Vandringsresa till Bruksvallarna

med Anneli Wiklund

Bruksvallarna är en mysig och genuin fjällby omringat av vackra fjäll med många fina vandringsalternativ. Vi vandrar i lättillgänglig och skön fjällterräng förbi gamla kulturmiljöer och möts av underbara vyer och storslagna fjäll.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Rese-/ färdledare Anneli Wiklund
  • Bussresa
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 1 lunch & 4 lunchpaket (L)
  • 4 trerätters middagar (M)
  • Busskaffe
  • Alla transporter på resmålet
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum (ej med kylskåp): 600 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM-BRUKSVALLARNA

Vi åker norrut, stannar för en bussfika på vägen upp och kommer till Bollnäs där Anneli möter. Sedan vidare norrut längs Ljusnans dalgång till Ljusdal där vi stannar för en god lunch på Restaurang Hembygdsgården. Vi fortsätter följa Ljusnans flöde och passerar Funäsdalen där vi tar av till Bruksvallarna. Inkvartering och middag på Bruksvallslidens hotell. (L, M)

Dag 2-4
BRUKSVALLARNA

Det blir tre härliga vandringsdagar i Funäsfjällen omkring Bruksvallarna. Turerna anpassar vi efter väder och vind. Med bussen kan vi ta oss till bra startpunkter och avslut på turerna. Vi vandrar mellan 6-12 km per dag. Lite beroende på antal höjdmeter och väder. Om någon önskar en kortare tur anpassar vi turen så att det finns ett kortare alternativ också. En möjlighet bland många andra är en ”braväderstur” till Djupdalsvallen och Mittåkläppen där de som vill kan nå toppen på 1212 möh. En högfjällsupplevelse med underbara vyer.
Det kan vara rätt blött efter en del leder. Ofta är lederna spångade förbi våtmarkerna men vattentåliga kängor är ett måste. Om möligt väljer vi de lite torrare lederna. (F, L, M)

Dag 5
HEMRESA

Efter en god frukost tackar vi för oss och börjar färden hemåt igen fyllda av härliga upplevelser. Vi stannar på vägen för att smaka av matsäcken och gör även en paus lite senare där det finns möjlighet att köpa något mer matigt. (F, L)

Reseledare

Anneli Wiklund

Slovakien, Sverige, Vandringsresor

Anneli är vår alltid lika glada vandringsledare. Med lång erfarenhet av reselederi och vandring gör hon resan till ett härligt minne.

Hotell

Bruksvallsliden Hotell & Stugby

Mycket omtyckt hotell med god mat. Ligger bra till nära affär, vävstuga och leder. Har även stugor och lägenheter.

Läge: Bruksvallarna

Officiell gradering: ***

 Rum:  TV, WC, dusch, samt torkskåp och pentry i många rum

 Faciliteter:  Hotellet har 50 enkel- och dubbelrum. De största med pentry, dusch, toalett och torkskåp. grill, solterrass, bar, bastu, inomhuspool.

 Wifi: fritt

Läs mer om hotellet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev