Vandring på La Gomera

En vandringsresa med vackra vyer, regnskogar och palmdalar

Mystiska La Gomera är en sagolikt vacker ö med höga berg, djupa raviner, trolska skogar, söta byar och gröna dalar där terrassodlingarna klättrar längs bergssidorna. Mitt på ön finner man den spektakulära och dimhöljda nationalparken Garajonay. Den subtropiska regnskogen ”Bosque del Cedro” är den bäst bevarade Lagerträdskogen i världen. Den är en av de sista urskogarna och känd för sina säregna ljungträd med skägglavstäckta toppar. Den täta skogen är populär bland vandrare, fågellivet är rikt och det finns ett stort antal endemiska växter.

Ön är den näst minsta av de sju Kanarieöarna och har en helt egen kultur. Här har man gamla traditioner och ett eget språk “visselspråket”. På denna resa får du uppleva den vackra omväxlande naturen, du kommer närmare den lokala kulturen och får prova på lokal mat som Almogrote, grillad ost med honung, fisk och patatas con mojo. Den stora skillnaden mot öarna Teneriffa och Gran Canaria är att Gomera inte har långa stränder, så massturism finns inte på ön. Hit kommer man för att njuta av naturen.

Vårt hotell ligger på Gomeras södra sida invid havet i Playa de Santiago, denna sida av ön är torr och varm även under vinterhalvåret. Hotel Jardin Tecina är ett trevligt hotell med flera pooler och hög standard, ett perfekt ställe att koppla av på efter härliga vandringar.

Vi flyger till Teneriffa Syd och tar den snabba färjan till grannön La Gomera. Vår omtyckta vandringsledare Anneli Wiklund, har vandrat på La Gomera och det har blivit en av hennes favoriter.

Denna resa är för dig som är van att vandra. Vi erbjuder två olika nivåer om vi är fler än 15 personer.

Dag för dag program kommer inom kort

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda - Teneriffa t/r
 • Reseledare Anneli Wiklund
 • Del i dubbelrum med frukost 7 nt (F)
 • Engelsktalande vandringsguide
 • 5 middagar på hotellet (M)
 • 1 middag på lokal restaurang
 • Buss till och från alla vandringar
 • Vandringskarta
 • Buss & båt flygplats - hotell t/
 • Alla vandringar - två nivåer kommer erbjudas om vi är fler än 15
TILLVAL:

Enkelrum: 2 000 kr

Observera!
Två nivåer av vandring erbjuds om gruppen är över 15 personer.
Ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Erbjudande

500 kr

TIDSBEGRÄNSAT ERBJUDANDE
Boka senast 10 januari för att erhålla rabatt.

Gäller till och med 2020-01-10

Höjdpunkter

 • Naturupplevelser
 • God mat
 • Annorlunda kultur

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-03-12
Resa: Vandring på La Gomera
Dagar: 8
Pris: 18750 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TENERIFFA & GOMERA

Vi flyger till Teneriffa syd. Väl framme tar vi buss till hamnen i Los Cristianos för vidare färd med färjan till San Sebastian på La Gomera, båtturen tar ca 50 minuter. Från San Sebastian, tar det cirka 45 minuter med buss till Playa Santiago och vårt hotell. Gemensam välkomstmiddag på kvällen. (M)

Dag 2
EPINA VATTENKÄLLA, SANTA CLARA, VALLEHERMOSA ”VACKRA DALEN”

Idag gör vi en bussresa på ca 50 min till Epina, en vattenkälla med mystisk legend. Detta är en vandring som går genom både busklandskap och små skogsdungar med bananpalmer, underlagen växlar mellan stigar, skogsvägar och asfalterade sträckor. Vid Santa Clara eremitage får vi njuta av den spektakulära utsikten över Arguamul. Vi kan också hälsa på Buddhastayn som sitter här.  Vi får härliga vyer över ett terrasserat landskap med gamla vinodlingar på vår väg ner till byn Vallehermoso. Byn kallas för det autentiska Gomera, vilket vi får ta del av när vi kommer fram. Vägen ner mot Vallehermosa är brant och kräver en del koncentration. I utkanten av byn, finns flera gamla hus täckta av arabiska keramikplattor. Plattorna berättar att  denna by en gång i tiden hade stor betydelse då detta var det kulturella centrat på La Gomera. Vi får en stund att uppleva byn, ta något gott att dricka eller äta innan bussen tar oss hem till hotellet igen. Gemensam middag. (F, M)

Vandring: 10,8 km, 245 m upp, 186 m ner. 4 tim

Dag 3
LOS NIEVES, ARGANDO, NEBCHIJIGUA, IMADA

Vår startpunkt är Ermita de La Nieves (Snöns eremitage), på södra sidan av byn. Vi vandrar mot Roque Agando, här möter vi en brant nerförsbacke som gradvis planar ut tills vi kommer till Benchijigua. Efter detta har vi en bit uppför till Imada. Detta är en vacker rutt med fantastiska vyer av den södra ravinen. Åter till vårt hotell för middag. (F, M)

Vandring: 9,7 km, ca 3,5 – 4 tim, 693 m ner, 428 m upp. Högsta punkt 1100 m, lägsta 600 m.

