utvecklat flera program som gradvis kommer att guida dig genom yogans grunder. Vi prövar oss fram för att hitta den stil som passar dig bäst. Passet sker på engelska eller thai, samtidigt som instruktören visar övningen.

 

MORGONPROMENAD
En härlig morgonpromenad längs stranden med avslutande stretch.

 

RUNDTUR HUA HIN
Jan visar er runt på resorten och närliggande Hua Hin. Rundturen går via Khao Tao vilket är södra delen av stranden. Vi stannar en stund och beskådar fiskebyn samt tempel. Vidare till Rajabhakti Park som är en av Hua Hins senaste attraktioner. Det är sju gigantiska statyer av stora kungar från thailändsk historia som står i en rad mot en bakgrund av skogsklädda kullar. En imponerande syn, bronsstatyerna som mäter nästan 14 meter och hedrar stora kungar från olika epoker i thailändsk historia, nämligen Sukhothai, Ayutthaya, Thonburi och Rattanakosin. Varje staty bär en tallrik med kungens namn och regeringstid. Vi fortsätter vidare in mot Hua Hin stad på Phetchkasem Road, passerar sevärdheter som Jan presenterar och pekar ut. Vi passerar Hua Hin järnvägstation som är ett monument i sig. Vidare till Hin Lek Fai och Hua Hins utsiktsplats, varifrån vi får en fin utsikt över hela staden med omgivningar.

 

CICADA MARKNADEN – KVÄLLSUTFÄRD
Cicada marknaden är en nattmarknad som äger rum på helgerna med försäljning av konst, kläder, inredning och handgjorda varor, samt underhållning. En verklig upplevelse med folkliv och massor att se.

 

Kvällsutflykt Night Market
Nattmarknad Huahin är en underhållning i sig. Här kan du få ett riktigt grepp om lokal kultur och möjligheter att öva på din thailändska när du köpslår och prutar.Här kan du köpa allt mellan himmel och jord. Även om inget som erbjuds passar dig är det bara att gå runt och insupa atmosfären

1/2 dags utflykt till Mongkol Tempel
Huay Mongkol Temple: Parkliknande buddhistiskt tempel känt för sin enorma staty av munken Luang Pu Thuat. 1/2 dagstur

TAMARIND MATMARKNAD – KVÄLLSUTFÄRD
Tamarind marknaden är också en nattmarknad med mat, där man kan se det mesta tillagas. Passa på att prova olika rätter.

THAILÄNDSK MATLAGNINGSKURS
Vi lär oss laga äkta Thaimat. Kursen är på vardagar mellan 15.00-17.00. Vi kan vara 5 deltagare per tillfälle. Tillsammans med utbildade kockar lagar vi vår egen middag som vi sedan avnjuter tillsammans på plats. Vi får kunskap om ingredienser och råvaror och prövar på några Thailändska klassiker. Kursen är på engelska, men Jan är med och översätter om så önskas.

Dag 20
HEMFÄRD

Egen förmiddag och transfer till flygplatsen för hemresan.

Reseledare

Jan Stenholm

Jan har bott i Hua Hin i 12 år med sin familj och kan sina kvarter väl, han är vår värd under er vistelse i Thailand. Han visar med stor entusiasm och stor kunskap sin region i Thailand.

Hotell

HOTELL - ISANOOK RESORT & SUITES*****

Anläggningen iSanook Resort & Suites Hua Hin ligger 600 meter från Khao Takiab strand i Hua Hin och har en restaurang, en utomhuspool, ett gym och gratis gästparkering. Här bor du 1,7 km från Hua Hins strand och 700 meter från färjan mellan Hua Hin och Pattaya. Resorten har både en bar och en trädgård. Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet och WiFi är gratis i alla utrymmen. Du har även tillgång till transferservice och rumsservice.
Alla rum har en garderob. På iSanook Hua Hin Resort & Suites har rummen även luftkonditionering och ett skrivbord.
Varje morgon serveras en frukostbuffé.
Som gäst på iSanook Resort & Suites Hua Hin kan du slå dig ner på solterrassen.
Khao Takiap-templet ligger 1,1 km från resorten och till Cicada-marknaden är det 2,8 km. har TV, telefon, säkerhetsbox, kylskåp, badrum med bad/dusch och hårtork.

Gästerna kan spela minigolf eller koppla av i solsängarna på stranden. Du kan få massage på stranden, vid poolen eller i avskildhet i ditt rum.

Läs mer om hotellet: www.isanookhuahin.com

Bra att veta

Från Utrikesdepartementet:

Thailand tillämpar den internationella rekommendationen att passet ska vara giltigt i minst sex månader vid inresa. Ambassaden känner till att passinnehavare med kortare giltighetstid på passet ibland tillåts resa in i landet, men känner också till att resenärer blir nekade inresa av samma anledning. Ambassaden rekommenderar därför att passet är giltigt i minst sex månader vid inresa till Thailand.

Thailand accepterar inresa med svenskt provisoriskt pass, förutsatt att passet är giltigt i minst sex månader vid inresa. Visum kan krävas inför inresa med provisoriskt pass, kontrollera detta med en thailändsk ambassad.

Några av våra resor