Dag 4
NATIONALPARKEN GARAJONAY

Idag ska vi vandra i Nationalparken Garajonay. Parken ligger i skugga och är täckt av dimma, detta gör parken mycket spännande att vandra i då växtligheten är rik. Här finns en av Europas äldsta urskogar och Europas renaste luft! Vår vandring startar i den äldsta delen av Laurel skogen – Raso de Brumas.  Vi går genom denna lite mystiska skog ut i solen, där vi får vackra vyer av byarna Las Hayas och El Cercado, känd för sin keramik, och det vackra landskapet. Vår vandring slutar vid ett eremitage som heter Guará, en av de mest unika byarna på Gomeras södra sluttningar.

Vandring: 11,5 km, 4-5 tim, ner 454 m upp 335. Åter ca 40 min med buss. Start 1100 m lägsta 940 m.

Dag 5
VANDRINGSFRI DAG

Ett bra tillfälle att njuta av det sköna vädret och kanske ligga vid poolen med en spännande bok. Hotellet erbjuder ett digert program av aktiviteter såsom vattengymnastik, yoga eller badminton. Alternativt kan man ta sig till La Gomeras lilla huvudstad San Sebastian med båt eller lokalbuss. Anneli ger tips och visar. Egen kväll. (F)

Dag 6
HERMIGUA, MONTORO, PALMDALEN TILL PLATA DE LA CALETA

Vi startar i byn Hermigua, en by belägen i bred dal mellan höga berg på Gomeras nordöstra sida. Detta område är mycket grönt tack vare de vattenfyllda raviner som finns runt om byn och förser byns bananplantage med vatten året om. När vi kommer till toppen belönas vi med vyer över Hermigua, kontrasten med de gröna bananplantagen mot det blå havet är en fröjd för ögat. Vandringen avslutas med en lätt sluttande väg ner till Playa Caleta. Åter till vårt hotell för middag. (F, M)

Vandring: 9, 8 km, ca 3.5 – 4 timmars vandring. Upp 381 m och ner 575 m.

Dag 7
AGANDO, TAJAQUE, ALTO DE GARAJONAY, CHIPUDE

Dagens vandring erbjuder en av de vackraste utsikterna. Vi börjar vid Roque de Agando, ett landmärke som likt en sockertopp sträcker sig mot himlen. Vi går över bergkedjan via utsikten Tajaque till toppen av Garajonay och fortsätter sedan nedåt mot Chipude. Likt Taffelberget i Sydafrika vakar berget över byn Chipude. Till kvällen avslutningsmiddag på lokal restaurang.

Vandring: 11,2 km, 554 m upp och 627 m ner.

Dag 8
HEMRESA

Vi lämnar Gomera och åker båt åter till Teneriffa, för hemresa. (F)

Reseledare

Anneli Wiklund

Slovakien, Sverige, Vandringsresor

Anneli är vår alltid lika glada vandringsledare. Med lång erfarenhet av reselederi och vandring gör hon resan till ett härligt minne.

Hotell

Hotel Jardin Tecina 4*

Jardin Tecina är La Gomeras bästa hotell, byggt i vacker, klassisk kanarisk stil. Hotellet ligger lugnt på en udde, högt över havet med en härlig utsikt. Jardin Tecina har en stor och vacker trädgård och egen odling av grönsaker, kryddor och frukt. Här kan du koppla av vid någon av hotellets fyra pooler, njuta av god mat och dryck eller varför inte unna dig en skön behandling i hotellets spa? Hotellets spa har ett härligt utomhusområde med olika små pooler.Under våren och sommaren 2017 genomförde Jardin Tecina en renovering av receptionsområdet och två av restaurangerna.

 

Läs mer om hotellet här

Bra att veta

Vandring på La Gomera
Det finns mängder av vandringsleder och inofficiella stigar på La Gomera, så det går relativt enkelt att göra variationer av en och samma led. Vi har valt några av de mer kända, spektakulära vandringarna, men också en del okända vägar. Ön har olika klimatzoner vilket ger stora temperaturskillnader vissa vandringsdagar. Med temperaturskillnaderna kommer variernade miljöer, växter och djur. Från höga berg till djupa dalar och från torrt, nästan ökenlikt landskap till den speciella och fuktiga lagerträdskogen. Varje dag tar vi buss till och från vandringen och äter av vår medhavda picknicklunch, vilken man kan köpa på hotellet.

 

Mat
Fem middagarna äter vi på hotellet, här finns en fin buffé. En an kvällarna äter vi på lokal restaurang. Man kan varje dag köpa med sin en picknick lunch från hotellet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev